Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By ManToy
Paaa generalno steroidi nisu preporucljivi medjutim ako neko zaista zeli da se bavi bodybuildingom onda su jednostavno neophodni. Znaci ako vam lepo izvajani misici sa solidnom masom nisu dovoljni onda navalite na steroide ali svesni toga da brzinom sa kojom su vam misici dosli istom brzinom ce i da nestanu, ukoliko prestanete sa vezbanjem. Mada to se retko desava jer steroidi po svojoj prirodi su adrenalinske bombe pa ce te se jednostavno navuci na teretanu... droga.
Ja, protiv! :D
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by QueerQue
dakle, vasa iskustva, saveti, misljenja .... :teg:
Uzmi ih obavezno ako ti je cilj da postanes muskarac.
Korisnikov avatar
By Delete
Pa zavisi sta ko podrazumeva pod terminom "steroidi", jer se kod nas vrlo cesto mesaju suplementi i steroidi, te se nekad svi objedinjuju i karakterisu kao "doping sredstva". Btw, doping sredstva u svetu se dele:
• ANABOLI?NI STEREOIDI (Anabolic stereoids)
• testosteron i njegovi brojni derivati, HGH, banrot, stanazol, dianabol, deca, parabolin i sustanon

• STIMULATIVNA SREDSTVA (Stimulants)
• Efedrin, kofein, amfetamin i drugi

• OPOJNA SREDSTVA (Narcotics)
• Marihuana, kokain, heroin i drugi

• KRVNI DOPING (Blood doping)
• EPO i druge zamjene za krv

• BILJNI EKSTRAKTI (Herbal extracts)
• Ma Huang, Kava-kava

• SREDSTVA PROTIV BOLOVA
• (Analgesic painkillers) kodein, analgin, itd

• PEPTIDNI HORMONI (Peptide hormons)
• angiotensin, bradykinin, serotonin

• DIURETICI (Diuretics)
• Salirghan, furasemid, orocetam

• LOKALNI ANESTETICI (Local anaesthetics)
• kapsaicin, dekstro-propoksifen

• BETA AGONISTI (Beta agonists)
• clenbuterol

I apsolutno svi se mogu koristiti u bodybuildingu.
Korisnikov avatar
By Delete
Posledice dopinga (za muskarce i zene)

Devojke dobijaju anoreksiju, mladi?i megareksiju. Devojke gladuju kako bi bile vitke i lepe,
mladi?i uzimaju doping kako bi bili razvijeni i mi?i?avi. Me?utim, ?teta izazvana dopingom je
mnogo ve?a od koristi.

O?te?enja:
- anaboli?ki steroidi pove?avaju razdra?ljivost i agresivnost
- jetra trpi promene kod svih osoba koje uzimaju anabolike
- mogu se dobiti ciste ispunjene krvlju i ciroza jetre
- pove?an rizik nastanka zapaljenja prostate
- ote?ano mokrenje
- zastoj rasta
- akne na licu i gornjem delu tela
- opadanje kose
- sr?ani infarkt
- zakre?enje krvnih sudova
- poreme?aj funkcije bubrega
- u po?etku dolazi do drasti?nog pove?anja polnog nagona koji kasnije potpuno i??ezava
- atrofija testisa
- proizvodnja spermatozoida se smanjuje ili potpuno prestaje
- mladi ljudi mogu postati sterilni
- gr?enje mi?i?a
- kidanje mi?i?a

?ene:
Pored gore opisanih ne?eljenih posledica, anaboli?ki steroidi dovode kod ?ena do
produbljivanja boje glasa, rasta brade i poreme?aja menstruacije.
Korisnikov avatar
By Delete
Naravno, tu si u suplementi, nezaobilazni, ako zanemarimo steroide, koji se redje uzimaju nego suplementi.

Misljenje prvo:
Svesna sam da, sportisti danas ne mogu da postizu vrhunske rezultate bez odredjenih vrsta dodataka,medju kojima
su i suplementi.Jasno mi je da odredjene firme prilagodjavaju svoje proizvode,potrosacu zarad svoje dobiti,umesto da sve to postane
dosta pristupacnije obicnom coveku.
Treba biti jasno da sve sto se postize sa ovim dodacima,je efikasno i relativno zdravo u odradjenim granicama,a li zato je i kratkog
daha.rezultati nestaju veoma brzo po prestanku upotrebe istih.Licno ne favorizujem ni jednu firmu jer koliko para toliko i muzike.
Zakljucak ko ima visak novca i malo vremena moze da koristi suplemente.

Misljenje drugo i ujedno moj stav:

Licno ,vise volim da pojedem kvalitetnu namirnicu bogatu belancevinama.Sve sto postignem kvalitetnom ishranom,je kvalitetnije,duze traje,sporo se dolazi do rezultata ali su dugotrajniji.
Tu sebe covek stavlja na par proba:da li je sposoban da dodje do odredjenog cilja,koliko dugo je spreman da se zrtvuje ,pokusavajuci da dovede do jos boljeg stanja,da provodi mnogo sati u jelu i zvakanju tih namirnica,bude disciplinovam u dijetama i pripremi hrane,strpljnenje i disciplinu.
Moj licni stav je da covek prvo iscrpi svoje resurse i mogucnosti sa kvalitetnom ishranom,pa tek onda da ubaci suplemente ,kada iscrpi sve te kombinacije onda da predje na sledeci korak.
Moze se izgraditi telo i bez suplemenata ali i stoji i cinjenica je da su neophodni za vrhunski sport i za postizanje boljih rezultata,na brzi nacin nego sto bi islo ishranom.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Adenim
hmm? :opatica:

znas kako ...
ne bih ni postavljala temu da znam nesto o tome. kapiram na sta ciljas, ali volela bih neko malo razudjenije misljenje, tj. meditaciju na temu, jer jedno je kad cujes nesto od ljudi koji su mozda imali neka iskustva, a sasvim drugo kad, sto kaze jedan dragi forumas, izgooglas tu chinjenicu .... :kuvar:

nama krhkim zenama jednostavno je potrebno vise snage da izdrzimo te teske fizicke napore .. svaki steroid je dobrodosao! ali, ovo pretvaranje u muskarca zaistam opasno zvuci? neka zamena za nas zene? neka krema? mazalica? lizuljica? sisuljica? samo da je za oblikovanje mishica .. :hekla:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Feel_Fine
Paaa generalno steroidi nisu preporucljivi medjutim ako neko zaista zeli da se bavi bodybuildingom onda su jednostavno neophodni. Znaci ako vam lepo izvajani misici sa solidnom masom nisu dovoljni onda navalite na steroide ali svesni toga da brzinom sa kojom su vam misici dosli istom brzinom ce i da nestanu, ukoliko prestanete sa vezbanjem. Mada to se retko desava jer steroidi po svojoj prirodi su adrenalinske bombe pa ce te se jednostavno navuci na teretanu... droga.
Ja, protiv! :D
adrenalinska bomba>? kako s e manifestuje njeno dejstvo? uzima li se oralno ili intravenski? kako osoba f-nise i ponasa se pod steroidima? kako zena podnosi steroide? da li zena moze ista ozbiljnije da uradi po pitanju povecanja misicne mase obzirom na deficit u testosteronima?
Korisnikov avatar
By Delete
Ja sam skoro 2god. koristila neki doping, pa mogu iz licnog iskustva da dam neke relevantne ingormacije o tome.
Steroidi...Naucnici vec godinama znaju da je glavna uloga anabolickih steroida u formiranju odredjenih muskih karakteristika, ukljucujuci i povecanje misicne mase.
Znaci, dobro ti je Adenim rekao, to je za muskarce, tebi preporucujem suplemente, ukoliko ne mozes ishranom i treninzima da postignes neki veliki napredak u izickom smislu, jer genetika je cudo, mozes da se lomis koliko hoces, ako nemas genetske predispozicije, bez hemije nema nista!
By Çâðê_DUP
Originally posted by Delete
Pa zavisi sta ko podrazumeva pod terminom "steroidi", jer se kod nas vrlo cesto mesaju suplementi i steroidi, te se nekad svi objedinjuju i karakterisu kao "doping sredstva". Btw, doping sredstva u svetu se dele:
• ANABOLI?NI STEREOIDI (Anabolic stereoids)
• testosteron i njegovi brojni derivati, HGH, banrot, stanazol, dianabol, deca, parabolin i sustanon

• STIMULATIVNA SREDSTVA (Stimulants)
• Efedrin, kofein, amfetamin i drugi

• OPOJNA SREDSTVA (Narcotics)
• Marihuana, kokain, heroin i drugi

• KRVNI DOPING (Blood doping)
• EPO i druge zamjene za krv

• BILJNI EKSTRAKTI (Herbal extracts)
• Ma Huang, Kava-kava

• SREDSTVA PROTIV BOLOVA
• (Analgesic painkillers) kodein, analgin, itd

• PEPTIDNI HORMONI (Peptide hormons)
• angiotensin, bradykinin, serotonin

• DIURETICI (Diuretics)
• Salirghan, furasemid, orocetam

• LOKALNI ANESTETICI (Local anaesthetics)
• kapsaicin, dekstro-propoksifen

• BETA AGONISTI (Beta agonists)
• clenbuterol

I apsolutno svi se mogu koristiti u bodybuildingu.
cekaj, ovo su ti "suplementi"?
Korisnikov avatar
By Adenim

znas kako ...
ne bih ni postavljala temu da znam nesto o tome. kapiram na sta ciljas, ali volela bih neko malo razudjenije misljenje, tj. meditaciju na temu, jer jedno je kad cujes nesto od ljudi koji su mozda imali neka iskustva, a sasvim drugo kad, sto kaze jedan dragi forumas, izgooglas tu chinjenicu .... :kuvar:

nama krhkim zenama jednostavno je potrebno vise snage da izdrzimo te teske fizicke napore .. svaki steroid je dobrodosao! ali, ovo pretvaranje u muskarca zaistam opasno zvuci? neka zamena za nas zene? neka krema? mazalica? lizuljica? sisuljica? samo da je za oblikovanje mishica .. :hekla:
ovo je bila sala....
By Çâðê_DUP
Znaci, dobro ti je Adenim rekao, to je za muskarce, tebi preporucujem suplemente, ukoliko ne mozes ishranom i treninzima da postignes neki veliki napredak u izickom smislu, jer genetika je cudo, mozes da se lomis koliko hoces, ako nemas genetske predispozicije, bez hemije nema nista!
a otkud ja sad u ovoj prici? :slika:
za genetiku ne brini ;)

generalno me zanima zenski bodybuiding :teg:
Korisnikov avatar
By Delete
Neki nazivi koje sam licno konzumirala i tvrdim da su jako ucinkoviti.
100% whey protein -EAS
Gluta Pure-Ultimate
Crea Pure-Ultimate
Tribulus-Ultimate
Mega Rich-American Nut.
By Çâðê_DUP

znas kako ...

ovo je bila sala....
znam, i ja se zajebavam ... :vruce:
By Çâðê_DUP
Neki nazivi koje sam licno konzumirala i tvrdim da su jako ucinkoviti.
100% whey protein -EAS
Gluta Pure-Ultimate
Crea Pure-Ultimate
Tribulus-Ultimate
Mega Rich-American Nut.
ucinkoviti? osecala si da si izdrzljivija pred tezim fizickim naporima>? npr, mnogo vise puta si potigla teret nego sto bi npr bez koriscenja istih? ( dajem banalan primer)

:budilnik:
Korisnikov avatar
By Delete
Da, to su preparati na bazi Kreatin Monohidrata za energiju, izdržljivost i regeneraciju+Preparati sa visokim sadržajem proteina (belančevina) za čistu i kvalitetnu mišićnu masu.
Ako hoces mogu da pogledam sta od toga moze da se nadje kod nas, da ti napisem gde i po kojoj ceni.
Korisnikov avatar
By Delete
100% Iso Whey 500 g 800 din
100% Iso Whey 3 Kg 4250 din
Korisnikov avatar
By Delete
Takodje, preporucujem:
100% Creatine Monohydrate 500 g 970 din
100% Creatine Monohydrate 1 Kg 1620 din
100% Creatine Monohydrate - u ALUFOLIJI 500 g 790 din
Korisnikov avatar
By Delete
Tribulus Terrestris 60 tab 850 din
Korisnikov avatar
By Delete
100% L-Glutamine 240 gr oko 1200 din
By Çâðê_DUP
100% L-Glutamine 240 gr oko 1200 din
gde se to moze kupiti kod nas> u beogradu? gde da trazim? bodybuiding shopovi za te namene (prodaja suplemenata) ili ih ima po svim teratanama>? :klap: :boxer:
By Swanheart
ja sam ipak za prirodno sticanje misicne mase...krenes od nule i polako vezbama postignes ono sto ti je potrebno...i nemoj neko sada da mi kaze da to nije moguce...iz licnog iskustva tvrdim da je moguce...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Swanheart
ja sam ipak za prirodno sticanje misicne mase...krenes od nule i polako vezbama postignes ono sto ti je potrebno...i nemoj neko sada da mi kaze da to nije moguce...iz licnog iskustva tvrdim da je moguce...

Jeste, moguce je, ali dok sam ja trenirala po 8-10 sati dnevno svi su mi govorili da sam luda jer na taj nacin hocu to da postignem, uz hemiju se danas do toga lakse i brze dolazi.
Korisnikov avatar
By Delete
gde se to moze kupiti kod nas> u beogradu? gde da trazim? bodybuiding shopovi za te namene (prodaja suplemenata) ili ih ima po svim teratanama>? :klap: :boxer:

Ako ozbiljno nameravas da to konzumiras, tj. kupis, posalji mi u2u pa cu ti poslati detaljne informacije o svakom od ovih preparata, kako se uzima, kakav je sastav i tek kad vidis o cemu se zaista radi i odlucis sta ces, reci cu ti gde i kako da nabavis, jer svaki od ovih preparata nabavljam na drugom mestu, pa da ti ne navodim spisak i pravim im reklamu ovde.
Korisnikov avatar
By Mortis
Endzi, bas si se zapalila za misice?

Dva steroida koji zene mogu da uzimaju a da se ne pretvore u muskarce:

Primobolan (intramuskularna injekcija, 100 mg nedeljno u ciklusu od 8 nedelja)

Anavar (pilule, 10mg dnevno, ciklus od 4-8 nedelja)

Nece opadati kosa, klitoris nece porasti, kao ni brkovi. Ima nekih pozitivnih stvari (blago povecanje polnog nagona, veca depozicija kalcijuma u kostano tkivo, primetno vece sagorevanje masnih naslaga) kao i negativnih (Anavar malo cima jetru, ali nista strasno, posledice posle 8 nedelja su zanemarljive, i profil holesterola u krvi se pogorsa za vreme uzimanja, posle se vrati na normalu.)

Sto se suplemenata tice, mislim da treba da krenes sa glutaminom. Kreatin zahteva disciplinu (propusti jedan dan uzimanja i pisi propalo), tribulus ne radi na zenama, a protein je samo zamena za hranu.

I, u principu, treniraj par meseci pre nego sto uopste razmislis o hemiji, hm? Bez treninga sve ovo je od male pomoci. Mislim da bi ti vise koristili saveti za pod tegove. Sad bi se raspisao o tome, ali nema se vremena... Neki drugi dan.
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by Swanheart
Prirodni bodibilder ce uz NEVEROVATAN trud oko svoje ishrane, treninga i sna dobiti 5 kg misica za dve godine. Dok ce isti tip na jednom steroidnom ciklusu od dva meseca, uz polovican trud oko ova tri faktora, dobiti 10 kg. Razlika, sta mislis?

Da li koristiti ergogena sredstva je licna odluka. Svako ko postigne sopstvenim trudom promenu u svojoj gradji, koristio hemiju ili ne, ima moje postovanje. To vazi za tebe, kao i za Delete.

Kao i za Andjelinu, kad trud urodi plodom...
By ~ Le Saint X ~
Ja sto s etice suplemenata koristim samo sumece tablete kombinaciju : Cink-Magnezijum-Kalcijum-Vitamin C

posle teretane

i

Ponekad kupim amino (tj jednom godisnje)

U Beogradu, najveci izbor svih suplemenata imas u beogradskoj ulici br 64

Inace...I am TOTALLY against steroids...
Korisnikov avatar
By ns.happy
sve u umerenim kolicinama... mada jeste videli pishe onih bildera? ni'ta!:misli:
By mamba
Nisam citao forum uopste samo pitanje sa mprocitao i dacu ti odgovor bez greske ...

Radio sam na jednoj privatnoj TV gde je jedan nas sampion Bodi Buildinga pricao svoja iskustva, sada ima oko 65-70 god. nikada nije koristio apsolutno nikakve dodatke vec samo rad ruku, pravilna ishrana, dizanje tegova i sl.

Njegov zakljucak je bio (vadim njegov kontekst recenice) da kako nas je majka priroda napravila takvi i treba da budemo i tako treba da izgledamo, svako prkosenje prirodi, majka priroda kaznjava, na kraju emisije skinuo je majcu iako majca oslikava misice i sl. i covek i u tim godinama izgleda veoma zgodno, kada je skinu majicu misici su visnilu, koza, ma odvratno za pogledati, pa ko zeli sada da izgleda misicavo, neka se zapita kako ce pod starim danima izgledati, napomenui bih i da on i dalje vezba, ali masa misica se ne stvara kao kad je bio mlad.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by mamba
Nisam citao forum uopste samo pitanje sa mprocitao i dacu ti odgovor bez greske ...

Radio sam na jednoj privatnoj TV gde je jedan nas sampion Bodi Buildinga pricao svoja iskustva, sada ima oko 65-70 god. nikada nije koristio apsolutno nikakve dodatke vec samo rad ruku, pravilna ishrana, dizanje tegova i sl.

Njegov zakljucak je bio (vadim njegov kontekst recenice) da kako nas je majka priroda napravila takvi i treba da budemo i tako treba da izgledamo, svako prkosenje prirodi, majka priroda kaznjava, na kraju emisije skinuo je majcu iako majca oslikava misice i sl. i covek i u tim godinama izgleda veoma zgodno, kada je skinu majicu misici su visnilu, koza, ma odvratno za pogledati, pa ko zeli sada da izgleda misicavo, neka se zapita kako ce pod starim danima izgledati, napomenui bih i da on i dalje vezba, ali masa misica se ne stvara kao kad je bio mlad.

Poenta je u tome da on i dalje trenira! Da je napravio pauzu od npr 6 meseci, nema sanse da bi mogao da vrati misice, sve bi se pretvorilo u neku drugu nekvalitetnu masu, bez obzira sto je ceo zivot trenirao, tako da na kraju ispada da je svejedno da li ce neko konzumirati doping sredstva ili ne ukoliko mu nije stalo do vidljivih rezultata u kratkom vremenskom periodu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!