Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Zoe
Posto sam proglasena sveticom, cisto da jos malo prosvetlim pucanstvo :kosa: :

Pao mi je pogled slucajno, jelte na naslov ove teme koji glasi "Osveta u ljubavi"...

Uz rec "ljubav" nikako ne moze da stoji rec "osveta", pritom hocu da vas podsetim na svoje predjasnje postove....
Vi, koji se svetite ne znate sta znaci voleti. Voleti istinski, cisto, voleti svim srcem.
Kada volimo nekoga, onda ga pustamo da on bude srecan i van nas, i bez nas.....nama je drago da ta osoba bude srecna, jer je volimo, i ako nas to boli (a znam da boli i koliko moze da boli), i ako nas povredi necim, a mi je volimo, poklonili smo poverenje, podelili intimu (opet bez obzira da li se radi o emotivno-sexualnom partneru, prijatelju ili clanu porodice), naravno da cemo uzasno patiti i biti sjebani, naravno! Naravno da cemo osetiti prvo tu povredjenost, pa onda ljutnju i bes, pa onda cemo podsvesno sami sebe sazaljevati (tipa:ja sam bio toliko dobar i posten, a on mi tako vraca, to mi radi"), ali opet i opet, to su tako normalne stvari, to su tako normalne faze, u svim medjuljudskim odnosima postoje izvesna ocekivanja, postoje izigrana ocekivanja, izigrano poverenje, postoji citava paleta osecanja i dobrih i losih i to je sve sastavni deo ovog usranog zivota....
Zivot treba da prihvatimo takvog kakav je, sa svim tim sranjima, jer ja ne znam kako vama (nekima) ne ide u glavu da je zivot u sustini mnogo puniji tim sranjima, nego lepim dozivljajima.
Ali smo zato mi tu da odaberemo hocemo li da zivimo ovako ili onako, premda nekad ne mozemo izbeci te lose stvari.
Mi smo ti koji ce dozvoliti da nas nesto u tolikoj meri pomeri ili ne.

Tuga, patnja, bol, povredjenost, bes, ljutnja, razocaranost, samosazaljenje.......sve su to osecanja koja je svako doziveo.

Ali ako nastavi da ide njihovim tragom, ako im se u tolikoj meri prepusti da mu samo to bude u sistemu, i ako krene da smislja osvetu i kako da povredi onoga ko je njega povredio, ta osecanja ostaju u njemu.......Mogu samo da zamislim kroz koji unutrasnji pakao prolazi osvetnik, dok u sebi ponovo prozivljava te osecaje ljutnje, besa i povredjenosti i dok smislja osvetu....

Ali ja samo zelim da kazem da kada nam se tako nesto dogodi, ZBOG NAS SAMIH treba sto pre da nastojimo da se resavamo tih negativnih i bolnih osecanja, a ne zato sto smo DOBRI i FINI prema skotu koji nas je povredio. NE! Ne zbog skota, nego zbog nas samih.
To je poenta moje celokupne price na ovoj temi.

Nstaviti dalje, ne pokazati mu mozda da nas je povredio, sacuvati svoje dostojanstvo i biti pred samim sobom ok.

Ja, kada bih u sebi imala poriv da se nekome na bilo kakav nacin svetim, bih se sama sa sobom osecala lose, ali NE ZBOG TOGA STO SAM "DOBRA" prema tom nekom, ne zbog toga sto mu "okrecem i drugi obraz" (kako je to gore pogresno protumaceno), nego zbog toga sto bih se sama sebi gadila.
Sto bih bila ista kao taj neko. Ne, bila bih GORA nego taj neko, jer taj nije sistematski smisljao kako da me zajebe, nego je postupio po svojoj zelji ili nagonu, koji se, u datom trenutku kosio sa mojim ocekivanjima.

Mi moramo shvatiti da svako ima svoje neke zelje i radi u skladu sa njima, i jako su retki oni ljudi koji se "poklapaju" sa nama, zato i jesu tako dragoceni......neki ljudi ih nikad ne sretnu.

Ja, za svog zivota, imam mozda samo 1 ili 2 osobe sa kojima se toliko dobro "poklapam" da se to granici sa nemogucim. I zato znam koliko je nerealno ocekivati da takve ljude srecemo svaki dan, ja ih ne srecem prva, nigde ih nema.......Mnogo je vise kretena, supljoglavih, praznoglavih, onih bez grama osecaja, onih koji igraju neke, samo njima znane igrice...

Kada to shvatimo, onda ne treba da nas iznenadjuju njihovi losi postupci.

Na kraju krajeva, sami smo dozvolili sebi da se vezemo za nekoga, pa ako nas izjebe, krivica ne moze biti iskljucivo njegova.

Meni kad se to dogodi, ja mogu eventualno sebe da krivim sto nisam dobro procenila, sto nisam videla ili htela da vidim ocigledne znake koji su uvek bili tu i pokazivali kakav je taj neko. On je takav, i moja dalja osveta znaci dalje razmisljanje o toj osobi, a kada me neko povredi ja cinim svaki napor da je sto pre izbrisem iz svog sistema. Ponekad je potrebno duze vreme, ali sve cinim da ne mislim na nemio dogadjaj i da se skoncentrisem na sebe i svoje potrebe, umesto da ga drzim u svom sistemu i jos smisljam kako da mu stanem na rep.
Samo zelim da ne mislim na njega vise, da sto pre izblede moja osecanja prema njemu.

(njemu-toj osobi)
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Aman devojko ti i dalje ne shvatas o cemu mi ovde pricamo.

Ne govorimo mi o osveti tipa : Bili smo dva meseca u vezi pa si me ostavila,i ja cu sad da se svetim.Nego o mnogo ekstremnijim ljudima koji su sposobni da ti zagorcaju totalno zivot (npr.autuje te matorcima bez tvog znanja,podvali ti nesto,ili jednostavno ti napravi neko zlo ,whatever ).Ti ljudi jednostavno zasluzuju osvetu.A ti ni na jedan nacin nisi dokazala zasto je osveta losa...sem onog tvog JA DOBRA,JA SVETICA.
Originally posted by Zoe
Ja, kada bih u sebi imala poriv da se nekome na bilo kakav nacin svetim, bih se sama sa sobom osecala lose, ali NE ZBOG TOGA STO SAM "DOBRA" prema tom nekom, ne zbog toga sto mu "okrecem i drugi obraz" (kako je to gore pogresno protumaceno), nego zbog toga sto bih se sama sebi gadila.
Gadila? Pa posto nisi nikad se svetila,kako znas?
To kao sto neko ko nikad nije video homos. ili cuo nesto o njemu,ima potpuno definisan stav.Totalno bezveze....pricas o necemu o cemu nemas pojma.

Veruj mi posle osvete se nisam gadio sebe.Osveta je samo to,a druga je prica kad ljudi ne znaju da je osveta izvrsena.Naravno sve to zavisi i od same osobe koja sprovodi istu.
Originally posted by Zoe
Ali ako nastavi da ide njihovim tragom, ako im se u tolikoj meri prepusti da mu samo to bude u sistemu, i ako krene da smislja osvetu i kako da povredi onoga ko je njega povredio, ta osecanja ostaju u njemu.......Mogu samo da zamislim kroz koji unutrasnji pakao prolazi osvetnik, dok u sebi ponovo prozivljava te osecaje ljutnje, besa i povredjenosti i dok smislja osvetu....
Ti znas?Vidim ja da se ti bas "razumes" u materiju,i pored tvrdnji kako si ti nevina i dobrodusna blablabla... :lol:

O da,prosto sagorevam od osvete....mislim stvarno. :roll:

Osveta je nagon pravde.Pametan covek kad nadje pravdu produzi dalje,kreten ostaje na izvrsenoj osveti....vrlo jednostavno. :nokti:
Originally posted by Zoe
Sto bih bila ista kao taj neko. Ne, bila bih GORA nego taj neko, jer taj nije sistematski smisljao kako da me zajebe, nego je postupio po svojoj zelji ili nagonu, koji se, u datom trenutku kosio sa mojim ocekivanjima.
Pa tu je razlika izmedju mog vidjenja ljudi i tvog.Ti mislis da su ljudi po defoltu dobri,a ja se ne zavaravam takvim idealistickim misljenjem.
I najvise mrzim to klasifikovanje "onda si isti kao druga strana".Gluposti!
Oni su uzrok,posledica je osveta.Jedno i drugo ne mogu nikako biti isto,ali su vezani jedno za drugo.Sto ih nikako ne izjednacava,naprotiv.

Toliko o tome.:cobancica:
Korisnikov avatar
By Hys.
samo me zanima Deity zasto se obracas osobi u muskom rodu koja o sebi govori u zenskom rodu? Znam da pitanje moze dvosmisleno da mi se protumaci, al jasno je ajGes na sta mislim, hm, jel?
Znaci ja sam bila kod kuce.
ti odgovaras:
Ti si BIO kod kuce?

Ili sam se ja to istripovala, i treba mi definitivno veca dioptrija :smirk: ?
Korisnikov avatar
By Zoe
On, valjda na taj nacin ne zeli da ti da "na znacaju" i prosto se cudim da se tebi i Moon hunter nije obratio u trecem licu, kao nekoj stvari.

Deity, ako vec toliko potenciras na tome da sam ja promasila temu, zasto ti onda ne napises onako detaljno kakve su to osvete, tipovi osvete i motivi za njih?
Napisi, razjasni, razlozi......izdetaljisi malo vise na tu temu koju toliko branis i podrzavas, umesto sto "seckas" ono sto smi mi rekli pa to samo komentarises.

Daj detaljan prikaz osvete, sa svim nagonima, osecanjima i delima, kao sto sam ja to uradila. Tema je o tome, a ne o meni ovde.
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Nanny Ogg
samo me zanima Deity zasto se obracas osobi u muskom rodu koja o sebi govori u zenskom rodu? Znam da pitanje moze dvosmisleno da mi se protumaci, al jasno je ajGes na sta mislim, hm, jel?
Znaci ja sam bila kod kuce.
ti odgovaras:
Ti si BIO kod kuce?

Ili sam se ja to istripovala, i treba mi definitivno veca dioptrija :smirk: ?
Pa zato sto nisam pratio prethodne postove Huntera pa sam mu se obratio u zenskom rodu.I to naglasio,doticna persona nije nasla za shodno da me isparavi,pa sam ja nastavio da joj se obracam u muskom rodu.

Jbga ovo je forum na koji cesto dolaze ljudi koji nisu defiisani,pa se trudim da ne uvredim.Ali ocigledno su se neki okolo uvredili.....:glupost:

I ja zaista ne vidim nista uvredljivo u tome sto se nekom obracam u muskom rodu.Isto tako mi ne bi smetalo da mi se neko obraca u zenskom....barem sam po tom pitanju opusten,sto ne mogu reci za vas koji se nalzite prozvanim(tu mislim pretezno na Zoe),a osoba kojoj je to bilo namenjeno nije....:puzzle:
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Zoe
On, valjda na taj nacin ne zeli da ti da "na znacaju" i prosto se cudim da se tebi i Moon hunter nije obratio u trecem licu, kao nekoj stvari.

Deity, ako vec toliko potenciras na tome da sam ja promasila temu, zasto ti onda ne napises onako detaljno kakve su to osvete, tipovi osvete i motivi za njih?
Napisi, razjasni, razlozi......izdetaljisi malo vise na tu temu koju toliko branis i podrzavas, umesto sto "seckas" ono sto smi mi rekli pa to samo komentarises.

Daj detaljan prikaz osvete, sa svim nagonima, osecanjima i delima, kao sto sam ja to uradila. Tema je o tome, a ne o meni ovde.
Ocu draga moja ovih dana ,posto sam poprilicno bizij momentalno.Sve cu ja lepo tebi slovo po slovo,da bi ti lepo mogla da shvatis.A sto se mene tice,mozes da rastavljas moje postove koliko god hoces,imam toliko mozga valjda ,da mogu da shvatim sta pises.

I pricao sam o osveti svo vreme ,dok ti nisi se nasla tesko pogodjenom zato sto si bila spomenuta u jednom delu kao neiskrena..... :hand: Pa je tema otisla daleko od predvidjenog.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!