Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Lemur
Skoro sam citao u Blicu neki zanimljiv tekst sta sve rade studenti pred ispit.

Odredjene majice, pantalone, carape, olovke...to je klasika!
Najbolja mi je bila jedna devojka koja je rekla da se ona pred svaki ispit dobro isplace. :lol: Njena porodica je na to vec navikla i nisu im cudne te njene faze. Ako ne uspe pre ispita onda se isplace posle, za svaki slucaj.

Da li vi imate neki ritual pred ispit?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
placem kad patim od PMS-a.... ali nazad na temu: iako sa sportista (a obicno nas bije glas da smo sujeverni) smatram da je sujeverje veoma smesan i jadan nacin da se prevazidje licna nesigurnost....
By Lemur
Originally posted by hlaefdige
smatram da je sujeverje veoma smesan i jadan nacin da se prevazidje licna nesigurnost....
:up:

Postoji jos jedna stvar koja mi je jako smesna, a to su one male ikonice po indexima i fanaticno krstenje bezbroj puta. :djavo:
Korisnikov avatar
By Paki
Primetio sam da nosim iste dve hemijske svaki put... mada, ne zbog sujeverja, ve? zato što ih najviše volim! :meda:

... Kad se istroše, samo promenim minu (jedna ima onu deblju minicu, a druga obi?nu)... :)
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by Lemur
a to su one male ikonice po indexima
ako su u obliku puskica, onda su obavezne.

:opatica:
Korisnikov avatar
By Alien
Psujem sebe sto sam opet poceo uciti prekasno. (Slijedeci ispit u utorak. Tek sam nasao materijal...).
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Lemur
Originally posted by hlaefdige
smatram da je sujeverje veoma smesan i jadan nacin da se prevazidje licna nesigurnost....
:up:

Postoji jos jedna stvar koja mi je jako smesna, a to su one male ikonice po indexima i fanaticno krstenje bezbroj puta. :djavo:

ma da vidis bre sta su ljudi u stanju da urade pre nego sto serviraju loptu!!!
By жњ
ne nikad :D

mada, secam se da sam u prvom srednje(poslednja godina kad sam shatro bila vernik) uvek drzala cvrsto stisnuti krstic u dzepu :molise:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by amnesia
ne nikad :D

mada, secam se da sam u prvom srednje(poslednja godina kad sam shatro bila vernik) uvek drzala cvrsto stisnuti krstic u dzepu :molise:
:maji:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja jesam sujeverna, inace sam veliki tremaros tako da mi to malo umanjuje tremu. Na nekom forumu sam procitala da na ispit treba ici u najnovijem vesu i bas lepom. Od tada to primenjujem iako se taj ves ne vidi, sam dodir mi daje neku sigurnost. Onda imam neku srecniju odecu i nesrecniju (to zavisi od prethodih ispita). Takodje uvek se prvo popnem na moj sprat iako znam da ispit polazem na sasvim drugom. Dobro, to ima i prakticnu svrhu da vidim da ispit nije odlozen (sto se ponekad i desi) ali nekako vise da upijem atmosferu, sve one trenutke u kojima sam taj predmet slusala... E da, imam i jednu srecnu koleginicu koja ako mi posalje sms sa zeljama za srecu - polazem sigurno. Mada mi znace naravno svi ostali ljudi koji mi posalju smsove ali ona posebno, jednom je zakasnila i ja sam pala tako da smo obe bile "uverene" da je zbog toga :lol: Tako da mi sad salje porukicu vece pre, za svaki slucaj.
Korisnikov avatar
By jukie
Ja sam doduše na skoro svaki ispit pri kraju studija nosio odreðeni narandžasto-ljubi?asto-zeleni džemper (naizmeni?ni konci pa to izgleda kao afri?ka umetnost) i dobijao sam jako dobre ocene. Junski rok mi je imao najmanju prolaznost (jer je bilo vru?e pa nisam mogao da nosim džemper)... na svu sre?u smo imali kišovite septembre.
By Swanheart
dok sam bila u osnovnoj skoli uvek sam pre serviranja vrtela loptu u ruci(idiot) :lol: ,onda se u srednjoj to malo promenilo,mada jedne patike nosim samo na takmicenje i nigde vishe,a sto se tice skole,uvek jednu olovku nosim :lood:na neke vaznije pismene(mada i to je konacno proslo),e sada cu videti sta ce mi pasti na pament kada upisem fakultet.
Korisnikov avatar
By Delete
Sto se lopte tice, imala sam ja svojih tripova kad izvodim slobodnjake. Najmocnije je ono kad dodirnem obe patike pre izvodjenja. Jednom prilikom me tako sudija pogodio u glavu, jer nije video da sam se sagela.
A sto se skole tice, u osnovnoj sam imala obicaj da prodjem kroz centar grada i prosjacima dam koji dinar, u srednjoj sam obavezno izostajala sa casa koji prethodi onom na kojem se radi test, a na fakultetu sam zaboravila sta je to sujeverje, jer uvek zakazu rano ujutru ispit, pa se ja jedva stignem i da probudim.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Ja sam doduše na skoro svaki ispit pri kraju studija nosio odreðeni narandžasto-ljubi?asto-zeleni džemper (naizmeni?ni konci pa to izgleda kao afri?ka umetnost) i dobijao sam jako dobre ocene. Junski rok mi je imao najmanju prolaznost (jer je bilo vru?e pa nisam mogao da nosim džemper)... na svu sre?u smo imali kišovite septembre.
Isto kao jedna moja prijateljica, s tom razlikom sto je ona imala neki dzemper za srecu na ispitima koji je nosila bez obzira na vremenske (ne)prilike... Mogu samo da zamislim kako je to izgledalo u junskom roku :lol: Zavrsila je fakultet, mada sad kad ja studiram pominje mi taj dzemper i nagovara da odaberem nesto srecno (sto sam ja uglavnom i uradila ali imam vise garderobe koja se vodi kao srecna). Mada se jednom i meni desilo da obucem jednu crvenu bluzu koja mi je neobicno srecna a nije bila primerena vremenu napolju. Ali posto je do tog dana bilo hladnije ja kao promasila, desava se :D I dobila sam 10 na tom ispitu, mozda bih cesce to trebalo da cinim :wink:
Korisnikov avatar
By m..
Jedini ritual oko ispita je trezenje indexa, lol. Uvek negde nestane, jednom je bio 6 meseci u Mladenovcu, kod ortakinje kojoj sam ga uvalila da mi ujuri neke potpise (posto sam ja krajnje nesposobna - jedina godina kad sam imala sve potpise u indexu je bila tak kad ih je ona kupila, inace imam po 2 od 10 ili 12).
Drugo, ako ispit pocinje u 9, ja se probudim oko pola 5, posto mi mozak ne radi najbolje po budjenju. I gledam da calabrcnem neshto. Dodjem na fax taxijem, jer mi je nezamislivo da polazem izmrcvarena iz autobusa, drugo nekad vucem shinu i lenjire, pa je logicno da uzmem tadzu.
Uvek ponesem bar 20 olovaka i istovarim ih na sto (bolje se koncentrisem kad je nered okolo, ne mogu da ucim u spremljenoj sobi, uopste, recimo, ne razumem zasto, ali mi je lakse da ostanem fokusirana ako je sto zatrpan stvarima, zato toliko olovaka, drugo ako je crtacki ispit, onda nosim patentare 03 hb, 05b, 05hb, 05h, 07hb, 07b, 09hb, bojicu i 2 hemijske) i 2 digitrona, zlu ne trebalo. Kupim vodu flashiranu, dobro dodje kad iskriziras bez cigarete (imam ispite koji traju i po 4 sata, vecina ispita su pismeni), posle 2. sata mozak ne radi, zato sam onomad pala statiku.

Keva je par puta polivala vodu zamnom iz nekog razloga, medjutim polazem opushtenzi i bez vode.
Gledam da obucem stvari koje su komotne, cisto da me ne bi maltretirale neke tange dok radim racun sa 4 decimale.

To je otprilike to.

Ma najbitnije je da sam opushtena, onda polazem i ono sto jedva da znam. za racunske ispite ne postoji metod, ako se radi zadatak na 10 strana, obavezno izgresim na pola.
Korisnikov avatar
By m..
Btw polozila sam 32 ispita za sada, i 2 pismena pre nedelju dana, usmeni su mi ove nedelje ali cu jedan polagati u septembru, a mozda i drugi ako me bude mrzelo da ucim.
By Lemur
Setio sam se jos jednog primera koji nam je ispricala asistentkinja na faxu.
Dok je studirala jedan od profana je rekao kako su jaja na oko jako dobra za koncentraciju i pamcenje, pa je ona pre svakog ispita jela jaja na oko. Cak je imala i trip da ne moze da polozi ispit ako ranije ne pojede jedno jajce! :lol:
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
a ja mislila da ce da prospe jaje na oko :kafa: :D

Inace, nemam neke posebne rituale tipa odeca, figurice, 3 puta chesh za uvo ili tako nesto.. ali ono sto u zadnje vreme stalno radim je da ustanem u 6h da ponovim pre ispita jer nikad ne stignem sve fino da naucim... :flaming: :(

jedino sto to nema nikakve veze sa sujeverjem... :-/
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja nisam imao nikada neke specijalne rituale pred ispit. Meðutim, kada sam dobio 10 na nekom ispitu, baba mi je konfiskovala tu hemijsku i gurala mi je svaki put kad izaðem iz ku?e, zatim je puštala vodu na slavini da te?e dok se ne vratim (samo da curi, štedela je žena da je ovi iz BG vodovoda ne ukokaju). Doduše, poslednjih desetak ispita su sve bile desetke, tako da možda tu i ima nešto (ako izostavimo moje satiranje nad knjigom :D ).
Korisnikov avatar
By m..
Uh, ja od 32 ispita imam svega 5 desetki, mislim ko ce da uci za 10, mei je 8 ili 9 sasvim fina ocena, ili 6 ako je nesto bash smor.
Korisnikov avatar
By IriS
koliko sam ja rituala imala... kad se samo setim...

najbolji su mi... kad sam išla peške do faksa, blizu živela... uvek sam morala da idem istim putem... najgore je bilo kad sam preskakala raskopanu ulicu Maršala Tolbuhina, a padala je i kiša :iskolacen: ... ako tada nisam proplivala u blatu, nikad ne?u...
a kad sam išla prevozom, obavezno sam morala da izaðem na vrata na koja sam i ušla... e sad zamislite mene u gsp-u, koja idem na ispit koji po?inje u 8AM, kako preska?em sve one ljude u busu, samo da bih izašla na vrata na koja sam i ušla :lood:

kako je to bilo optere?uju?e... sva sre?a pa sam završila sa svojim glupostima :hand:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
i ja isto uvek nosim iste olovke, zlata vredne. na njima su mi sve puškice, pa...

btw, selimo se!
By High Maintenance
nemam apsolutno nikakav ritual,"magicnu" obucu/odecu/gace :D cak se ne secam ni sta sam nosio ni na poslednjem ispitu a da ne govorim o onim ranije...olovke gubim brzinom svetlosti,tako da i bolje sto nemam neku "srecnu" jer bih se verovatno istripovao kada ne bih mogao da je nadjem pred ispit....

u principu nisam tremaros,jedino mozda neki minut pre nego izvucem pitanja ali u toku odgovaranje se ne gubim i ne lupetam gluposti kao neki koje trema prosto unisti....
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by m..
drugo ako je crtacki ispit, onda nosim patentare 03 hb, 05b, 05hb, 05h, 07hb, 07b, 09hb, bojicu i 2 hemijske) i 2 digitrona, zlu ne trebalo. Kupim vodu flashiranu, dobro dodje kad iskriziras bez cigarete (imam ispite koji traju i po 4 sata, vecina ispita su pismeni)
:up: ovo sam i ja radila...gomila patentara za svaki sluchaj (jer ako neka odkaze, dzabe mi vishak minica, kada govno nece da shljaka)... a kada sam polagala statiku obavezno sam nosila dva digitrona....(ali srecom iz drugog puta sam polozila i to zlo).
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e zato ja nosim kvalitetnu olovku koja me nikada do sada nije izdala. :trep:
Korisnikov avatar
By Draco
Samo tonu olovaka, ali to nije sujeverje nego prakticnost <za slucaj da otkaze jedna..dve.. deset:lol:>

Sto se treninga tice, tu je vec bila gomila nekih gluposti sta sve moram pred polaganje ili borbu da uradim odredjenim redom, ali sam biJo maji tako da je opravdano. :)
Korisnikov avatar
By Delete
Pa ne znam da li je sujeverje ili navika, ali pred svaki ispit ja dodjem na forum.
Evo, idem sad na ispit i nadam se da cu ga poloziti. Takodje, hvala fazzi na lepim zeljama povodom ispita.
By friendly2
Hm...mislim da nema osobe koja nije sujeverna. Recimo ja imam srecne farmerke, baksuzni parfem...
Ali moja drugarica ima srecne gace koje je uvek nosila na ispit i koje su jednom pukle i pale na pod kad je nosila suknjicu, svi su videli te gace koje vise lice na krpu za brisanje prasine...ok, ona je prosla ispit ali zato smo je zajebavali dugo,dugo.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ovo mi uopšte nije jasno.. Ja se ne sećam šta sam nosio ni na jednom ispitu u životu. Niti sličnom događaju.

Ta testiranja ganglija su mi toliko stresna, da mi je potpuno svejedno šta ću da nosim, i oblačim se usput, dok mi mozak radi 300 na sat, tako da zaista ne kontam da neko pamti koje je gaće obukao na prvom, sedmom, trinaestom ispitu..... ili koja mu je olovka, čarapa ili torba bila srećna... :facepalm:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!