Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by Angelina777
Sto se tice hrane koju je unosila, bila je raznovrsna: sve vrste voca i povrca i svaki dan meso (osim svinjskog), bareno ili dinstano meso sa vise vode (po 100 g). Uz svaki obrok imala je i salatu i parce hleba, jedino nije konzumirala slatkise niti voce koje sadrzi secer.
I njoj samoj je bilo neverovatno da unosenjem tolike kolicine hrane moze da se oslabi, jer otkad se ugojila, nije unela ni cetvrtinu hrane sa tabele koju su joj lekari dali, samo je ubrazala metabolizam. I prekinula je sa tom dijetom jer nije mogla da jede toliko!Nije se ugojila vise, ali nije ni slabila.
![]()
Originally posted by ValMa pusti ih, Valerijana, neka zive u svom svetu cinjenica i ostanu debeliOriginally posted by Angelina777
Sto se tice hrane koju je unosila, bila je raznovrsna: sve vrste voca i povrca i svaki dan meso (osim svinjskog), bareno ili dinstano meso sa vise vode (po 100 g). Uz svaki obrok imala je i salatu i parce hleba, jedino nije konzumirala slatkise niti voce koje sadrzi secer.
I njoj samoj je bilo neverovatno da unosenjem tolike kolicine hrane moze da se oslabi, jer otkad se ugojila, nije unela ni cetvrtinu hrane sa tabele koju su joj lekari dali, samo je ubrazala metabolizam. I prekinula je sa tom dijetom jer nije mogla da jede toliko!Nije se ugojila vise, ali nije ni slabila.
![]()
E upravo!
Originally posted by Mortisda, zainteresovana sam ....
Hey, Val, no hard feelings...
Wow, bas sam uzburkao emocije ovde... Endzi, sadrzajni postovi, mogu da ti iznesem analizu pomenute dijete, sa mog stanovista. Zainteresovana?
Originally posted by Angelina777Ugh.Originally posted by Mortisda, zainteresovana sam ....
Wow, bas sam uzburkao emocije ovde... Endzi, sadrzajni postovi, mogu da ti iznesem analizu pomenute dijete, sa mog stanovista. Zainteresovana?
Analiziraj mi ovu dijetu:
dorucak: uvek voce (po dva kom od bilo koje vrste voca, sem banana i grozdja)
prvi dan: proteinski dan
-rucak:dve snicle i sl
-vecera: uvek pola od onoga sto je bilo za rucak
drugi dan: povrce
-rucak: tanjir graska
-vecera: pola od rucka
treci dan: ugljeni hidrati
-rucak: dva prazna kroasana
-vecera: parce cokoladne torte i 1 stangla cokolade za mesanje
cetvrti dan:
-iskljucivo voce
i sve iz pocetka ...
Ajd da te vidim sad
![]()
A temu: Ishrana i trening po Mortisu, podrzavam!![]()
Originally posted by MortisDragi moj, to je bila moja dijeta, zahvaljujuci kojoj si overio one fotkeOriginally posted by Angelina777Ugh.Originally posted by Mortisda, zainteresovana sam ....
Analiziraj mi ovu dijetu:
dorucak: uvek voce (po dva kom od bilo koje vrste voca, sem banana i grozdja)
prvi dan: proteinski dan
-rucak:dve snicle i sl
-vecera: uvek pola od onoga sto je bilo za rucak
drugi dan: povrce
-rucak: tanjir graska
-vecera: pola od rucka
treci dan: ugljeni hidrati
-rucak: dva prazna kroasana
-vecera: parce cokoladne torte i 1 stangla cokolade za mesanje
cetvrti dan:
-iskljucivo voce
i sve iz pocetka ...
Ajd da te vidim sad
![]()
A temu: Ishrana i trening po Mortisu, podrzavam!![]()
Endzi, iskreno se nadam da je ovo zamka, nemoj mi reci da je neko izgubio nesto kroz ovu dijetu osim svog zdravlja? Proteini se unose samo jedan dan od cetiri? Samo ugljeni hidrati ostalo vreme? Jedini poen sto mogu da iskopam je rotiranje vrste ugljenih hidrata (fibrozni kod graska i mesa, prosti kod voca i kroasana.) Taj metod savetuje Skip laCour, mada nije nesto popularan. Svejedno... ta svetla tackica nije dovoljna da izvuce ovaj horror... Gaah! Odakle ti? "Bazar"?
Osoba na ovako necemu ce se osetiti ekstremno slabo, izgubice nesto ne sala, vec misicne i kostane mase, imuni sistem ce joj otici na odmor, u sustini isto sto bi postigla izgladnjivanjem. Ne. Ova dijeta ne.
Ono sto si ranije opisala o 6 obroka dnevno, to je prava stvar! Ali, po meni, ne iz razloga koje si navela...
Uh, kasno je, nastavak u iducem broju.
Originally posted by m..
Ako sam danas pojela 2 jaja i paradajz i 100g badema jelto dovoljno premalo ili previse kalorija?
Originally posted by ValEndzi dozvoliti!
A kad se vratim s godishnjeg odmora...pisacu vam recepte za dorucak, rucak, veceru od kojih ste siti a ipak mrshavite. Naravno ako Endzi dozvoljava da joj spamujem temu...![]()
Originally posted by MortisSuper, Mortise, slazem se, ali onda sam ja neki alien ili tako nesto ... iskreno, nisam tokom moje "nezdrave" dijete, nijednom stala na vagu, ali odeca mi je super pristajala, izgledala sam kao Ursula Drag-Queen
Mislim da sam ovim pokrio osnove najveceg dela onoga sto znam o uspesnim dijetama...
Nadam se da mozete da ocenite ili sastavite svoju dijetu oslanjajuci se na ove maksime.
m...Dnevne kalorijske potrebe ra?unaju se u odnosu na bazalni metabolizam (skra?eno BM), pa zato hajde njega prvo da ra?unamo. Rezultat prora?una su kilokalorije (kCal)
Koliko uopste osoba treba da unese kalorija dnevno, po onoj BMI i kako se to izracunava? U kom medjusobnom odnosu treba da budu proteini, uglj. hidrati, masti i cokolada? (cega treba najvise)
m...Barem 0.025 hektolitara, a možeš i više.
Koliko hektolitara vode treba da popijem dnevno i kada (da li sme odmah iza obroka, pre, za vreme?)
m...Jok, to je japanska izmišljotina.
Da li ono sa krvnom grupom i ishranom ima ikakve veze s mozgom?
m...Hrana ne ubrzava i ne usporava metabolizam, ve? jednostavno ima neku kalorijsku vrednost, a ima i SDD - Specifi?no Dinami?ko Dejstvo. To zna?i da je za neku hranu potrebno više kalorija da se svari i da zato u toku varenja potroši dosta energije. To su proteini na prvom mestu, oni imaju najve?i SDD, zatim ugljeni hidrati i na kraju masti.
Koje namirnice ubrzavaju metabolizam a koje nepovoljno uticu?
m...Ne, ali nije loše da znaš da su proteini mleka i proteini belanceta 100% bilolški iskoristljivi. Tj. koliko uneseš, toliko organizam i upotrebi, ništa se ne baca i aminokiseline su u savršenom odnosu.
Da li moram da pijem jogurt?
m...I jedno i drugo je podjednako loše, tj. ne bih znao šta je gore, al' ajd odlu?i?u se za ribu.
Da li je gore jesti nesto zdravo (tipa ribu i povrce) samo jednom dnevno (i nista vise) ili testeninu u 3 obroka?
m...Ne znam, ali doru?ak definitivno ne treba da bude jedini obrok u toku dana.
Kako oni koji doruckuju postignu da posle ne budu gladni ceo dan? (to mi se desava kad god jedem pre 2 popodne, posle nesto zvacem ceo dan).
m...Ne. Organizam miši?no tkivo razgraðuje kada je organizam neaktivan (recimo dva meseca ?ita Rat i mir u krevetu) ili kada je potrošilo sve masne naslage, a i dalje gladuje.
Da li oni bolovi u butinama koje osecam kada zaboravim da jedem do 8 uvece signaliziraju da to moje telo razgradjuje sopstveno misicno tkivo?
m...To ti je negde oko 600 kCal, dakle reklo bi se da je malo.
Ako sam danas pojela 2 jaja i paradajz i 100g badema jelto dovoljno premalo ili previse kalorija?
m...Nije. Nije isto šaka badema, šaka paradajza ili šaka pasulja...
O da i cula sam da covek ne treba i za jedan obrok da pojede vecu kolicinu hrane od one kojamu stane u shake, jel to istina?
Originally posted by KiborgNi ovo nije tacno ... sto sam vise slabila, misici su sve vise iskakali
Ne. Organizam miši?no tkivo razgraðuje kada je organizam neaktivan (recimo dva meseca ?ita Rat i mir u krevetu)
Originally posted by Angelina777E hvala ti mnogo. Sad imam josh jedno pitanje za sve kao i za prof. "Atkinsa", pa odoh na odmor.Originally posted by ValEndzi dozvoliti!
A kad se vratim s godishnjeg odmora...pisacu vam recepte za dorucak, rucak, veceru od kojih ste siti a ipak mrshavite. Naravno ako Endzi dozvoljava da joj spamujem temu...![]()
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!