Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Morpheus
Ni jednom...isuvise volim zivot i ljude oko sebe da bih uskratio za svoje postojanje
By Dragonite
Originally posted by REI
Treba imati muda i javno reci ovo. Svaka chast.
Nadam se da si se izborio sa time.
Hvala. Still alive.
Originally posted by bananica
Well, bas kao i Dragonajt, jednom sam pokusao - u prvom razredu srednje skole.
Uzeo sam brijac, slomio ga i krenuo da se rezem. Na svu srecu, cimer me je pronasao oblivenog krvlju, upravo kad sam napravio prvi rez (nedovoljno dubok da napravi vecu stetu od malog krvarenja)
Amaterko :lol:

:friends: :grouphug: :hug:
Korisnikov avatar
By Dina
Puno puta. Jednom sam pokusala kao tinejdzerka i prezivela kako se da videti ;) Posle sam se zadrzavala samo na razmisljanjima, a javljala su se periodicno... Nesto slicno je kod mene kao sto je pisao Red Button na pocetku posta - ja sam nekako zeljna zivota, stalno nesto radim, borim se, imam bas energije... i onda cap... dodje period kad mi je sve to besmisleno i onda tonem, tonem i cini mi se da nema niceg dovoljno vrednog za sta bih se uhvatila... I pocnem onda da razmisljam o samoubistvu kao resenju... Pisala sam na drugom topicu o samoubistvu da mi se dugo vremena to cinilo cak smirujuce. Kao jedan od izlaza, kao imam ovaj, ovaj, ovaj i izmedju ostalog samoubistvo, pa ga ipak ne izaberem... Na mene cesto izgovarane parole - da samoubistvo izvrsavaju kukavice, zivot je lep, uvek ima resenja, patice drugi ljudi bla bla bla uopste ne deluju, kao sto slicne stvari inace uopste ne dopiru do mene (sem na nekom povrsnom nivou). Mene to jos moze da iznervira jer me podseca na instant resenja i sve moje nerazumevanje sa ljudima. Ako sam imala nekog bliskog ko mi nece okolo skakutati sa parolama onda bih se obratila kad me spopadnu samoubilacke misli. Ako ne, bolje je bilo da se izborim sama sa sobom. Ali nastojala sam da pronadjem neke stvari koje deluju i u onim casovima kad mi je bilo dobro, u smislu da ojacam svoj duh i nadjem neku motivaciju i smisao kako mi se takva stanja ne bi vracala. Mnogo manje sam pocela da razmisljam o samoubistvu od kako sam upisala fakultet a sasvim prestala otkako sam pocela da planiram dete. E sad to je duga prica zasto su te dve stvari delovale bas tako, ali mislim da je kljuc naci kod sebe nesto sto zaista deluje kao motiv. I to ponekad moze biti neobicno i za samu osobu. Ja nisam uopste htela dete godinama a i sad ne mislim da sam neki decoljub, niti da je za mene dete smisao kao za neke druge ljude... a opet je to bio onaj "klik" od koga su moja povremena vracanja samoubistvu nestala...

Ima u onom filmu "Lost and delicious" nesto kad kaze da ona devojka koja se ubila (mislim da se zove Pilar) nije imala nista za sta bi se uhvatila, kao da je bila u tunelu u kome je bio samo mrak. Postojanje bilo kakve pa i najmanje svetlosti u takvom casu, bilo cega za sta se mozemo uhvatiti je spas. Mozda sam pogresno napisala, odavno sam gledala film, ali seticete se toga ako ste gledali... To mi se dopalo...
Korisnikov avatar
By bu
Originally posted by bananica

Well, bas kao i Dragonajt, jednom sam pokusao - u prvom razredu srednje skole.
Bio sam klinja od 15 godina, otac mi je umro 15 dana prije nego sto sam ja otisao u drugi grad u skolu, sporo sam se adaptirao na zivot u 10 kvadrata sa jos 4 cimera, jos teze u gimnaziji i razredu gdje skoro niko nije htio da se druzi sa mnom jer sam bio "irvas" sa sjevera... Uzeo sam brijac, slomio ga i krenuo da se rezem. Na svu srecu, cimer me je pronasao oblivenog krvlju, upravo kad sam napravio prvi rez (nedovoljno dubok da napravi vecu stetu od malog krvarenja) i kupio hrabrost za drugi...
:sigh:

Osim te situacije, padalo mi je na pamet jos par puta, ali bih tada obicno poceo da razmisljam o tome kako me vise nece biti, pa se rasplakao i osjetio olaksanje:)

U svakom slucaju, takvi dani su iza mene, iako su problemi sa kojima se sada susrecem daleko veci nego tada - rjesenje vise nikada ne pokusavam da nadjem u tome.

eto... :sigh:
slican slucaj..izgubila oca kad sam upisala srednju..nisam mogla da se pomirim sa tim..i to je bas bio los period za mene..jer sam bila dosta vezana za njega..upala u depresiju i pokusala jednom..al eto srecom nie uspelo..to je bio najveci trenutak moje slabosti..al nakon toga mogu da kazem da sam psihicki jaca osoba..i ne pomisljam vise da pravim gluposti..
By LeDeNa_
Originally posted by Andjelika

Pomisljam, cesto,

ali mislim da sam dovoljno inteligentna i pametna
da mogu da se uvek izvucem iz lose situacije,
ma kakva ona bila..

Ipak.. sama misao na samoubistvo je grozna,
ali se desava, i treba znati i imati odnos prema
njoj.

:up:
By Kala
Klopka za mozak... stanje duha je najbitnije.. treba raditi na sebi u duhovnom svetu..
Kaze se... pomislite kako bi se amerikanci snasli u standardu jedne Indije....

Indijci imaju tu matricu u svom siromastvu da ne razmisljaju o samoubistvu...

Stanje Uma...!?! Samo uporedite...
Korisnikov avatar
By Insorcer
....često, no češće pomišljam da se povampirim. Između ta dva zadovoljno životarim. :cigareta:

:sarana:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja se ponekad plasim sto sam dugo vec u svetlosti, nekoliko godina sigurno nisam pomislila na samoubistvo :cheer: A to me plasi zato sto mi je nekad samoubistvo stajalo stalno kao povremena opcija koju izbegnem, ali stoji... Ova stalno vesela osoba nekad kao da nisam ja... Mislim stoji ono sto sam pisala u postu od pre vise od dve godine da sam pronasla neki kljuc za sebe, dovoljno vredne stvari zbog kojih i ne pomisljam na samoubistvo i koje su mi jaka motivacija... ali nekad se plasim da bi neki pad iz ove stalne vedrine bio u totalni mrak... Nekako mi je ranije bilo sve dozirano, malo srece pa osetim malo ukus beznadja, pa ravnodusnosti, negativnosti itd. A sad uglavnom vedrina, sto je negde lepo i dobro... Mozda i nema razloga za strah, mozda sam sazrela, mozda je to sa samoubistvom bila samo faza koja je dugo trajala... Javicu vam ;)
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Uh u pubertetu svaki dan. Secam se da sam jednom pao u depru, nekoliko dana bio sam zatvoren u sobi, odvojen od ljudi i smisljao nacine kako bih sto bezbolnije mogao da zavrsim sa svim tim sranjem.
Secam se da su u opciji bile tablete. I tako obezvredjujuci sebe u moru suza (mislim da sam tada bio 1. god srednje) slucajno sam odlutao na sajt www.gay-serbia.com i procitao ono sto ima na naslovnoj strani o samoubistvu. Od tada svaki put kad mi je tesko i kad sam u bezizlaznoj situaciji u glavi mi prolete izmedju ostalog i neke od tih recenica.

Sad me je malo sramota zbog toga jer sam uvideo kolika kukavica covek moze da bude da bi sebi oduzeo nesto sto je najdragocenije. Sad mislim da nista u kosmosu nije slucajno, pa cak ni jedan mali zivot jednog obicnog gay deckica koji nije znao da zivot treba ziveti.:andjelak:
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa ne bih rekao da je to bas kukavicki,treba imati hrabrosti,a obzirom da se ljudi boje straha,svega nepoznatog,svega sto im nije pojmljivo,ukljuci kukavicluk "zivljenja"
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ranije stalno (pre godinu, dve), skoro svaki dan, ali nikad nisam pokusao nista. Previse volim sebe da bih se ubio.

Sada ne razmisljam o samoubistvu, ali stalno razmisljam o odlazenju i jos vecem osamostaljivanju (finansijski, jer mi je jos samo to ostalo)
Korisnikov avatar
By maka
Svi razmisljaju o tome u nekom periodu zivota. I ja sam,ali ne zato sto sam bila istinski nesrecna,depresivna il sta vec,nego iz ciste dosade.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Ne mogu da kazem da sam bilo kad pomislila da se ubijem. Jeste, bilo mi je jako tesko ponekad ali nikad nisam pomislila da sebi oduzmem zivot. Previse volim sebe i ne zelim da odem u raku mlada. :uplasen: :lol:
Osobe koje pomisle na tako nesto, ajde, razumljivo je, mladi smo, nismo sasvim formirane licnosti, fantaziramo i umisljamo razne gluposti, ne vidimo da nisu nasi problemi natezi...ali koje pokusaju, mislim da trebaju da potraze strucnu pomoc, to nije ni sramota, ni glupo, nista, jedna sasvim normalna stvar i preporucujem je svima kako ne bi dosli u istu situaciju ponovo.
Korisnikov avatar
By Shmi
Samo jednom kada sam imala 17 godina, zbog prve ljubavi a ovako ne... Mislim da to samo kukavice rade,a bilo mi je ojha koliko puta tesko medjutim nikada nisam imala taj nagon.
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Originally posted by Tungi

Pa ne bih rekao da je to bas kukavicki,treba imati hrabrosti,a obzirom da se ljudi boje straha,svega nepoznatog,svega sto im nije pojmljivo,ukljuci kukavicluk "zivljenja"
Naravno da je to kukavicki. Covek treba da iskoristi maximum od sebe i svog zivota da bi mogao da ulepsa tudji zivot u nekoj buducnosti. Nekad to zahteva veliko cekanje. Ali svako zlo, za neko vece buduce dobro. Tako da samoubistvo nikako nije resenje. Samo treba iskoristiti pametno i radno to vreme kad se razmislja o takvom necemu besmislenom.
Korisnikov avatar
By castor
par puta
od kojih dva bas bas kriticna
Korisnikov avatar
By BellyButton
Tranzitni period, oko 19-te godine kod mene, je bio kritican. Nisam nikad pokusao da se ubijem ali sam razmisljao o tome. Na kraju bi mi uvek dosla slika mojih roditelja i mog brata na mojoj sahrani. Oni zasigurno ne bi nastavili zivot kao psihicki zdrave osobe nakon takvog neceg. Mislim da me vole vise nego sto ja sam sebe volim.
Danas ne razmisljam o samoubistvu. Cak ni u onim danima... :D
Korisnikov avatar
By simarrgL*
evo ovih dana bas :sigh:

doduse, ne bih to nikad uradila, samo mi je mnogo tesko..
Korisnikov avatar
By Darling
Nisam pomisljala, niti mi je proslo kroz glavu, po meni je to odlika slabica, ma...notorna glupost. Pre deset godina sam bila u teskoj depresiji, trgla se i od tada vise nikada nisam dozvolila sebi da toliko padnem, tj. ubijem sebe u pojam skupljanjem negativnih emocija u sebi. Kad god osetim da mi je tesko i da padam, uradim nesto konstruktivno i budem kao nova. :carica:

Kao lek, onima koji su pisali u ovoj temi, preporucujem da trce tri kruga oko zgrade, kada ih uhvate bube, pa onda neki intelektualni rad, da im odvuce paznju od crnih misli... :trep:
Korisnikov avatar
By unic0rn
nikada ozbiljno. to je ono, kao kad te gazda nervira - uvek je lepo imati na umu da mozes da das otkaz. :cvetduga:
Korisnikov avatar
By Hys.
Darling,

jel stvarno mislis da intelektualni rad i krugovi oko zgrade zaista mogu da pomognu nekome kome je toliko tesko da ozbiljno misli da sebi oduzme zivot?
By loreenche
Da li se tema odnosi na bezazlene (joj ubicu se) situacije, ili o serioznom razmisljanju o suicidu? Ako je ovo drugo, onda nikad, hvala Bogu... Prezadovoljan sam svojim zivotom da bih ga sebi oduzeo... :zastava:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!