Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Seaman
Biljana Petrovic promovisala je knjigu "MUSKE SUZE" koja se bavi problemima homosexualne populacije.

"MUSKE SUZE"

novela, koja probleme homosexualne populacije tretira iz ugla majke koja otkriva da je njen sin naklonjen istom polu, napisana je po recima autorke, u zelji da se oni koji nisu "strejt" razumeju, a ne osudjuju.

Da li je neko procitao knjigu? Napisite komentare.

Moja drugarica se druzi sa Biljanom, bila je pozvana na promociju. Nadam se da cu je upoznati.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
juce sam nazalost naleteo na clanak o toj knjizi u kuriru. na veliko iznenadjenje novinar nije ubacio ni jednu svoju opasku o knjizi ali me Biljanina izjava iznervirala

quote :

Ne mozemo zatvarati oci pred cinjenicom da takvi ljudi postoje svuda oko nas i da nisu zasluzili da ih iko maltretira i ponizava zbog toga sto su imali tu nesrecu da ocevi u njihovim zivotima nisu ispunili svoju ulogu na pravi nacin. :wtf:

mislim, ako vec pises knjigu o homoseksualnosti, bar prikupi sve naucno dokazane cinjenice pre nego odvalis ovakvu glupost
Korisnikov avatar
By Paki
:doh:

A taman sam se naoštrio da majci kupim tu knjigu, kad ono... Mislim ako je napisana na bazi prastare pretpostavke o lošoj ulozi oca kao preduslovu homoseksualnosti kod deteta (šta ćemo na kraju krajeva sa lezbejkama, biseksualnim i trans osobama itd ?), onda bi to samo nastavilo da pothranjuje majčine napore da se zatvori u svoj svet samoobmane i lošeg tripa povodom moje seksualnosti ...
By Director
jbg, cinjenica je da su mnogi gejevi imali jake majke i slabe oceve (ako su ih uoopste imali). Ja sam odrastao sa samohranom majkom (oca se i ne secam)... i sad, kad god me mama nesto iznervira, prebacim joj da je ona kriva sto sam peder :) naravno da ne mislim zaista tako.
Nije kriva sto sam gej, vec je kriva sto nisam postao fudbaler. Kad god bih probao da igram fudbal sa ostalom deco, ljutila bi se sto sam se isprljao... jbg, kako da i ne postanem peder... :)

(citaj izmedju redova)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
je l' ta novinarka Press-a još šta napisala? :shtap:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Originally posted by Director
jbg, cinjenica je da su mnogi gejevi imali jake majke i slabe oceve (ako su ih uoopste imali). Ja sam odrastao sa samohranom majkom (oca se i ne secam)... i sad, kad god me mama nesto iznervira, prebacim joj da je ona kriva sto sam peder :) naravno da ne mislim zaista tako.
Nije kriva sto sam gej, vec je kriva sto nisam postao fudbaler.
Strašno je ovo što si napisao...time uništavaš svoju majku (makar joj to i u šali rekao - mada ne razumem šta je tu smešno) jer ona ni za šta nije kriva!
Korisnikov avatar
By ogi_ns
Originally posted by colonia_boy

mislim, ako vec pises knjigu o homoseksualnosti, bar prikupi sve naucno dokazane cinjenice pre nego odvalis ovakvu glupost

:up:
Korisnikov avatar
By ns.happy
najvise me nervira kad neki strejter napise neku knjigicu u kojoj pokusava da objasni svima, i gejevima i drugima, sve o nama i kako smo eto, JADNI, i kako NISMO KRIVI, i kako nas ne treba proterivati i tamaniti... :wtf:
koje gluposti... nego, da li je neki gay napisao knjigu o tome kako eto ni str8 nisu krivi...
Korisnikov avatar
By Seaman
Sinoc je Biljana Petrovic posjetila drugaricu kod koje sam smjesten, ali nisam bio raspolozen za druzenje pa sam propustio taj susret.Dobio sam knjigu, pa kad je procitam napisacu komentar.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Seaman
Sinoc je Biljana Petrovic posjetila drugaricu kod koje sam smjesten, ali nisam bio raspolozen za druzenje pa sam propustio taj susret.Dobio sam knjigu, pa kad je procitam napisacu komentar.
dina?
Korisnikov avatar
By ns.happy
eh... a ja mislio da sam pohvatao ko je s kim itd.. :zen:
Korisnikov avatar
By Nestao
Originally posted by ogi_ns

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by ns.happy
Originally posted by Seaman
dina?
Ne znas ti Mazu... ima on vise Grejsica :wink: :arapin: :bic:

Knjigu ce mi nadam se Maza pozajmiti pa cu kad procitam napisati utiske. Negde se slazem sa tobom da je bolje da covek pise o onome sto poznaje iz licnog iskustva (sem ukoliko nije bas izuzetan pisac). Ja cu mozda jednog dana napisati knjigu o vezi sa gay muskarcem, mislim da ce biti uverljivo :wink: Ali kada bih imala ambiciju da pisem kao da sam ja gay mislim da bi ta uverljivost izostala...
Korisnikov avatar
By Seaman
Poceo sa citanjem knjige, pa cu vam uskoro javiti utiske. Posle mene knjigu dobija buduca spisateljica Dina. :D ;)
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala... Sinoc sam kasnila na sastanak sa Mazom jer sam se rasplakala pa nisam mogla da prestanem - zamisljala sam buducu knjigu pa sam stigla do moje smrti... previse sam se uzivela :lol: izgleda ne valja ni to...
Korisnikov avatar
By Seaman
Procitao sam, zanimljiva novela.Preporucujem.

Napisao sam jedan duyi post, ali mi se izbrisao grrrrr pa ne mogu da ponavljam.:)
Korisnikov avatar
By Vlada T
Mislim da bi trebalo napisatu knjigu u kojoj cemo mi pederi objasniti was wo geht i malo poraditi na tim izandjalim, tupavim i dosadnim stereotipima o krivici, "normalnosti-kao-i-svi-drugi", teshkom i emotivno depriviranom detinjstvu, "zelji-da-se-zivi-kao-sav-ostali-svet-samo-samo-mi-smo-gej", itd...

Prvo, objasnicemo da je nama super u zivotu, da se sve vreme sjajno zezamo, da samo sazaljevamo strejt ljude, a iza ledja im se podsmevamo, da nam ne pada na pamet da prihvatimo te malogradjanske ideje o braku, seksualnoj vernosti i radostima "strejt" zivota...Treba napisati da mi regrutujemo, da pretvaramo neslutece strejt ljude u razuzdane pederchine i da nam nista na ovom zemaljskom sharu nije sveto... da smo promiskuitetni, da se jebemo ko shtuke i to mnogo volemo, da smo glasni, bezochni, skaredni i da nas boli dupe da li to nekoga uznemirava, da ne trazimo niti prihvatanje niti sazaljenje, a jos manje ochekujemo da nas ti nedotupavi strejtashi razumeju, da mogu da nas poljube svi u dupe (i polizu ako umeju), da nam se jebe i mozhe nam se, jer ionako drmamo planetom.

E, takvu knjigu treba napisati, kao odgovor na te jadne, ulizivacke poduhvate, taj chica-tomizam na pederski nacin, pogled iz dominantnog diskursa koji je sebi ipak dozvolio sazaljenje za one "koji to nisu birali"...

More, pederi vam poruchuju, kao Milena Dravic u "WR - Misterija Orgazma": Drugovi (strejt i ostali), jebite se!!!
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Vlada T
Mislim da bi trebalo napisatu knjigu u kojoj cemo mi pederi objasniti was wo geht i malo poraditi na tim izandjalim, tupavim i dosadnim stereotipima o krivici, "normalnosti-kao-i-svi-drugi", teshkom i emotivno depriviranom detinjstvu, "zelji-da-se-zivi-kao-sav-ostali-svet-samo-samo-mi-smo-gej", itd...

Prvo, objasnicemo da je nama super u zivotu, da se sve vreme sjajno zezamo, da samo sazaljevamo strejt ljude, a iza ledja im se podsmevamo, da nam ne pada na pamet da prihvatimo te malogradjanske ideje o braku, seksualnoj vernosti i radostima "strejt" zivota...Treba napisati da mi regrutujemo, da pretvaramo neslutece strejt ljude u razuzdane pederchine i da nam nista na ovom zemaljskom sharu nije sveto... da smo promiskuitetni, da se jebemo ko shtuke i to mnogo volemo, da smo glasni, bezochni, skaredni i da nas boli dupe da li to nekoga uznemirava, da ne trazimo niti prihvatanje niti sazaljenje, a jos manje ochekujemo da nas ti nedotupavi strejtashi razumeju, da mogu da nas poljube svi u dupe (i polizu ako umeju), da nam se jebe i mozhe nam se, jer ionako drmamo planetom.

E, takvu knjigu treba napisati, kao odgovor na te jadne, ulizivacke poduhvate, taj chica-tomizam na pederski nacin, pogled iz dominantnog diskursa koji je sebi ipak dozvolio sazaljenje za one "koji to nisu birali"...

More, pederi vam poruchuju, kao Milena Dravic u "WR - Misterija Orgazma": Drugovi (strejt i ostali), jebite se!!!
Hehe..
Sjajno !

:up: :klap:
Korisnikov avatar
By Seaman
Vlada T,
uopste se ne slazem sa onim sto si napisao.Slazem se sa tim da nas ne treba sazaljevati, ali ne i sa tim da nam je super.Pisalo se puno o tome koliko nam je "super".
Korisnikov avatar
By Pitomi oblak
juce sam nazalost naleteo na clanak o toj knjizi u kuriru. na veliko iznenadjenje novinar nije ubacio ni jednu svoju opasku o knjizi ali me Biljanina izjava iznervirala

quote :

Ne mozemo zatvarati oci pred cinjenicom da takvi ljudi postoje svuda oko nas i da nisu zasluzili da ih iko maltretira i ponizava zbog toga sto su imali tu nesrecu da ocevi u njihovim zivotima nisu ispunili svoju ulogu na pravi nacin. :wtf:

Kako me je u momentu iziritirala ovom izjavom. Taman mi se pojavio blagi osmeh jer je izasla neka knjiga o nama i onda zena izvali ovu glupost, eto nismo mi krivi sto smo jadni i bedni nego nasi ocevi. :doh:
Korisnikov avatar
By Paki
@ Vladice T ....... Jedan sočan :kiss: ..... ne, bolje ovako :obraz:

:D
By Director
a najbolje ovako :kissass:

Vlado svaka ti cast, tvoj post je stivo za lektiru!
Korisnikov avatar
By Seaman
Skrecete sa teme.Ovo nije tema KAKO ODATI POCAST VLADI-T.:D
Korisnikov avatar
By Pitomi oblak
Morski, jes' procitao knjigu ???

Naleteh danas na neku emisiju gde je gostovala doticna gospodja/ica. Sva je konfuzna, te kao normalni te nenormalni, pa te parade nikako, sve nesto zbunjena. Ne deluje kao neko ko poznaje dobro tematiku, a mozda samo ne uspeva da se izrazi, a mozda samo pismeno uspeva da kaze razumljivo i smisleno. Ne znam, jbm li ga, cekam morskog da procita knjigu da cujem kako pise :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
ima li ta knjiga da se kupi u ns?:ua:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by ns.happy
eh... a ja mislio da sam pohvatao ko je s kim itd.. :zen:

Samo ti stiči staž ovde, "proučavaj" forum pa ćeš sve više sticati ta znanja potrebna za beg od sebe, bićeš stručnjak za tuđe živote i moći ćeš da prepričavaš po kuloarima virtuelnu stvarnost, tuđe karaktere, stanje svesti. Današnje vreme kao da svakome nudi dosadne, prazne, neispunjene lične živote. Drugi nisu pakao već rajska naslada u moru praznine. Ali nema ih dovoljno, čak i na ovom forumu, potrebnih da ispune taj zjapeći bezdan.
Korisnikov avatar
By Tot
...ali me Biljanina izjava iznervirala

quote :

E, pa stvarno jadno. I sad treba biti glupavo radoznao pa procitati tu knjigu da bi videli šta to narečena ima da kaže :puzzle: :nerd: Naravno žalosno je što kad su pederi u ovoj zemlji u pitanju svako, ali baš svako može nešto da kaže i time popuni senzacionalističku glad pučanstva glede ovih ljudi.

Za pisce je inače većim delom hendikep kad moraju previše da se eksponiraju, pa oni najpametniji ćute znajući da nisu pametniji od eventualno svoje uspele knjige(ju! nazvah li ovu novinarku piscem!). Mada je to sjajno za nas koju lutamo kojekakvim bibliotekama da čujemo stvarne glasove onih koji nešto pišu. Tako ja čuo jednom uživo I. Bjelicu i krenuo odmah do sledeće stalaže.

Originally posted by Pitomi oblak

Naleteh danas na neku emisiju gde je gostovala doticna gospodja/ica. Sva je konfuzna, te kao normalni te nenormalni, pa te parade nikako, sve nesto zbunjena. Ne deluje kao neko ko poznaje dobro tematiku, a mozda samo ne uspeva da se izrazi, a mozda samo pismeno uspeva da kaze razumljivo i smisleno. Ne znam, jbm li ga, cekam morskog da procita knjigu da cujem kako pise :)
U silnoj konfuziji oko (valjda svog) deteta nudi u moru pogrešnih reakcija prema nama još jednu: gleda nas kao pacijente i nudi sažaljenje. I onda se vraćam na jedan razgovor koji sam imao skoro sa prijateljima, koliko mi gejevi treba da budemo deo str8 sveta i nije li pametnije da gradimo malo više grupnu koheziju umesto što se batrgamo da budemo deo str8 društva po svaku cenu, po cenu obeleženosti koja ti se stalno nabija na nos ovim ili onim putem? Tako smo stalno prisiljeni da pazimo kako izgledamo i sta radimo. Kad bi automatsko autovanje potvrdilo slobodu pojedinca i osnažilo njegovu samosvest imali bi mnogo slobodnih gay pojedinaca.

Kao da prihvatanje gejeva od str8 sveta nudi jednu ocajnu asimilaciju u nesto sto nisi ti a sto moras biti kao takav tu gde si. Vidim smisao u insistiranju na razlicitosto kao legitimnoj i neupitnoj, van vaskrsavanja svih mogućih preživelih klišea poput ovih narečene gospođe, van stalne potrebe da društvo proceni i da sud umesto da prihvati naše gay egzistencije kao sasvim ravnopravne i da nam ne natura sažaljenje već samo dužno poštovanje u skladu sa gradjanskim vrednostima.

Za sada gledajući(a još i za dugo) verujem da će str8 i gay ostati dve sfere koje ne treba mnogo da se mešaju, da jednostavno treba da insistiramo na tome da nam ne smetaju. I ako žele da nam se približe neka to urade, ali na pravi način. Zašto bi se mi stalno trudili da se približavamo njima? Zbog ovako jadnog sažaljenja? Nek nađu kapacitet da nam se uistinu približe, ali onda ovakvi zalosni pokusaji "opravdanja gubavih" više nikada neće moći kod gejeva da prođu.

Originally posted by Vlada T

Ježim se od toga da "neki gejevi napišu o pederima knjigu", pa ce onda opet po tim taktovima morati da se usaglasavaju neke nove gay individue, u skladu sa nekim novim pa makar i manjinskim kolektivnim predstavama. Postoje mnoge gay egzistencije i unutar nas samih moramo imati istancani osecaj za vrednost svakog pojedinog zivotnog stila, moramo izbeci kolektivisticke matricu.

Gornje stavove vidim ispravnim samo u smislu potvrdjivanja tuđih predrasuda iz inata i "bas- me briga" stava jer inace plasirani zivotni hedonizam u potpunosti potvrdjuje i osnazuje mehanizme drustva za smirivanje socijalnih tenzija. Gejevi ucestvuju u bas svemu onome sto je i hedonizam ostalih pa to nije neka narocita specificnost.

Naprotiv mi treba da težimo na pravu na ljubav, ni manje ni više, na pravnoj regulativi i dostojanstvu svog životnog izbora, a pošto se taj izbor ne može zaobići(jer se inače beži od slobode) treba odbiti trivijalni hedonizam mase.

Stav "vulgarni-hedonizam- bez- granice" je sumnjiv baš iz razloga jer povlađuje većini, nekritički je, bleda refleksija institucionalnih panem et circenses potčinjavanja masa. U tim okvirima gayevi nikada neće moći da potvrde svoju samobitnost.

Na stranu što je meni lično nepojmljivo da makar ko ko predje u zrelost može imati vulgarno hedonističke stavove. Osim što je detinjasto, odbija odgovornost a time i slobodu, i nosi u sebi jedan (samo)destruktivni potencijal.

Dakle unutar grupe visoka svest za sve naše gay različitosti uz svo odbijanje da se prihvati str8 zivotni stil i obrazac.
Korisnikov avatar
By ...
Tot, kao i uvek (osim kada su u pitanju Agata Kristi i Mishima ;) ) : :hail:
Ti si onaj od koga ocekujem knjigu o gejevima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!