Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by Ulix
Originally posted by Mortis
Voce je los izvor vitamina, sadrzi fruktozu, koja opterecuje jetru i ne aktivira sistem za varenje. Voce i dalje moze da se jede ako odbacimo iluzije da uzimamo vitamine kroz voce, ako ga ne jedemo na prazan stomak i ako ga jedemo u ucestanosti od jedne vocke na tri sata (ovo nije onih istih tri sata za razmak izmedju obroka, ovim dajemo jetri vreme da se izbori sa fruktozom. ) Voce dozvoljavam samo u minimalnoj meri u ovom predlogu dijete.
Zasto je iluzija da se vitamini unose kroz voce?! :wtf:
Zato sto se ne unose ni izdaleka dovoljno. Kao sto sam napisao, jedan sipak ima vise vitamina c od jedne pomorandze. Raseci jabuku i raseci paradajz. Jabuka nema pigmenta ispod prve polovine milimetra dubine, dok je paradajz ispunjen istim. Taj bled deo nema trunjke vitamina u sebi! Jedan paradajz dnevno podmiruje potrebe organizma za vitaminima, dok ni suluda Val teorija o 5 porcija voca to nece uraditi.

Metabolisanje fruktoze nije nista vise opterecujuce za jetru od sinteze zucnih soli za apsorpciju sve one masti koju preporucujes za dorucak, a svakako da je lakse od alkohola koji takodje dozvoljavas.
Oh, da, jeste. I te kako. Jetra se nece ni malo namuciti sa mastima u mojoj dijeti, jer su sve nezasicene. Proveri cinjenice, instant - ekspertu.
Jabuku ukljucujem jer: ima u sebi enzim pektin kog nema ni u cemu drugom
Pektin nije enzim.
To je polisaharid koji ulazi u sastav celijskog zida biljnih celija (dakle, nalazi se u svom vocu jer svaka biljna celija ima celijski zid). A ako si hteo da kazes "pektinaza" (tj. enzim koji razgradjuje pektin) opet se nalazi u citolosu svih biljnih celija, kao jedan od enzima neophodnih za obnavljanje celijskog zida, i u ishranu se moze uneti vocnim sokovima, mada od njega neces imati neke koristi zato sto ce da se denaturise i izgubi aktivnost vec u zelucu, zbog niskog pH.
Nigde nisam rekao da je voce zabranjeno, samo da je lose po zdravlje i gubitak kilaze zasnivati dijetu samo na vocu, kao sto ti predlazes.
:wtf:
[/quote]

Ovo za "pektin"...

Zajebao sam naziv, ok? Literatura mi nije opri ruci. Mislim da je jako nipodastavajuce samo proguglati kljucnu rec i naci nazoviobjasnjenje neke sitnice. Sve da je ovo sto si nalupao tacno, Ulixe, ne obara efektivnost moje dijete ni malo. Sitna duso.
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by Val

A shta da obaramo? Koje teorije? Gde su tvoje teorije naucno dokazane (za razliku od mojih)? :roll:
Gde su tvoje teorije naucno dokazane?

Val, molim te, kurci se na nekoj temi gde stvari zavise od misljenja a ne cinjenica, jer ovde ces samo zajebati svakog ko napravi uzasnu gresku pa te poslusa.
Korisnikov avatar
By Delete
Ma jebalo vas dokazivanje, samo se svadjate, hoce li se jos neko da kaze meni nesto za dekstrozu?!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val

A shta da obaramo? Koje teorije? Gde su tvoje teorije naucno dokazane (za razliku od mojih)? :roll:
Gde su tvoje teorije naucno dokazane?

Val, molim te, kurci se na nekoj temi gde stvari zavise od misljenja a ne cinjenica, jer ovde ces samo zajebati svakog ko napravi uzasnu gresku pa te poslusa.

Ne padaj u depresije. Ako ne podnosish poraze, nemoj da me citash. :kiss:

@Ostali koji zele da smrshaju na zdrav nacin....sutra novi recepti. ;)

@Delete...nemam pojma. Mozda ti neko drugi odgovori. Ja i ako ti kazem, moracesh ovde u prodavnicu. :P
Korisnikov avatar
By Mortis
Dekstroza je prosti secer glikemickog indeksa 100, jednak glukozi, moze da se nadje u prodavnicama zdrave hrane, dodaje se suplementima da bi dobili lokalni "pik" u nivou insulina i saterali vise suplementa u misice (obicno 75g dekstroze na 10g kreatina). Inace nista posebno.
Korisnikov avatar
By Mortis
@Ostali koji zele da smrshaju na zdrav nacin....sutra novi recepti.

'Ajd otvori svoju temu mrsavljenje po Val...

Sramota me da se te gluposti asociraju sa mojim nickom.
Korisnikov avatar
By Delete
Evo zbog cega pitam, dobila sam sledeci savet:"dekstroza prolazi kroz digestivni trakt BEZ varenja i ulazi u krvotok veoma brzo (za svega 20- 30 sec) i daje ti trenutnu energiju...To mozes piti tokom treninga a narocito pri kraju kad su ti ispraznjene glikogenske rezerve...."
Tacno ili netacno ovo za "daje ti trenutnu energiju"?!
Korisnikov avatar
By Val
Ne zelim da spamujem forum novim temama. Lepshe je da ovo tvoje shkrabanje prekrijem svojim novim receptima, kako bi forumashima olakshala mrshavljenje. ;)

Ili smatrash da su forumashi glupi pa ne umeju da procitaju ko je postavio koji post?
:dedamraz:
Korisnikov avatar
By Mortis
Tacno je. To je ono o glikemickom indeksu. Mada se cesce primenjuje tako sto se pije posle treninga, da nadopuni glukozu odn. glikogen potrosenu treniranjem.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Delete
Evo zbog cega pitam, dobila sam sledeci savet:"dekstroza prolazi kroz digestivni trakt BEZ varenja i ulazi u krvotok veoma brzo (za svega 20- 30 sec) i daje ti trenutnu energiju...To mozes piti tokom treninga a narocito pri kraju kad su ti ispraznjene glikogenske rezerve...."
Tacno ili netacno ovo za "daje ti trenutnu energiju"?!

Tacno. I Red Bull ti daje krila. :P
Korisnikov avatar
By Delete
E o ucinkovitosti Red Bulla moze neko drugi, meni pomogne jedino da celu noc trcim do WC-a :)
Korisnikov avatar
By Val
Sad ce ti Mortis objasni zashto . :smug:
Korisnikov avatar
By jukie
Evo zbog cega pitam, dobila sam sledeci savet:"dekstroza prolazi kroz digestivni trakt BEZ varenja i ulazi u krvotok veoma brzo (za svega 20- 30 sec) i daje ti trenutnu energiju...
Svaki šećer daje manje-više trenutnu energiju... moji oduvek koriste šećernu vodicu kad ti dođe da se onesvestiš.
Problem sa gornjim citatom je dvostruki:

prvi je taj što trenutna energija kratko traje i posle toga nastupa pad energije; zato ne treba jesti šećer pre pismenih ispita koji traju nekoliko sati jer imaju 5000 potpitanja; dok je OK jesti čokoladu pred mali kontrolni iz matematike jer ti daje kratkoročnu jaku energiju taman dok rešiš tih pet zadataka.

Drugi problem je kada kaže da prolazi kroz digestivni trakt bez varenja. To mene prvo asocira na celulozu, od koje nikakvu materiju ne dobijaš, sem što poboljšava peristatiku creva; i to onda može lako da zbuni. U ovom slučaju hoće da kaže da nije potrebno dugo variti ove šećere da bi se oslobodila energija, kao kod sendviča npr.
By Ulix
E, sad ima ja jedno pitanje, mozda nema veze sa dijetom, ali da ne bih otvarala novu temu, postavicu pitanje ovde, pa ko zna, nek` odgovara. Naravno, pozeljno vise odgovora :)
Dekstroza?! Sve o njoj+gde i u kom obliku se moze naci, koliko se sme konzumirati, kako,...?
Unapred zahvalna svima koji ce odvojiti vreme da napisu nesto o ovome!
Dekstroza je sinonim za D-glukozu; D se odnosi na orijentaciju OH grupe na hiralnom C atomu. Da ne kenjam previse: to je metabolicki aktivna forma glukoze.

Glukozu, verujem, da znas gde mozes da nadjes. :D
By Ulix
Ovo za "pektin"...

Zajebao sam naziv, ok? Literatura mi nije opri ruci. Mislim da je jako nipodastavajuce samo proguglati kljucnu rec i naci nazoviobjasnjenje neke sitnice. Sve da je ovo sto si nalupao tacno, Ulixe, ne obara efektivnost moje dijete ni malo. Sitna duso.
Ok. To za pektin sto si zajebao... sta si zapravo hteo da kazes time? Cak i da si hteo da kazes pektinaza, ne bi bilo dobro, jer taj enzim nikako ne moze da ti pomogne pri varenju, jer je, rekao sam vec, neaktivan pri zeludacnom pH (proverio sam i u knjizi, da ne bude zabune, optimalni pH je vise nego duplo veci od zeludacnog).

Ne kazem da neces smrsati ako jedes tako kako ti jedes, ali ti ukazujem na neke stvari koje naprosto nisu tacne. Kao to da iz voca ne dobijamo vitamine. Ili je ovo nesto najnovije... :mirnatetko: Zasto mislis da je svaki komentar nuzno zlonameran? Uopste to nije bio. Naprosto sam video neke stvari koje nisu tacne i to sam napisao. Ali, lepo me je Val upozorila ;)

PS
Jeste da sam sitna dusa (to smo vec ustanovili) ali sta je pektin je gradivo iz biologije za srednju skolu. Nisam morao da "guglam" bilo sta.
Korisnikov avatar
By Val
[ :mirnatetko: Zasto mislis da je svaki komentar nuzno zlonameran? Uopste to nije bio. Naprosto sam video neke stvari koje nisu tacne i to sam napisao. Ali, lepo me je Val upozorila ;)
Pa nije da nisam... :P

PS
Jeste da sam sitna dusa (to smo vec ustanovili) ali sta je pektin je gradivo iz biologije za srednju skolu. Nisam morao da "guglam" bilo sta.
:smeh: :freddy:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
"posle treninga (tada sve ide u misice)"
Ovo je bilo za ugljene hidrate. A da li je bolje jesti njih pre treninga? Ne cokoladu, tortu, pola kola hleba, vec jednu-dve Bonzite?
By Ulix
Originally posted by odskoraBI
"posle treninga (tada sve ide u misice)"
Ovo je bilo za ugljene hidrate. A da li je bolje jesti njih pre treninga? Ne cokoladu, tortu, pola kola hleba, vec jednu-dve Bonzite?
Ako zelis "brzu energiju" najbolje je uzeti nesto sto ima visok glikemijski indeks. Musli, recimo (pa i bonzita).
Korisnikov avatar
By Delete
Jako se rastuzim kad ovako vidim kako se mladi ljudi na forumu prepiru i ubedjuju. Zar ne bi bilo lakse i kulturnije da, ako smatrate da je neko pogresio, posaljete u2u i kazete da ste primetili da je izneo neku dezinformaciju i sl. pa da to ispravi, a ne ovako. Stvarno je ruzno, i za nas forumase i forumasice, a pogotovo za one koji "zalutaju" na forum i mogu samo jos goru sliku da imaju o pedercinama i odvratnim lezbama.
Korisnikov avatar
By Val
Evo, ja vishe necu da postavljam recepte. Ako nekog zanima neshto u vezi WW, molicu na u2u. :drama:

:njami:
By Çâðê_DUP
Mortise, molim te, nastavi sa iznosenjem tvog plana ishrane. Ovo je tvoja tema :)

volela bih da znam taj deo oko doruchka: hoces li da kazes da mogu da pojedem puter sa kikirikijem? mislis s hlebom? :alikako:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by QueerQue
Mortise, molim te, nastavi sa iznosenjem tvog plana ishrane. Ovo je tvoja tema :)

volela bih da znam taj deo oko doruchka: hoces li da kazes da mogu da pojedem puter sa kikirikijem? mislis s hlebom? :alikako:
Hleb od integralnog brasna obogacen celim zrnima zitarica.
Korisnikov avatar
By Zoe
Mene zivo interesuje da li vi, ljudi stvarno postujete nekakve rezime ishrane, dijete i sl.? :puzzle:
Meni to uvek nekako zvuci kao nesto o cemu se govori, a niko se ne pridrzava..... :mini:
Ja ne bih mogla sesti za sto i brojati koliko sam cega progutala i opterecivati se time, pa sve i da imam 200 kila, majke mi! :neto:
Korisnikov avatar
By Delete
Ja nikad nisam vodila racuna o tome kad i sta jedem. Ako mi je nesto jede, pojescu to, pa po cenu da sutra osvanem kao slonica.
Korisnikov avatar
By Zoe
Pa i ja..........:krava:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Dekstroza?! Sve o njoj+gde i u kom obliku se moze naci, koliko se sme konzumirati, kako,...?
Unapred zahvalna svima koji ce odvojiti vreme da napisu nesto o ovome!
Sve o njoj si već pročitala ovde, a ja sam je u svojoj body-building fazi kupovao u sportskim radnjama gde prodaju proteine, amino kiseline i sve i svašta drugo, 1kg je tamo gde sam ja kupovao 120din /jedna radnja u Novom Beogradu/. Imaš i varijantu sa aromom, ona je duplo skuplja. To je kao neki prah, lepo se rastvara u vodi. Slatkastog je ukusa, manje je slatko nego običan šećer. Konzumira se obično rastvorena u vodi, tokom treninga, lagano. Možeš da uzmeš koliko hoćeš, ali je poenta da se ne ugojiš, znači gledaj da kalorijska vrednost te glukoze + vrednost svega ostalog što pojedeš tokom dana ne premaši tvoje stvarne dnevne potrebe u kalorijama. Nije baš isto za svakog.
By Lemur
@Ostali koji zele da smrshaju na zdrav nacin....sutra novi recepti.

'Ajd otvori svoju temu mrsavljenje po Val...

Sramota me da se te gluposti asociraju sa mojim nickom.
Sorry, ali posle ovog posta ce svakog glupost asocirati na tvoj nick! :bljak:

Ova tema se opusteno moze prebaciti u Kafic, jer nema nikake veze sa zdravljem.
Korisnikov avatar
By Delete
@Kiborg hvala na informacijama.
Konsultovala sam ortaka koji mi je donosio Whey da ponese i to da vidim kako deluje u praksi.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nema na čemu. It's my pleasure.

Whey proteine sam i ja koristio. Po meni od surutke nema boljeg izvora kvalitetnih proteina.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!