OK, mogu sad malo ja? HVALA!
On je metroseksualan. Engleski novinar Mark Simpson je odgovoran za kreiranje ovog termina i ima odličnu tezu o tankoj liniji na kojoj vibrira Bekamova muška seksualnost: Homići ne bi nužno tucali Bekama. Oni bi najradije bili Bekam!
Nikako nemojte biti u zabludi da su svi metroseksualci prerušeni peškirići u potrazi za novim plenom. Stvar je daleko složenija!
Šta je to metroseksualnost što se nameće kao model i muškoj gej i strejt populaciji? Metroseksualac je mladi muškarac koji dobro zarađuje i živi u metropolisu gde su najbolje radnje, restorani, klubovi, teretane i frizeraji. Može biti str8, gej ili biseksualan, to nije važno, jer njega bitno određuje njegova narcisoidnost: metroseksualac se najviše bavi samim sobom. On je sopstveni ljubavni objekt, sopstvena seksualna projekcija! Show business, mediji, ugostiteljstvo, manekenstvo, a bogami i muški sportovi su teritorije gde metroseksualnost buja. Stereotip urbanog muškarca koji radi kao konj i isporučuje ženi sredstva za trošenje, kažu da se izmenio - devojke iz serije Seks i grad su primeri ženske metroseksualnosti. Rado će primiti izabrani poklon, ali cipele i tange, hvala na pitanju - same kupuju! Muškarac se, kažu, konačno okrenuo prema ličnoj potrošnji i industrija je živnula! Nije to ni Kelvin Klajnova uniseks jednostavnost, niti Gotjeova fashion pederastija, već pravi pravcati metroseks! Odlike metroseksualca postavili su homoseksualci - obrazovani, senzibilni, urbani, odatle je krenulo, da bi se nastavili sa linijama krema za muškarce i Kelvinom Klajnom koji je prvi iskoračio iz gej zabrana i nanjušio kupovnu moć budućih metroseksualaca. Muškarac koji sam sebi bira parfem vremenom postaje sam sebi jako zanimljiv i tu se priča ne zaustavlja, kao ni Bekamova popularnost. Metroseksualci… Tobi Mekgvajer kao Spajdermen u kostimčiću od likre. Kristijan Bejl u filmu Američki Psiho: …niko mene nikada ne može voleti kao ja sam... Svoje telo, svoj kapital... Pročitajte i knjigu Američki psiho. Džud Lou, Eminem i naravno, Bred Pit u filmu Fight Club, vodeći američki metroseksualac. Srpski metroseksualac - Boško Jakovljević
Hvala na paznji... Laku noc!