Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by ZoeUnas se to obilaženje kuća maskiran u pohodu na slatkiše (
Moje cedoje danas u skoli ucilo o Noci vestica, i nakon skole je sa jos 2 drugara, maskiran krenuo po trick-or-treat okolo.......naravno, nakon sto smo dugo razgovarali.
![]()
Ja sam mu rekla da se to kod nas ne slavi i da ce da ga nagrde najstrasnije na svakim vratima, i da ce se razocarati samo, no on je bio spreman i na to....
Zanimljivo, niko ih nije nagrdio, i svi su napunili svoje kese slatkisima![]()
I dalje ne verujem....
Ovo je veliko iznenadjenje jer ni ja nikad nisam cula da kod nas deca to rade...
Originally posted by jukieofftopic:
Moja mama se seća neke pesmice koja je išla ovako:
Prosim, prosim,
kandilo ti nosim,
ako nećeš dati
umrla ti mati
A ako se dobro sećam pominje se i kod Ivana Cankara? u onoj zbirci pripovedaka gde je i Kafa
Originally posted by kal zakathda, tnx. mislim da sam pricu vezanu za halloween cula u nekom filmu, nego htedoh reci da se taj dan ne slavi vec obelezava :sitnicar:
Ček, to su mi objašnjavali u Irskoj, jer od tamo kao potiče sve to. Ako sam dobro zapamtio, taj dan je nešto kao keltska Nova godina, i na taj dan se preklapaju svet živih i svet mrtvih, pa mogu duše mrtvih da šetaju naokolo, a živi se maskiraju kako jih mrtvi ne bi odveli sa sobom, ako bi slučajno sreli nekoj umrlog rođaka. Nešto u tom stilu.
Originally posted by arwen_evenstarprekochih ovaj postOriginally posted by kal zakathda, tnx. mislim da sam pricu vezanu za halloween cula u nekom filmu, nego htedoh reci da se taj dan ne slavi vec obelezava :sitnicar:
Ček, to su mi objašnjavali u Irskoj, jer od tamo kao potiče sve to. Ako sam dobro zapamtio, taj dan je nešto kao keltska Nova godina, i na taj dan se preklapaju svet živih i svet mrtvih, pa mogu duše mrtvih da šetaju naokolo, a živi se maskiraju kako jih mrtvi ne bi odveli sa sobom, ako bi slučajno sreli nekoj umrlog rođaka. Nešto u tom stilu.
Originally posted by polarlicht4.1slovenska ili hrishcansko-pravoslavna ne znam, ali to su bile Mitrovske zadushnice chini mi se oko 3. Novembra.
Postoji i slovenska verzija Dana mrtvih a to su zadušnice. Mislim da čak i ubrzo slede neke, baš posle "Noći veštica". A koliko mogu da primetim, vrlo su slični običaji (mislim na običaje pre komercijalizacije Halloween-a), što nije nikakvo čudo s obzirom na zajedničko IE poreklo.
Originally posted by Vel boynope, nego zarad lakshe asimilacije u hrishcjanstvo.
Pa i rimokatolichki hrishcani manje-vishe tako obelezavaju Sve Svete.
ljudi, Halloween je tradicija iz paganske keltske svetkovine Samhain i u anglosaksonskim zemljama je negovana kao prvenstveno jedan od dechjih praznika. A, vrlo moguce je da je prihvatanje halloween-a u ovim zemljama bio izraz da se oda pochast i jednoj originalnoj keltskoj svetkovini kao delu docnije anglosaksonske kulture.
Originally posted by Sutekhchoveche, u Americi (za druge zemlje koje ga slave- znam manje) se Halloween (31. oktobar-veche) uopshte ni ne smatra hrishcanskim verskim praznikom. vishe se smatra dechjim praznikom i praznikom anglosaksonske kulture te se priznaje da je baziran na keltskom paganskom Samhain-u.Originally posted by Vel boynope, nego zarad lakshe asimilacije u hrishcjanstvo.
Pa i rimokatolichki hrishcani manje-vishe tako obelezavaju Sve Svete.
ljudi, Halloween je tradicija iz paganske keltske svetkovine Samhain i u anglosaksonskim zemljama je negovana kao prvenstveno jedan od dechjih praznika. A, vrlo moguce je da je prihvatanje halloween-a u ovim zemljama bio izraz da se oda pochast i jednoj originalnoj keltskoj svetkovini kao delu docnije anglosaksonske kulture.
da se oda pochast?![]()
![]()
kako to? unutar hrishcjanstva ne postoji respect za nishta drugo, osim za svoje.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!