Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Andre87
Razlog jucerasnjeg ushicenja je sto je jedan hirurg potvrdio moju pretpostavku: Gornja operacija za FTM osobe se smatra kozmetickim zahvatom i nije neophodna dozvola psihijatra.

SlikaSlika

Mislio sam..pa kad devojke mogu da ugradjuju silikone,valjda moze i odstranjivanje grudi :D
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Naravno Andre....

Izvini sto popujem... to i jeste sve kozmetika...

Ono sto je veoma vazno je zaroniti u dubinu svoje
duse i tu osetiti istinsko svoje telo...

Sve ostalo dolazi samo...
Korisnikov avatar
By venom
E superiska Andre. :)
Andjo,znamo mi to nego ako sam dobro shvatio kod njega je akcenat na "nije potrebna potvrda psihijatra" :bubblegum: . Slazem se da je najbitniji osecaj
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ono sto sam htela da kazem, ne treba da se oseca
kao dete kome je potrebna dozvola od bilo koga
za bilo sta..

Treba zrelo da misli i sagledava posledice toga sto misli..

A ako pogleda duboko u sebe i oseti to, onda mu ni jedan
psihijatar nece biti prepreka, jer ce videti snagu i jacinu
tog osecaja.. i samo ce se sklioniti sa puta..

Sve ovo sigurno nije neka igrarija, ali je potrebna velika
snaga i hrabrost da se to sve izgura..

Kao sto je neko reko.. to je put kojim se jako retko ide :)
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by andjelat
onda mu ni jedan
:molise: Nadam se Andjela da ce tako biti. Problem je sto sam izabrao tezi put-da pricam sta osecam(a jesam po mnogo cemu neobican-ali nevezano za moju transseksualnost)a ne ono sto ona zeli da cuje,po udzbeniku. Kako sam vec rekao...nije normalno da ja svaki put vodim bitku sa psihijaytrom i izadjem potresen da se jedva ziv vratim kuci(vec me srce povremeno zigne,a dobro me automobil nije negde usput razneo,jer jedva sam u stanju nakon takvog razgovora da predjem ulicu). Mislim da je bolji prijateljski pristup, otvorenog srca,...jer kad izgubis poverenje u psiha,tesko da cete doci do resenja. Ne znam zasto ja nisam ftm ako ne zelim faloplastiju vec samo metaidioplastiju? Jednostavno ne isplati mi se.Suvise rizicno i mucno a ne dobijem dovoljnu senzaciju.Bicu zadovoljan i sa penisom od 5cm.Postoje alternative..nije smak sveta.Ima tu jos dosta stvari oko kojih se ne slazemo...Trenutno imam drugih obaveza,tako da cu razgovore sa psihom privremeno odloziti.Moram. Naravno,moj slucaj je takav-komplikovaniji...drugi mogu imati mnogo bolja iskustva sa psihijatrom. Moja najbolja drugarica je od skoro krenula kod psihologa i odusevljena je(Hvala Paki:) ). Njen problem je ipak drugacije prirode ali ne kazem da je laksi..dobro mozda malo laksi jer ne ukljucuje operacije. Toliko od mene..Uf od jucerasnje euforije do ovoga..*Misli Andrej na lepe stvari..hirurg ti je i ovako rekao da nije neophodan potpis psiha *** :dance: :yay: : :muzika: ...Dovrsavam plan B, pa cu videti :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Kazem ti bitna je snaga kojom pokazujes svoj problem..
ako to radis mlitavo, psihijatar ce da smatra, da ti
mozes da se nosis sa tim problemom ..

ako dodjes sa problemom koji je prelio casu,
i ugrozava tvoj zivot.. onda tu nema razgovora..
Korisnikov avatar
By Andre87
Andjela sve to ona zna ali ..ok necu javno da ogovaram psihijatra(i da kazem da nisu svi losi)..samo cu sve sto mogu obaviti BEZ nje...jer ono sto mi je ona predlozila je jos opasnije po moje srce i krve sudove.Odradio sam gomilu analiza koje ostali trans ljudi nisu radili,nije joj dovoljno..sta ja mogu ako oni to ne mogu da protumace. Po izvestaju je sve ok.Zdrav sam..Ne znam zasto onda prave problem. Takodje ako sam "mastovitije" uradio onaj test,crtao najrazlicitije oblike i navodio apstraktne imenice...da li to ukazuje da sam nestabilna licnost? Oh come on....Ima tu jos mnogo toga. Ako se ponasam ponekad nezrelo, da li joj je palo na pamet da je to upravo bila posledica toga sto dugo nisam mogao da odrastem u muskarca nego sam ostao zarobljen u detinjstvu? Kako god...pokusacu bez nje koliko mogu,zapravo ako sve ispadne u redu mogao bih 99% posla da zavrsim. Srecom imam podrsku porodice. Vec sam obavio prvi razgovor sa hirurgom za grudi...samo da zavrsim plan...videcemo. Da bih iskoristio maksimalno svoju situaciju moracu da zapnem naredne 2 godine. Ako to izdrzim,sve cu...a okruzen sam ljudima koji me vole i veruju u mene i to mi je dodatni priliv energije.
Srecno i tebi!
Korisnikov avatar
By venom
Auuuuuu bre ortak :potapsava: . Pusti doce.
Ajd spremaj se,vodim te veceras na shampite :njami:
Korisnikov avatar
By Andre87
Da znas da bi mi setnja dobro dosla ali sampite,...dovoljna mi je ona tvoja jaffa od jutros :smeh:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ne preterujte sa slatkim! Pogotovu taj beli secer!!

To nije zdravo! Isto kao i pusenje!!

Dakle, voce i povrce!

I jos jedan bitan detalj!!

CAJ OD NANE SMANJUJE NIVO TESTOSTERONA

(POGOTOVU CAJ OD DIVLJE NANE)

Ja ga pijem svaki dan, ali ga vama ne preporucujem ;)
Korisnikov avatar
By Andre87
Ja obozavam nanu :( i lipu
I alkohol snizava testosteron...inace ne pijem i ne pusim. 2 puta sa drugaricom pravio vocnu salatu sa Sangrijom.. i posle JEDNE CASE nismo mogli da prestanemo sa cerekanjem. Nije to za nas. Divno je biti svestan svega sto ti se desava,zato mi nisu jasni ljudi koji piju da bi se zabavili...ali jbg jaaako volim slatkise...i znam da testosteronska terapija povecava rizik za dijabetes..
Korisnikov avatar
By Zoe
Andre, ja sam imala takodje jako lose iskustvo sa psihologom (zena), ne lose, koliko je ona tupava bila i ogranicena.....
Razumem Andjelu kada kaze da je bitan nacin na koji ces predstaviti svoju stvar, ali isto tako znam da nekad jednostavno bivas obeshrabren nekim pokazivanjem i dokazivanjem kad vidis da je dr.idiot....
Koliko mozes i moras idi bez nje ili trazi drugoga, na to imas pravo.
Korisnikov avatar
By Andre87
Zao mi je sto to cujem Zoe...psih koji je meni bio gotivan je otisao u penziju..ostavljao sam mu svaki put na recepciji domaci zadatak-pismo uredno spakovanu u kovertu. Sledeci put smo ga zajedno tumacili.Obradili smo sve bitnije teme od razvoja rodnog identiteta,odnosa sa roditeljima,seksualne orijentacije, osnivanja porodice ...Ona je nasledila moj slucaj sve sa domacim zadacima koje je verovatno procitala..ali njen nastup je totalno drugaciji...grublji...nema veze. I'm on my way ..bitno je da znam sta sam..i kao sto sam rekao 99%poslova mogu da obavim bez nje.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Andre87
onda mu ni jedan
:molise: Nadam se Andjela da ce tako biti. Problem je sto sam izabrao tezi put-da pricam sta osecam(a jesam po mnogo cemu neobican-ali nevezano za moju transseksualnost)a ne ono sto ona zeli da cuje,po udzbeniku. Kako sam vec rekao...nije normalno da ja svaki put vodim bitku sa psihijaytrom i izadjem potresen da se jedva ziv vratim kuci(vec me srce povremeno zigne,a dobro me automobil nije negde usput razneo,jer jedva sam u stanju nakon takvog razgovora da predjem ulicu). Mislim da je bolji prijateljski pristup, otvorenog srca,...jer kad izgubis poverenje u psiha,tesko da cete doci do resenja. Ne znam zasto ja nisam ftm ako ne zelim faloplastiju vec samo metaidioplastiju? Jednostavno ne isplati mi se.Suvise rizicno i mucno a ne dobijem dovoljnu senzaciju.Bicu zadovoljan i sa penisom od 5cm.Postoje alternative..nije smak sveta.Ima tu jos dosta stvari oko kojih se ne slazemo...Trenutno imam drugih obaveza,tako da cu razgovore sa psihom privremeno odloziti.Moram. Naravno,moj slucaj je takav-komplikovaniji...drugi mogu imati mnogo bolja iskustva sa psihijatrom. Moja najbolja drugarica je od skoro krenula kod psihologa i odusevljena je(Hvala Paki:) ). Njen problem je ipak drugacije prirode ali ne kazem da je laksi..dobro mozda malo laksi jer ne ukljucuje operacije. Toliko od mene..Uf od jucerasnje euforije do ovoga..*Misli Andrej na lepe stvari..hirurg ti je i ovako rekao da nije neophodan potpis psiha *** :dance: :yay: : :muzika: ...Dovrsavam plan B, pa cu videti :)
Kada je u pitanju psihijatar kod koga idem sada, dosta prepoznajem svoja iskustva u tvojim iskustvima. Čini mi se da ne želi MENE da čuje, nego samo ono što misli da treba da čuje. A da sasluša mene, moglo bi se čuti i prepoznati i to što želi da čuje. Najlakše je napraviti malo drame, i reći sve ono što žele da čuju psihijatri... Trans osobe jesu slučne, ali ne prave nas sve iz istog kalupa, zaboga. Možda grešim, ali mi se čini da ima animozitet prema trans osobama generalno, i da nije u trendu sa najnovijim kretanjima u ovoj oblasti. Znam, teške reči, ali to mi je osećaj...
Korisnikov avatar
By Luba
onda mu ni jedan
Andre, znas da navijam za tebe.
U pravu si.
Sacekaj jos koju godinu.
Operativne tehnike hirurgije/mikrohirurgije se razvijaju!
Kad se samo setim, kad sam bila mlada, takoreci jedina javno poznata F2M persona bila je Koksineka/Koko. Od tada je hirurgija nacinila cudo. Pogotovu ekipa u nasoj zemlji.
Izaberi queer friendly psihijatra :zvezdice:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
"Slucajno" idete kod istog psihijatra

Hi hi ...
:placko:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Niki

Hi hi ...
Znaci dobijam pojacanje? :D Super!Niki,nadam se da umes da machujes recima.
Korisnikov avatar
By femme_fatale

Hi hi ...
Treba da idem za neki dan kod psihijatra... uopšte nemam pojma šta će biti i kako. Osoba je gruba i hladna, po mom mišljenju bez potrebe. Više puta je prokomentarisala neke moje izjave sa prigušenom dozom sarkazma, što boli. Valjda misli da je to neću primetiti kao što ne primećuje veći deo njenih pacijenata koji su jadnici drogirani lekovima pa jedva znaju gde su. Imam osećaj da ima animozitet prema trans osobama zbog svojih ličnih ubeđenja (možda verske prirode), i da nije u toku sa savremenim kretanjima u ovoj oblasti.
Kada sam došla kod nje prvi put, rekla sam joj da sam želela da dođem kod žene psihijatra jer bi mi bilo lakše da se otvorim, pričam i napravim neki odnos, što je ona odmah podrugljivo prokomentarisala: "Pa jel vam sad lakše"? I ako se komentar desio u prvih pet minuta razgovora, onda nije ništa drugo nego podrugljiv.
Jedva čekam da završim sa njom, i nadam se da neću morati da je srećem više. Ja nisam ratoborna osoba, ali imam svoje "ženske" načine; "Tiha voda breg roni..." Simptomatično je da nisam jedina osoba sa lošim utiskom, verovatno ih ima još, ali se boje da to kažu.
Korisnikov avatar
By Skai
prokomentarisala: "Pa jel vam sad lakše"? I ako se komentar desio u prvih pet minuta razgovora, onda nije ništa drugo nego podrugljiv.

Da, stvarno grubo bez potrebe. Ne razumem cemu to sluzi. Jos ce ispasti da ti moras da postanes psihijatar da bi mogla nju da shvatis pa da onda smislis kako od nje takve konacno dobijes sta zelis.

Reci nam kada ides ponovo, i ja cu tada misliti na tebe, pa se nadam da ce pomoci da se lakse nosis sa njom.
Samo napred.
Korisnikov avatar
By Andre87

Hi hi ...
Treba da idem za neki dan kod psihijatra... uopšte nemam pojma šta će biti i kako. Osoba je gruba i hladna, po mom mišljenju bez potrebe. Više puta je prokomentarisala neke moje izjave sa prigušenom dozom sarkazma, što boli. Valjda misli da je to neću primetiti kao što ne primećuje veći deo njenih pacijenata koji su jadnici drogirani lekovima pa jedva znaju gde su. Imam osećaj da ima animozitet prema trans osobama zbog svojih ličnih ubeđenja (možda verske prirode), i da nije u toku sa savremenim kretanjima u ovoj oblasti.
Kada sam došla kod nje prvi put, rekla sam joj da sam želela da dođem kod žene psihijatra jer bi mi bilo lakše da se otvorim, pričam i napravim neki odnos, što je ona odmah podrugljivo prokomentarisala: "Pa jel vam sad lakše"? I ako se komentar desio u prvih pet minuta razgovora, onda nije ništa drugo nego podrugljiv.
Jedva čekam da završim sa njom, i nadam se da neću morati da je srećem više. Ja nisam ratoborna osoba, ali imam svoje "ženske" načine; "Tiha voda breg roni..." Simptomatično je da nisam jedina osoba sa lošim utiskom, verovatno ih ima još, ali se boje da to kažu.

Niki,potpisujem.Slazem sa svim sto si rekla. LOL mozemo da otvorimo posebnu temu "Knjiga utisaka pacijenata _ . _" i posaljemo joj link na kraju price.Salu na stranu, i ja sam primetio da oseca gadjenje prema nasoj populaciji. Prepisala mi je lek koji je ukinut jer izaziva srcane probleme..Naravno da necu da ga pijem. I nemam pojma kako je zakljucila da sam nestabilna licnost. Htela je da me zadrzi na posmatranju u dnevnoj bolnici ali i meni je uzas da gledam one skrshene ljude..a verujem da je izvestan broj njih nastradao zbog loseg lekarskog pristupa. Mislim vidim po sebi, izadjem sav iznerviran da nisam u stanju ni novine da procitam naredna 3 dana..Takodje me nervira sto je njen posao da nas upozna sa opcijama tako da mozemo maksimalno da iskoristimo sadasnju situaciju..ali ne.Ona cuti kao zalivena, i tek kad joj kazes da si na Internetu procitao to i to ona potvrdi...A kad sam krenuo da upotrebljavam strucne termine operacija(metaidioplastija,faloplastija,bilateralna mastektomija itd.) jer su mi se jednostavno uvukli u recnik..ona mi je rekla "Mozes li da se izrazis narodnim jezikom?" Sto ce reci da plasticno opisem sta zelim da mi urade. Boze!Zar je to bilo neophodno? Onda mi je rekla da ne verujem Internetu vec njoj..pa normalno je da se informisem o svom problemu(da,znam da na netu ima dosta djubra)...i mislim da svaki pacijent ima pravo da analizira postupke lekara, da mu kaze sta smeta i da ZAJEDNO dodju do resenja. Zao mi je sto nas ne razumeju..kao sto sam vec rekao profiltriraju nasa osecanja i shvataju ih uprosceno a da ne govorim sto suptilne veze izmedju mnogih delica onda nedostaju plus ih oblikuju po svojim predrasudama i dobiju totalno drugaciju sliku. Stekao sam utisak da nas Svetlana najbolje razume a ona je endokrinolog... Ali je lekar koji saoseca sa pacijentom.
Ja cu pauzirati sa tim sastancima..moram da pozavrsavam neke poslove sa strane...a tranziciju cu gurati maksimalno bez nje.

Kako Skai kaze zaista trans pozeli da postane psihijatar, da bar postedi buduce generacije stresa. U danasnje vreme moras da budes pomalo i lekar i advokat itd...
Srecno Nikita. Budi jaka... :fige:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Skai
prokomentarisala: "Pa jel vam sad lakše"? I ako se komentar desio u prvih pet minuta razgovora, onda nije ništa drugo nego podrugljiv.

Da, stvarno grubo bez potrebe. Ne razumem cemu to sluzi. Jos ce ispasti da ti moras da postanes psihijatar da bi mogla nju da shvatis pa da onda smislis kako od nje takve konacno dobijes sta zelis.

Reci nam kada ides ponovo, i ja cu tada misliti na tebe, pa se nadam da ce pomoci da se lakse nosis sa njom.
Samo napred.
Hvala ti Skai na podršci, srce si.
Mislim da bi ova psihijatrica imala mnogo bolje rezultate u radu, i više pomogla ljudima da ima drugačiji stav, ali ona nije sposobna za to, verovatno. Plašim se da će naneti štete mnogim ljudima. Velika je razlika između nje i prvog psihijatra kod koga sam bila.

Bilo je još takvih komentara sa njene strane kao onaj što sam pomenula, recimo, kada sam je pitala da li mogu da sa njom razgovaram u ženskom rodu, jer bi mi bilo lakše da se otvorim i budem u kontaktu sa sobom, ona je opet sa tim svojim prigušenim sarkazmom rekla: "Što, vi to kao malo eksperimentišete"?
I tako, što nas više biju mi smo jače/jači. Komično koliko je tužno...
Korisnikov avatar
By femme_fatale

Niki,potpisujem.Slazem sa svim sto si rekla. LOL mozemo da otvorimo posebnu temu "Knjiga utisaka pacijenata _ . _" i posaljemo joj link na kraju price.Salu na stranu, i ja sam primetio da oseca gadjenje prema nasoj populaciji.
Stvarno neverovatno! A ja sam mislila kako ja to umišljam, projektujem se itd. Činilo mi se da psihijatrica oseća prikriven negativni stav prema trans osobama, ali sam izbegavala da upotrebim reč gađenje. Čim ima još osoba sa istim utiskom, o tome treba razmišljati...
Prepisala mi je lek koji je ukinut jer izaziva srcane probleme..Naravno da necu da ga pijem. I nemam pojma kako je zakljucila da sam nestabilna licnost. Htela je da me zadrzi na posmatranju u dnevnoj bolnici ali i meni je uzas da gledam one skrshene ljude..a verujem da je izvestan broj njih nastradao zbog loseg lekarskog pristupa. Mislim vidim po sebi, izadjem sav iznerviran da nisam u stanju ni novine da procitam naredna 3 dana..Takodje me nervira sto je njen posao da nas upozna sa opcijama tako da mozemo maksimalno da iskoristimo sadasnju situaciju..ali ne.Ona cuti kao zalivena, i tek kad joj kazes da si na Internetu procitao to i to ona potvrdi...A kad sam krenuo da upotrebljavam strucne termine operacija(metaidioplastija,faloplastija,bilateralna mastektomija itd.) jer su mi se jednostavno uvukli u recnik..ona mi je rekla "Mozes li da se izrazis narodnim jezikom?" Sto ce reci da plasticno opisem sta zelim da mi urade. Boze!Zar je to bilo neophodno? Onda mi je rekla da ne verujem Internetu vec njoj..pa normalno je da se informisem o svom problemu(da,znam da na netu ima dosta djubra)...i mislim da svaki pacijent ima pravo da analizira postupke lekara, da mu kaze sta smeta i da ZAJEDNO dodju do resenja. Zao mi je sto nas ne razumeju..kao sto sam vec rekao profiltriraju nasa osecanja i shvataju ih uprosceno a da ne govorim sto suptilne veze izmedju mnogih delica onda nedostaju plus ih oblikuju po svojim predrasudama i dobiju totalno drugaciju sliku. Stekao sam utisak da nas Svetlana najbolje razume a ona je endokrinolog... Ali je lekar koji saoseca sa pacijentom.
Ja cu pauzirati sa tim sastancima..moram da pozavrsavam neke poslove sa strane...a tranziciju cu gurati maksimalno bez nje.
Eto vidiš do čega te dovodi ta situacija, i da njen način rada može trans ljudima naneti štetu. Umesto da sa njom radiš na otvoren način i da bez osećaja ugroženosti dođeš do svog najboljeg rešenja koje će te učiniti srećnim, a da ti ona u tome samo pomogne, ti praktično bivaš izbačen na ulicu da se snalaziš sam. Ona zaboravlja da nas niko nije doveo tu, ili naterao da dođemo, već da smo svojom voljom...
A za Svetlanu... to je tačno. Ja sam im jednom rekla da je najbolje da ona bude psihijatar za trans osobe. Kada sam bila kod nje prvi put, imala sam standardni pregled, i ona nije ništa komentarisala da me podržava i razume, ali sam odmah jasno mogla da osetim da me razume i da zna šta osećam, bez i jedne reči sa njene strane, i da me u potpunosti prihvata. To me je toliko dodirnulo da sam na kraju kod nje u ordinaciji počela da plačem... I još mi je rekla neke stvari, gde me je tačno "bocnula" u živac, i gde sam se momentalno raspala. Nisam mogla da kontrolišem svoje reakcije. Posle sam shvatila da ona tačno poznaje psihologiju trans osoba, i da može da te "pročita" za 15 minuta.
Srecno Nikita. Budi jaka... :fige:
Hvala Andre...
Korisnikov avatar
By Skai

SlikaSlika

btw. andre, nice boobies :up: :)

:kiss:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Skai

SlikaSlika

btw. andre, nice boobies :up: :)

:kiss:
:) :kiss: Kamo srece da su ove desno moje..a nemam nista protiv ni onih levo,ok su na drugoj osobi :blush:

Operaciju izvrsio Michael Brownstein (San Francisco)
Korisnikov avatar
By Skai

:) :kiss: Kamo srece da su ove desno moje..

Pa nadam se da ce ti se uskoro ispuniti zelja :)

A ja se pitam kako su uspeli tako da smanje bradavice? (i da li u suprotnom smeru radnje nekima mogu i da se povecaju?)
Korisnikov avatar
By Andre87
@Skai
Koliko znam bradavice se isecaju I ponovo oblikuju(ftm) . Sto se suprotnog smera tice(mtf) povecavaju se pod dejstvom estrogena…bolje ce znati da ti objasne devojke.
Korisnikov avatar
By Hys.
Nadam se da je moje pitanje relevantno, i da cete umeti da mi odgovorite, pitam u ime jedne osobe koja nije odavde.
Iako mi je drug to sve pricao, ja sam zaboravila kako tacno ide:
Za zapocinjanje testosteronske terapije kod endokrinologa, potrebna je potvrda o Harry Benjamin sindromu od strane psihijatra?
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by devokICA
Nadam se da je moje pitanje relevantno, i da cete umeti da mi odgovorite, pitam u ime jedne osobe koja nije odavde.
Iako mi je drug to sve pricao, ja sam zaboravila kako tacno ide:
Za zapocinjanje testosteronske terapije kod endokrinologa, potrebna je potvrda o Harry Benjamin sindromu od strane psihijatra?
Da, potrebna je potvrda dva psihijatra. Takodje je potrebna hormonska analiza kod endokrinologa,ultrazvuk dojki i male karlice, rendgen shaka. Testosteron za injekcije se moze kupiti bez recepta. Za oralnu formu je neophodan recept.
Korisnikov avatar
By Hys.
tako sam i pretpostavila da ide, ali me je zbunjivalo to sto si ti pominjao da jos uvek ides kod psihijatra a na hormonima si vec...
Pitao me je decko koji nije odavde, zanimale su ga razlike /i ako postoje/ kod nas i u njegovoj zemlji. U principu je isto, samo sto kod njih treba za hormon u bilo kakvom vidu recept /sto je po meni i mnogo bolje/
hvala na odgovoru.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!