Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by M M and IAhem, ovo JESTE Espresso macchiato.
Ovo NIJE espesso macchiato! Ovo vise lici na mini-cappuccino. Caffé espresso macchiato postoji u dve varijante: macchiato caldo i macchiato freddo.
Macchiato znaci da se u espresso doda malo mleka da mu ubije malko aciditet. Macchiato caldo znaci da se u espresso dodaje malko toplog, a macchiato freddo da se u espresso dodaje malko hladnog mleka.
Najvise volim kad odem u BGD pa vidim da mnoge stvari koje imaju svoj naziv i svoju definiciju u BGD-u i Srbiji dobiju sasvim novo znacenje.
Kao sto se svaki put najezim kad prodjem pored picerije "ToPPoLLino" ...
Originally posted by ^RAY^Evo par korisnih linkova:
Daj nam recept za Espresso Macchiato ako znas mozda
Originally posted by Marsekspreso se kaže u francuskoj
Za espreso još da pomenem da kada neko kaže ekspreso, ono "k" mi se zabije direktno u mozak.
Originally posted by InstruareNe to nije Macchiato pa taman da si konobar Jovanke Broz. Zna se tacno sta je MACCHIATO (freddo i caldo). A to sto sto vi nazvali razne vrste napitaka od kafe imenom "macchiato" (ovaj ili onaj) ne znaci da to i zaista jeste "macchiato". Tako lepo mozes da uzmes Jugo...i nazoves ga Fiat Brava...ili jos bolje Alfa Romeo. Ili lepo uzmes list od hrasta, umotas u njega mlevenu piletinu, pospes cimetom i nazoves "tradicionalna srpska sarma" ...
Ahem, ovo JESTE Espresso macchiato.
Ima vise vrsta a ne samo ova dva koje si ti naveo...
Nemoj da me vuces za jezik kad je macchiato u pitanju...
Radim kao konobar i veruj mi da znam sta pijem, sta posluzujem i kako sta izgleda.
Ima jako puno definicija i isto tako puno varijacija na ovo pice, samim tim se menja i izgled.
Probaj da malo pogledas recepte, slike, i obidjes par online kafica pa ce ti mozda biti jasnije...
![]()
Originally posted by MarsPa to je zapravo i original...koji se u Italiji koristi preko 200 godina (sa razlicitim modifikacijama).Originally posted by bananicaE, imamo i to. Volim i ja.
bogme, ja najvise volim esspreso iz onog metalnog loncheta, poput bokalcheta.
![]()
Originally posted by M M and Iau snobovstine bog te jebo...
Pravi italijanski epsresso iz ove masine neces popiti pa da se na glavu okrenes i danima tako dubis.
Pravi italijanski espresso se dobije iz masina vrhunskog kvaliteta (i basnoslovnih cena) koje sebi mogu da priuste bolji restorani i kafici...i eventualno Silvio Berlusconi. Inache italijani nemaju obicaj da kupuju takve masine za "kucnu upotrebu". Oni kod kuce piju Mocca kafu (dosta slicnu espressu) koja se pravi u caffettiera-ma...najcesce marke Bialetti. Espresso piju u boljim kaficima i restoranima.
Ostalo je sve daj da pokazem komsijama da imam love da kupim tu masinu. Kad budem mogao da kupim profesionalnu espresso masinu koja kosta recimo 20 000 eura onda cu da pravim espresso kod kuce. Do tad espresso u boljim kaficima i restoranima a kod kuce mocca, najradje marke Illy...mada moze i Lavazza Gusto Dolce, Lavazza Crema e gusto (Napoletana). Isto dolazi u obzir i Passalacqua (Napoli).
Originally posted by ns.happynije to snobovština već wannabe talijanština... a talijani nikako nisu snobovi... eventualno pokondireni pjetlići...
Originally posted by M M and Iau snobovstine bog te jebo...
Pravi italijanski epsresso iz ove masine neces popiti pa da se na glavu okrenes i danima tako dubis.
Pravi italijanski espresso se dobije iz masina vrhunskog kvaliteta (i basnoslovnih cena) koje sebi mogu da priuste bolji restorani i kafici...i eventualno Silvio Berlusconi. Inache italijani nemaju obicaj da kupuju takve masine za "kucnu upotrebu". Oni kod kuce piju Mocca kafu (dosta slicnu espressu) koja se pravi u caffettiera-ma...najcesce marke Bialetti. Espresso piju u boljim kaficima i restoranima.
Ostalo je sve daj da pokazem komsijama da imam love da kupim tu masinu. Kad budem mogao da kupim profesionalnu espresso masinu koja kosta recimo 20 000 eura onda cu da pravim espresso kod kuce. Do tad espresso u boljim kaficima i restoranima a kod kuce mocca, najradje marke Illy...mada moze i Lavazza Gusto Dolce, Lavazza Crema e gusto (Napoletana). Isto dolazi u obzir i Passalacqua (Napoli).
meni nekad bude krivo sto moje nepce nije toliko fensi... ja ko krmaca - samo illy pijem, ove ostale ne volim, al' nemam ja taj gen da kontam te razlike...
Originally posted by 2kunevala bas. najskrnaviji espreso koji sam platio nekih 10 eura, u veneciji popih. italijani kada dodju ovamo, pa kad naruce espreso, uvek imaju nesto da prigovore, ali to me podseca na jednu epizodu dzejmija olivera, dok je putovao po italiji, i jedna bakica mu objasnila kako se pravi neko jelo, i dodala nesto u fazonu ''samo ovo je pravi nacin pravljenja tog jela, ali u susednom gradu prave potpuno drugacije i oni ce ti reci da je njihov nacin najbolji'. i to je poenta valjda - nema pravog, nema najboljeg. svako pravi kako mu odgovara. samo sto su neki ljudi toliko tupi, i toliko ograniceni, da ne zele biti otvoreni za nova iskustva. ta vrsta elitizma je najjadnija od svih koje postoje.
nije to snobovština već wannabe talijanština... a talijani nikako nisu snobovi... eventualno pokondireni pjetlići...![]()
talijani nemaju pojma što je kava a njihov expreso je bljutava vodica koja je jednako insuficijentna i po okusu i po količini i onda kad košta 1,6 ojra i onda kad košta 6 ojra... osim, naravno, kada je veneto u pitanju... no, tamo postoje utjecaji bečke škole... a to je, nakon prave turske, jedina pristojna kultura ispijanja kave...![]()
Originally posted by M M and Ie ovako ga ja radim, mlijeko bude jako pjenasto kad se radi u ovom cudu...
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!