Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Forgotten_Exile
[poruku izmenio moderator 2Q2Bstr8, 8.02.07 21:55]

Jos nesto, ako neko od vas slucajno naidje na monitor koji gledam, *cough* Samsung SyncMaster 931 BW *cough*, neka pls javi. Trazim taj monitor vec mesec dana, i nigde ga nema. Ako neko najd eradnju ili slicno koja se nalazi u NSu, neka, kao sto rekoh, obavezno javi.
Tnx
Korisnikov avatar
By andjela
to je 19" wide ? batali... ako hoces wide minimum 22"
ako hoces kvalitetan 19" od 971p nema bolje.

a ako si bas zapeo :) pitacu ja sutra pa ti javim ovde moze li se nabaviti, kada i koliko para.
By Forgotten_Exile
hvala. taj 971p nije los... ali sam smilio da ce mi 19 wide biti ok... sada sumnjam da je cak manji od ovog mog CRTa :D
Korisnikov avatar
By andjela
pa rezolucija mu nije nesto, visine je standardnog 4:3 17" monitora
By Forgotten_Exile
Ako ti nije prob, raspitaj se i za ove:
906BW
226BW
206BW

Veoma su slicni sto se tice spoljasnjeg izgleda, samo sto su dimenzije malko vece :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
možda ne bi bilo loše otvoriti temu o ovome.

inače, od juče sam ponosni vlasnik Samsung 225BW modela. :) prelep je i ogroman. ja sam se prvo zainteresovao za 205BW jer je jeftiniji, a i 20" je više nego previše za mene. no, krenuo sam da se raspitujem i ono što me je nateralo da se predomislim je upravo to što ti je andjela već rekla.

kod wide ekrana je problem to što takav odnos stranica daje manju visinu nego "obični" monitor iste dijagonale. pa wide izgleda užasno malo naspram sličnog monitora stranica 4:3. tako da o wide treba razmišljati tek preko 22 inča. naravno, wide je daleko prirodniji za čoveka, jer čovek vidi mnogo šire po horizontali nego po vertikali. a uz savremene operativne sisteme i grafičke kartice wide ekran je sasvim logičan izbor. uz to sve, velika većina novih igrica podržava wide screen rezolucije.

nisam siguran zbog čega si ubacio u izbor xx6 modele od Samsunga? ovaj 225 je 400 EUR i mislim da za te pare ne možeš naći bolji 22" monitor. takođe, ja ti ne preporučujem 19" modele (ni obične ni wide), jer imaju istu rezoluciju kao 17" paneli. a pošto su veći i tačka je veća, što nije dobro. naravno, postoje i 19" modeli jačih rezolucija, ali su oni i nešto skuplji.

inače, za sve informacije iz ove oblasti ja ti preporučujem sledeća dva sajta. www.itsvet.com gde možeš pronaći testove i detaljne cenovnike 26 firmi iz Srbije. tu ujedno možeš proveriti ko neku komponentu prodaje najpovoljnije, kao i da li onda može da se pronađe u tvom gradu. takođe, pogledaj www.benchmark.co.yu gde takođe imaš dobre testove komponenti sa domaćeg tržišta. na ovom sajtu postoji i odličan forum gde je verovatno mnogo bolje da postavljaš pitanja ove prirode, s obzirom da ćeš tamo pronaći mnogo više upućenijih ljudi nego na GS-u.
Korisnikov avatar
By andjela
a imas i benchmark.co.yu/forum gde mozes pitati sve sto ti nije jasno :)
By Forgotten_Exile
zahvaljujem :)
Mada jos uvek mislim xx6 lepsi od xx5. Moj drug ima 225BW i naravno :D odusevljen je. Ali ja sam razmisljao i na kraju dosao do zakljucka ili 226 BW ili 931BW - sve se vrti oko mog budzeta. I naravno dostupnost tih monitora. A mozda da ipak uzmm zlatnu sredinu tj. 206BW?
Korisnikov avatar
By andjela
ali... apple cinema :love:

ljudi batalite TN dsiplay-e
Korisnikov avatar
By Rei
Shta su TN displey-i ? :mrzigadakoristigoogle:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
postoje četiri tehnologije proizvodnje LCD panela od kojih su dve najzastupljenije. jedna je TN ili twisted nematic. ovde se ploče LCD panela orjentišu tako da kristali međusobno sklapaju ugao od 90 stepeni. i onda njihovim "uvrtanjem" (polarizacija svetlosti) dobijaš područja koja propuštaju ili nepropuštaju svetlo, odnosno svetlije i tamnije površine ekrana.

druga tehnologija je PVA ili Patterned Vertical Alignment koju razvija Samsung. za razliku od TN panela, PVA paneli imaju mnogo šire uglove (178 stepeni), kod njih se ne javlja asimetrični vertikalni ugao, prikazuju zaista 8-bitnu paletu boja (TN paneli prikazuju 6-bitnu, ali uz neke interpolacije mogu da prikažu i celu 8-bitnu paletu). uz sve to, PVA imaju sporiji odziv, a i cena im je drastično veća.

stoga ne razumem komentare "bolje ovo" ili "to ne valja" kad je to ionako relativno u odnosu na namenu monitora. meni za moje potrebe zaista ne treba 22" PVA panel, a pošto moram da pravim kompromis - bitnije mi je da imam veću radnu površinu nego odziv od 2 ms po višestrukoj ceni. a cenim da je ista priča i sa korisnikom Forgotten_Exile, pošto se informiše o TN modelima.

što se tiče modela 226BW, jedina razlika u odnosu na 225BW je u lepšem okviru ovog prvog. takođe, 226BW se ne uvozi u Srbiji, pa jedino da probaš da ga nađeš negde napolju.

@andjela: samo za tebe sam boldovao jedan deo svog posta. molim te, obrati pažnju.
By Forgotten_Exile
Idem u Madjarsku za nekoliko dan, ali iskreno necu da se patim da tamo trazim monitor. Tako da cu odustati od 226 i krenuti na nesto sto ima na sajtu od ERC Komerca :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
još jedna stvar: Samsung shop ima nabudžene cene. ja sam svoj 225BW platio 80 EUR manje kod drugog prodavca. naravno, na deklaraciji piše da je ERC uvoznik. isto je bilo i sa svim ostalim komponentama. :D
By Forgotten_Exile
Pa dobro si se provukao onda:D I ja cu tako... mislio sam da ga kupim u Positive radnji na Spensu, ali sad cu kupiti gde pre dodje :) Dali da uzmem u Positivu?
Korisnikov avatar
By andjela
bezi od Positive-a

idi do Corone u Mise Dimitrijevica 2, pa se raspitaj za cenu.
By Forgotten_Exile
Ali realno posmatrajuci, koji monitor bi ste vi uzeli? Onako pitam, jer ja iskreno ne sumnjam u kvalitet Samsunga, ali ni LG monitori nisu bas 'za odbaciti' - i oni su bas lepi :)
Korisnikov avatar
By andjela
od standardnih 19" samsung 971p
od wide 21" samsung 214T (ili ako se bas ima para samung 24" 244T)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja imam jako loša iskustva sa LG elektronikom. ništa mi nije radilo duže od sedam dana. probao sam Samsung i Sony i oba su skroz ok. na starom kompu koristim Sony SDM HS75 i zadovoljan sam. a na novom pomenuti Samsung. inače, dosta dobro se kotiraju i ovi malo jeftiniji LCD monitori, poput BenQ i sl. na kraju krajeva, na sve dobijaš garanciju, a uvek važi i ona: "koliko para toliko muzike".

i ja bih drage volje uzeo monitor iz Samsungove T serije, ali dati 700 EUR samo za monitor je previše za desktop računar.
By Forgotten_Exile
Iskreno, meni nisu ni nesto posebno lepi pvi iz T serije...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!