Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Dirrty18g

Siguran sam da nije silovan, jer smrtna ruka nije mogla tako da oskrnavi Boga!

Odakle ti to da Bog mora biti, i jeste musko?!
Pricamo o Isusu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Boziji sin je po meni nista manje nego Bog.
Korisnikov avatar
By Adenim
Kako to?
Po toj logici - tvoj tata si ti?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jedno je obicni smrtnik kao sto smo svi mi, a nesto sasvim drugo su Oni.

Postujemo Hrista isto koliko i samog Boga, i takodje ga tako i slavimo... zbog toga smatram da on nije nista manje od toga.
Korisnikov avatar
By Adenim
Da, tipican teoloski odgovor...
Korisnikov avatar
By marks
Jel se nekom ovde suši kičma!:lood:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2kune
Originally posted by bananica
@ 2kune: Znaci, OK, svak ima pravo da pise debilitete. Ali, ti si, brate, pretjerao. Uzas.

:bljak: :bljak: :bljak:
Oprosti, no Mare je silovana... Prvo psihički u snovima i viđenjima, zatim u stvarnosti... duhovnoj, dakako... :giggle:
Elem, tko je Maru šta pito? :smirk:
prvo to, a zatim skinula mrak sa sopstvenim sinom. jerbo joj je himen morao pući na rođenju istog, kad već nije pre toga.
i pored svega ju zovu "devica". prejako je to hrišćanstvo, voistinu prejako. :muzika:

Originally posted by polarlicht4.1
Konkretna tema na stranu jer ne može manje da me zanima, nego - otkud tolika opsednutost Isusom i hrišćanstvom na ovom forumu?

tak'a su vremena došla...
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Lepa Krepa
i pored svega ju zovu "devica". prejako je to hrišćanstvo, voistinu prejako. :muzika:
kod nas je zovu "bogorodica"
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
bome sam ja čula da joj se i na devičanstvo referira počesto. no šta znam ja, ni po' časa veronauke nisam odslužila u dosadašnjem životu i radu.
Korisnikov avatar
By spliff
to kod nashe bratje, sa zapada, i drugih katolika....
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
a u pravoslavlju se ne smatra junferkom?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Lepa Krepa
prejako je to hrišćanstvo, voistinu prejako.
Ne svo... U ovom slučaju samo katoličanstvo... :pop:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Jer svima je jasno da Hrist kao silovan nije više Hrist jer onda nije muško a bog nemože a da nebude muško, prvi, veliki i najlepši.
bog je bespolno bice, a ti si, ipak, nepismen :ubise:
Korisnikov avatar
By marks
Nije tačno, a šta je sa bezgrešnim začećem.:dude:
Korisnikov avatar
By Jonatan
Boze, dokone tetke vode pseudoteoloske razgovore koji nemaju veze ne sa verom nego ni sa razumom.
By starter
ajoj, kolika lavina napada na Marksa...koji jeste, doduse, preterao time sto je jednu svoju ideju,
za koju ima samo posredne argumente, izneo u obliku neke skoro-pa-cinjenice...

Ali stvarno ne vidim razlog da se ovo dozivljava kao napad na Isusa Hrista....
to da je neko silovan ne govori nista lose njemu kao osobi, niti ista lose o Bogu...po cemu to Bog ne bi mogao da bude silovan? Zbog cega je toliko nezamislivo da neko ko je bio izlozen tolikim drugim mucenjima, da je uz to bio i silovan?

Meni se to cini kao dosta zanimljiva ideja...
I mislim da bi moglo da bude dosta utesno za neke zrtve silovanja, da znaju da to SASVIM SIGURNO nije nikakva sramota, jer eto, i Hrist je bio silovan...
Korisnikov avatar
By Sutekh
I mislim da bi moglo da bude dosta utesno za neke zrtve silovanja, da znaju da to SASVIM SIGURNO nije nikakva sramota, jer eto, i Hrist je bio silovan...
Da tebe neko razapne, jel bi te uteshila chinjenica da je Isus pre tebe bio zakucan za isti? Bullshit.

O_O
Korisnikov avatar
By Sutekh
uostalom, ova tema je..

Mozhe li mi dotichni objasniti koja je poenta otvaranje iste. I da je bio silovan (bullshit) i da nije, shta bi to konkretno promenilo?

podvlachim: nisam hrishcjanin, pavlovo hrishcjanstvo mi je odbojno (gnostichko nije), ali uzimati ovo kao argument ili zapochinjati diskusiju na ovu temu je toliko suludo da ja nemam rechi.

Starter, a pored toga shto ti je post neverovatan, ispada kao da opravdavash silovanje?

edit: Da ste rekli da je bio gay, pa hajde (relacija sa Lukom), da ste naveli da je bio reinkarnacije Bude, pa hajde.. ali silovanje.. ova dva primera su koliko-toliko ozbiljna, ali ovo je.. :lol:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
E.. moram da vas prekinem i da vam nesto kazem..

Ako pogledate oko sebe, ako pogledate sebe videcete
da priroda i nasa planeta funkcionisu na jedan jednostavan
nacin.

Ceo svet se usavrsava, malo po malo, priroda to radi vec stotine
hiljada godina, ljudska vrsta tek nekoliko hiljada godina....
Dakle, sve smo bolji i napredniji..

Iz toga proizilazi zakljucak da onaj koji je nas napravio je
bio losiji model od nas, to jest nesavrseniji od nas..

Tako da je bog, kao losija varijanta napravio bolju verziju..

Ako je Isus bio silovan onda je verovatno za danasnje pojmove
bio lose silovan.. jer je i sex, a i silovanje od tada do danas
uznapredovalo..

Eto toliko od mene.

:opatica:
By starter
Originally posted by Sutekh
Da tebe neko razapne, jel bi te uteshila chinjenica da je Isus pre tebe bio zakucan za isti? Bullshit.

O_O
ne, ali to nije isto...zato sto je kod silovanja veliki deo zrtvine traume posledica sramote i straha da ce biti stigmatizovan/a od strane drustva zato sto je bio/la silovan/a....

ako bi bilo dokaza da je i Bog silovan,onda bi valjda svima bilo jasno to nije sramota BITI SILOVAN

@ Sutekh: ne,ne opravdam ja silovanje, daleeeeko od toga,nego kazem da drustvena osuda silovanja treba da bude samo prema silovatelju, a nikako ne i prema zrtvi....zrtva tu nije nista kriva....

a cudno mi je da je bilo toliko postova u kojima se tvrdnja da je Hrist silovan dozivljava kao napad na njega....kao da je uvreda reci da je neko silovan?!?!
By starter
znaci, posto mi se cini da nisam bio dovoljno jasan, da pojasnim:

ono sto mi smeta: U mnogim postovima je ova tema dozivljena kao uvreda za Hrista. Zasto? Zato sto mnogi ljudi, negde u svesti ili podsvesti, imaju tu ideju da je silovanje sramota ne samo za silovatelja nego i za zrtvu...

Takvo razmisljenje, nazalost nije retko. Mnoge zrtve ne prijave silovanje zato sto ih je sramota.
I veliki deo njihove traume dolazi upravo od tog osecaja sramote....

I jako je vazno ukazati zrtvama da nema razloga da se stide, silovanje je sramota za silovatelja, a nikako ne i za zrtvu...

I zato mi je potpuno ogavna ideja da ova tema na bilo koji nacin moze da bude uvredljiva za Hrista ili Hriscane.

I zato bi bilo, ne samo istorijski interesantno, nego cak i korisno, stvarno se zapitati: da li je Hrist silovan? ...

e, sad da li je to stvarno istina, o tome je Marks zapoceo temu, i izneo jedan posredan, ali nimalo slab argument:u to vreme je za Rimske vojnike silovanje bilo uobicajen nacin postupanja sa pritvorenicima...
Korisnikov avatar
By Sutekh
Isus se nije predstavljao kao bog, vecj kao bozhiji sin (navodno).
I zato bi bilo, ne samo istorijski interesantno, nego cak i korisno, stvarno se zapitati: da li je Hrist silovan? ...

Nisam siguran da li vi ljudi chitate post poshto ga napishete? Lol, no comment :cheer: Sorry shto se hvatam za detalje, ali ne mogu da odolim :lol:

Ovo mi pomalo zvuchi na pokushaj opravdavanja neke fantazije.. bash imam neki chudan osecjaj :)

Vidi, ti ne birash hocjesh li ili necjesh biti silovan, kao shto ne mozhesh da birash hocjesh li ili ne biti razapet na krst. S toga, ne vidim zashto bi neko osecjao stid zbog nechega shto nije voljno uraidio.. O tome se cjuti uglavnom zato shto silovatelj preti da cje povredititi (u smislu, oduzeti joj/mu zhivot) zhrtvu, ili zato shto se dotichni akt desio u nekoj vukoj@bini u kojoj se svi znaju... Ne znam zashto mi je ova tema degute..

Mada, svachega ima u Srbistanu, a najmanje komon sensa.

e, sad da li je to stvarno istina, o tome je Marks zapoceo temu, i izneo jedan posredan, ali nimalo slab argument:u to vreme je za Rimske vojnike silovanje bilo uobicajen nacin postupanja sa pritvorenicima...

znash kako bi rekli starogrchki filozofi, opinions are like assholes, everybody has one, and they all stink; ali bilo bi lepo da je naveo i neke reference, chisto radi fazona.. :)

Voleo bih da je naveo reference bilo kog oblika, tako da mogu da vidim odakle mu je pala na pamet takva ideja:)

Ako bi se ispostavilo da je dapache bio silovan, jel bi to znachilo da mi moramo da budemo silovani, ne bi li mu se priblizhili? :opatica:

:seronjo:
By starter
Ako bi se ispostavilo da je dapache bio silovan, jel bi to znachilo da mi moramo da budemo silovani, ne bi li mu se priblizhili? :opatica:

:seronjo:
:roflmao:

A sto se tice toga da zrtva nije nista kriva, apslolutno se slazem, i zato nema raloga da se stidi, ali mnoge zrtve ipak osecaju sramotu, na zalost

evo,da se pozovem ja na neke reference

http://www.met.police.uk/sapphire/docs/ ... oatian.doc
odnosi se bash na silovane muskarce

a sto se tice silovanih zena...

"Broj prijavljenih silovanja bio bi puno veći kad ne bi bilo brojnih predrasuda prema silovanim ženama.
Silovanje spada u red zločina koji su najmanje prijavljivani, a istodobno su vrlo česti. Žene se još uvijek u svim zemljama svijeta bore da im se vjeruje, da se njih ne okrivljuje za silovanje. Još uvijek se na silovane žene gleda kroz prizmu brojnih predrasuda, kao da su na neki način to same tražile. Sve to utječe na broj prijava silovanja. Nasilje nad osobnim granicama silovane žene toliko je jako da se osjećaj bespomoćnosti i srama javlja kao prepreka koja onemogućava ženu da traži pomoć. A upravo strah i sram od silovanja pomažu u održavanju mitova vezanih uz silovanje."

preuzeto sa http://www.zzjzpgz.hr/nzl/10/zlostavljanje.htm

i uopste ukucaj na googl silovanje, skoro svuda ces naici na slicne podatke o razlozima neprijavljivanja...

a, evo i ovo vezano za utehu za zrtvu:

"Velika je važnost te činjenice na razini društva da su silovane žene nevine i zaslužuju podršku i sućut. Kako će suprug, obitelj i uža okolina reagirati, ovisi o stupnju obrazovanja i prethodnoj kvaliteti braka. Još se ne može odrediti psihološka važnost takvih razlika između silovanih žena, te da se žene, premda politraumatizirane i u teškom PTSP, rasterećuju grižnje savjesti pomoću racionalizacije "nisam jedina koja je silovana, društvo nas mora prihvatiti jer se to dogodilo tisućama "."

isto sa http://www.zzjzpgz.hr/nzl/10/zlostavljanje.htm

po toj logici, dosta bi moglo da pomogne saznanje da je i Hrist silovan...zato mislim da je korisno pricati na ovu temu....

Ovo mi pomalo zvuchi na pokushaj opravdavanja neke fantazije.. bash imam neki chudan osecjaj :)
citas me ko otvorenu knjigu :D

priznajem, lozim se na to,
ali nije uopste u tome stvar, nisam zato postovao ovde,
Nemam ja problem sa time, ne stidim se ja te fantazije,
nego je rec o tome da mnoge zrtve silovanja osecaju sramotu i krivicu...
Korisnikov avatar
By Sutekh
citas me ko otvorenu knjigu :D
priznajem, lozim se na to, ali nije uopste u tome stvar, nisam zato postovao ovde
Haha!

I rest my case! et toq!
:snob:

Naravno da ne treba da se stidish svojih fantazija, ali nachin na koji govorish o ovoj temi, tj. o silovanju, me je naveo da dodjem do gorepomenutog zakljuchka. Tako da, upravo u tome i jeste stvar :kolo:

Shto se referenci tiche, nisam trazhio reference koje se tichu grizhe savesti, vecj silovanog Isusa..
"Velika je važnost te činjenice na razini društva da su silovane žene nevine i zaslužuju podršku i sućut. Kako će suprug, obitelj i uža okolina reagirati, ovisi o stupnju obrazovanja i prethodnoj kvaliteti braka.
Slazhem se sa ovim.
po toj logici, dosta bi moglo da pomogne saznanje da je i Hrist silovan...zato mislim da je korisno pricati na ovu temu....
A sa ovim se ne slazhem..

Znash,

Ljudi su razne stvari opravdavali Isusom.. To je prouzrokovalo mnogo bola i patnje, o chemu svedochi istorija. Pazi, silovanje (nevoljno, naravno, ne pricham o fantaziji sad) za zhrtvu predstavlja strashan chin.. Moje mishljenje je, da bi bilo kakvo poistovecjivanje ovoga sa Isusom bilo plodno tlo za patologije svakakvih vrsta..

Ako pojedini veruju u ovo:

Slika

... then u get my point.
By starter
Znam kakve si reference trazio, ali i ove su bitne, jer pokazuju da savim sigurno sramota kod zrtve jeste vrlo cesta pojava...

Naravno da je to strashan cin za zrtvu, a jedan znacajan deo strashnoce je upravo posledica te sramote...

Izvini, nisam razumeo ovo poslednje, plodno tle za kakve patologije?
Korisnikov avatar
By Sutekh
nisam za dzabe stavio sliku crnog isusa..

ako je neko crnachko pleme doshlo na ideju da je isus bio crn, ne bi li opravdalo svoje stavove, onda bi se taj rezon mogao primeniti
i na ovu temu..

u tom kontekstu, simbol vere, isus na krstu, tj raspecje dobija i potpuno novu dimenziju (krst kao simbol patnje.. :lol: ) :katemoss:

necju da detashiljem puno o patologijama, ali prochitaj onaj post sa :opatica: smajlijem koji si citirao.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!