"Jelena na mini pripremama u Madridu
Do završnog turnira WTA turneje, Soni Erikson šampionata u Madridu, ostalo je manje od nedelju dana, a u glavnom gradu Španije nalazi se Jelena Janković. Jankovićeva je početkom nedelje započela mini pripreme za predstojeći turnir, koji će okupiti osam najboljih igračica sveta, i očekuje izuzetno jako takmičenje.
"Konkurencija je veoma jaka, što je i logično jer u Madridu će učestvovati sama elita, svaki meč će biti težak i u svakom će biti potrebno pružiti svoj maksimum. Masters je zapravo poslednji krug teniske trke u 2007, gde su sve igračice motivisane kao i ja i žele da završe sezonu na najbolji mogući način", ističe Jankovićeva.
Treća teniserka sveta eliminisana je prošle nedelje već u drugom kolu turnira u Cirihu posle poraza od Čehinje Vaidišove i uzroke neuspeha traži u umoru:
"Posle turnira u Cirihu sam bila izuzetno iscrpljena i morala sam otići na kraći odmor da bi se oporavila i prikupila energiju za završni turnir u ovoj sezoni. Bila sam kod kuće u Majamiju sa svojom porodicom. Najviše vremena sam provodila plivajući u bazenu i pored toga sam išla na jogu i pilates, da bi održavala telo koliko-toliko u formi, ali reket nisam uzimala u ruke. Trenutno sam u Madridu gde sam sa svojim timom i počela sam sa treninzima kako bi se spremila najbolje što mogu za predstojeći Masters", dodaje Jankovićeva.
Na Soni Erikson šampionatu, koji se igra od 6. do 11. novembra, pored Jelene Janković i Ane Ivanović učestvovaće Žistin Enan, Svetlana Kuznjecova, Serena Vilijams, Ana Čakvetadze, Daniela Hantuhova i Marija Šarapova, koja je zauzela mesto povređene Venus Vilijams.
U Hopman kupu sa Đokovićem
Jelena Janković i Novak Đoković postavljeni su za prve nosioce na Hopman kupu koji će se igrati u australijskom gradu Pertu krajem 2007. Ovim turnirom zapravo će startovati nova takmičarska godina.
"Veoma mi je drago što ću prvi put igrati zajedno sa Noletom u Pertu gde do sada nikad nisam bila. Verujem da ćemo se dobro uklopiti, zabavljati na terenu i doneti trofej našoj zemlji. Definitivno ćemo biti najjači i najatraktivniji tim koji je ikada učestvovao na Hopman kupu. Ovaj turnir će nam poslužiti i kao dobra provera za početak sezone, da osetimo atmosferu i da nam na lep način započne takmičarska 2008. godina", izjavila je Jelena Janković."
Pročitajte i ovo:
http://www.b92.net/sport/intervjui/inte ... _id=268694