možda ne bi bilo loše otvoriti temu o ovome.
inače, od juče sam ponosni vlasnik Samsung 225BW modela.

prelep je i ogroman. ja sam se prvo zainteresovao za 205BW jer je jeftiniji, a i 20" je više nego previše za mene. no, krenuo sam da se raspitujem i ono što me je nateralo da se predomislim je upravo to što ti je andjela već rekla.
kod wide ekrana je problem to što takav odnos stranica daje manju visinu nego "obični" monitor iste dijagonale. pa wide izgleda užasno malo naspram sličnog monitora stranica 4:3. tako da o wide treba razmišljati tek preko 22 inča. naravno, wide je daleko prirodniji za čoveka, jer čovek vidi mnogo šire po horizontali nego po vertikali. a uz savremene operativne sisteme i grafičke kartice wide ekran je sasvim logičan izbor. uz to sve, velika većina novih igrica podržava wide screen rezolucije.
nisam siguran zbog čega si ubacio u izbor xx6 modele od Samsunga? ovaj 225 je 400 EUR i mislim da za te pare ne možeš naći bolji 22" monitor. takođe, ja ti ne preporučujem 19" modele (ni obične ni wide), jer imaju istu rezoluciju kao 17" paneli. a pošto su veći i tačka je veća, što nije dobro. naravno, postoje i 19" modeli jačih rezolucija, ali su oni i nešto skuplji.
inače, za sve informacije iz ove oblasti ja ti preporučujem sledeća dva sajta.
www.itsvet.com gde možeš pronaći testove i detaljne cenovnike 26 firmi iz Srbije. tu ujedno možeš proveriti ko neku komponentu prodaje najpovoljnije, kao i da li onda može da se pronađe u tvom gradu. takođe, pogledaj
www.benchmark.co.yu gde takođe imaš dobre testove komponenti sa domaćeg tržišta.
na ovom sajtu postoji i odličan forum gde je verovatno mnogo bolje da postavljaš pitanja ove prirode, s obzirom da ćeš tamo pronaći mnogo više upućenijih ljudi nego na GS-u.