Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Gorski vilenjak
...

Znaš li kad ću verovati da je neko zaista aseksualan?
- Kad umre.

...
Ja im verujem na rec ako kazu da postoje :D Citala sam da u svetu postoje njihova udruzenja, da je aseksualnost nesto kao seksualna orijentacija. Ne znam sad ja nesto mnogo o tome ali meni je nekako shvatljivo bar onako kao i sve drugo. Neko voli muskarce, neko zene, neko se zaljubljuje ovako, neko onako itd pa zasto neko ne bi i nikako. Ima valjda pravo da provede svoj zivot kako zeli, pa ako ne vidi nista u seksu - ne vidi, mozda vidi u umetnosti... Moze cesto biti uzrok strah ili nesto slicno sto si ti pricao, ali zasto mora, mozda i nema uzroka...
Korisnikov avatar
By ::fy::
Mislim da se radi o fazi, jer svi smo mi sexualna bića...i meni ponekada dođe period kada mi je sexualna želja na najnižem nivou i kada prosto nemam potrebu za sexom....najčešće kada sam duži period umoran ili depresivan....mene jedinio nervira kada neko prviše priča o sexu i kada smatra da je to najbitnija stvar na svetu....tj. ne volim promiskuitetne osobe.
Korisnikov avatar
By mmiki
Prosta stvar... Tad vam nije bitan sex nego ljubav.
Korisnikov avatar
By coka
nisam se nikada tako osecala al znam nekog ko jeste. to je cista faza prezasicenja i procice te :)
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
ja imam te tegobe i jos mislim da mi je to zbog toga sto previse radim

mada i dalje umem da pogledam u subjekat na ulici, radnji, itd ... to je faza

valjda:puzzle:
Korisnikov avatar
By Loni
Ne draga Dina.

Tačno je da postoje udruženja i sajtovi aseksualnih, ali kad se malo bolje pogleda ispostavlja se da ljudi, koji pripadaju tim udruženjima nisu aseksualni već samo ne žele da pristanu na princip da im seks bude presudan faktor.

U jednom tekstu o jednom kineskom sajtu za aseksualne radili su analizu da vide ko dolazi na taj sajt.

1) Muškarci, koji imaju problem sa potencijom (zbog povrede, šećerne bolesti, traumi itd). Oni dakle takođe žele ljubav žena, ali da ne bi smuvali bilo koju na ulici, pa kasnije bili odbačeni, oni jasno stavljaju do znanja da žele ženu, kojima taj segment ne bi bio presudan).

2) Gej muškarci - koji žele da se ožene zbog porodice i okoline, a ne mogu da imaju klasičan brak jer su gejevi. Zato tragaju za ženom, kojoj seks ne bi bio bitan.

3) Žene, koje takođe imaju problem sa uživanjem u seksu, opuštanjem odgovarajućeg mišića itd. Nekima je seks bolan i žele vezu bez seksa itd.

- Uglavnom su to ljudi, koji su po prirodi aseksualnji, već koji su bili seksualni, ali ih je nešto (bolest) poremetilo.

PRIMER IZ KOŠNICE

- Pčele imaju 3 pola. Maticu, koja nosi jaja i gospodari košnicom, trutove-mužjake, koji omplođuju maticu i radilice (nedovršene ženke)
, koje proizvode med.

RADILICE nikad nemaju seks. One su aseksualne, nedovršene ženke.
Ali ni one nisu stvorene da budu aseksualne.
Njihove se larve jednostavno razbijaju na pola potrebnog perioda za razvoj i tako se izlegu kao nedovršene ženke, koje neće biti konkurentkinje matici.

Svrha radilica je da proizvode med.

ZAKLJUČAK:
Šta ti priroda oduzme u jednom segmentu, da ti u drugom.
Korisnikov avatar
By Egon
uskogrudo ...

mislim da postoje ljudi koji "prosto, ne mogu" da posmatraju druge ljude kroz sexualno prizmu ma kog pola ili orijentacije.

sorry,
ali ova gore kategorizacija je vishe nego banalna ...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Gorski vilenjak
Ne draga Dina.

Tačno je da postoje udruženja i sajtovi aseksualnih, ali kad se malo bolje pogleda ispostavlja se da ljudi, koji pripadaju tim udruženjima nisu aseksualni već samo ne žele da pristanu na princip da im seks bude presudan faktor.

U jednom tekstu o jednom kineskom sajtu za aseksualne radili su analizu da vide ko dolazi na taj sajt.

1) Muškarci, koji imaju problem sa potencijom (zbog povrede, šećerne bolesti, traumi itd). Oni dakle takođe žele ljubav žena, ali da ne bi smuvali bilo koju na ulici, pa kasnije bili odbačeni, oni jasno stavljaju do znanja da žele ženu, kojima taj segment ne bi bio presudan).

2) Gej muškarci - koji žele da se ožene zbog porodice i okoline, a ne mogu da imaju klasičan brak jer su gejevi. Zato tragaju za ženom, kojoj seks ne bi bio bitan.

3) Žene, koje takođe imaju problem sa uživanjem u seksu, opuštanjem odgovarajućeg mišića itd. Nekima je seks bolan i žele vezu bez seksa itd.

- Uglavnom su to ljudi, koji su po prirodi aseksualnji, već koji su bili seksualni, ali ih je nešto (bolest) poremetilo.

PRIMER IZ KOŠNICE

- Pčele imaju 3 pola. Maticu, koja nosi jaja i gospodari košnicom, trutove-mužjake, koji omplođuju maticu i radilice (nedovršene ženke)
, koje proizvode med.

RADILICE nikad nemaju seks. One su aseksualne, nedovršene ženke.
Ali ni one nisu stvorene da budu aseksualne.
Njihove se larve jednostavno razbijaju na pola potrebnog perioda za razvoj i tako se izlegu kao nedovršene ženke, koje neće biti konkurentkinje matici.

Svrha radilica je da proizvode med.

ZAKLJUČAK:
Šta ti priroda oduzme u jednom segmentu, da ti u drugom.
Nisam citala o tom istrazivanju na kineskom sajtu za aseksualne, dragi Gorski Vilenjace. :) Ali mozda bi rezultati bili drugaciji kada je rec o manje konzervativnoj sredini nego sto je kineska... Mislim da je ljudska priroda kompleksna i da niko ne ispoljava sve svoje sklonosti nego jedan njihov deo koji je mozda preovladjujuci, a i dogadjaji tokom zivota su ga naglasili. Takodje tako se ljudi osecaju zadovoljno, zadovoljnije nego da su odabrali neki drugi put. Da aseksualni smatraju da je bolest uzrok i da su nesrecni u stanju aseksualnosti onda bi verovatno pokusavali da se izlece i ne bi istrajavali u tome, stvarali udruzenja i sajtove. Sa druge strane, ako su ti muskarci sa problemima sa potencijom, gay muskarci koji se zene i zene koje ne uzivaju u seksu pronasli da je najbolje resenje za njihove zivote aseksualnost, opet je to njihovo pravo.
By ~ Le Saint X ~
:povez:

da, postoje periodi kada jednostavno ne mislim na sex...
imam precih stvari u zivotu...i onda, valjda sto vise traje faza, sve sam vise nezainteresovaniji...

valjda bi trebao neko :pickme: da bi se to promenilo :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by ForeverYoung
Mislim da se radi o fazi, jer svi smo mi sexualna bića...i meni ponekada dođe period kada mi je sexualna želja na najnižem nivou i kada prosto nemam potrebu za sexom....najčešće kada sam duži period umoran ili depresivan....mene jedinio nervira kada neko prviše priča o sexu i kada smatra da je to najbitnija stvar na svetu....tj. ne volim promiskuitetne osobe.
ok sve sem ovoga: zasto mislis da ako neko "previse prica o seksu i smatra da je to najbitnija stvar na svetu" je i promiskuitetna osoba? Ja uopste nisam promiskuitetna osoba, ali mi je seks jedna od "najbitnijih stvari na svetu"-takav mi je libido jednostavno, smatram da je seks radost, i da otvara neslucene granice istrazivanja. Isti takav stav imam prema umetnosti, pa mogla bih da kazem da meni seks jeste vrsta umetnosti-nekad je u pitanju zastrasujuci realizam, a nekada intrigantni surrealizam:slika:
kapiram da svi imamo daun faze, cak se i meni nekad desavaju na par dana:novine:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Egon

faza?

jel prolazio kroz to neko od vas?
Da, faza... Zbog stresa i problema. :sigh:
Nije me dugo držalo, ali sam se jako uplašila da nikada više neću moći da se uzbudim. :drama:
A onda norveška rukometna reprezentacija, Gro, Samantica i tako, 'izlečih' se. :blush:

Ja volim svoju seksualnost. Odsustvo iste (aseksualnost) veoma me plaši, jer nije to samo nagon kao nagon već libidalna energija koja na štošta pokreće (što i ne mora biti nužno u vezi sa seksom). Eto, to je jedan od razloga što se bojim starosti. :sigh:
Korisnikov avatar
By Duki The Bitch
:drama: da, da, aseksualna faza...
kod mene je pre trajala nedelju, dve, sada su chitavi meseci u pitanju.
jednostavno nemam zelju za sexom, imam zelju za mazenjem, vatanjem...
ne vidim se vishe u ulozi pasivnog, u ulozi aktivnog nikad i nisam, za blowjob sam raspolozen tek ponekad i to uglavnom da ja...hm...''blowjobiram'' (wtf?!)
moze li neko da me prosvetli? jesam li aseksualan? nisam siguran da u potpunosti kapiram aseksualnost...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
bilo je takvih faza mrzim-ceo-svet ustvari mrzim-sebe, al sad aseksualnost kao nekakvo trajno stanje... to ne mogu da shvatim mada čujem (čitam) da ima i takvih...
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja sam postao :opatica: - dovoljno...tacnije om (opatica masturbatorka). :hvala:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by -duki-

moze li neko da me prosvetli? jesam li aseksualan? nisam siguran da u potpunosti kapiram aseksualnost...
ima tema Kutak za aseksualce, pa je malo prostudiraj ako zelis da saznas vise o aseksualnosti
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=32767

ne znam da li je aseksualnost za svakoga samo faza ili ne...

ali znam da je pogresno misljenje da su aseksualne zene sve takve zato sto ne umeju da uzivaju u seksu, i sl. ja sam aseksualna vec 2 godine, a itekako sam pre toga dozivljavala orgazme, volela da isprobavam razne stvari u krevetu (cak trazila od nekih strejt partnera analni sex, posto sam htela i to zadovoljstvo)... isto tako, znam da je pogresno misljenje da aseksualci ne masturbiraju i ne uzivaju u masturbaciji... mozda neki ne, ali ne svi...

mislim da je postavljac teme lepo rekao - radi se prosto o tome da se drugi ljudi ne posmatraju kroz seksualnu prizmu... da pokusam da pojednostavim: kao na primer kad brat gleda svoju sestru (ili obratno) i moze objektivno da kaze da je ona zgodna i lepa, ali je ona u njegovom umu prosto njegova sestra nikako ne potencijalna seksualna partnerka... sad samo zameniti brat i sestra sa 'covek'... i to je manje-vise to - ne posmatras coveka kao potencijalnog seksualnog partnera, nego kao coveka... aseksualno...
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by nsBeckie

znam da je pogresno misljenje da aseksualci ne masturbiraju i ne uzivaju u masturbaciji... mozda neki ne, ali ne svi...
E pa sad, to zavisi od toga kako definišeš aseksualnost. Ako je definišeš onako kao Galateja, dakle kao odsustvo libidinalne energije (ja aseksualnost shvatam upravo tako, kao Galateja), onda stvarno ne vidim kako bi aseksualci mogli da uživaju u masturbaciji. :puzzle:

Za sebe bar znam da, kada god sam u aseksualnom periodu, nikako ne mogu da uživam u bilo kakvom obliku seksualnosti, pa ni u masturbaciji. :impotencija:

mislim da je postavljac teme lepo rekao - radi se prosto o tome da se drugi ljudi ne posmatraju kroz seksualnu prizmu... da pokusam da pojednostavim: kao na primer kad brat gleda svoju sestru (ili obratno) i moze objektivno da kaze da je ona zgodna i lepa, ali je ona u njegovom umu prosto njegova sestra nikako ne potencijalna seksualna partnerka... sad samo zameniti brat i sestra sa 'covek'... i to je manje-vise to - ne posmatras coveka kao potencijalnog seksualnog partnera, nego kao coveka... aseksualno...
Kada sam u aseksualnoj fazi ja ljude i ne mogu da posmatram drugačije nego aseksualno, baš ovako kako si opisala.

Ali kada nisam u asksualnoj fazi, ja sam onda u kemeru. A kada sam u kemeru, onda svaka privlačna osoba u meni probudi seksualnu želju. I ja onda ne mogu da tu osobu ne posmatram i kao potencijalnog seksualnog partnera. To naravno ne znači da ja tu osobu posmatram isključivo kao potencijalnog seksualnog partnera, daleko bilo, ja tu, kao i svaku drugu osobu, posmatram pre svega kao čoveka, dakle aseksualno, ali fakat je da pored tog aseksualnog aspekta postoji i onaj seksualni, kojeg ja doduše skoro uvek ignorišem, ali ne mogu da kažem da ne postoji.

Sve u svemu, ta varijanta aseksualnosti, koju si ti navela da je moguća kod nekih osoba, dakle da libido postoji, ali da se ne ispoljava prema konkretnim osobama, nego isključivo kada je osoba sama sa sobom, pa onda uživa u masturbaciji, to kod mene ne postoji. Ako imam libido, onda se on javi i kada su u pitanju konkretne, podrazumeva se privlačne, osobe.
Korisnikov avatar
By Dina

...

ali znam da je pogresno misljenje da su aseksualne zene sve takve zato sto ne umeju da uzivaju u seksu, i sl. ja sam aseksualna vec 2 godine, a itekako sam pre toga dozivljavala orgazme, volela da isprobavam razne stvari u krevetu (cak trazila od nekih strejt partnera analni sex, posto sam htela i to zadovoljstvo)... isto tako, znam da je pogresno misljenje da aseksualci ne masturbiraju i ne uzivaju u masturbaciji... mozda neki ne, ali ne svi...

...
Ja sam slicna kao ti a to ne smatram aseksualnoscu niti mislim da sam imalo aseksualna. Mogu da imam duge periode u kojima nemam vezu niti seks ali kada sam u vezi seks mi je bitan deo te veze, naravno ako se radi o klasicnoj vezi. Ako mi je muz npr gay (dese se ponekad cudne okolnosti :smeh: ) onda to ne spada u klasiku i ne podleze tim pravilima vec je odnos na nekom drugom nivou.

Aseksualna osoba bi bila ona koja moze da zeli da je u vezi ali ne zeli seks sa tom osobom u koju je zaljubljena. Pri tome nema nikakvih smetnji ni neobicnosti u vezi pa da seks ne bi mogao da se desava... To je lepo ako se nadju dve osobe koje su obe aseksualne ali vrlo frustrirajuce ako jedna osoba zeli neko uobicajeno funkcionisanje veze a druga ne.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Mariška
E pa sad, to zavisi od toga kako definišeš aseksualnost.
mani se definicija :lol: ... (ovo onako od milja, zbog nekih drugih nasih 'filozofskih' rasprava :lol: ) ...
ne definisem ja aseksualnost nikako... cak sam i rekla da ne znam da li je za sve ljude to samo faza, ili su neke osobe prosto takve (no, ne iskljucujem ni jednu mogucnost)

samo sam rekla da ne mora da znaci aseksualnost=odsustvo libida uvek za sve aseksualce ... rekla sam gore 'ne svi', 'neki mozda', ali ja ne mogu da tvrdim nista o drugima (svako moze da da svoje iskustvo sa tim kao ti sto si rekla kako se kod tebe manifestuje aseksualnost)... dakle, moj post je bio namenjen kao komentar na neke uvrezene stereotipe da su svi aseksualci ovakvi, ili onakvi... kao sto sam napisala i ono da nisu sve zene aseksualne zato sto ne umeju da uzivaju u seksu, sto je neko pre mene na ovoj temi tako odlucno tvrdio kao da je upoznao sve aseksualne zene na svetu pa je sad strucnjak po tom pitanju... to naravno, ne znaci da ne postoji mogucnost da ima na svetu makar jedna zena koja jeste aseksualna zato sto ne ume da uziva u seksu... ali to je mislim jasno: 'ne svi' ne znaci 'niko'

kao sto ni sve seksualne osobe nisu iste, ne vidim zasto bi sve aseksualne osobe morale imati potpuno ista iskustva vezana za aseksualnost... having said that, i skroz seksualna bica mogu imati faze aseksualnosti i one takodje ne moraju biti iste za sve - mogu trajati duze ili krace, mogu se pojaviti iz ovog ili onog razloga, mogu se manifestovati na ovaj ili onaj nacin (potpun pad libida ili samo blag pad, itd)

razlika u tvom i mom shvatanju aseksualnosti nije uopste tako velika kao sto mislis ... ponovo je stvar (kao sa nekim drugim stvarima, mozda) u iskljucivosti... moja 'teorija' (ako mogu tako da je nazovem, mada nije uopste teorija, nego sam samo navela svoje iskustvo) ne iskljucuje tvoje iskustvo, dok tvoja iskljucuje moje iskustvo aseksualnosti:
stvarno ne vidim kako bi aseksualci mogli da uživaju u masturbaciji. :puzzle:
ali, nemoj misliti da se ljutim ili hocu da se svadjam ili nesto slicno, samo ti ukazujem na tu tacku u rezonovanju... dakle, mozda je ta galatejina/tvoja teorija preuska da bi u nju usli svi slucajevi aseksualnosti... sada je samo na tebi da odlucis da li ces odbaciti one slucajeve koji se ne slazu sa teorijom i reci - to nije aseksualnost, ili ces korigovati teoriju da bi u nju usli i ti slucajevi :)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Dina

Aseksualna osoba bi bila ona koja moze da zeli da je u vezi ali ne zeli seks sa tom osobom u koju je zaljubljena.
moguce, stvarno ne znam... ja licno zelim vezu... a osim toga, ne znam da li je kod mene ova aseksualnost samo faza ili nesto trajnije... iskreno se nadam da nije, jer ako se zaljubim u neku osobu, sigurno bih volela da imamo i seks... sigurno bi bilo frustrirajuce za obe/oboje da ja ne zelim seks, a ona/on zeli... tu bi trebala da bude stvarno velika ljubav da veza opstane - bar tako mislim....
Korisnikov avatar
By Mariška

mozda je ta galatejina/tvoja teorija preuska da bi u nju usli svi slucajevi aseksualnosti... sada je samo na tebi da odlucis da li ces odbaciti one slucajeve koji se ne slazu sa teorijom i reci - to nije aseksualnost, ili ces korigovati teoriju da bi u nju usli i ti slucajevi :)
Morala sam malo da se prošetam i izbistrim misli, da bih makar pokušala da razumem tu tvoju teoriju, da tako kažem. :)

I nadam se da sam je razumela! I da, imam utisak da i to jeste oblik aseksualnosti...

Naime, ako sam te dobro razumela, ti kažeš da su aseksualne i one osobe koje imaju neki oblik libida, ali se on ne ispoljava u njihovim kontaktima sa drugim osobama. Odnosno - to je sada moja razrada, da bih nekako uspela da "svarim" ovakvo, mom iskustvu strano, poimanje aseksualnosti - da bi se kod takvih aseksualnih osoba libido pojavio u njihovim kontaktima sa nekom drugom osobom, potrebno je da između aseksualne osobe i one druge osobe postoji odnos bliskosti i poverenja, drugim rečima: ljubavi, što znači obostrane spremnosti da otključaju vrata, svaka od svoje sobe, i pokažu jedna drugoj onu svoju sliku... A sve dok se ne izgradi takav odnos bliskosti i poverenja, nema ni libida. Doduše, nema nikakvih garancija da će se libido javiti čak ni kada se odnos izgradi - možda će odnos te dve osobe zauvek ostati samo prijateljski - ali pre nego što se odnos izgradi libida sigurno neće biti.

Ja to otprilike tako vidim.

Ali ne znam da li sam te pravilno razumela...

:neznam:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Mariška

1.ti kažeš da su aseksualne i one osobe koje imaju neki oblik libida, ali se on ne ispoljava u njihovim kontaktima sa drugim osobama.

2.Odnosno - to je sada moja razrada, da bih nekako uspela da "svarim" ovakvo, mom iskustvu strano, poimanje aseksualnosti - ...
1. da, to sam rekla, odn. da i to spada u aseksualnost... a da li su te osobe zaista aseksualne stalno (zauvek) ili su to faze (duze ili krace) to ne tvrdim... ja kad kazem da sam aseksualna, to mislim na svoje trenutno stanje, a koliko ce ono potrajati pojma nemam (ali znam da nije prvi put, pa se nadam da ipak jeste samo faza... no ovog puta je najduze do sada)
2. moguce... nemam pojma :) ali zvuci lepo :D ... no, opet se malo gubimo u terminologiji... pretpostavljam da moze aseksualno stanje (ako je faza) da se prekine i na druge nacine ... ako nije faza nego trajno stanje, onda mi "bolje" zvuci onaj dodatak da se mozda i ne moze dici libido, cak i uz takvu ljubav...

hajde da kazem ovako... moja teorija: aseksualnost je stanje... e, sad ono se moze pojaviti u razlicitim oblicima:

- kao trajno stanje coveka (to bi mozda bilo po onim proracunima 1% populacije, sto je neko gore spomenuo, mada ne znam kako i gde i po kojim kriterijumima su radjena ta istrazivanja, pa taj podatak mozda nije uopste tacan), gde su ljudi prosto takvi - ako i probaju seks, ne uzivaju u njemu, nemaju nikad potrebu za tim, itd. - citavog zivota... (ja licno ne mislim da spadam u tu grupu ljudi)
- periodicno stanje coveka, gde se aseksualnost javlja u talasima, dodje pa ode, i to su onda neke faze koje traju duze ili krace, s tim da to 'krace' nije dan-dva, jer onda to spada u trecu grupu:
- kratkotrajno stanje - kada recimo zbog stresa, umora, itd. dodje do aseksualnosti (to mislim da se desava skoro svakome, i ne bih bas da stavljam tacno vremensko odredjenje... mozda to moze da traje jedan dan, mozda moze nedelju-dve, uostalom nije ni bitno)...

e, sad, verujem da unutar ove tri grupe postoje razliciti tipovi aseksualnosti... mozda za onu prvu grupu mozemo da kazemo da postoji jedna konstanta, a to je da nemaju nikakav libido uopste, nikad... mozda, ne znam... ali za ove druge dve grupe, ne vidim zasto ne bi bilo raznih varijacija na temu kako se ispoljava ta aseksualnost... da li potpuno odsustvo libida ili minimalno prisustvo (sta god to znacilo), da li duze/krace, da li u tacno odredjenim periodima odn. momentima zivota, zbog ovih ili onih razloga...

sto se mene tice, ja mislim da spadam u ovu drugu grupu, da se kod mene periodicno javljaju aseksualne faze (i mislim da nisu bas sve bile iste... bilo je npr. nekih gde je bilo potpuno odsustvo libida), ali i tokom seksualnih faza imala sam povremeno i onaj 3. oblik - zbog stresa, umora, i sl. ne bih imala nikakvu seksualnu zelju...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!