Originally posted by colonia_boy
...ali me Biljanina izjava iznervirala
quote :
Ne mozemo zatvarati oci pred cinjenicom da takvi ljudi postoje svuda oko nas i da nisu zasluzili da ih iko maltretira i ponizava zbog toga sto su imali tu nesrecu da ocevi u njihovim zivotima nisu ispunili svoju ulogu na pravi nacin.
E, pa stvarno jadno. I sad treba biti glupavo radoznao pa procitati tu knjigu da bi videli šta to narečena
ima da kaže

Naravno žalosno je što kad su pederi u ovoj zemlji u pitanju svako, ali baš svako može nešto da kaže i time popuni senzacionalističku glad pučanstva glede ovih ljudi.
Za pisce je inače većim delom hendikep kad moraju previše da se eksponiraju, pa oni najpametniji ćute znajući da nisu pametniji od eventualno svoje uspele knjige(ju! nazvah li ovu novinarku piscem!). Mada je to sjajno za nas koju lutamo kojekakvim bibliotekama da čujemo stvarne glasove onih koji nešto pišu. Tako ja čuo jednom uživo I. Bjelicu i krenuo odmah do sledeće stalaže.
Originally posted by Pitomi oblak
Naleteh danas na neku emisiju gde je gostovala doticna gospodja/ica. Sva je konfuzna, te kao normalni te nenormalni, pa te parade nikako, sve nesto zbunjena. Ne deluje kao neko ko poznaje dobro tematiku, a mozda samo ne uspeva da se izrazi, a mozda samo pismeno uspeva da kaze razumljivo i smisleno. Ne znam, jbm li ga, cekam morskog da procita knjigu da cujem kako pise
U silnoj konfuziji oko (valjda svog) deteta nudi u moru pogrešnih reakcija prema nama još jednu: gleda nas kao pacijente i nudi sažaljenje. I onda se vraćam na jedan razgovor koji sam imao skoro sa prijateljima, koliko mi gejevi treba da budemo deo str8 sveta i nije li pametnije da gradimo malo više grupnu koheziju umesto što se batrgamo da budemo deo str8 društva po svaku cenu, po cenu obeleženosti koja ti se stalno nabija na nos ovim ili onim putem? Tako smo stalno prisiljeni da pazimo kako izgledamo i sta radimo. Kad bi automatsko autovanje potvrdilo slobodu pojedinca i osnažilo njegovu samosvest imali bi mnogo slobodnih gay pojedinaca.
Kao da prihvatanje gejeva od str8 sveta nudi jednu ocajnu asimilaciju u nesto sto nisi ti a sto moras biti kao takav tu gde si. Vidim smisao u insistiranju na razlicitosto kao legitimnoj i neupitnoj, van vaskrsavanja svih mogućih preživelih klišea poput ovih narečene gospođe, van stalne potrebe da društvo proceni i da sud umesto da prihvati naše gay egzistencije kao sasvim ravnopravne i da nam ne natura sažaljenje već samo dužno poštovanje u skladu sa gradjanskim vrednostima.
Za sada gledajući(a još i za dugo) verujem da će str8 i gay ostati dve sfere koje ne treba mnogo da se mešaju, da jednostavno treba da insistiramo na tome da nam ne smetaju. I ako žele da nam se približe neka to urade, ali na pravi način. Zašto bi se mi stalno trudili da se približavamo njima? Zbog ovako jadnog sažaljenja? Nek nađu kapacitet da nam se uistinu približe, ali onda ovakvi zalosni pokusaji "opravdanja gubavih" više nikada neće moći kod gejeva da prođu.
Originally posted by Vlada T
Mislim da bi trebalo napisatu knjigu u kojoj cemo mi pederi objasniti was wo geht i malo poraditi na tim izandjalim, tupavim i dosadnim stereotipima o krivici, "normalnosti-kao-i-svi-drugi", teshkom i emotivno depriviranom detinjstvu, "zelji-da-se-zivi-kao-sav-ostali-svet-samo-samo-mi-smo-gej", itd...
Prvo, objasnicemo da je nama super u zivotu, da se sve vreme sjajno zezamo, da samo sazaljevamo strejt ljude, a iza ledja im se podsmevamo, da nam ne pada na pamet da prihvatimo te malogradjanske ideje o braku, seksualnoj vernosti i radostima "strejt" zivota...Treba napisati da mi regrutujemo, da pretvaramo neslutece strejt ljude u razuzdane pederchine i da nam nista na ovom zemaljskom sharu nije sveto... da smo promiskuitetni, da se jebemo ko shtuke i to mnogo volemo, da smo glasni, bezochni, skaredni i da nas boli dupe da li to nekoga uznemirava, da ne trazimo niti prihvatanje niti sazaljenje, a jos manje ochekujemo da nas ti nedotupavi strejtashi razumeju, da mogu da nas poljube svi u dupe (i polizu ako umeju), da nam se jebe i mozhe nam se, jer ionako drmamo planetom.
E, takvu knjigu treba napisati, kao odgovor na te jadne, ulizivacke poduhvate, taj chica-tomizam na pederski nacin, pogled iz dominantnog diskursa koji je sebi ipak dozvolio sazaljenje za one "koji to nisu birali"...
More, pederi vam poruchuju, kao Milena Dravic u "WR - Misterija Orgazma": Drugovi (strejt i ostali), jebite se!!!
Ježim se od toga da "neki gejevi napišu o pederima knjigu", pa ce onda opet po tim taktovima morati da se usaglasavaju neke nove gay individue, u skladu sa nekim novim pa makar i manjinskim kolektivnim predstavama. Postoje mnoge gay egzistencije i unutar nas samih moramo imati istancani osecaj za vrednost svakog pojedinog zivotnog stila, moramo izbeci kolektivisticke matricu.
Gornje stavove vidim ispravnim samo u smislu potvrdjivanja tuđih predrasuda iz inata i "bas- me briga" stava jer inace plasirani zivotni hedonizam u potpunosti potvrdjuje i osnazuje mehanizme drustva za smirivanje socijalnih tenzija. Gejevi ucestvuju u bas svemu onome sto je i hedonizam ostalih pa to nije neka narocita specificnost.
Naprotiv mi treba da težimo na pravu na ljubav, ni manje ni više, na pravnoj regulativi i dostojanstvu svog životnog izbora, a pošto se taj izbor ne može zaobići(jer se inače beži od slobode) treba odbiti trivijalni hedonizam mase.
Stav "vulgarni-hedonizam- bez- granice" je sumnjiv baš iz razloga jer povlađuje većini, nekritički je, bleda refleksija institucionalnih panem et circenses potčinjavanja masa. U tim okvirima gayevi nikada neće moći da potvrde svoju samobitnost.
Na stranu što je meni lično nepojmljivo da makar ko ko predje u zrelost može imati vulgarno hedonističke stavove. Osim što je detinjasto, odbija odgovornost a time i slobodu, i nosi u sebi jedan (samo)destruktivni potencijal.
Dakle unutar grupe visoka svest za sve naše gay različitosti uz svo odbijanje da se prihvati str8 zivotni stil i obrazac.