- 28 Okt 2006, 14:04
Primetio sam jednu pojavu kod ljudi a to je da sve češće u svom rečniku koriste reči "volim te". Pre, dok to još nije bilo u ekspanziji, kad god bih imao prilike da čujem te reči ja sam nekako smatrao da je to nešto posebno, u životu pojedinca retko ponovljivo. No, treba uzeti u obzir i to da postoje razne ljubavi. Ja sam mislio na ljubav izmedju dve osobe koje su u vezi. Smatram da treba razlikovati sledeće staadijume u procesu razvijanja jedne emocije: uočavanje, simpatija, zaljubljenost, ljubav. Iskreno se pitam koliko je ljudi zapravo doslo do ovog poslednjeg. Jeste da kazu "nijedna ljubav nije kao ona naredna" ali ako se osvrnemo i objektivno sagledamo svoje prethodne izabranike shvaatićemo o čemu se zapravo sa svakim od njih radilo... Posebno mesto u našoj "arhivi" će uvek imati ona "prva ljubav", ali kako vreme odmiče to će postati "samo obična uspomena"(kakvo god iskustvo bilo, uspomena će pretezno biti pozitivna, na neki način draga)
Druga stvar je da ljudi masovno određuju intenzitet njihove emocije samo na osnovu vremena koje su proveli sa određenom osobom. To je najveća zabluda od svih. Određene osobe mogu da proizvedu takvo osećanje u nama i ostanu tako duboko u sećanju da im za to uopste nije potrebna godina ili vise...
Postavlja se pitanje, kada se vi osvrnete kakva osećanja i uspomene vidite?
Druga stvar je da ljudi masovno određuju intenzitet njihove emocije samo na osnovu vremena koje su proveli sa određenom osobom. To je najveća zabluda od svih. Određene osobe mogu da proizvedu takvo osećanje u nama i ostanu tako duboko u sećanju da im za to uopste nije potrebna godina ili vise...
Postavlja se pitanje, kada se vi osvrnete kakva osećanja i uspomene vidite?