Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Zoe
Ko je doziveo, zna na sta naslov teme implicira.......

Da li ste se nekada osecali jako usamljeno, napusteno i cak otudjeno dok ste jos bili u vezi sa svojim partnerom?

Po meni, goreg osecanja nema. Biti sa nekim mozda i godinama, a u jednom trenutku zbog ne znam cega (razlozi naravno postoje i brojni su a i razliciti kod svakog od nas) se osecati toliko udaljenim od do tad najbliskijeg bica........to je nesto najuzasnije sto nam se moze desiti. Uzasnije od toga da smo dugo, dugo sami i bez partnera.....

Na moju zalost, mnogo takvih slucajeva vidim svuda oko sebe......ljudi koji se u svojim ranim 30-tim ili kasnim 20-im sa nekim zabavljaju ili cak i zive i po 8 godina, 5 godina....dolaze do toga da nakon toliko vremena, zajednickih iskustava, bliskosti, svega najlepseg, sada osecaju tu neku samocu.......to je meni tako tuzno, tako porazavajuce.... :placko: jer ja nekako mislim da bi nakon toliko vremena ljudi vec trebali da znaju sta zele i da li to zele sa ovim drugim, i da nastave dalje da zive zivot, mozda radjaju decu ili usvajaju decu, da se opuste i budu srecni i opusteni bar po tom pitanju........a ono raskol, otudjenost i usamljenost. A sve dok su jos u vezi.
I onda ocaj, tuga i pitanje kuda dalje.....da li raskinuti (sto je neizrecivo tesko nakon nekoliko godina, mnogi se plase novog zivota iako bi im on, ocigledno bio bolji), da li pokusavati rasplamsati stari plamen ili jednostavno cekati da se desi cudo.....

Naravno, svi se odlucuju za nesto od ovoga i pokusavaju da spasu zivu glavu (mislim na srce), i nekako, vremenom, nesto i urade........sta god to bilo.

No, meni se ne svidja sto se to uopste i desava.......da li mozemo da prepoznamo kada je kraj bez da provedemo jos par godina (ili meseci) u vezi, a zapravo sami?
Da li mozemo da izbegnemo pakao otudjenosti i razidjemo se sa nekim pre nego nastupi?

:sigh:
Korisnikov avatar
By anche
jao bre zoe, nisam citala sve, al' aj get d pikcr... veze su sranje al' najboljse je da uteknes u neku drugu dok ti ova stara jos traje. proveren lezbejski sistem - sve je za ljude, pa i zene :lukavi:
Korisnikov avatar
By Zoe
Da i ne govorim o situacijama kada jedan od partnera uopste ni ne primeti da se nesto toliko drasticno promenilo, jer on i dalje voli.....sve dok ovaj drugi ne pocne da ga grubo odbija, vredja, omalovazava.......Da, desava se i to.....ljudima koji su nerazdvojni bili godinama......
Zasto odsustvo ljubavi gotovo neminovno radja prisustvo netrpeljivosti, zluradosti, surovosti........?

Odsustvo onog najosnovnijeg ljudskog postovanja - e, to je najtuznije, najruznije i najuzasnije nesto po mom misljenju.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by anche
jao bre zoe, nisam citala sve, al' aj get d pikcr... veze su sranje al' najboljse je da uteknes u neku drugu dok ti ova stara jos traje. proveren lezbejski sistem - sve je za ljude, pa i zene :lukavi:

Nisi citala sve? Sto, dugacko mnogo? C,c,c..... :lukavi:

Ne znam kako moze neko da utekne u drugu vezu ako nekoga jos voli.....? I, da li je lepo da se tako nesto radi?
Moje je misljenje da treba lepo zavrsiti sa jednom vezom, pa tek onda uci u drugu, ali valjda zbog tih i takvih mojih stavova ja i jesam i dalje single.....
By Sixto
Uzasna stvar!
Treba bezati ko glavom bez obzira!

Bolje sam nego u paru a usamljen!
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Sixto

Bas tako :up:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Zoe
Moje je misljenje da treba lepo zavrsiti sa jednom vezom, pa tek onda uci u drugu, ali valjda zbog tih i takvih mojih stavova ja i jesam i dalje single.....
e pa onda se odlicno razumemo :smug: al' valjda nisu bitni stavovi nego ono sto je najlakse :pinknaocari: - bar sirokim narodnim masama ;)

@sixto
mudro zboris.
Korisnikov avatar
By drladylove
Setila sam se citata iz "Malog princa">

Kada covek dublje zagleda u dusu sveta
lako shvati da na svetu uvek postoji
jedna osoba koja ceka onu drugu,
bilo to nasred neke pustinje
ili nasred nekog velikog grada...
I kada se te osobe sretnu
i njihovi pogledi se ukrste,
sva proslost i sva buducnost
gube svaki znacaj...
i samo postoji taj trenutak...

Po mom misljenju problem nastane kad se taj trenutak izgubi.Zasto i kako, to varira od slucaja do slucaja,zapadne se u rutinu,ljubav predje u naviku,...Nema svrhe vestacki odrzavati nesto sto je prestalo da postoji.Ima jedno pravilo u zivotu: Kada se pred tobom zatvore jedna vrata, otvore se druga. A tragedija je ipak u tome sto stalno gledamo u ona zatvorena a ne primecujemo otvorena.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by drladylove

Kada covek dublje zagleda u dusu sveta
lako shvati da na svetu uvek postoji
jedna osoba koja ceka onu drugu,
bilo to nasred neke pustinje
ili nasred nekog velikog grada...
I kada se te osobe sretnu
i njihovi pogledi se ukrste,
sva proslost i sva buducnost
gube svaki znacaj...
i samo postoji taj trenutak...

Po mom misljenju problem nastane kad se taj trenutak izgubi.Zasto i kako, to varira od slucaja do slucaja,zapadne se u rutinu,ljubav predje u naviku,...

Citat je divan :love: (obozavam `Princa`) a sa ovim dole se slazem :up:
Korisnikov avatar
By drladylove
Knjizevnost je cudo.Ko cita knjige a ne zna da cita ljude, ne cita nista.

"Najgora muka sto mogu zamisliti
Kada bi u raju sam morao biti."

Kad nestanu leptirici u stomaku,zvezde u pogledu,pesma u dusi-tu je kraj. Ponekad i nije tako lose biti sam.
By pčelica
Kad sam nasamo s njom
To više nije moja muzika
Već neki daleki ton, hladan

Kad sam nasamo s njom
Nisam siguran što osjećam
Kako bih nazvao to, ne znam
Možda bezdan

Znači ovo je tren kada čovjeku postane malo
Kad u svemu što volim na njoj nešto pofali
Znači ovo je tren kad sve tuđe mi izgleda slatko
I kad sve ono što volim na njoj više ne volim

Kad sam nasamo s njom
To više nije moja muzika
Kako smo došli do tog zida

Kad sam nasamo s njom
Nema ničega u jedrima
Polako napuštam brod bez vitra
Bez vitra

Gibonni
Korisnikov avatar
By leobg
Ici srcem ili razumom, vecita je dilema. Uvek se na kraju isplati razum. Ma koliko nesto trajalo, seci, rakidaj.
Korisnikov avatar
By Dominion
:up:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by leobg
Ici srcem ili razumom, vecita je dilema. Uvek se na kraju isplati razum. Ma koliko nesto trajalo, seci, rakidaj.

Jeste, vecita je dilema, ali ipak ja glasam za srce. Osim kad, naravno, dodje do ove samoce u vezi, kada treba razumno raskinuti.......jer kad jednom stvari tako silovito krenu dole, nema povratka...
Dzabe se samo rasteze i oteze nesto sto neminovno mora da se zavrsi.

Svejedno je tuzno....
By Tresh-grl
Potpuno razumem...u svakoj vezi me zadesilo to i uvek bih se osecala jadno,bedno i krivo...zato sam i nesposobna za normalnu vezu.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Zoe

ili što reče marilyn monroe: ako sam usamljena, želim da budem sama
Korisnikov avatar
By ns.happy
ali nismo li svi mi sami, a svaka veza predstavlja samo samovanje udvoje? verujem da kada naucimo da budemo sami, ili ako vam je draze, u vezi sa samim sobom, da cemo samo onda moci shvatiti koliko je ovo pitanje besmisleno...
sta je veza? sta je ljubav? nije li prijateljstvo, realno, ono najiskrenije sto ostane posle te vase najcistije ljubavi? ako je prijateljstvo stvarno to sto ostane, onda ste najsrecniji covek/zena na svetu, jer tek onda niste sami...
:hug:
By Sixto
Originally posted by ns.happy
ali nismo li svi mi sami, a svaka veza predstavlja samo samovanje udvoje? verujem da kada naucimo da budemo sami, ili ako vam je draze, u vezi sa samim sobom, da cemo samo onda moci shvatiti koliko je ovo pitanje besmisleno...
sta je veza? sta je ljubav? nije li prijateljstvo, realno, ono najiskrenije sto ostane posle te vase najcistije ljubavi? ako je prijateljstvo stvarno to sto ostane, onda ste najsrecniji covek/zena na svetu, jer tek onda niste sami...
:hug:
Da li smo u sustini sami!?
Ja mislim da nismo, postoji ta neka osoba koja ce nas dopuniti da budemo celoviti, samo je treba naci!
Neko traga ceo zivot i ne nadje je, nazalost!
Korisnikov avatar
By ns.happy
zasto treba ceo zivot da mislimo da nam nesto fali? ja odbijam takav stav! dugo sam verovao u ''bolju polovinu'' ali to je laz, postoji samo nesto kao Srodna dusa, i to je to, ona nam je slicna, najslicnija od svih dusa koje se krecu ovim nasim bezvazdusnim prostorom, i to je to... zadovoljstvo je poznavati je, ali mi MORAMO shvatiti da MORAMO SAMI ziveti, ako nam se neko pridruzi, cool, zabava je zagarantovana, ali nije poenta traziti nekog drugog da me ucini celokupnim covekom...
Korisnikov avatar
By anche
ali mi MORAMO shvatiti da MORAMO SAMI ziveti, ako nam se neko pridruzi, cool, zabava je zagarantovana, ali nije poenta traziti nekog drugog da me ucini celokupnim covekom...
ovo moramo, pa moramo mi nekako ne zvuci bas pedagoski :maca: al' mi milo em drago da vidim da postoje zrele osobe koje ovakva misljenja neguju :up: ns.happy
Korisnikov avatar
By frivolus
Originally posted by anche
ali mi MORAMO shvatiti da MORAMO SAMI ziveti, ako nam se neko pridruzi, cool, zabava je zagarantovana, ali nije poenta traziti nekog drugog da me ucini celokupnim covekom...
ovo moramo, pa moramo mi nekako ne zvuci bas pedagoski :maca: al' mi milo em drago da vidim da postoje zrele osobe koje ovakva misljenja neguju :up: ns.happy
Ja bih dodala samo jedan citat koji mnogo volim:

"Svrha odnosa nije u tome da se ima neko drugi ko vas moze upotpuniti, nego da imate nekoga drugoga s kim mozete podijeliti svoju potpunost."
Korisnikov avatar
By Zoe
zasto treba ceo zivot da mislimo da nam nesto fali? ja odbijam takav stav! dugo sam verovao u ''bolju polovinu'' ali to je laz, postoji samo nesto kao Srodna dusa, i to je to, ona nam je slicna, najslicnija od svih dusa koje se krecu ovim nasim bezvazdusnim prostorom, i to je to... zadovoljstvo je poznavati je, ali mi MORAMO shvatiti da MORAMO SAMI ziveti, ako nam se neko pridruzi, cool, zabava je zagarantovana, ali nije poenta traziti nekog drugog da me ucini celokupnim covekom...

Potpuno tacno. Samo covek koji zna kako kvalitetno da bude sam, moze kvalitetno biti i sa drugim covekom! :up:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by frivolus

"Svrha odnosa nije u tome da se ima neko drugi ko vas moze upotpuniti, nego da imate nekoga drugoga s kim mozete podijeliti svoju potpunost."

So, so true !

Odlicno. :up:

Kada bi svi oni o kojima sam govorila ovako razmisljali, nikada ni zbog cega ne bi bili nesrecni. Ali ni zbog cega.
Korisnikov avatar
By Zoe
Bas mi je drago sto je ova tema tako brzo dovela do ova 2 posta koja sadrze osnovnu stvar koju svi treba da upamtimo i ne zaboravimo. Steta sto ti ljudi (iz mog primera) ovo verovatno nikada nece procitati, ali mnogi drugi hoce, pa ce imati priliku da se podsete kako da budu srecni i zadovoljni, jer sve je u njima.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Zoe

ili što reče marilyn monroe: ako sam usamljena, želim da budem sama
Mislim da će ovu temu ipak razrešiti Josipa Lisac :D "Danas sam luda ne znam što hoću, danas sam luda, želim samoću!"
By Sixto
Ne znam bas za druge, al ne osecam se potpun ako nemam nekog pored sebe koga volim i ko voli mene!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!