Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By polarlicht4.1
Originally posted by svejedno
Niti cu ja umeti da POLOVE > suprotne - (dakle ne 'hiljadu malih rodova') definisem dok mi neko to ne objasni.

To je premisa iz koje pocinje pitanje 'sta znaci biti muskarac'.

Polna podela.

Podela na polove.
Mislim da isto važi i za pol, uzmimo za primer samo intersex. Dakle, postoji i hiljade polova :) Nema koristi od binarnosti muško-žensko, na kraju, jer vrši nasilje nad raznovrsnošću koja je faktički prisutna.
Korisnikov avatar
By svejedno
Samim tim pitanje ostaje bez odgovora..

Ako u praxi ne postoji tako svedena (polna) binarnost, onda svakako (samim tim) ne postoji ni odgovor na pitanje 'Sta znaci biti musko'.

;)
By polarlicht4.1
Za one koji posmatraju stvari iz tog ugla, pitanje je očigledno bespredmetno. Međutim, Maljkovićevo pitanje je bilo upućeno onima koji se (samo)određuju kao "muškarci". Bilo bi lepo čuti bar jednog od njih šta misli da ga čini onim što misli da jeste. Ha! Koja rečenica! Odoh da spavam! :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
moze se biti i mushko i zensko ujedno i niti mushko niti zensko ujedno, a ne biti bioloshki intersex, vec CHOVEK u punom smislu rechi
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Vel Boy

Ostavi se Kiplinga ;)

..

Zelim reci, slazem se.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Dušan Maljković
Dakle, tema niej teorijska, nego treba da preispita značenje koje termin "muško" ima za gej članove ovog foruma.

..

Pa da vas čujem... Zaigrajmo najslabiju kariku! :yes:
dakle, da ne palamudim - obično fluktuiram u nekakvoj rodnoj idiosinkraziji, sve dok - kao sinoć! ne ispušim si sreću sa nekim strejt muškarcem. u takvim slučajevima, kad se počnem jebat' u glavu za koji mi je k.. sve to ponovo trebalo, kad nije bilo nikakvih ni izgleda, pomislim da je ponavljanje takvih fascinacija ne samo produkt moje "homofobije" (straightlike kao paradigma ispravnosti) već, i dalje, jedne internalizovane automizoginije u raljama.. tačnije, tad se stvarno osetim kao postiđena žena (mornara). dakle, vezano za temu, ponajmanje "muški" (što ovde meni znači - ženski, ali u jednoj vrlo ličnoj i za autobiografiju vezanoj formi javljanja) se iz nekog razloga osećam u prisustvu strejt-muškaraca koji mi se dopadnu i strejt-žena sa kojima sam blizak.

sa gej-muškarcima sam bez pola, naravno :chestram:
Korisnikov avatar
By Paki
Dakle, da li se određujete rodno?
Ne
Da li o sebi mislite kao o muškarcu i samo o muškarcu?
Ne. Imao sam ranije (detinjstvo i pubertet), iz tada dominantnog doživljaja sebe u muškom rodu i polu, "izlete" u ženski rod i pol (nisu obavezno bili vezani jedno za drugo)... Danas toga nema (pogledati odgovor na prvo pitanje)...
Vređa li vas obraćanje u ženskom rodu? Ako je odgovor da, zašto?
Ne
Korisnikov avatar
By ::fy::
Da
Smatram sebe muškarcem, ali imam svoje viđenje šta taj pojam znači i simbolizuje.
Ako imate takav identitet, šta to znači biti "muškarac"?
Nemam pojma, mogu samo da kažem šta volim a šta ne i to čini MENE muškarca - ne volim da se brijem (a moram zbog posla); ne volim sport (a naročito mrzim fudbal); ne volim pretereno ni umetnost; ne volim da se napijam i drogiram; volim da sam u ženskom društvu jer sa drugaricama mogu opuštenije da pričam, poštujem svaku ličnost i naročito individualnost, ne volim da naređujem i da mi naređuju....itd....itd...sve te sitnice su moje viđenje muškarca, što ne znači da ne mogu biti opis i žena, tako da jasna granica između m i ž ne postoji i tako treba i da ostane!
Zavisi ko me i u kom kontekstu tako naziva. Kada sam u gej (i gej friendly) društvu obraćanje u ženskom rodu je uobičajen način zezanja i uopšte mi ne smeta, naprotiv. Međutim, ako primetim da sam nazvan u ženskom rodu od strane osobe koja mi nije prijatelj i ako je to u kontekstu vređanja moje ličnosti - itekako mi smeta (srećom, takav slučaj se do sada nije desio).
Korisnikov avatar
By svejedno
Da, zaboravih:
Ne, bas..ne razmisljam o tome preterano..mada ipak smatram da sam rodno odredjen nekako unapred ;)
Ne. O sebi razmisljam k'o o lOodaku, pre svega, choveku posle toga, metafizickoj vrsti inteligencije na trecem mestu, a to sto sam muskarac se opet podrazumeva (sto rece Adagio - rodjen sam sa pisom), al' i ne razmisljam bas o tome.
Ne bi me uvredilo. Ali verujem da bi mi ipak bilo smesno.
Korisnikov avatar
By Manon
izvinite sto sam nepozvana upala na temu ali nisam mogla da odolim:

"pravljenje muskarca pocinje prilicno jednostavno:ako glava spermatozoida sadrzi y hromozom i spoji se sa x hromozomom koji nosi zenina jajna celija stvara se decak- XY. ako spermatozoid nosi x stvara se devojcica-xx.
Sve dalje je velika misterija.A mozda i nije?!
Naucnici su 1990. otkrili gen na y hromozomu koji su nazvali SRY i on potstice razvoj muskarca, iako se u pocetku mislilo da on samo potiskuje jos neotkriveni zenski gen nazvan Z.
Sledeci korak je aktivacija gena sox9 koji je prisutan kod oba pola, ali je aktivan samo kod muskarca
Treci gen fgf9 pojacava uticaj sox9 i konacno dovodi do stvaranja testisa
celijski biolozi otkrili su da fgf9 takodje i smanjuje uticaj gena koji pravi devojcice a zove se wnt4
Dakle:
ako nema sry onda sox9 i fgf9 ostaju neaktivni i wnt4 preuzima glavnu ulogu i umesto testisa pravi jajnike.
To su osnovne stvari dragi diskutanti
Ali
postoje izuzeci
Muskarci su a nemaju y hromozom
ON je xx znaci genetski zena a ipak su mu porasli testisi
Kako je to moguce???
ponekad SRY(koji se kao sto sam rekla nalazi na y hromozomu ) nadje i na x hromozomu koji dolazi od oca tj spermatozoida. tako se pokrece put muskosti po redosledu koji sam gore napisala, jer uticaj sry ide dalje na sox9 iako to nije dovoljno snazno pa cesto rezultira muskarcem koji ne moze da proizvede spermu

postoje jos mnogi geni na putu stvaranja muskarca ili "muskarca" ili zene ili "zene" i mnogo uzajamnog uticaja
Ova genetska rasprava traje do sedme nedelje od spajanja hromozoma
A onda??
Onda formirani signal koji nosi opedeljenje muskarac ili opredeljenje zena stize do jednog aseksualnog balona tkiva (gonade)
Ove celije su univerzalne. sto znaci da mogu da proizvedu i muskarca i zenu
Ako je signal muski- razvijaju se u testise
ako je zensi razvijaju se u jajnike
Takodje ove celije potstaknute impulsom da prave muskarca proizvesce mocne hormone koji penis ,skortum i sve ostalo ili obrnuto ako nema androgenih impulsa nastaju iz istih celija zenski polni organi i sve ostalo
ovo a i kasnija istrazivanja uverila su naucnike da je zenski pol osnovni
znacajno iz ove price i najvaznije je da se i muski i zenski polni organi razvijaju iz ISTOG TKIVA
kod decaka se Gonade razvijaju u testise i kanale za spermatozoide a kod devojcica postaju jajnici i njihovi kanali
E sad najvaznije dragi homo strejtovi:

Tkivo koje postaje penis i skortum kod decaka, (zahvaljujuci sry i ostalim genima koji to stimulisu)
kod devojcica se razvija u klitoris za koji je otkriveno da se produzava 7-10 cm u telo.
Kozica na penisu je pokrivac klitorisa i tako redom da ne uporedjujem bas sve , tek ponesto npr
Kuperova zlezda koja pravi tecnost pre ejakulacije se kod zena zove Bartolinova zlezda i doprinosi vlazenju vagine
prostata je ono sto se zove tacka G kod zena itd itd
jos i ovo
Oba pola imaju bradavice jer one nastaju pre ove genetske velike podele
Dakle dragi decaci kuda ovo vodi???
dok imate vaginalni seksualni odnos vi u stvari prodirete u obrnutu verziju sebe

a pogledajte sad ovo
dopada vam se strasno jedna visoka zgoda devojka, manekensi tip sa uskim kukovima, velikim grudima, cistom kozom i sjajnom kosom. mmmmm

ali avaj
ko je u stvari ova lepotica???
iako iz svih uglova deluje da je zena , ona je genetsi muskarac sa y hromozomom u svakoj celiji

kako??

ova XY zena pocinje razvoj kao muskarac sa testisima ali se ovo menja jer celije ne mogu da apsorbuju muske hormone (nemaju cuveni sry gen i ostalo) Fetus mora nesto da uradi sa viskom muskih gena-androgena koje ne ume da koristi jer nije dobio pravi signal pa ih pretvara u primarni zenski hormon estrogen, jer mu za to ne treba genetsko "uputstvo"
Rezultat je gore opisana lepotica
Prve identifikovane xy(muske) zene bile su manekenke i stjuardese hmmm mozda i zecice. Nije ovo moj zlobni komentar vec zaista postoje i polemike o mnogim holivudskim zvezdama jer ne mozes tek tako nekog prisiljavati da uradi testove
Ubrizgavanje testosterona takvim zenama dovodi do brzog i jednostavnijeg rasta ili transformacije zenskih u muske polne organa
....

zakljucak

dragi decaci
tokom razvoja, vasa j*** proizvode tri kljucna hormona
testosteron-formira penis i pomaze da se razvija mozak,
drugi pomaze da se testisi spuste niz privremene kanale....,
a treci tzv MIN hormon sluzi da se cini da se Milerov vod osusi
U PREVODU
trenutno sedite na svojoj odbacenoj vagini koja se nalazi iza vasih loptica i ispod prostate
tako da je pitanje vase muskosti ili necije zenstvenosti vrlo relativno hehe malo dodaj sry zacina ili oduzmi i cas posla vas (nas) oprave u sopstvenu suprotnost"
Korisnikov avatar
By Egon
heteroseksualac govori iz mene stoga
ne pucajte u pismonoshu ....

biti mushko znachi podneti bol, umesto da ga podnosi zhena ....
Korisnikov avatar
By tramp
Dakle, tema niej teorijska, nego treba da preispita značenje koje termin "muško" ima za gej članove ovog foruma. Takođe, molim moderatore da ne demonstriraju svoju domišljatost tako što će temu premestiti: pitanje dotiče polni/rodni identitet koji stoji u vezi sa seksualnošću.
:drama:
po potrebi
Da li o sebi mislite kao o muškarcu
ponekad
i samo o muškarcu?
ne
Ako imate takav identitet, šta to znači biti "muškarac"?
jak, hrabar, sposoban, neemotivan, borben... :sweet:
ne, imam razumevanja za rodne ljude, neophodno im je da me negde svrstaju
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Naći se u situacijama kad možeš drugog koji je recimo kreten isforsirat na fall back a da ti sila ne treba, samo ton. :luda: :stopdrogi:
:spliff:
Korisnikov avatar
By jukie
(btw, to za rod mi nikada nije bilo jasno..ja sam ljudskog roda, jbg..pas pseceg & td..nesrecno izabran izraz za varijacije u poimanju sopstvene sexualnosti)
Ma ima na hiljade takvih situacija gde se neki termin koji se koristi u biologiji za tačno određenu stvar koristi u svakodnevnom životu za nešto sasvim drugo ili mnogo šire...

ekologija (nauka o prilagođenostima organizama na spoljašnju sredinu vs. zaštita i unapređenje životne sredine)

vrsta (realna grupa organizama koji međusobno mogu da imaju unučiće vs. bilo koji takson "stvori bog životinje po vrstama njihovim", ili čak nesrodna grupa)

rod (grupa srodnih bioloških vrsta vs. grupa familija primitivnih ljudi u okviru plemena a ispod horde vs. muški, ženski i ostali rodovi)

horda (grupa plemena primitivnih ljudi vs. elastična hrskavičava cevčica koja se kod hordata nalazi u leđnom delu tela)

funkcija (za šta neka struktura služi u organizmu ili koji proces vrši vs. y=kx+n)

mutant/mutacija (svaki organizam kod koga je došlo do promene u genetskom kodu za vreme razvića (dakle, svako) vs. organizam na koga je pala magična tečnost! i iz kornjačice se u trenutku pretvorio u Nindža kornjaču)
Korisnikov avatar
By hlaefdige

Sad, obzirom da mi je ovih dana za 'lov' na rucak neophodna jedino odredjena cifra na racunu, 'socioloski muskarac' gubi na znacaju, po meni.
..
hahaha...ovo jako lici na moju teoriju o "muskarcu kao bicu prevazidjenom u socioloskoj evoluciji" koju zucno i otrovno pljujem kad imam frustracije u hetero fazama...
Korisnikov avatar
By colorado
Ja jos uvek ne znam sta sam. Za nijansu se lakse opredeljujem za muski rod jer sam jako visok.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nisi jako visok nego visok.....a ja sam zensko jer sam niza od tebe?!?!
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by hlaefdige

Sad, obzirom da mi je ovih dana za 'lov' na rucak neophodna jedino odredjena cifra na racunu, 'socioloski muskarac' gubi na znacaju, po meni.
..
hahaha...ovo jako lici na moju teoriju o "muskarcu kao bicu prevazidjenom u socioloskoj evoluciji" koju zucno i otrovno pljujem kad imam frustracije u hetero fazama...
Ti bi onda trebalo da imas odgovor na pitanje 'sta znaci biti zena' ;)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne, ne, ne...ne zato...nego zato sto sam niza od colorada...hahaha....

....a i uvek sam sebi cudno zvucala kad kazem da sam zena, zensko, ili treba da zaokruzim Ž....mada jesam, a?

uh....nemam odgovor
Korisnikov avatar
By svejedno
Onda bi teoriju trebalo da prepravis u "muskarcu & zeni kao bicima prevazidjenim u socioloskoj evoluciji"

:)

..

Al' to samo kad nemas frustracije u hetero fazama.

Ovako sluzi svrsi, verujem ;)
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by hlaefdige
nisi jako visok nego visok.....a ja sam zensko jer sam niza od tebe?!?!
Nisam TEBI jako visok, i da, to hocu da kazem. Mada, mogu da udjem u tvoje farmerice... da li sam zbog toga zensko???
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ako sam ja zensko, a ti si visi od mene ,ali ulazis u moje zenske farmerice, da li sam ja musko?
Korisnikov avatar
By colorado
Nisi, zato sto neces da me jebes.

Znaci, svako ko nece mene da jebe nije musko, bilo da musko ili zensko.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Upravo si naterao i mene da se zapitam o svom rodnom opredeljenju...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Mislim da su osecanja vezana za polnost socijalno uslovljena, jer je drushtvo i stvaralo norme po kojima se neko karakterishe kao mushkarac ili zena...
Recimo: Kada sam se zabavljao sa devojkom koja zivi na Senjaku, bilo me je sramota da joj kazem da ne smem sam da dolazim nocu kod nje jer se plashim pasa lutalica... Iako je moj strah opravdan, chinjenica da se zabavljam sa devojkom i zelja da joj se dopadnem podstakli su zelju da delujem muzevno, a to ne bih postigao izjavom da se bojim pasa... Da sam se zabavljao sa dechkom - rekao bih mu...
Dakle: I ja sam u tom momentu imao na umu "da se mushkarci ne boje pasa" - iako to nije chinjenica, vec neshto sto drushtvo smatra mushkom osobinom...
Mislim da je vrlo slichno sa svim ostalim "mushkim" i "zenskim" osobinama...
Gluposti...:rafal:
Korisnikov avatar
By Blady
Znaci biti musko....
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Verovatno imati penis,bioloshka definicija
sve ostale su relativne.zavisi kako se osecash.ja ne znam shta sam hm nekad i sam sebe iznenadim koliko muzevnosti postoji skriveno u meni hahah
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa sad, biti muško?
Za početak, imati muške genitalije i muški genom, tj par XY hromozoma.

E sad, i u okviru str8 ljudi koji nemaju problema sa definisanjem svog pola postoji kategorizacija muškosti, neko je muškarčina, neko je pičkica, neko nit smrdi nit miriše, a žene sa druge strane mogu da budu ženetine ili šta ti ja znam, u svakom slučaju ni one nisu sve iste.
Elem, pojenta je u tome da postoje dva pola, jedan muški, jedan ženski, ali kao što i Zemlja ima severni i južni pol, ima svašta nešto između.
Znači između muškarca i žene stoji svašta, a kao centar oblasti nedefinisanog stoji QUEER! Kao nešto što stoji na granici gde se muškost preliva u ženstvenost, ne znajući jadno gde će.

Dakle, muškarca u smislu jednog ekstremuma polne krive /mačo tip, muškarčina/ definisao bih kao:
-ponašanje karakteristično za muškarce u toj socijalnoj sredini (recimo odsustvo feminiziranih pokreta i ženske dinamike govora)
-odsustvo veće količine nakita
-šminka nikako
-hrabrost
-spremnost da se bori za svoj cilj /plen/ direktno i otvoreno
-zatvorenost u ispoljavanju emocija
-sebe vidi kao muško bez ikakvih rezervi i spreman je da se obračuna sa onim ko atakuje na njegovu muškost
-verovatno da ima još, ali ovo mi je palo na pamet.

E sad, šta je minimum da bi se neko smatrao muškarcem? To jest, gde završava muško, a počinje žensko? Sve ono što napisah gore krasi jednog Ubermuškarca, prototipa muškosti.
Po meni je minimum biologija /XY+genitalije/ + svest o sopstvenoj muškosti i potreba za rodnim određivanjem, kako to neko gore napisa. Sve ostalo je relativno.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Kiborg
Pa sad, biti muško?
Za početak, imati muške genitalije i muški genom, tj par XY hromozoma.
Jedino što apsolutno uvek definiše muški POL, pa čak i to samo u očima posmatrača, ne nužno i u oku jedinke.

... Nego, Dušane... Jesi li ti namerno postavljajući temu fuzionisao pojmove RODA i pola? :misli:
... a kao centar oblasti nedefinisanog stoji QUEER! Kao nešto što stoji na granici gde se muškost preliva u ženstvenost, ne znajući jadno gde će.
Ne bih bio tako uvredljiv... Zašto misliš da svaka jedinka teži jednoj od dve većinski prihvatljive rodne krajnosti, pa se onda oseća jadno i pogubljeno kad "ne može da se odluči gde će"? Ja se čak, recimo, uopšte rodno ne definišem (ni kao queer) i super mi je...
Dakle, muškarca u smislu jednog ekstremuma polne krive /mačo tip, muškarčina/ definisao bih kao:
-ponašanje karakteristično za muškarce u toj socijalnoj sredini (recimo odsustvo feminiziranih pokreta i ženske dinamike govora)
-odsustvo veće količine nakita
-šminka nikako
-hrabrost
-spremnost da se bori za svoj cilj /plen/ direktno i otvoreno
-zatvorenost u ispoljavanju emocija
-sebe vidi kao muško bez ikakvih rezervi i spreman je da se obračuna sa onim ko atakuje na njegovu muškost
-verovatno da ima još, ali ovo mi je palo na pamet.

E sad, šta je minimum da bi se neko smatrao muškarcem? To jest, gde završava muško, a počinje žensko? Sve ono što napisah gore krasi jednog Ubermuškarca, prototipa muškosti.
Po meni je minimum biologija /XY+genitalije/ + svest o sopstvenoj muškosti i potreba za rodnim određivanjem, kako to neko gore napisa. Sve ostalo je relativno.
Treba ti jedan kursić o rodu i polu... :giggle:
By Çâðê_DUP
Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!