Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
A sta kada posle te recenice shvatite da to ipak ne mozete?

Raskinete u ok odnosima jer iz nekog razloga nije islo ali ostanete prijatelji...

Problem je kada skapirate da jednostavno ne mozete, jer volite tu osobu, i sve vas podseca na VAS kao par dok ste samo "prijatelji"...

I kaze bivsi/bivsa "Hajde da se vidmo ovih dana" a vama se samo stegne u grudima jer niste preboleli sve, i znate da ce vas sve to samo sjebati i podsetiti na to kako je KRAJ.

Sta onda?
Sta raditi a ne patiti a u isto vreme ne izgubiti tu osobu?
Korisnikov avatar
By shishmish
pusti da prodje neko vreme...
veruj mi...
ja sam to rekla sebi i otisla u CG na mesec dana i ostala tri...
upalilo je...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Pa nije kao da mogu da odem negde na tri meseca, da mogu odavno bih...
Korisnikov avatar
By tea92
ne znam, ja se mesecima tako vucem sa bivsom...
odnos prijateljski, a i dalje se volimo...tj, za nju nisam vise sigurna (imala ih je jos nekoliko posle mene), pa se uvek vrati prica, da to nije to, da i dalje voli mene....sad vise ne znam ni sta da mislim, ali ja je sigurno i dalje volim, a to me boliii... :(

@shishmish zna ko je u pitanju
Korisnikov avatar
By shishmish
baj d vej ne moras da odes... samo se iskuliraj neko vreme da se ne cujete, ne vidjate i to... ubaci se u druge filmove...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Pa to i radim ali sta cu kad me stalno zivka i javlja mi se itd.
Korisnikov avatar
By shishmish
opet i to je sve individualno... to je moje iskustvo...meni mozda nije ni trebao taj odlazak, imam utisak da bi me brze proslo da sam tad ostala i da mi se sve smucilo... (ali sam bila 3 meseca na moru i tamo se zaljubila)
zamoli ga da te ne zove neko vreme ako mislis da ce da upali...
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Zonche
Pa to i radim ali sta cu kad me stalno zivka i javlja mi se itd.
Zamolis ga da te ne zivka i da ti se ne javlja jedno vreme...Ako i dalje nastavi...prestanes da odgovaras na pozive, jer tad je jasno da ne postuje ni tebe kao licnost niti tvoje potrebe.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ma ja to pitam za prijatelja :lol:
Korisnikov avatar
By M M and I
Pa isto vazi za sve...bilo da je za tebe ili za prijatelja...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Pa dobro ali tesko je reci osobi PREKINI DA ME ZOVES posebno ako je jos volis (u fazonu stalo ti da ste ok)....
Korisnikov avatar
By shishmish
e... ako je za prijatelja... onda... reci mu da je najbolje da sto vise vremena provodi s tom osobom... i kad moze i kad ne moze... ako radi neka uzme slobodne dane...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Sa njim?
Pa zar to nije losa ideja? :lol:
Korisnikov avatar
By M M and I
Pa dobro ali tesko je reci osobi PREKINI DA ME ZOVES posebno ako je jos volis....

Uradih to nekoliko puta...Kad se na to osvrnem...ipak mi je bilo teze ostaviti cigarete...
Korisnikov avatar
By shishmish
me ne ti s njim... nego reci prijatelju tako a taj prijatelja ako te dobro poznaje znace da treba da uradi bas suprotno... recimo da se prijavi za prekovremeni rad...
RAD LEC"I
Korisnikov avatar
By Zonche!
:lol:

Pa necu da idemo u off, ljudi ce da iskuliraju temu.
Korisnikov avatar
By V25
Aman ženo! Bolje otpušavaj tuđe pičke mesto ostvarivanja prijateljstava sa bivšima!:svetac:
By Sixto
Lepa moja Zoncice i ostali forumasi, Da ostanemo prijatelji je klasicno pranje savesti koje nema veze ni sa dobrim namerama, ni sa prijateljstvom vec samo sa egoisticnoscu, al pre bi rekao sebiclukom jer sa tom recenicom bivsi pravi otklon od necega za sta i sam zna da vredja drugu stranu, a to je raskid!
Neka hvala, prijatelja mi je preko glave, meni treba decko! Neces? Putuj igumane, ne brini za manastir, al ovde vise ne svracaj!
By Swanheart
:hmm:

valjda se udaljiti...nisam bila u situaciji da ja budem osoba koja voli vec koju vole i od toga sam bezala ( sad bezim malo manje ) ne gledajuci koliko cu i da li cu povrediti tako nekog...

idi na druga mesta gde ide ta osoba...ne slusaj "zajednicke pesme" , ne drzi se navika dok ste bili u vezi, uostalom...zasto ne bi bio iskren prema toj osobi i rekao mu kako se stvarno osecas?
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Originally posted by Sixto
Neka hvala, prijatelja mi je preko glave, meni treba decko! Neces? Putuj igumane, ne brini za manastir, al ovde vise ne svracaj!
:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By ns.happy
skroz slucajno na blogu sam divanio o ovoj temi... bicu slobodan da je kopiram ovde :ego:

dakle...

Sezona razvoda

Sta mislite, koji je trenutak kad ste raskinuli sa nekim? Da li to znaci i potpuni prestanak emocija prema toj osobi, ili samo pomirenje sa stanjem stvari? Meni je u pocetku svaki rastanak tesko padao... Tada sam, kao svaka mala histerija, mrzeo i samo ime te osobe... Posle nekog vremena to sve zaboravite (neko bi rekao koliko je trajalo, dobro da se ista i upamtilo) i skroz slucajno naletite na tu osobu... E, u tim trenucima mene bi uhvatio nekakav grc u stomaku, (leptirici koji su nekada postojali se pretvorise u gladne vrane) i ako bi bilo moguce, taj susret bih izbegao (secam se jednom da sam skoro upao u baru zbog te vratolomije)... Ali, nekada je to sve nemoguce ostvariti i putevi vam se ukrste na momenat, koji se cini nikad duzim... Skontao sam da sto je vise tih momenata, sve je lakse, jer odjednom nema onog grca u stomaku... Postanete ravnodusni, kao da svojom ravnodusnoscu kaznjavate nekog u kog ste bili zatreskani... Evo ti na! Ne osecam nista prema tebi! :) A u stvari u vama tinja onaj osecaj, bes sto je ta osoba nasmejana, sto joj zivot ide i dalje, nije stao vasim odlaskom...
Vremenom, redjaju se raskidi, iz svega toga covek izlazi spremniji i nauceniji, pa svaki naredni raskid nije vise toliko emotivan. Pitam se da li upravo to znaci da je kvalitet emocije koju ste osecali imalo jaci bio, da li se mozda samo jednom, prvi put, iskreno voli? Mislim da ne, ali je u ovom trenutku postalo jako bitno sto u svaku vezu ulazite 50% srcem a 50% mozgom, spremni da se vrlo brzo spakujete i odselite na neke nove hm spejsove :)
Sada se namece jedan novi problem. Posto ste iskusniji, sve nove veze su kompleksnije, vas zivot, i njegov (njen) zivot se pocinju preplitati, pocinjete da se mnogo intenzivnije druzite sa
partnerovim prijateljima, oni postaju zajednicki, sada sve delite, sada vise niste pojedinac, sada ste oficinalno PAR. Niko te nece zvati na kafu, zvace VAS. To je lep osecaj, totalno mozete da se poistovetite sa svojim roditeljima, i sada vidite kako su se oni osecali dok su jos i isli negde... Sta se desava kada u toj fazi dodje do raskida? Tada ste vec i zreli, pa se razgovorom, sporazumno razvedete. Ljudski se dogovorite ko sta odnosi, ko je zaduzen za objasnjavanje drugima, naravno tad se govori da SMO RASKINULI a ne ''on me je ostavio zbog necega/nekoga''
i razlaz... Neko vreme se coolirate, kao vidjate se i dalje, boze moj, odrasli ste ljudi, pijete kafe, u nekom trenutku se pojavi neka treca osoba i tada shvatite da vi u stvari niste nista naucili i da ste i dalje kao na onom prvom raskidu, kada se pitate ''zasto im se zivot nije zaustavio kad sam JA otisao'' :) tada odlucite da pobegnete, da se vise ne druzite, i to je ok, pokazujete da vam je stalo da se ne svadjate, vec da taj neki ''zreo'' odnos zadrzite, sigurno necete sada bezati na drugu stranu da se ne sretenete na ulici... Ali, ostaje drugi problem. Vasi prijatelji. Sta sada? Kada se sretnete, pizdite kad skontate da se oni druze sa njim/njom i cak upoznaju te neke druge osobe... Tada raskidate i sa njima. Precutno. Pronalazite izgovore da se ne vidite, cak i kad besciljno lutate gradom, i naletite na njih, odjednom shvatate da ste u veeelikoj guzvi i da zurite negde...
Da li je taj trenutak, kada raskinete i sa prijateljima, da li je to trenutak kad ste raskinuli i sa njim/njom?
Nisam pisao o sebi, ja sam odavno razveden. U poslednje vreme je hit da se duge veze raskidaju. Moja prijateljica je u vezi bila oko 7-8 godina, i sada su se razisli. Njenu patnju uglavnom ja slusam i prozivljavam sa njom, jer sam jedino ja bas njen prijatelj, nisam zajednicki. Moj cimer je raskinuo sa mojim drugom, i sada su konfuzni.
Nema dobrog raskida. To ne postoji. Uvek cete voleti tu osobu, samo sto cete u medjuvremenu naci dovoljno snage da nekog drugog zavolite vise. I tek onda cete moci reci ''Proslo je''... :) Do tada samo treba da nadjete adekvatnu muziku koja ce vam pomoci da to sve prebolite. Nista ne boli kao povredjena sujeta. Za tu priliku vam preporucujem Richard Cheeze-a i pesmicu ''Angels deserve to die'' ;)
Vreme leci sve. Ako to ne pomogne, predjite na makrobiotiku. :) )

Slika
Korisnikov avatar
By decko
Ako je veza bila zaista ozbiljna nikada neces moci da budes skroz ravnodusan. To ne znaci da ne mozes biti sa nekim koga si mnogo voleo prijatelj ali dok se bar ne stisaju te emocije to nece biti prijateljstvo vec vise pokusaj nastavljanja neceg sto je izgubljenu a to retko izadje na dobro. Da ne ponavljam, samo je vreme potrebno, posle mozete biti prijatelji...who knows - mozda i najbolji ako sve krene u dobrom smeru.

:hug:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja sam i posle dugih veza ostajala ravnodusna, ali upravo mi je to razlog da ne mogu da budem s nekim prijatelj...nisam ravnodusna prema prijateljima...
By Pending-For-A-Bending
A sta kada posle te recenice shvatite da to ipak ne mozete?

Raskinete u ok odnosima jer iz nekog razloga nije islo ali ostanete prijatelji...

Problem je kada skapirate da jednostavno ne mozete, jer volite tu osobu, i sve vas podseca na VAS kao par dok ste samo "prijatelji"...

I kaze bivsi/bivsa "Hajde da se vidmo ovih dana" a vama se samo stegne u grudima jer niste preboleli sve, i znate da ce vas sve to samo sjebati i podsetiti na to kako je KRAJ.

Sta onda?
Sta raditi a ne patiti a u isto vreme ne izgubiti tu osobu?
Jel to zbog SIXTOa? Ma ne brini, preboleces ga. Nacices ti jos zgodnijeg bildera!
A on je jako bezobrazan- to je rekao samo zato sto je egocentrik i er ga pece savest.

LOL

A sad ozbiljno... Ne verujem da treba ostati u dobrim odnosima i kao druziti. Da je sve valjalo, ne biste raskinuli- zar ne?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Eh, koliko ljudi toliko ćudi, jedni isteraju osobe koje su im nešto značile iz života kao da nikad nisu ni postojale, drugi jure za njima kao kučići, nadajući se produžecima, a treći rade ono što i ja :D /u nastavku poruke/ , e četvrti ono što već rade četvrti...

Dakle, tvoj prijatelj će sam morati da nađe modus koji mu najviše odgovara.

Što se mene tiče ja mogu da ostanem prijatelj sa ljudima sa kojima sam bio u vezi, ali je apsolutno neophodno da ih ne vidim i ne čujem barem mesec dana posle raskida. To je vreme koje mi je potrebno da se koliko toliko vratim u ravnotežu, da racionalizujem, da odbolujem od aritmija i problema sa varenjem...
E onda, mogu da budem u super odnosima sa tom drugom osobom, u početku se javljaju neke emocije, ali taj mesec pročišćenja mi vraća samokontrolu pa se to ne vidi, a kako vreme prolazi, kako ja nailazim na druge momke, kako pronalazim alternative, taj osećaj se polako gubi i sublimira u neku varijantu prijateljske privrženosti od koje može da nastane vrlo interesantno drugarstvo :) To takođe zna da traje manje od mesec dana...
Naravno, ne upali to uvek, ali obično je problem što onaj drugi to ne može, takođe to ne radim ukoliko je bio neki neprijatan raskid, ukoliko se ispostavi da je moje momče kreten, što ja samo nisam na vreme video, za takve se obično i ne vežem mnogo, tako da mi i raskid nimalo teško ne pada. Ukoliko je u pitanju dobar momak, ali nešto nije štimalo, ali generalno se lepo slažemo i eto, nismo za vezu, ali jesmo za druženje, onda što da ne. Mislim, to je sve individualna procena. Evo ja baš sad polako počinjem da se družim sa jednim momkom u koga sam se jako zatreskao, ali koji nije baš mogao da mi odgovori na to, neko vreme se nismo čuli, a sad kao on ima momka i čujemo se povremeno. Prvi put kad mi je opisivao kako je sve bajno i sjajno bilo mi je baš teško, ali sam izdržao, drugi put već ma i nije toliko pogodio, a treći manje više sam ostao ravnodušan. Jednostavno, iscrpe se ti neki transmiteri, tako ja to volim da objasnim. Samo je pitanje da li taj tvoj drug to može tako, ili je svaki put sve gore i gore za njega. Ja znam da ću vrlo brzo da budem maltene bez tih vrsta emocija za tog momka, ali biće mi i dalje simpatičan, na sasvim drugačiji način.

Takođe, družim se sa još jednim bivšim momkom, već duže vreme, relativno intenzivno, ali sa njegove strane osećam da baš stvari nisu sasvim čiste, jednom je čak i malo preterao, krenuo nešto kao pomirenje i tako to, nisam mu se javljao deset dana i posle toga sam mu krenuo pažnju da proba opet nešto slično i može da zaboravi potpuno na mene. Od tada se ponaša kako treba :D
By Pending-For-A-Bending
Najbolji lek je da te vidi u sa novim deckom koji je:
a)Ili bolji frajer od njega
b)Ili neko na koga se on lozi
c)Ili neko s kim on NIKADA, PA NI POD NAJGORIM NARKOTICIMA ne bi bio

E onda mozete da se druzite.
Ja sam sa bivsim raskinuo jer me nije voleo koliko ja njega, i znam da to nije bilo to. A kad samo raskinuli rekao sam mu najgore moguce stvari, kako imam uzasno misljenje o njemu. Nista od toga naravno nije bilo istina, samo sam zeleo da bude sto dalje od mene. I kad god ga vidim bas mi je onako... jebeno oko srca. A znam da bi mi bilo jos gore da je pored mene negde :*
Korisnikov avatar
By Zibro
au raspisase se ljudi na ovu temu

ponekad je najjednostavnije banalizovati stvari

dokle god su uzavrele strasti tacnije dokle god kada ga vidis, dodirnes imas zelju da ga odvuces u krevet od prijateljstva nema nista , dakle ili da se mirite ili da se tornja sto dalje iz vidokruga dok se stvari ne ohlade

druga je situacija kada se lozis na nekoga sa kom nikada nisi ostvario nikakve intimnosti onda vrlo lepo mozes sublimirati svoja primarna osecanja i postati toj osobi jako dobar cesto bezuslovan prijatelj ....
By Lemur
Mislim da tu nema nekog pravog odgovora.
Ta osoba nikada nece biti pravi prijatelj, mozda vise neki poznanik, sa kojim se ponekad vidis na kafi i pozoves ga da vidis sta radi u zivotu.
A kako doci do tog stadijuma, postoje dve mogucnosti.
Prvo, mozes potpuno da se distanciras neko vreme, kao sto vecina ovde preporucuje. Onda se emocije stisaju i sve kao bude cool....
Drugo, mozes konstantno da se cujes, vidjas sa tom osobom, saljes sms-ove, cimas, smaras itd. Tako ces posle nekog vremena shvatiti da od toga nema nista, da ti se nikada nece vise vratiti, da ta osoba i nije za tebe i nastavices sa svojim zivotom.
Ova druga opcija jeste duza, ali je mnooogo bezbolnija. Kad god imas krizu, pozoves je. Kod prve moze da bude veoma veselo. Takva osoba je histericna, place, neraspolozena je, zatvara se u sebe, sposobna je da samo bleji u plafon, nedruzeljubiva... A opet ne znas koliko to moze da traje i mnogi to ne mogu sebi da priuste.
Sto se mene tice, opcija 2 je najbolja. Jos ako se u tom periodu pojavi treca osoba, savrseno. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!