Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Kad sam se uclanio na ovaj forum bio sam izgubljen...kod kuce mi je vladala ona bolna tishina koja vishe povredjuje nego najzesca svadja...jer je istina izasla na videlo..rekao sam majci o cemu se radi...to je bio samo okidac...sledi lancana reakcija,sa svakim outovanjem osecate olaksanje..rekao sam i rodjacima,prijateljima...ijao opet skrecem sa teme. Konkretne informacije za Bg...Klinicki centar,potrazite psihijatra za poremecaje mladih(da ne kazem ime)...nakon zakazanog prvog sastanka dobio sam domaci da napisem svoju biografiju kao i moja majka..kako ONA vidi moje odrastanje...josh neke teme koje smo obradili su "Razvoj rodnog identiteta","Zelje/mogucnosti", "Za/protiv"pricali smo o porodici koju bih eventualno osnovao, definisao sam pojam "psiholoskog oca", prosledjen sam kod psihologa radi testiranja licnosti....postoji specijalizovani tim koji radi privatno...saznao za njih od lekara iz KBC "Dragishe Mishovic"-a. Opet sam upucen na njih. Toliko za sada. Potforum je u pelenama ali ima vremena...u dobrim je rukama - hvala tramp
By Simor
Ja sada ne razumem da li su iskustva sa psihijatrom pozitivna ili negativna. Da li si se osetio obeleženim ili ne? Da li je psihijatar prihvatio tvoj identitet ili ne?

Uopšte, kakva su iskustva sa srpskim psihijatrima i psiholozima kada je transrodni idenitet u pitanju?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni deluje :up: . no, da čujemo... :trep:
Korisnikov avatar
By Paki
Držim ti fige, Andre :fige: :)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Been there, done that...
Mada mene nisu terali da pisem nista...
Valjda su odma videli da sam izgubljen slucaj :uplasen:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Simor
Ja sada ne razumem da li su iskustva sa psihijatrom pozitivna ili negativna. Da li si se osetio obeleženim ili ne? Da li je psihijatar prihvatio tvoj identitet ili ne?

Uopšte, kakva su iskustva sa srpskim psihijatrima i psiholozima kada je transrodni idenitet u pitanju?
Iskustva su uglavnom pozitivna.Kad sam prvi put doshao na razgovor, bilo je ocigledno da sam zapoceo tzv. RLT(Real life test). Znachi ziveo sam vec neko vreme kao decko(osim u familiji,gde pricam u zenskom rodu da se ne bi potresali)..RLT smanjuje verovatnocu da nakon promene pola dodje do razocarenja i najcesce je obavezan (Harry Benjamin International gender Dystrophia Association)..mada je vrlo opasan(pogotovo za mtf-musko u zensko)...ako vas provale.Ja sam ravan,imam prirodno bradicu, zato mogu da se provuchem kao tip(cime sam lakshe i uverio psihijatra)ali jos uvek mi se deshava da zadrhtim kad npr. udjem u javni muski WC..neki me sumnjicavo pogledaju..i ,na moju srecu, najverovatnije pomisle..decko sa genetskim poremecajem?U skoli je bio problem dnevnik...takodje zenski glas,nerazvijena muskulatura pa cak i nacin hodanja(!)su problem. Radim na tome. Psihijatar naravno ne sme da bude pristrasan, nije mi se obracao ni u muskom ni u zenskom rodu vec sa „Vi“. Ja sam pricao u muskom. Cak je moja majka pocela da mi se obraca u srednjem rodu(moje dete) u javnosti da ne bih imao neprilika zbog izgleda. Drago mi je da su i ona i psihijatar shvatili da ne radim ovo iz radoznalosti,radi avanture...2 sata sam razgovarao sa psihijatrom o porodici koju bih osnovao,da ne zelim da moje dete trpi zbog moje proslosti..zbog cega je hormonska neophodna kao i gornja operacija(grudi)..bilo je iznenadjenje sto nisam zeleo donju operaciju...zato sto ne smatram da muskarca cine genitalije..i ne bi mi znacio mali penis,niti bih se podvrgao mucnoj faloplastiji kad ne bih nista posle osecao, najiskrenije. Zdravlje,kako mentalno tako i fizicko,postedecu.
Pozdrav!
Andrej
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Paki
Držim ti fige, Andre :fige: :)
Hvala druze!:sunce:
By Simor
Originally posted by Andre87
...
Drago mi je da su iskustva dobra.

Pa, nemam pojma šta drugo da kažem sem da se nadam da će sve biti ok. Andrej, sve najbolje i drži se!
By dennyboy
evo i ja da se oglasim. odavno sam zavrsio tu pricu sa psihijatrima, sada samo da skupim lovu za operacije, sto mi i ne ide bas najbolje al ne dam se ja...
inace mislim da sam isao kod ekipe koja sada radi privatno,sto je andrej napisao, to je bilo pre podosta vremena, cak ni ne znam koja ce sada biti procedura obzirom da oni vise nisu na tim mestima, ali nema veze, cak i ako me budu maltretirali ispocetka. ja sam jednostavno ono sto jesam i vrlo lako i brzo ce to shvatiti bilo koji psih, pogotovo oni koji jesu zaduzeni za nas.
zakljucujem, ekipa u Bgd-u je sasvim ok, tacnije, bila je sasvim ok, ne znam kakva je nova garnitura, ali saznacu uskoro pa cu vam javiti :serlok:
By dennyboy
Originally posted by Simor

:sekirica:
zaboravio sam da citiram izvinjavam se, slucajno
Korisnikov avatar
By Atlona
Dobar pocetak, samo napred :)

Jesu li te upoznali sa vremenskim okvirom daljih desavanja?
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by dennyboy
zakljucujem, ekipa u Bgd-u je sasvim ok, tacnije, bila je sasvim ok, ne znam kakva je nova garnitura, ali saznacu uskoro pa cu vam javiti :serlok:
tandem Rakic & Vujovic

:dance:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Atlona
Dobar pocetak, samo napred :)

Jesu li te upoznali sa vremenskim okvirom daljih desavanja?
Trenutno ne zavisi samo od nas posto moja porodica ne zeli da saradjuje,smatra to samopovredjivanjem. Imam dijagnozu i podrsku od 2 psihijatra..Ako ti je do neceg jako stalo,vreme nije bitno..cim se osamostalim,nastavicu. U medjuvremenu zivim kao decko po svojoj volji..(ne zelim da vodim bitku sa sobom zbog drugih).. i trudim se da se izgradim kao covek..
Korisnikov avatar
By marvuk
Ja sam na prvi razgovor kod psihijatra otishao davne 1998. godine. Ajoj kakvi su to problemi bili u kuci, samo kada sam gledao emisiju na BK "BK parlament" gde sam i saznao shta sam u stvari. No, moja mama je mislila u neku ruku da odlaskom kod psihijatra taj isti psihijatar ce mene razuveriti i otkriti da sam u stvari prava zsena :D Prvi taj odlazak kao i svaki naredni, probudili su u meni nadu da mi neko najzad pomazse i da se napokon sve menja nabolje u mom zsivotu. Razgovori sa samim psihijatrom (doktorkom) bili su jako prijatni i voleo bih da se to nastavi - buduci da sam neke '99. morao da prekinem sve to zbog nedostatka novca za proveru hormonske slike a i bio sam na sredini svog srednjoshkolskog shkolovanja. Danas radim ali neki drugi problemi me ometaju, ali se nadam da ce mi se ukazati josh prilika da nastavim tamo gde sam stao. Sa druge strane imam podrshku ljudi u svom okruzsenju (naravno ne svih), imam divnu devojku koja me nece ostaviti ako to uradim jer prichamo stalno o tome a josh jedna stvar koja me drzsi jeste ta da JA ZNAM KO SAM I SHTA SAM, pa i ako ne budem mogao da uradim operaciju mogu to da podnesem iako ne znam kako ce se to "podnoshenje" odraziti sa godinama.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!