Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By Dionysus
Originally posted by coka
Originally posted by *PiNkLoVe*
Originally posted by dennyboy
Originally posted by *PiNkLoVe*
Denny
Podrzavam te u potpunosti. Veoma si hrabar da se za tako nesto odlucis u zemlji u kojoj mi zivimo.
Ako ti treba moralna ili bilo kakva druga podrska, tu sam.
I redovno nas obavestavaj. A kad za koju godinu sve bude gotov i da te vidimo srecnog i zadovoljnog :)
I jos samo jedno ti si rodjen kao musko, pa prelazis u zensko operacijom ili obrnuto?
hvala na podrsci, divno je znati da je neko jos uz tebe, a za tvoju informaciju ftm u naslovu teme znaci female to male tj promena zanskog u muski pol. hvala jos jednom svima, nisam ni slutio koliko vas sve ovo zanima pa ci, nadam se biti redovan sa izvestavanjem. pozz:kralj: :hail:
Jbg, josh sam mala pa ne znam shta je shta :)
Gledala sam pre par meseci emisiju o par momaka u slicnoj situaciji. Ja licno ne poznajem nikog takvog, ali mogu samo da zamislim kako nije lako ziveti sa tim. A ja sam osoba koja bi svakome pruzila podrsku da istraje i bori se za sebe i svoju srecu :)
kako je moja teta doktorka pametna :kiss:
Hvala :) Trudim se :shy:
@Denny
Samo napred! Podrzavamo te :)
By dennyboy
e, evo mene malo opet. u zadnjih par dana sam bio poslovno zauzet tako da nisam nista novo napisao zbog nedostatka vremena. i u tom poslovnom zivotu sam jos odavno stekao prijatelja a juce sam saopstio tom prijatelju svoju pricu koju je ona tako ladno shvatila i podrzala me u potpunosti. osim toga, novih detalja nema jer sam zakazao kod endokrinologa tek za mesec dana, tolika je guzva i toliko se ceka da ranije nije moglo. ipak cu se potruditi u medjuvremenu da ucinim nesto bar sa pravne tacke gledista, tek toliko da se krene sa mrtve tacke. jos jedared hvala svima na podrsci, divni ste.
nove informacije uskoro. bye. sada moram da pisem svoj dnevnik
Korisnikov avatar
By Escobar
Bon courage, i da znas, vec u startu imas mnoooogooo veca muda od vecine ljudi!

:kiss:
By dennyboy
evo i ovde da se oglasim,
na mom licnom planu trenutno stnje mirovanja tj. cekam datum za odlazak kod endokrinologa, a u medjuvremenu organizujem nasu grupu i za neki dan cemo kontaktirati osobu koja ce pokusati da nas posavetuje i pomogne nam sa pravne tacke gledista. u to ime pozivam sve koji imaju problem kao ja odnosno sve FTM i MTF osobe specijalno jer njihove predstavnike jos nemamo, da se jave na mail:
transgayten@gmail.com
kako bi se jos bolje organizovali i sa punim kredibilitetom nastupili.

hvala svima koji me podrzavate i sada mozete i konkretno da mi pomognete, prenesite informaciju svojim prijateljima za koje znate, veoma je vazno da se okupimo.
za sada toliko. pozz svima:grouphug: :kolo: :crveni:
Korisnikov avatar
By Phoenix
Evo, i od mene veeeeeelika podrška!

:trampolina:
By dennyboy
opet ja sa novim informacijama. upravo sam bio kod endokrinologa koja mi je izvršila preglede i u narednih mesec dana bi trebalo da odradim hormonalne analize. nakon toga sa rezultatima se opet gledam sa njom i tada će mi odrediti hormonalnu terapiju za početak.
eto to su za mene radosne vesti koje sam morao i sa vama da podelim.
inače sam juče bio na razgovoru sa prof. Savom Perovićem, iliti hirurgom koji će me Bože zdravlja operisati, i preliminarno smo se dogovorili oko hirurških intervencija koje će uslediti.
takođe sam dobio od njega i nove informacije o trenutno najaktuelnijoj vrsti operacije koju bi on preduzeo što pre, bukvalno odmah tj pre početka hormonalne terapije što je za mene bila nova informacija, pa je ostalo na tome da se za mesec dana vidimo i da mu kažem svoju odluku o vrsti operacije koju želim da izvršim.
eto mnogo novih detalja o kojima sada moram da razmišljam i odluku donesem.
pozz svima
By dennyboy
18.01.2007. dobio sam prvu bocu (injekciju).
do danas ih je bilo tri i za sada ne vidim ja nikakve extra promene. medjutim moji prijatelji i drustvo mi po malko primecuju promenice u glasu, i prebrojavaju po neku dlaku na licu koju do sada bas nisu videli.

i to je u glavnom sve za sada. pisacu i dalje mada vec dugo nisam jer nista specijalno i nije bilo da se napise a ja nemam bas mnogo vremena da pisem svasta.
pozz za sve koji citaju.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Mene zanima i kakva je to operacija koju bi ti prvo radio. Na nivou opste kulture znam da je potrebno uraditi obostranu totalnu mastektomiju ( odstranjivanje dojki), a na spoljasnjim polnim organima adekvatnu plastiku. Da li to ide sa nekim implantom? Da li je nesto postignuto na nivou funkcionalnosti, u smislu erektilne sposobnosti, i, da izvinete, piskenja stojeci?
By notnameless
a zasto to "piskenje stojeci" oznacava musko? :)
Ja volim da piskim sedeci.

Mada to mozda ima veze sa mojom mtf zeljom....

Kakvi su pravni uslovi ovde?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Svaka cast, ja vec 5 meseca odlazem operaciju kolena i sad kad pomislim da moram da idem jeza me hvata.

Divim ti se na hrabrosti. Cisto iz radoznalosti, koje si godiste? I imas li podrsku porodice?
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by dennyboy
i prebrojavaju po neku dlaku na licu koju do sada bas nisu videli.
Ne zameri, u poslednje vreme razmisljam "u stripovima" :smeh:
Slika
Nazdravljam ampulom!:klap:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Andre87
Nazdravljam ampulom! :klap:
:evilwait: ... Samo se ti zeki, pa ću da te izbubecam svetski! :spank:
Korisnikov avatar
By venom
Originally posted by Paki
:doh:
Potvrdjujem da Andrej od petka nije ni pipnuo ampule a licno cu se potruditi da tako i ostane :vezan: . Zasto pravimo frku gde je nema?Jednom je preko sluzokoze pokusao da unese 0.5ml Dakle nije bila u pitanju injekcija. Pa koliko od toga je moglo da se upije za sat vremena?Vrlo malo. Dogovorili smo se da ilegalna terapija ne dolazi u obzir Trenutno se pripremamo za razgovor sa endokrinologom, pomazem mu da sroci odgovore na najcesce postavljana pitanja. Dosta od mene.

A njega cu kazniti :shamar: sto zbija potresne sale sa majkom Pakitom :giggle:

Iz nekog clanka

PURPOSE: As the oral bioavailability of testosterone is very low because of its high first pass effect, buccal administration might present a viable alternative.
RESULTS: Both the in vitro detachment force and the work of adhesion decreased gradually with an increasing amount of testosterone and for an increasing chain length of the esters, except in the case of testosterone enanthate. The in vivo results revealed that the bioavailability of testosterone was significantly higher (p < 0.05) than that of the esters, which is probably due to the lower solubility of the esters. The mean absolute bioavailability of testosterone from the bioadhesive tablet was 14.1%.
CONCLUSIONS: Buccal absorption of testosterone was significantly higher than that of its esters.
By dennyboy
o key,
da napisem jos koju za one koji me nisu pratili od pocetka:
ne, podrsku roditelja jedino nemam, ali su svi ostali rodjaci i prijatelji kojima sam rekao (obzirom da mi neki i nisu tako bliski, nisam imao potrebu niti zelju da im unapred govorim), su uz mene sto mi je jako vazno. mada i da niko nije uz mene ja bih to uradio jer to sam jednostavno JA. zao mi je sto ima onih kojima se to ne svidja ali to je ipak moj zivot i ne zivi ga niko drugi nego ja vec 35 godina a od toga se poslednjih 10 kanim da ucinim korake koje sam sada ucinio. pozz svima:cool:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by venom
Originally posted by Paki
:doh:
Potvrdjujem da Andrej od petka nije ni pipnuo ampule a licno cu se potruditi da tako i ostane :vezan: . Zasto pravimo frku gde je nema?Jednom je preko sluzokoze pokusao da unese 0.5ml Dakle nije bila u pitanju injekcija. Pa koliko od toga je moglo da se upije za sat vremena?Vrlo malo. Dogovorili smo se da ilegalna terapija ne dolazi u obzir Trenutno se pripremamo za razgovor sa endokrinologom, pomazem mu da sroci odgovore na najcesce postavljana pitanja. Dosta od mene.

A njega cu kazniti :shamar: sto zbija potresne sale sa majkom Pakitom :giggle:

Iz nekog clanka

PURPOSE: As the oral bioavailability of testosterone is very low because of its high first pass effect, buccal administration might present a viable alternative.
RESULTS: Both the in vitro detachment force and the work of adhesion decreased gradually with an increasing amount of testosterone and for an increasing chain length of the esters, except in the case of testosterone enanthate. The in vivo results revealed that the bioavailability of testosterone was significantly higher (p < 0.05) than that of the esters, which is probably due to the lower solubility of the esters. The mean absolute bioavailability of testosterone from the bioadhesive tablet was 14.1%.
CONCLUSIONS: Buccal absorption of testosterone was significantly higher than that of its esters.
Ali, ali, ali..... :paki: mama Pakita samo želi da Andre dobije realne rezultate na razgovoru i testiranju kod endokrinologa, da mu nivo testosterona tada ne bude zbog unosa preko sluzokože viši nego što inače jeste, pa da sledstveno tome dobije manje redovne doze koje bi trebalo da prima injekcijama.....

I nemojte ga kažnjavati, druže venomže ( :roflmao: ), tata i ja ga neizmerno volimo i ne bismo mogli da podnesemo da se iko iživljava na našem detetu! :maji:
By dennyboy
doooooooooooobro!
vidim da poneko, ponekad i navrati na ovu moju temu pa da vsa ispostujem:
za neki dan trebalo bi da dobijem 6 tu po redu injekciju. osecam se super, glas mi se malken promenuo ( tek toliko da oni koji me nisu culi ili videli poslednja tri meseca prvo sto mi kazu: sta ti je s glasom?)
bradica rastucka, menstruacija vec davna proslost. eto toliko od mene za sada i verovatno cu otvoriti noivu temu. pozz svima i jos jedared svima hvala na podrsci
bye
Korisnikov avatar
By vremecuda
Super

Svaka cast

Zelim ti svu srecu ovoga sveta :kralj: :kralj: :kralj:
By Dionysus
Stvarno mi je drago zbog tebe!
Znam da ces uspeti!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja jos uvek nisam dobila odgovor na pitanje kakva je to operacija koja se radi pre pocetka terapije! :durise: Ocem da znam! :)
By katarinadimedici
Želim ti pružiti podršku primerom koji znam i koji je extreman na sve moguće načine. U jednoj porodici, deca dve rođene sestre ( brat i sestra) izvršili su operacije zamene pola! Sigurna sam da je to redak slučaj čak i u svetskim razmerama. Slučaj momka koji se operisao u ženu, tužan je i neću duboko ulaziti u njega, no u kratkim crtama:
Moje prve komšije, odrasli smo u jednom siromašnom, reklo bi se zatucanom, neobrazovanom i uopšte kraju grada gde žive ljudi sa dna društvene lestvice, ali ljudi širokog srca! Nažalost kao većina onih ( čast izuzecima) kod nas gde vladaju predrasude, a mesta nema ni za "normalne", sa završenim zanatom, a novim telom i identitetom mogla je da nastavi život jedino kao striptizeta i prostitutka!
"Njena" sestra, otkrivši svoj pravi polni identitet sa više od 30 god. života, hrabro se upustila u istu avanturu! Ne može se reći da je imala podršku u svim članovima porodice, ali većina je bila uz nju, kao i taj divni narod sa beogradske periferije! Zaista je trebalo mnogo hrabrosti. Imala je svoj posao, prijateljicu kod koje je živela kao podstanar i sada je trebala da se pojavi svuda u novom muškom liku i sa novim imenom. "Rodio" se momak za kojim bi se svako okrenuo...zajedno sa devojkom potražio je novo radno mesto i ubrzo su se i venčali, zatim dobili i dvoje dece ( blizance) pomoću veštačkog oplođenja. Žive u savršenom braku, a ovo su reči njihove komšinice ( moje) koja je malo obrazovanija i malo slobodnijih shvatanja od drugih u okruženju, no svi su skupa uz njih!
Nadam se da će ti ova priča uliti hrabrost i sigurnost!
By dennyboy
Originally posted by KissQueen
Ja jos uvek nisam dobila odgovor na pitanje kakva je to operacija koja se radi pre pocetka terapije! :durise: Ocem da znam! :)
izninjavam se sto do sada nisam pojasnio ali sada cu se potruditi.
elem, prilikom pregleda, prof. perovic je bio oduslevljen rastegljivoscu moje koze i rekao je da ukoliko hocu da radim faloplastiju, da bi on to odmah odradio, tacnije pre nego sto krenem sa hormonima jer mi je koza mnogo zahvalnija u tom stanju za operaciju nego kada krenem sa hormonima.
medjutim, ja sam jos uvek od onih koji nisu bas za eksperimentisanje novim tehnologijama na sopstvenom telu, a i sa razlogom koji ne bih sada navodio, odlucio sam se da prvo krenem sa hormonima a kada situacija sa njima bude zadovoljavajuca sto se procene endokrinologa tice, da odradim metoidioplastiku pa nakon toga ako budem zeleo dalje na faloplastiju. jedino sto cu u medjuvremenu uizgubiti jeste mekoca koze, ali sta bih radio da mi prirodno koza nije bila tako idealna za operaciju.

inace, sutra je vec tacno 4 meseca kako sam na hormonima i ja sam suuuuuuuuuper. nema jos nikakvih ekstremno vidljivih promena osim glasa ali polako nigde ja ne zurim i znam da je ovo jedan dugotrajan proces.

pozz svima
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!