Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

ja položio osnove konzolarnog programiranja u C#u .. šta ti konkretno treba?
Korisnikov avatar
By kralj_biranih_reci
treba mivrednost izraza --a?a--+b:a---c, ako je a jednako 1, b jednako 2 i c jednako 3:D
By Sixto
Utero vam, sta ste vas dvojica sad rekli ako ja znam ubi me!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
evo korak po korak:

a=1, b=2, c=3
--a?a--+b:a---c

prvo umanjiš a zbog prefiksnog operatora --, i sada je a=0.

onda se razrešava ternarni ?: operator, koji evaluira levu stranu ako je izraz pre ? tačan. ako nije, evaluira se desna strana. ali uvek samo jedna. s obzirom da u C-u ne postoji boolean tip, false je zapravo konstanta čija je vrednost 0, dok je true 1, pa vidimo da će se evaluirati desna strana terarnog operatora.

dakle, sada nam treba vrednost izraza a---c. ovde zapravo imamo dve operacije. biće jasnije ako se upišu zagrade. zbog prioriteta operatora -- nad operatorom - zapravo imamo (a--)-c. ovde je u pitanju postfiksni operator, pa se zapravo dobija 0-3 i rezultat je -3.

nadam se samo da nisam pobrkao asocijativnost, jer u slučaju desne asocijativnosti bismo imali a-(--c), što bi dalo -2.

možda da neko začas napiše programče, pa javi rezultate. ;)
Korisnikov avatar
By kralj_biranih_reci
ahaaaaa....a ja sam mislio posto su unarni operatori prioriteta 14 i grupisu se s desna na levo da se prvo svi oni umanje i da se krece sa desne strane, pa se prvo umanji c......jel bi imalo to smisla a?:hekla:
Korisnikov avatar
By iJazz
Originally posted by 2Q2Bstr8
možda da neko začas napiše programče, pa javi rezultate. ;)
Proverio... -3 :)
Korisnikov avatar
By Katengl
s obzirom da u C-u ne postoji boolean tip, false je zapravo konstanta čija je vrednost 0, dok je true 1, pa vidimo da će se evaluirati desna strana terarnog operatora.
U stvari, kao istinita vrednost se uzima svaka celobrojna vrednost različita od 0. A mislim da true i false ni nisu definisane konstante u #define smislu.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
jesu, definisane su. macro preprocessor ih zamenjuje upravo nulom i jedinicom.

zapravo, po ANSI C-u i stoji da je true svaka nenula vrednost, ali to je bilo potrebno definisati na taj način zbog nedefinisane konverzije drugih tipova u boolean. u suprotnom se ne bi znalo kako da se prevede npr. "if (i=3+4)". jeste glup izraz, ali C daje toliku slobodu da se bez problema ovako nešto može, a zaista se često i koristi.

@kralj_biranih_reci: nisu svi unarni operatori desnog grupisanja. prefiksni jesu, ali postfiksni nisu. kako bi izračunao "a--" da je operator desnog grupisanja?
Korisnikov avatar
By Katengl
jesu, definisane su. macro preprocessor ih zamenjuje upravo nulom i jedinicom.
Ja sam upravo poterao ovaj programcic:

main () {
int i=1;
if (i==FALSE) ;
}

i kompajler prijavljuje:

'FALSE' undeclared (first use in this function)

Osim toga, znam da smo mi na vezbama uvek to rucno definisali, i tako boolean tip pravili vestacki, jer on u C-u ni ne postoji. A ako su definisane u nkom zaglavlju, onda u pitanju nije standard.
zapravo, po ANSI C-u i stoji da je true svaka nenula vrednost
Zar ja to nisam rekao u proslom postu? :)
@kralj_biranih_reci: nisu svi unarni operatori desnog grupisanja. prefiksni jesu, ali postfiksni nisu. kako bi izračunao "a--" da je operator desnog grupisanja?
Koliko ja znam, ++ i -- se grupisu zdesna nalevo bez obzira na varijantu, a gospodin Kraus se slaze sa mnom,proverio sam. Osim toga, ako je dat samo jedan operator, onda nema smisla razmisljati o smeru grupisanja i prioritetima, zar ne?
Korisnikov avatar
By kralj_biranih_reci
Original

Koliko ja znam, ++ i -- se grupisu zdesna nalevo bez obzira na varijantu, a gospodin Kraus se slaze sa mnom,proverio sam. Osim toga, ako je dat samo jedan operator, onda nema smisla razmisljati o smeru grupisanja i prioritetima, zar ne?

:mazi:

off:ubicu gospodina krausa:die:
Korisnikov avatar
By kralj_biranih_reci
aj sad mi recite jel ovaj rezon dobar:

prvo odradim sve unarne operatore grupisuci ih s desna na levo, sto znaci smanjim c za 1 pa je c sad dva, pa smanjim a za 1 pa je a sad nula, pa opet smanjim a za 1 pa je sad a -1....to znaci da racunam samo desnu stranu -1-2 jednako -3?:D
Korisnikov avatar
By iJazz
Teško... 2Q2bstr8 ti je dao dobro objašnjenje.

Dakle, razlika između pre- i postfiksnih operatora je u tome što se u slučaju prefiksnog operatora prvo izračuna nova vrednost promenljive, koja se onda koristi u izrazu, a u slučaju postfiksnog operatora nova vrednost promenljive se računa tek nakon izračunavanja izraza.

Inače, izraz koji si dao se grupiše na sledeći način:
((--a) ? ((a--) + b) : ((a--) - c))

@2Q: U C-u se i prefiskni i postfiksni ++ i -- grupišu s desna na levo. U C++ su uveli razliku u grupisanju. Prefiksni se grupišu D->L, a postfiksni L->D.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
onda sam definitivno pobrkao C i C++ s obzirom da u potonjem radim već neko vreme.

@Katengl: izvukao si to iz konteksta. ta rečenica se i odnosi na moju prethodnu, a ono "i" znači da se slažem sa time što si napisao.

takođe, što se grupisanja tiče: ono uvek postoji, bez obzira da li stoji jedan ili 300 operatora.
Korisnikov avatar
By Katengl
Grupisanje operatora se odnosi na redosled izvrsavanja operatora, i ukoliko je data naredba a--;, onda grupisanje (koje je u ovom slucaju trivijalno) nema nikakvog uticaja na krajnji rezultat. To je bila poenta.
A sto se tice logickih vrednosti, samo mi nije bilo jasno sta si novo hteo da kazes time.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!