Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By ns.happy
:palacinke: daaa... jao, ogladneo saaaaammmm!!!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
sa salatom od kiselog morskog krastavca! ha!

panonian dream!
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by KissQueen
Mislim da je u tom slucaju verovatniji sledeci scenario:

Nisam makrobioticar, ali drzim prodavnicu zdrave hrane, jer mislim da cu da zaradim na tome.
Ups, nesto mi bas i ne ide...
Daj da stavim koju "Milku" pored tofu sira, dok ne stigne mesni narezak u konzervama...

:katemoss:
:lol: :up:
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni je važno da unosim što više vode, voća, povrća i jogurta. Čitao sam da je unos ugljenih hidrata, posebno žitarica jako opasan kod osoba koje imaju veći potencijal ka karcinomima. Prema tom izvoru, na svakoj žitarici se razvijaju plesni (gljive) koje su same po sebi toksične i mogu da izazovu proliferaciju ćelija. Takođe, ne treba preterivati i u unosu voća jer to dovodi do snižavanje pH vrednosti, a samim tim i razvoja mikroorganizama.

Na WMA, u okviru nekog predmeta na faksu, imali smo posebne tečajeve kod nutricionista. Svaki čovek treba da pronađe svoju optimalnu piramidu ishrane. Neka klasična bi izgledala ovako:

Najviše treba unositi ugljene hidrate u obliku žitarica.
Na drugom mestu je voće i povrće.
Na trećem mestu su meso, jaja i mlečni proizvodi.
Na četvrtom su masti.
Na petom slatkiši.

Moja optimalna piramida ishrane je malo poremećena. Ja mnogo jedem slatkiše, a ne jedem puno mesa.

Voda je jako važna, to svi znamo, ali mnogi greše kada je u pitanju mineralna voda. Na WMA smo učili da samo leti, po najvećim vrućinama treba unositi čisto mineralnu vodu, ali do 4 čaše dnevno. Sve ostalo je toksično za organizam. Na umerenim temperaturama, jedna čaša mineralne vode je dovoljna.

Što se alkohola tiče, jedna čaša vina ili piva je optimalna.

Ja ujutru prvo jedem dosta voća, a kasnije pojedem nešto konkretno. Po nekim izvorima, to je najbolje raditi: ujutru jesti dosta voća, a kasnije preseći proteinom (mesom ili jajetom). Dobra okolnost je što ne volim da mešam hranu i što ne jedem dosta u toku jednog obroka. Učio sam i to primenjujem: vodu pijem pre jela, salatu jedem pre jela, ne mešam povrće sa mesom. Najviše volim kada posle jela popijem čašu vina.

Preterujem u slatkišima, i uživam u tom grehu. Zato dosta šetam i vežbam - od 2002. svaki dan, pa se slatkišomanija i ne primećuje. U čokoladi ima dosta minerala, proteina, ona obezbeđuje vitalnost...nekako uvek opravdam sebe. :njami:

Otišao sam da skuvam čaj...
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Sunce
U čokoladi ima dosta minerala, proteina, ona obezbeđuje vitalnost...nekako uvek opravdam sebe. :njami:
Cokolada je jako zdrava, pogotvo ona koja sadrzi preko 70% kakaoa.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jaoj popio sam 2 caja malopre, jer danas nisam ni jedan.

Moja keva danas u megamarketu kupila 20ak raznih cajeva... kojih nema u obliznjim prodavnicama, pa sam se bacio u isprobavanje svih... :opacupa:

Za slatkise te razumem...
Jos kao beba, dok nisam ni da hodam znao, a kamoli da sam bio svestan bilo cega!... sam odbijao da jedem bilo sta slano.
Samo sam jeo slatko.
To je toliko postalo nenormalno da mi je keva rekla, da su morali da mi trpaju vitamine medju ta slatka sranja.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Trudim se da jedem jabuke, crni hleb i jogurt.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by horus.
U čokoladi ima dosta minerala, proteina, ona obezbeđuje vitalnost...nekako uvek opravdam sebe. :njami:
Cokolada je jako zdrava, pogotvo ona koja sadrzi preko 70% kakaoa.
Znam, znam. Ona ima antioksidanse - polifenole, a na jednoj temi na forumu sam pisao baš o tome. Jedna mala crna čokolada ima više antioksidanasa nego ne znam koliko kg voća.
Korisnikov avatar
By horus.
Ja svakoga jutra doruckujem ovsene pahuljice sa mlekom i suvim grozdjem...
Uzgred, Milford i njemu slicni cajevi su losi, jer su cista hemija...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dirrty19g
Jaoj popio sam 2 caja malopre, jer danas nisam ni jedan.

Moja keva danas u megamarketu kupila 20ak raznih cajeva... kojih nema u obliznjim prodavnicama, pa sam se bacio u isprobavanje svih... :opacupa:

Za slatkise te razumem...
Jos kao beba, dok nisam ni da hodam znao, a kamoli da sam bio svestan bilo cega!... sam odbijao da jedem bilo sta slano.
Samo sam jeo slatko.
To je toliko postalo nenormalno da mi je keva rekla, da su morali da mi trpaju vitamine medju ta slatka sranja.
Pa ja sam apotekarsko dete, meni su čajevi kao slikaru bojice ili pekaru kifle. :giggle:

Ja sam shvatio da se najviše gojim kada jedem slano, posebno slana testa. Nije ni čudo jer so zadržava vodu, a sa druge strane glukoza ulazi u ćelije preko Na-Glu (natrijum - glukoznog) receptora. Slatkiši me ne goje, a i divno se osećam posle njih. :hyper: :love: Triptofan, aminokiselina koja se nalazi u čokoladama i mleku, u organizmu prelazi u serotonin - hormon sreće. I kafa mi prija, a čitao sam da i ona ima dosta antioksidanasa.

:sladoled:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by blenta
samo ti sebe pravdaj :giggle:
Ja? Zasto? :puzzle:
Korisnikov avatar
By blenta
ne ti
sunce voli slatkishe
i onda svaki post objashnjava sve jache i jache koliko je chokolada neophodna :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by blenta
ne ti
sunce voli slatkishe
i onda svaki post objashnjava sve jache i jache koliko je chokolada neophodna :)
:tepih:

"Čokolada ima dosta hranljivih materija: bogata je mineralnim materijama (kalcijumom, magnezijumom, gvožđem, bakrom), vitaminima (posebno B i E), aminokiselinama i ugljenim hidratima, a sam kakao je posebna priča - zaštitno je sredstvo zbog prisustva antioksidanasa (flavonoida). Zbog toga se i može reći reći da čokolada štiti od raka, posebno ako se umereno koristi. Naravno, zdravija je crna čokolada jer je kakao u njoj više prisutan." - ovo sam već pisao na jednoj temi.

Pored toga, čokolada se rimuje sa mojim imenom. :luda:
Korisnikov avatar
By blenta
:kiss:
eto
sudbina
nikad se nemoj odreci chokolade
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:

Mene nista ne goji.

Ali ja stvarno za retko koju hranu mogu da kazem da jedem sa uzivanjem... i da je jedem jer obozavam.

Postoje stvari koje organski podnosim i ne podnosim.

Slatkisi su samo potreba i moja zaivst, jedna jedina!

Ovaj podatak ce vas zaprepastiti ali istina je, ziva!
Bez kurca sam mogao jednom 7, jednom 5... i u toku je 3. celibat, za sada 3 meseca.
A bez necega slatkog (obicno cokoladnog) sam jednom izdrzao, i to je moj licni rekord... 3 dana!
Korisnikov avatar
By hlaefdige

Mene nista ne goji.

rece osoba od 19 godina....cudo nevidjeno!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Videce kad dosegne do 30-te,
pa mu se promeni metabolizam,
a on navikao da jede.....

I onda.. buuum
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ko dozivi pricace! :smeh:

Ma... sada kada sam krenuo ozbiljno na ples, na kome pri zagrevanju cesto radimo razne vezbe, koje ja skoro svakodnevno praktikujem kuci... sve i da mi se promeni metabolizam, ostacu FIT!
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by hlaefdige

Mene nista ne goji.

:smeh: Posle 25, 26 očekuj problemčiće.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by hlaefdige

Mene nista ne goji.

:smeh: Posle 25, 26 očekuj problemčiće.
..Nista nemoj da mi pricas.... :rida:
..Mada ja i dalje tu i tamo provlacim kockice cokolade, po koju palacinkicu, sladoleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed :hypno:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
..Znate kako ja racunam - ako generalno obracate paznju na to da se hranite sto zdravije, ni malo cokolade i sladoledica nece biti problem.... :hvala:

Ajaooo, a sto volim vocne kupove sa sladoledom i puuuno slaga - to sam tek zaboravila da dodam!!! :rida: :iskolacen: :hypno:

...I preliv od cokolade na ice-kafi. :radosnice:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Zoe
Ali ja mislim da ima neka dijetalna Milka bas........
pa ima... ali sve te 'diet' cokolade su zapravo za dijabeticare i nisu dijetalne u najrasprostrenijem smislu te reci (da su niskokaloricne). valjda samo zamene saharozu dekstrozom. br. kalorija isti.

ja probala par puta, bolje jesti prave. ako mozes.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!