Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by pčelicaI koncentracija je u pitanju, ali i fiziologija!!! Dakle, razlaze se skrob do glukoze, a onda brzo do mozga.
Chela ide dalje!
Originally posted by Sunce
Ovo nije slučajno, verovatno zna da glukoza, kojom se hrane nervne ćelije, može najbrže da dospe u mozak ukoliko se izvor zadrži u usnoj duplji.
Mhm.
Ja više mislim da se tu radi o nekom
obliku JJ-ine koncentracije, pošto fiziološki
nema osnove za ovakvo zapažanje.
(ugljeni hidrati u banani su najvećim delom u obliku
fruktoze, a kol'ko mene pamćenje služi- prvo se ona
mora konvertovati u glikozu, da bi se apsorbovala-
što se sve dešava na nivou tankog creva.)
Originally posted by pčelicaNe bih se bash slozio da nema fizioloske osnove, samo je pitanje koliki je kapacitet tog procesa u usnoj duplji, verovatno vrlo mali.Originally posted by Sunce
Ovo nije slučajno, verovatno zna da glukoza, kojom se hrane nervne ćelije, može najbrže da dospe u mozak ukoliko se izvor zadrži u usnoj duplji.
Mhm.
Originally posted by DoxarDa ne gnjavimo više. Jedan od najbrzih nacina da glukoza dodje do mozga jeste upravo iz usne duplje. Postoji put glukoze direktno do nervnog sistema. Aman, položio ja fiziologiju sa 10!Originally posted by pčelicaNe bih se bash slozio da nema fizioloske osnove, samo je pitanje koliki je kapacitet tog procesa u usnoj duplji, verovatno vrlo mali.Originally posted by Sunce
Mhm.
U banani ima definitivno vise skroba nego drugih secera (iskopah to na http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/24-02-2 ... /lekar.htm). A, kako se u pljuvacki nalazi ptijalin amilaza koja razlaze skrob do maltoze, a takodje i maltaza koja razlaze stvorenu maltozu do glukoze sasvim je moguce da se glukoza apsorbuje i u ustima. Tim pre sto je odlicno prokrvljen pre svega ispodjezicni predeo. Jedino mi je tu problem tip epitela i svakako mnogo manje receptora za glukozu u odnosu na creva, ali opet, kontam da se duzim zadrzavanjem u ustima odredjana, manja kolicina moze apsorbovati.
No, da ne davim vise s ovim, ipak je ovde tema o tenisu.
Originally posted by Doxar
Ne bih se bash slozio da nema fizioloske osnove, samo je pitanje koliki je kapacitet tog procesa u usnoj duplji, verovatno vrlo mali.
U banani ima definitivno vise skroba nego drugih secera (iskopah to na http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/24-02-2 ... /lekar.htm). A, kako se u pljuvacki nalazi ptijalin amilaza koja razlaze skrob do maltoze, a takodje i maltaza koja razlaze stvorenu maltozu do glukoze sasvim je moguce da se glukoza apsorbuje i u ustima. Tim pre sto je odlicno prokrvljen pre svega ispodjezicni predeo. Jedino mi je tu problem tip epitela i svakako mnogo manje receptora za glukozu u odnosu na creva, ali opet, kontam da se duzim zadrzavanjem u ustima odredjana, manja kolicina moze apsorbovati.
No, da ne davim vise s ovim, ipak je ovde tema o tenisu.
@pcelica: Nisam jos stigao do higijene, moji izvori su iz biohemije. Mada prvi put cujem da postoji svarljivi i nesvarljivi skrob(zar nije to vrlo prost molekul od milion komada glukoze upakovanih jedna za drugom).
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!