- 01 Sep 2006, 21:47
vec duze vreme (intenzivno godinu dana), a mozda odvajkada me zbunjuje moha seksualna orijentacija. iskreno, porazgovarala bih o tome sa nekim terapeutom u Beogradu, jer zaista imam potrebu da saznam nesto vise o svom seksualnom identitetu. Naime, ja nisam ni strejt, ni bisex, ni gay (lez). Bila sam zaljubljena u zene (2x), ali to je nekako bila stvar "slucajnosti". Nimalo se ne prepoznajem kao lezbejka i zensko telo kao takvo me ne privlaci. Isto tako, ne osecam nikakvu erotsku, emotivnu potrebu i privlacnost prema muskarcima. pozelela sam da se identifikujem kao lez,ali zapravo se nikad tako nisam osecala. aseksualna nisam, kazem, jer sam privlacnost prema zenama dozivela (2-3x) ali sam sigurna da su stvar slucajnosti, niti sam te osobe dozivljavala kao zene, niti bilo kako, tj. pol mi nije bio vazan. nikad mi se nije desilo nesto slicno sa muskarcem, pa sam odlucila da se deklarisem kao lezbejka. ali ja to nisam. znam.
nisam ni trans, ni interseks, ni aseks, mislim da sam ja queer, a otprilike to znaci-neko odstupanje koje ne mogu da definisem. skroz sam konfuzna oko ovoga ceo zivot i zato i pisem u ovom folderu, jer mi je puno vremena trebalo da se odlucim da napisem nesto slicno ovome, a da ne budem izlozena ismejavanju i pogrdama zlobnika sa foruma. nekako verujem da ce me queer ljudi vise razumeti.
ne zelim da mi sad neko izigrava terapeuta, niti da mi istog preporucuje (em para nemam, em im nista ne verujem), htedoh malo da prodiskutujem, ako se neko oseca slicno meni, neka postuje u ovoj temi. i u koga cu se fuckin' ja zaljubiti? ponavljam, ova dva puta su cista proizvoljnost i sticaj nekih neverovatnih okolnosti pre negoli sex orijentacije i privlacnosti (znam zasto ovo pricam, a ne bih u detalje o tome)
iskreno
angelina 777
nisam ni trans, ni interseks, ni aseks, mislim da sam ja queer, a otprilike to znaci-neko odstupanje koje ne mogu da definisem. skroz sam konfuzna oko ovoga ceo zivot i zato i pisem u ovom folderu, jer mi je puno vremena trebalo da se odlucim da napisem nesto slicno ovome, a da ne budem izlozena ismejavanju i pogrdama zlobnika sa foruma. nekako verujem da ce me queer ljudi vise razumeti.
ne zelim da mi sad neko izigrava terapeuta, niti da mi istog preporucuje (em para nemam, em im nista ne verujem), htedoh malo da prodiskutujem, ako se neko oseca slicno meni, neka postuje u ovoj temi. i u koga cu se fuckin' ja zaljubiti? ponavljam, ova dva puta su cista proizvoljnost i sticaj nekih neverovatnih okolnosti pre negoli sex orijentacije i privlacnosti (znam zasto ovo pricam, a ne bih u detalje o tome)
iskreno
angelina 777