Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
:SMAJLI KOJI POVRACA OD GADJENJA:

Videh vec ovaj snimak i shta reci.
Japanska takozvana tradicija ubijanja kitova, delfina, ajkula je u najmanju ruku mucna i bespotrebna pogotovo uzevsi u obzir da je Japan jedna od najbogatijih zemalja na svetu sa visokim standardom i malom nezaposlenoscu tako da ekonomski razlogi za ovakav lov ne postoje.
Radi se o cistoj dekadenciji ljudi koji zele da uzivaju u ovakvom egzoticnom mesu-koje po pricama ljudi koji su ga probali nije ni ukusno. :vezan:

Shta je potrebno da se desi da japanska vlada zabrani ovakvu surovu i nepotrebnu praksu-stvarno ne znam :gatara:

Mozda cekaju da te vrste potpuno izumru pa da onda zabrane lov kad ih vise nebude u morima :seljache:
Korisnikov avatar
By 2kune
Već viđeno u balkanskim ratovima 90tih... 2kune je onda mnogo plakao... a meso je bačeno neiskorišteno i ničija koža nije štavljena za torbice... kakve li barbarske rasipnosti!
Korisnikov avatar
By jukie
Pa i nije baš *toliko* jezivo. Jezivo bi bilo da možemo da osetimo miris krvi i čujemo skvičanje, kao ona prikazana schoolchildren koja mrtva ladna prolaze pored svinjokolja, ups... delfinokolja
Korisnikov avatar
By jugoslovenka
Jesam li jedina koja smatra da je to u nekoj meri opravdano, samo kad bi neki delovi bili malo manje surovi?
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by jugoslovenka
Jesam li jedina koja smatra da je to u nekoj meri opravdano, samo kad bi neki delovi bili malo manje surovi?
A sta mislis o kanibalizmu? Mislim isto ti dodje egzoticno meso koje nije neophodno... Isto umire neko... Samo verovatno manje okrutno... Ah, i da... Ekonomicnije je, ljudi nisu ugrozena vrsta...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by jugoslovenka
Jesi jedina si :vestica:
Mozda ne budes jedina ako uspes da nas prosvetlish iz kojih razloga je ubijanje ovih sve redjih, po ljude bezopasnih i inteligentnih sisara koji su toliko prijateljski nastrojeni prema ljudima da se plivanje sa delfinima koristi u terapeutske svrhe kod hendikepirane dece opravdano? :tos:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Lanac ishrane ali uzasan!!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Morgan Le Faye
Posle ovog filma Morgan je zaplakao, ne toliko zbog scena u istom, mozda zbog chinjenice da su ljudi spremni da urade sve i da povrede i unishte bilo shta (koga) za shaku dolara.
Mr. Dollar jeste ultimativni pokazatelj moci, i sve na svetu ima svoju cenu. Ukoliko u rukama drzis novcanicu, bilo koje valute, ti gospodaris. Sad, pitanje je koliko ces proceniti svoj ili zivot neke zivotinje i da li ce biti onih spremnih da to plate. Ponuda i potraznja.
Korisnikov avatar
By Blady
I ja mislim da je to zbog hrane...... mislim da te morske zivotinje zavrse uvek na istom, bila to sitna ribica ili ribetina.... that`s life
Korisnikov avatar
By Loni
I meni je grozno što ubijaju i jedu delfine.

Ali s druge strane oni nama mogu zameriti što jedemo svinje, a svinje su po nekim istraživanjima pametnije i od delfina i od pasa.

Dakle, svako ko se buni zbog ubistva delfina u Japanu, trebalo bi da se pobuni i zbog ubistva svinja u svojoj zemlji, a da stvar bude gora meso se mora jesti zbog proteina, koji su za zdravlje neophodni.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Jedno je ubijati zbog potrebe, a sasvim druga stvar je ubijati zbog egzoticnog mesa... :pljuje:
Opravdano bi bilo da ih love na neki humaniji nacin, jednog u par nedelja, meseci... Ali ovo... I naravno nije neophdno....
Korisnikov avatar
By Loni
Nravno Mr.Ja ali njima su delfini pristupačniji nego svinje.

Japan je zemlja na sred mora, pa je sve u moru pristupačnije.
S druge strane skoro celokupno stanovništvo ( 128 miliona ljudi)
živi baš u gradovima i u zgradama.

Oni zemljoradnike i stočare nemaju, tako da svinje ne bi ni imali gde da gaje.

Za njih je svinjetina egzotična.

No, bez obzira na sve, meni je mnogo gore ubiti delfina nego svinju.
Možda zato što sam na svinjokolje navikao.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ne mogu da vidim klip, pa sam pregledala postove.

Jela sam ajkulu.
Nije mi se svidelo.
Ali sam probala.

Delfina ne bih ni probala.

Imam sumanuti sistem vrednosti.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Jedno od najbrutalnijih ubijanja koje sam video. Placem i povraca mi se u isto vreme. Ljudi su najvece zivotinje
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Loni
I meni je grozno što ubijaju i jedu delfine.

Ali s druge strane oni nama mogu zameriti što jedemo svinje, a svinje su po nekim istraživanjima pametnije i od delfina i od pasa.

Dakle, svako ko se buni zbog ubistva delfina u Japanu, trebalo bi da se pobuni i zbog ubistva svinja u svojoj zemlji, a da stvar bude gora meso se mora jesti zbog proteina, koji su za zdravlje neophodni.
Secam se svoje profesorke poznavanja prirode i drustva u osnovnoj skoli Nikola Tesla koju sam pohadjao, zvala se Rumenka i bila je gradjena kao pescani sat. Moja prva ljubav inace i od tad se nikad nisam oslobodio svog popaljivanja na starije zene koje nose stiklice i brushalter.

Sasha, drzi se teme!

Cekaj, maco, jako je vazno da mi je kao trinaestogodisnjaku, Rumenchica dala prve lekcije o zivotu dok smo se valjali kraj futoskog puta, dok je gladila moju neznu tinejdzersku kozu, upravo preko delfina i manje zasticenih vrsta. Govorila je da se i to odnosi na ljude.

Naime, iz racionalnih, bioloskih i statijaznam kojih vec..etickih da, razloga, covek bi trebalo da se hrani, tj da vodi racuna da koristi samo obnovljive kolicine zivih organizama. Na stranu ko je sad pametniji, delfin, svinja ili covek, istina je da svinja ima mnogo vise, te da one nisu ugrozene u tom famoznom lancu ishrane. Prosto, svinja je oduvek bilo, uvek ce ih biti, za razliku od delfina, morskih krava i drugih egzoticnih zivuljki.

Iz etickih i racio. razloga covek kao inteligentna (valjda) vrsta- bar tako sam za sebe tvrdi, a mi hajde da se slozimo- ne bi trebalo da istebljuje, ili da iskoriscava do istrebljenja svoje 'zrtve i neprijatelje', vec da zivi sa celokupnom prirodom u ravnotezi i da sprecava da se zbog kojekakvih ljudskih aktivnosti (a narocito pohlepe za tasnicama od delfina, krznima egzoticnih zivotinja i slicno) ne odumre i nepovratno ne nestane pojedini deo prirode. Znaci ne razori, ne unisti- onosvni postulati- ne ubij, makar ako za to nemas bas dobar razlog. A covek je jedina zivotinjska (da dobro ste procitali) vrsta, pored tigra, koja ubija iz cistog zadovoljstva (tj i kad nije gladan)!

E ma mnogo si mi ti pametan! Ja bas hocu te tashnice sa sljokicama od delfinovog bubrega! Slaze mi se uz ten... A sad marsh u mesaru i donesi nam piroske sa svinjskom sunkom! :sekira: :meso: :kuvar:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by SashaVsSasha
Prosto, svinja je oduvek bilo, uvek ce ih biti, za razliku od delfina, morskih krava i drugih egzoticnih zivuljki.
Eto... rješen problem... valja gojiti delfine kao svinje... :superheroj: bez obzira na svijest i čuvstva... :adiktusha:
Korisnikov avatar
By jukie
Koliko sam primetio u spotu, delfinsko meso im nije egzotično, nego su otišli na lokalnu obalu, opkolili delfine i odneli ih prikolicama na seckanje. Egzotično je za Srbe jer kod nas delfini ne žive. Eskimi sigurno ne bi prihvatili ideju da ne treba da jedu belog medveda jer je to egzotično meso, kada im se ti medvedi motaju oko kuće svaki dan a svinja, goveda, pilića jednostavno nema kilometrima unaokolo (jer su ih medvedi sve pojeli?)

Anyway sećam se jednog dela iz romana o Eskimima... dvoje eskimske dece je iznenadio beli medved, i oni su se popeli jedno drugom na ramena i govorili dubokim glasom:
"O medvede, ti si najmoćnija životinja. Tvoje meso je dobro za jelo samo kada se ispeče, a tvoja džigerica je dobra samo kada je presna. A tvoje salo može da se jede i kada je presno i kada je pečeno. Niko ne može da mi objasni zašto je to tako, ali to je tako."
Pošto su smorili medveda, on je otišao dalje.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Ja sam prilicno osetljiv prema delfinima, upravo zbog razloga koje je naveo Luckyboy_ns.
Ko je po vama najinteligentnija zivotinja? Mislite li da je to covek? Ili kit? Po nekim istrazivanjima lakse cemo nauciti slona da nam bude kucni ljubimac nego majmuna.
Opet, biti neciji kucni ljubimac..mislim..kakvo je to merilo zivotinjske pameti? :plavuso:
By жњ
sorry boys&girls....

nauka kaze da je nainteligentnija zivotinja - svinja!

delfini su daleko ispod njih...

Save the pigs! :piggy:
By жњ
i jos jednom su se svi sazalili nad lepim delfinima...

...ali i dalje krkaju prasetinu :nokti:

e dragi moji prasicji... da ste malo uredniji i da ne smrdite toliko, mozda bi se i oko vas dizala ovolika prasina :sigh:
Korisnikov avatar
By HARP
Najinteligentniji je pacov, druga je svinja :nokti:

Zasto neko ne zaustavi ove kosooke???
By жњ
Samo jedna paralela

Isto tako sto mi smatramo da su tamo neki japanci divljaci jer jedu tako divne zivotinje kao sto su delfini, tako nas isto hindusi posmatraju kao divljake jer jedemo krave, a za sta nas tek smatraju muslimani ili jevreji zbog prozdiranja svinja ne smem ni da zamislim.

zato

Japanci-budale ili samo kreteni!? = Srbi-budale ili samo kreteni!?
Korisnikov avatar
By Hys.
radi se o tome da je u pitanju ugrozena vrsta, a ne ko je pametniji.
sasha cinimi se je to lepo objasnio/slazem se sa sashom muskim, ne zenskim/
By жњ
Originally posted by devokICA
radi se o tome da je u pitanju ugrozena vrsta, a ne ko je pametniji.
sasha cinimi se je to lepo objasnio/slazem se sa sashom muskim, ne zenskim/

u redu, ionako nisam prva spomenula zivotinjsku "pamet" (koja se moze meriti iz nekoliko uglova, ali necemo sad o tome...) nego....

- hipoteticko pitanje:

kada bi japanci uzgajali delfine za ishranu (znaci, slucaj u kome ugrozenost otpada), da li bi i onda imali isto misljenje? :lukavi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!