Originally posted by Kiborg
Komplikovano je to, mislio sam nešto kao što se kupuje ova zemlja po prodavnicama.
Ali ozbiljno sam rešio da odgajim jednu mesožderku, tako da kad dođe proleće, ako treba idem i na Divčibare!
Seme jos nisam nasao u Srbiji, ali u mrakujevackom Metrou imas, cim udjes, odeljenje hortikulture gde obicno imaju Dionaea muscipula, Venerinu Muholovku (sad mi je zao sto je nisam kupio

).
Treset imas u salonu namestaja Dalas, odmah pored Bank of Greece. Cak mislim da su jedno vreme imali i treset sa Divcibara, ali pogledaj u svakom slucaju.
Originally posted by Sunce
Upravo tako! U kojim bojama imaš ljubičice?
I kako ih zalivaš?
Trenutno imam:
1. Svetloplavu, veliki cvetovi, po 3-4 na jednoj drsci. To je ujedno i jedina ljubicica koja ravnomerno odbacuje listove kako raste (razvije nov list i odbaci stari za 10-12 dana)
2. Ljubicastu, mali cvetici koji skoro da su skupljeni u cvasti, kao male ruze. Cveta non-stop, pusta mladice sa strane non-stop, samo sto cvetici traju krace nego obicno.
3. Tamno-plavu (koja je pod vestackim svetlom tamno ljubicasta), sporo raste, takoreci ne odbacuje listove, malo redje cveta, cvet traje jako dugo.
4. Ljubicasta osnova, bela po krajevima i
5. njen parnjak, bela osnova sa ljubicastim tackicama (po obodu ili krajevima)
6. Bela, sa maaaalo zelene u sredistu cveta (inace vrlo zajebana za gajenje, ima krhko stablo a jake listove)
7. Klasicnu ljubicastu
8. Tamno plavo-ljubicasta (nikad se niko nije slozio oko boje), sa skroz uspravnim, tamnim, skoro sivkastim listovima, cveta dosta retko, ali cvet traje po mesec-dva.
Ako treba, mogu i da se razmnoze po potrebi

koristim aktivni ugalj, pa mi nikada ne istruli pelcer.