Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Oduševljen sam Bergmanovim filmovima. Gledao sam:

Krici i šaputanja
Ćutanje (Tišina)
Jesenja sonata
Sramota (Stid)
Devičanski izvor
Prizori iz bračnog života

Posebno mi se dopadaju filmovi: Ćutanje (Tišina) - omiljen, Krici i šaputanja i Jesenja sonata. Zajedničko za većinu filmova koje sam odgledao su pitanja razumevanja, komunikacije, usamljenosti, bola, straha, osećaja krivice i griže savesti, različitosti, vere i vremena, nezadovoljstva, ljubavi. Scena sa ženom koja se guši od bolova, patnje, (ne)ljubavi i... u krevetu (u filmovima: Krici i šaputanja, Ćutanje, Jesenja sonata). Rečenica: "Ovo je tako ponižavajuće!" Muzika: Bah, Šopen.

Oduševila me je slikogovorljivost u filmu "Ćutanje", savršeno kretanje kamere, fotografija, dečak, prostor i vreme, razumevanje bez reči...

Krici i šaputanja:

Slika

Ćutanje (Tišina):

Slika

Jesenja sonata:

Slika

Sramota (Stid):

Slika

Devičanski izvor:

Slika

Prizori iz bračnog života:

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Freya
Ja dodajem na listu odgledanih filmova Strast, Stid i Devicanski izvor.

Stid je imao neke delove koje su mi se mnogo svidele(glavna junakinja kaze u jednom trenutku kako ponekad pomisli da cela situacija u kojoj se nalazi nije nista do san nekog coveka u kome se ona nalazi bez njene volje i kako ce taj covek osecati stid kada se probudi...),
A posebno scena na kraju filma, u čamcu, kada priča svoj san...
Korisnikov avatar
By Sunce
U kinoteci sam odgledao još jedan Bergmanov film - Lice (Ansiktet).
Dopao mi se. Posebno scenario i fotografija.
O čudima, o verovanju, o različitosti, o neshvatljivom, o vremenu...Kome su potrebna čuda, zašto čuda?

Slika Slika Slika
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Galateja
Originally posted by ...
Nego, jesi li pogledala filmove Karla Drejera? Cini mi se da je Bergman puno ucio od njih (ne od "Jovanke Orleanke", vec od kasnijih - "Gertruda" i "Rec").
Nisam. :( Problem je sto se na TV-u daju sund filmovi, a Bergmana, Felinija, Hickoka i ostale nabavljam 'tajnim kanalima' u divx formatu. Problem je sto ne mogu da nabavim sve ono sto zelim da odgledam.

Meni je omiljeni Bergmanov, kao i Ulixu, Persona.

Ja snimio na VHS 8 Fellinijevih filmova kad je SVT prikazivala njegov cikkus :)

Inache, da steta sto se jako dobra ostvarenja moraju nalaziti pomoci stapa i kanapa a smeca na sve strane veoma lako dostupnog...
By Ulix
Originally posted by Sunce
Posto sam mu najstroze zabranio da pominje rec "dosadno" uz Bergmana, decko je rekao da je film trebao da bude knjiga, i da bi kao knjiga bio fenomenalan, ali je ipak pohvalio fotografiju i rekao da je divna.

Meni je i dalje neshvatljivo da je nekome ovaj film bio dosadan. :nazdravlje:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Ulix
Posto sam mu najstroze zabranio da pominje rec "dosadno" uz Bergmana, decko je rekao da je film trebao da bude knjiga, i da bi kao knjiga bio fenomenalan, ali je ipak pohvalio fotografiju i rekao da je divna.

Ha ha :roflmao: E pa izgleda da ti ostaje da menjas filmski repertoar ili da menjas decka :roflmao:
By Ulix
Originally posted by M M and I

Ha ha :roflmao: E pa izgleda da ti ostaje da menjas filmski repertoar ili da menjas decka :roflmao:
Ako sam ja isao na Fashion Week zbog njega, on ce, svakako, sa zadovoljstvom, da presedi ceo dan u kinoteci sa mnom; quid pro quo, sto kaze dr Lecter u filmu Kad jaganjci utihnu. :)
Korisnikov avatar
By M M and I
Wow...sta? preziveo si i Fashion Week?
By Ulix
Sve za ljubav. :love:
Korisnikov avatar
By M M and I
Sve za ljubav. :love:

Uh...pa negde covek ipak mora da povuce crtu...ts ts ts...fashion week ... qq :kesa:
Korisnikov avatar
By Sunce
Odgledao sam i Bergmanov film "Čarobna frula".
Korisnikov avatar
By Sunce
Zaspao sam na filmu. To je bio treći film ovog dana. Film je opera u dva čina, na pozornici. :peva:
By Proust
hej zdravo svima.ja sam ''novajlija''.
Galateja, posle Bergmana, tebi obazavam.Bergman je definitivno vrv u filmu.Meni je najbolji Cries and Whispers i Enijeva strast.mislim da retko koji reziser je ostvario tako savrsenu organizaciju kadar i prezentaciju vizuelnog.slazem se s tobom da je izvanredno izbalansirao knjizevnost i film.
Meni je fascinirao i zbog akcentuacije pitanje zene(posebno Cries and Whispers) a kraj je scena u istome filmu kad muz i zena imaju svoju (mrtvo)veceru, kad se casa lomi i vino se lijena svecani stol(semejna otmenost i indikator sovinistickog blago) i kada zena s staklom seci svoju volfu.Izuzetan prikaz avtodeerotizacije ili jos bolji erotizam zene koji nije ni dobio mogucnosti ostvarenja kraj takvog idiota od muza i kada on sa krvi brise svoja usta, aludirajuci i na njeno uskraceno pravo da govori.
Sedmi pecat je vise klasic o koji nema svrha govoriti se jer je film tako duboko inteligentan da stvarno ne znam sta da kazem..
Korisnikov avatar
By Sunce
Danas sam u biblioteci grada Beograda slušao predavanje o Ingmaru Bergmanu. Predavač je bio Boro Drašković, profesor i reditelj iz Novog Sada. Posle predavanja prikazali su nam film "Kroz staklo, tamnije" ili "Kroz tamno ogledalo" iz 1961. godine. Originalni naziv filma je
Såsam i en spegel, na engleskom: Through a Glass Darkly. Uloge: Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Max von Sydow i Lars Passgård.

Slika
Film mi se, naravno, dopao. Priča o bolesnoj devojci koja živi u dva sveta: u realnosti i u snovima. Priviđaju joj se stvari, čuje glasove iz zidova, ormara, očekuje da Bog siđe. Na kraju joj se Bog prikazuje u obliku pauka. Devojka ima brata, mladića i samoživog, sebičnog oca koji zbog kvazi umetnosti (zvuči mi tako poznato) i opsednutošću sobom zanemaruje kćerku i sina.

Predavanje se odvijalo u vidu intervjua. Bergman je rodjen 14. jula 1918. godine. Imao je teško detinjstvo - roditelji su ga čak zatvarali u mračne komore - sobe. Režirao je preko 50 filmova i više desetine predstava. Veliki uticaj na Bergmana imala je predstava "Igra snova" jer je kao dečak, iza kulisa, posmatrao glumca kako se transformiše iz "običnog" čoveka u oficira. Taj momenat je ostao duboko urezan u Bergmanu kao pravo snoviđenje. U prvom delu svoje autobiografije ("Moj život - laterna magica") pisao je o svojim bolestima, strahovima, osećanjima, radu, dok je drugi deo autobiografije, "Slike", posvećen filmu.
Bergman se u svojim filmovima najviše bavio psihom čoveka - duhovnim bolestima i zdravljem, snovima, verom, porodicom, intimom, prisnošću, traganjem za identitetom.
Drašković je preporučio knjigu "Film and dreams" budući da je Bergman pravio snolike filmove u kojima je izjednačavao san i javu. Za razliku od Bergmana, Felini je "čekao" da ga film uvede u snolikost, njegovi filmovi su puni erotskog naboja. Tarkovski je pak posmatrao život u filmu kao ogledalo i san, on je našao ključ za sobu u koju Bergman nikad nije mogao da uđe.
Bergman je kao glavne junake uvek imao žene. Tvrdio je da je ženski pol kompleksniji i osetljiviji.

Tri osnovna pravila Bergmana:

1. Zabavljaćeš stalno (mislio je da film gledaocima treba da prenese strast ali da je film napravljen sa iskustvom te strasti)

2. Slušaćeš glas umetničke savesti

3. Pravićeš svaki svoj film kao svoj poslednji (negde pominje i kao prvi i kao poslednji)

Liv Ulman je na ostrvu živila sa Bergmanom. Kada su je pitali kako joj je bilo da živi sa njim, on je rekla: "Posle svake noći on mi je pričao svoje noćne more, a posle me je terao da igram te more."
By Simor

Slika
Ovo je fantastična scena u filmu. Mada bi ih se moglo naći još!

"Krici i šaputanja" su me opčinili, ali i prilično (emotivno) uzdrmali.
Korisnikov avatar
By djo
volim krike i šaputanja a najomiljenija scena mi je kada se 2 sestre (ingrid tulin i liv ulman) posle svađe i netrpeljivosti na kratko pomire i pričaju nešto jako intimno i vragolasto, kao devojčice a mi ništa od toga ne čujemo, samo muziku - nekog brzog baha čini mi se - koja 'poklapa' ceo dijalog.... obična scena, a opet meni se nekako stalno baš ona javlja kad pomislim na taj film.... valjda zato što se prvi put obe smeju... :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Pogledao sam i filmove:

"Sedmi pečat" (Det sjunde inseglet)

Slika

i "Letovanje sa Monikom" (Sommaren med Monika)

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor

Slika
Ovo je fantastična scena u filmu. Mada bi ih se moglo naći još!

"Krici i šaputanja" su me opčinili, ali i prilično (emotivno) uzdrmali.
Odlično je što si pogledao taj film. Meni se dopada njegova vizuelnost, posebno kontrast crvenih zidova i belih odela i posteljina. Jako su upečatljive scene: kada jedna od sestara umire u krevetu od bolova i nemoći; razgovor sestre, koju igra Liv Ulman, sa doktorom - njenim ljubavnikom; scena u kojoj jedna od sestara (Ingrid Tulin) posle razgovora sa svojim mužem zariva polomljenu čašu u svoju utrobu (vaginu) a kasnije prolivenu krv razmazuje po usnama; scene u kojima preminula sestra vaskrsava i slika kada je sluškinja poput majke miluje i doji (postavljena slika na ovoj temi) i scena u u kojoj dve sestre bezuspešno pokušavaju da uspostave bliskost.

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Na rts-u je u toku ciklus Bergmanovih filmova:

19.11. - "Sedmi pečat"
20.11. - "Divlje jagode"
21.11. - "Kroz tamno staklo"
23.11. - "Persona"
24.11. - "Krici i šaputanja"
27.11. - "Prizori iz bračnog života"
28.11. - "Jesenja sonata"
29.11. - "Fani i Aleksander"

:yay:

Sedmi pečat (1957)

Nebrojeno puta kopiran i parodiran, ovaj film je zaštitni znak Ingmara Bergmana. Maks von Sidov je Antonijus Blok, vitez koji stiže kući posle desetogodišnje borbe. Obeshrabren ratom, kome čini se nema kraja, kugom i nesrećom, Antonijus zaključuje da Bog ne postoji. Dok mukotrpno korača kroz divljinu, Antonijusa posećuje Smrt [Bengt Ekort], ogrnuta crnim plaštom. Ne želeći da se odrekne svoje duše, Antonijus izaziva Smrt na šahovsku partiju. Ako on pobedi, preživeće, ali ako izgubi, Smrt će dobiti njegovu dušu. U toku partije, protivnici se upuštaju u raspravu o tome da li Bog zaista postoji...
'Sedmi pečat' mnogi smatraju apoteozom Bergmanovih ostvarenja i jednim od najuticajnijih evropskih art filmova, a ovenčan je brojnim nagradama, između ostalog i specijalnom nagradom žirija u Kanu.

!TRIVIA

- Poslednja scena u kojoj Smrt igrajući odlazi sa svojim sledbenicima snimana je pošto su mnogi glumci otišli kući, a zamenili su ih članovi tehničkog tima i nekoliko turista.

- Naslov filma je zapravo citat iz Otkrivenja Jovanovog.

- Celokupnu ikonografiju ovog filma Bergman je zasnovao na muralima koji se nalaze u crkvi u kojoj je propovedao njegov otac [koji je bio sveštenik].

- Iako je snimio više od 50 filmova, Bergman je izjavio da mu je ovo jedan od omiljenih.

Divlje jagode (1957)

Pošto je u prethodnom filmu analizirao sopstveno razočaranje religijom, Ingmar Bergman snima klasičnu studiju o izolaciji. Legendarni skandinavski reditelj Viktor Sjeostrem je Isak Borg, ostareli profesor medicine koji analizira svoj život putujući do univerziteta gde je godinama predavao da bi dobio počasno priznanje. Njemu društvo pravi otuđena snaha Marijan [Ingrit Tulin] i njih dvoje posećuju mnoga značajna mesta njegove prošlosti dok se profesor priseća svoje porodice i nekadašnje devojke Sare [Bibi Anderson]. On će na tom putovanju upoznati tinejdžerku koja izuzetno podseća na Saru. Ona, uz bračni par koji se neprekidno svađa, nastavlja putovanje sa profesorom i Marijanom. Novi saputnici postaju deo Borgovih maglovitih fantazija, dok se on priseća brojnih razočarenja koja su dovela do toga da postane hladan i obuzet krivicom. Ove njegove osobine doći će do izražaja kada se Borg sretne sa svojim jednako hladnim i ogorčenim sinom.

!TRIVIA

- Bergman je napisao scenario za film dok je bio u bolnici.

Kroz tamno staklo (1961)

Mentalno obolela Karin [Harijet Anderson] upravo je otpuštena iz psihijatrijske bolnice. Da bi ubrzala svoje ozdravljenje, ona odlazi na odmor sa porodicom, ali joj oni ne pružaju dovoljno podrške. Njen otac David [Gunar Bjornstrand] je otuđeni bolnički pisar, suprug Martin [Maks von Sidov] je doktor koji ne može da joj pomogne, a brat Minus [Lars Pasgard] mora da izađe na kraj sa sopstvenim emotivnim problemima. Karinino stanje se pogoršava, a ona počinje da veruje da je pauk zapravo Bog... Za ovu porodičnu dramu Bergrman je dobio svog drugog Oskara za najbolji strani film.
Postoje nagađanja da je scenario za film 'Kroz tamno staklo' nastao na osnovu kratke priče Šarlote Perkins Gilman 'Žuti tapet'.

Persona (1966)

Ovaj kompleksni film možda je najbolje okarakterisati kao analizu identiteta koji kombinuje elemente drame, vizualne poezije i moderne psihologije. U centru pažnje glavne priče je mlada medicinska sestra Alma [Bibi Anderson] i njena pacijantkinja, poznata glumica Elizabet Vogler [Liv Ulman]. Elizabet je naglo prestala da govori, a psihijatar koji je leči šalje je, pod Alminim nadzorom, u izolovanu kućicu na primorju. Jedne večeri, Alma će ispričati Elizabeti o svom seksualnom iskustvu i neprijatnim posledicama te avanture. Nedugo pošto joj se poverila, Alma pročita pismo koje je Elizabet napisala i šokira se saznanjem da je glumica smatra zanimljivom za analizu. Odnos između ove dve žene postaje napet i one povređuju jedna drugu...

Krici i šaputanja (1972)

Agnes [Harijet Anderson] umire od raka i toliko dugo ima bolove da više ne može racionalno da razmišlja. Njene dve sestre, Marija [Liv Ulman] i Karin [Ingrid Tulin], već su imale susret sa smrću. Marija je varala svog muža, što ga je podstaklo da izvrši samoubistvo, dok je Karin želela da izvrši samoubistvo. Zbog toga što su sestre obuzete svojim problemima, Agnes traži utehu u kućnoj pomoćnici Ani [Kari Silvan]. I Ana je imala susret sa smrću - umrlo joj je dete, i od tada ona na smrt gleda filozofski.
Iako je dobio Oskara samo za najbolju fotografiju, ovaj film je odlično prošao na gotovo svim festivalima na kojima je prikazan.

!TRIVIA

- Jednom prilikom, Ingmar Bergman je objasnio korišćenje crvene boje u ovom filmu: ''Krici i šaputanja' predstavljaju analizu duše, a ja sam još u detinjstvu dušu zamišljao kao membranu u različitim nijansama crvene'.

- Bergman, koji je sam producirao film, imao je problema da nađe distributera filma u Americi jer su svi smatrali da je previše nekomercijalan.

Prizori iz bračnog života (1973)

Scenario za ovaj film, koji mnogi smatraju jednim od najsnažnijih kasnijih radova Ingmara Bergmana, zapravo je adaptiran iz šestodelne televizijske serije. Johan i Marian [Erland Jozefson i Liv Ulman] su, čini se, savršen bračni par koji ima uspeha i na profesionalnom i na porodičnom planu. U trenutku kada se upoznajemo sa njima, oni daju izjavu televizijskom reporteru o tome šta je tajna njihovog uspešnog braka. To je u potpunoj suprotnosti sa kasnijom izjavom izrazito ogorčenog i agresivnog para [Bibi Anderson i Jam Malmsje]. Ali, stvari nisu onakve kakvim se čine na prvi pogled jer Johan priznaje da je u vezi sa mlađom ženom. On ne razmišlja o tome da li je povredio Marian, dok je ona potpuno rastrojena ovim muževljevim priznanjem. Posle putovanja po Evropi, Johan se vraća u Švedsku i posećuje bivšu suprugu. Iako će ovaj razvedeni par pokušati da obnovi vezu, neće im biti lako da prevazđu nastale probleme.

!TRIVIA

- Prema izjavi koju je Bergman dao u jednom intervjuu, posle prikazivanja TV serije u Švedskoj, stopa razvoda u ovoj skandinavskoj zemlji znatno je porasla, a takođe se udvostručio i broj bračnih parova koji su tražili stručnu pomoć u bračnom savetovalištu.

- Serija koja se prikazivala na švedskoj televiziji imala je nezapamćen uspeh i Bergman je bio zaprepašćen odzivom publike. Često su ga na ulici sretali parovi sa problemima i tražili savete. Na kraju je čak morao da promeni broj telefona.

Jesenja sonata (1978)

Ingrid Bergman, Šveđanka koja je postala jedna od najvećih zvezda Holivuda, i Ingmar Bergman, jedan od najcenjenijih reditelja na svetu, radili su prvi put zajedno snimajući ovu napetu ličnu dramu o odnosu između majke i kćerke. Šarlot [Ingrid Bergman] je priznata koncertna pijanistkinja koja prvi put za sedam godina dolazi u posetu svojoj kćerki Evi [Liv Ulman]. Ona se udala za sveštenika i živi u seoskoj zajednici. Iako se i majka i kćerka trude da budu uljudne, ipak je primetan emotivni razdor. Eva zamera majci što nije vodila računa o njoj kad je bila mala, smatrajući da se više bavila karijerom i starijom kćerkom Helenom [Lena Niman], koja je hendikepirana i komunicira samo neartikulisanim zvucima. Šarlot, s druge strane, nije zadovoljna činjenicom da Helena sada živi sa Evom i jedva izlazi na kraj sa emotivnim problemima koje je izazvala nedavna smrt njenog supruga...

!TRIVIA

- Film je sniman u Norveškoj tokom Bergmanovog progona iz Švedske zbog optužbi o utaji poreza.

- Osoba koju zapravo vidimo i čujemo kako svira klavir u ovom filmu je Kabi Laretei, bivša supruga Ingmara Bergmana, inače priznata koncertna pijanistkinja.

Fani i Aleksander (1982)

Iako je u svakom svom filmu pravio aluzije na sopstveni život, 'Fani i Aleksander' je prvi otvoreno autobiografski film Ingmara Bergmana. U 188 minuta Bergman obrađuje nekoliko epizoda iz svoje mladosti, pričajući priču o izmišljenoj porodici Ekdal. Aleksandera, koji predstavlja režiserov alter ego, prvi put upoznajemo kao desetogodišnjaka na porodičnom božićnom okupljanju. Fani je Aleksanderova sestra koja, baš kao i njen brat, prolazi kroz emocionalnu krizu zbog toga što se njihova majka [Eva Froling] udala za hladnog i uzdržanog sveštenika. Njih će 'kidnapovati' baka Helena [Gan Velgren] jer želi da im pruži ljubav i toplinu koja im nedostaje posle očeve smrti.

!TRIVIA

- Prva verzija scenarija, koju je Bergman napisao 1979. godine, imala je više od 1.000 rukom pisanih strana.

- Ingmar Bergman je imao na umu Ingrid Bergman kada je pisao ulogu Helene Ekdal, bake Fani i Aleksandera. Ipak, ulogu je na kraju dobila Gan Velgren.

- Želeći da olakša šestomesečno snimanje, Ingmar Bergman je želeo da film počne nečim 'laganim i srećnim', pa se u početnoj sceni deca gađaju jastucima.

Preuzeto sa sajta rts-a:

http://www.rts.co.yu/kategorija_film.as ... 3&sta=film
By polarlicht4.1
Odlično! Samo još da izdržim budan dotle, sve je posle ponoći a uhvatila me ranoranilačka faza... :lood:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by polarlicht4.1
Odlično! Samo još da izdržim budan dotle, sve je posle ponoći a uhvatila me ranoranilačka faza... :lood:
:durenje: Preko noći postani noćna ptica, nema ti druge! I piši komentare, obavezno!
By polarlicht4.1
Nemoj da se duriš. :mazi: Ali moram da priznam da sam omašio ovaj večeras jer sam otišao da igram bilijar sa prijateljicama. Ah, ta zaludnost... :smeh:

Nego, potrudiću se da gledam sutra veče. Možda i pogodim termin. :mini:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by polarlicht4.1
Nemoj da se duriš. :mazi: Ali moram da priznam da sam omašio ovaj večeras jer sam otišao da igram bilijar sa prijateljicama. Ah, ta zaludnost... :smeh:

Nego, potrudiću se da gledam sutra veče. Možda i pogodim termin. :mini:
Оpraštam ti samo zbog tog :mazi: Filmovi su na programu odmah posle ponoći (15 do 30 minuta)!
Korisnikov avatar
By Lunja
Sedmi pečat (1957)
- Poslednja scena u kojoj Smrt igrajući odlazi sa svojim sledbenicima snimana je pošto su mnogi glumci otišli kući, a zamenili su ih članovi tehničkog tima i nekoliko turista.
:lol:
trivia rulez.
Meni je ta scena blago jeziva. Blago u odnosu na scenu spaljivanja vestice, obreda samokaznjavanja i drugih.

Super je film. :D Ostah pod jakim utiskom. :up:

!spoiler

Jedino mi bzvz je sto je srecna, tradicionalna hetero porodica prezivela, a onaj cool stitonosa umro. :tuc:
:giggle:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Svideo mi se film...mada sam propustio pocetak :burner:

Specificna estetika. Verujem da su i ostali dobri u tom pogledu.
Fantasticne su mi scene sa kolonom vernika koji se samokaznjavaju...razgovor u krcmi o sudnjem danu koji se blizi, uplasen narod, koji vec sledeceg trena zaboravlja na pokajanja i pocinju da maltretiraju glumca, masovna histerija i smeh.
Posebno mi se svideo deo kad devojka koja je optuzena da je spavala sa djavolom, u razgovoru sa vitezom kaze:
...Djavo je svuda oko mene. A zar ga ti ne vidis? Vojnici i svestenici ga tako lako nalaze.
Svidelo mi se i sto to nije izreceno u vidnom ludilu koje bi se ocekivalo u takvoj poziciji vec nekako uz blagu ironiju...
Jedva cekam ostale...valjda nece kasniti pola sata kao ovaj :bic:
Korisnikov avatar
By Sunce
Lunjo i bejbi, imate po pet zvezdica na nebu od mene jer ste pogledali film! :hail:

Meni "Sedmi pečat" nikako nije njegov najbolji film.

Slika

Jedva čekam da pogledate i ostale!
Originally posted by Lunja
Jedino mi bzvz je sto je srecna, tradicionalna hetero porodica prezivela, a onaj cool stitonosa umro. :tuc:
:giggle:
Ovde se na neki način se slažem sa tobom!
Korisnikov avatar
By Lunja
I ja jedva cekam.
Konacno da se upoznam sa cika Bergmanom. :pionir:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!