Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Val
Jok, nikako. Ja vam rekla najefikasniji nacin kako u kratkom vremenu bez gladovanja da smrshate (mislim ko zeli) a vi kako 'ocete. ;)
By Çâðê_DUP
STRATEGIJA RAZBIJANJA MASNOCE-HRANOM+STRATEGIJA RAZBIJANJA MASNOCE MISHICIMA=

1. @pravilno kombinovanje namirnica, nikad ne kombinovati masnoce i ulja sa ugljenim hidratima ili visokokaloricne namirnice sa ugljenim hidratima.
b)jesti barena ili dimljena jela, sa rostilja i sl. Doruckovati voce. Glavne namirnice neka vam budu: ovas, raz, sveze voce, salate, pilece i curece meso. Uzimajte bar 2 l tecnosti na dan

c) smanjite masnoce, ulja i psenicu

it itd

2. koriscenje misica za uklanjanje masnoce

a)brzo hodanje

b) virtuelno preskakanje

c) posebne vezbe

itd itd

Nikad nisam tvrdila da neko sa 125 kilograma moze da oslabi samo uz pomoc voca, mada je i to moguce, ali bi jako dugo trajalo isto kao sto je nemoguce da neko iskljucivo aerobnim aktivnostima oslabi, a da pritom ne promeni nacin ishrane gde je VOCE jako bitno i ubrzava proces smanjenja telesne tezine!! je l mene neko razume ovde????!!! ;)
ja sam samo htela da ukazem kako je dorucak=voce jako bitan za promenu nacina ishrane koja ce uz kombinaciju sa aerobnim aktivnostima doneti rezultate

Mada, ja se nisam nesto pretrgla od vezbanja, ali opet naglasavam, sve je to INDIVIDUALNO, a ovo gorenapisano je OPSTE :D

:vijaca:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Angelina777

Sto se tice hrane koju je unosila, bila je raznovrsna: sve vrste voca i povrca i svaki dan meso (osim svinjskog), bareno ili dinstano meso sa vise vode (po 100 g). Uz svaki obrok imala je i salatu i parce hleba, jedino nije konzumirala slatkise niti voce koje sadrzi secer.

I njoj samoj je bilo neverovatno da unosenjem tolike kolicine hrane moze da se oslabi, jer otkad se ugojila, nije unela ni cetvrtinu hrane sa tabele koju su joj lekari dali, samo je ubrazala metabolizam. I prekinula je sa tom dijetom jer nije mogla da jede toliko! :lol: Nije se ugojila vise, ali nije ni slabila.

:blenta:

E upravo!
By Çâðê_DUP
Originally posted by Val

Sto se tice hrane koju je unosila, bila je raznovrsna: sve vrste voca i povrca i svaki dan meso (osim svinjskog), bareno ili dinstano meso sa vise vode (po 100 g). Uz svaki obrok imala je i salatu i parce hleba, jedino nije konzumirala slatkise niti voce koje sadrzi secer.

I njoj samoj je bilo neverovatno da unosenjem tolike kolicine hrane moze da se oslabi, jer otkad se ugojila, nije unela ni cetvrtinu hrane sa tabele koju su joj lekari dali, samo je ubrazala metabolizam. I prekinula je sa tom dijetom jer nije mogla da jede toliko! :lol: Nije se ugojila vise, ali nije ni slabila.

:blenta:

E upravo!
Ma pusti ih, Valerijana, neka zive u svom svetu cinjenica i ostanu debeli :P
Korisnikov avatar
By Val
I opet se slazem.
Korisnikov avatar
By Mortis
Hey, Val, no hard feelings...

Wow, bas sam uzburkao emocije ovde... Endzi, sadrzajni postovi, mogu da ti iznesem analizu pomenute dijete, sa mog stanovista. Zainteresovana?

Val, nisam uvredjen... Kao sto sam rekao, ne mogu da nadjem cvrst razlog za klopanje 5 porcija voca dnevno, jeste, procitao sam da to TREBA raditi na cetvorocifrenom broju mesta, ali nigde i ZASTO. Da se malo odupres smoru kojim te tako obilato zalivam i napises mi odgovor? Pliz, mozda naucim nesto? Pozz...

Tramp, hvala duuboko na podrsci... puno znaci kad je autoritet na tvojoj strani...

Hey, vec se osecam da mogu da podarim forumu nesto znacajno... Sta kazete na temu trening i ishrana po Mortisu? :lol:

Ah, da... ko je bese rekao da govorim klingonski? Q'apla!
By Çâðê_DUP
Originally posted by Mortis

Wow, bas sam uzburkao emocije ovde... Endzi, sadrzajni postovi, mogu da ti iznesem analizu pomenute dijete, sa mog stanovista. Zainteresovana?
da, zainteresovana sam ....

Analiziraj mi ovu dijetu:

dorucak: uvek voce (po dva kom od bilo koje vrste voca, sem banana i grozdja)

prvi dan: proteinski dan

-rucak:dve snicle i sl
-vecera: uvek pola od onoga sto je bilo za rucak

drugi dan: povrce

-rucak: tanjir graska
-vecera: pola od rucka

treci dan: ugljeni hidrati

-rucak: dva prazna kroasana
-vecera: parce cokoladne torte i 1 stangla cokolade za mesanje

cetvrti dan:

-iskljucivo voce

i sve iz pocetka ...

Ajd da te vidim sad
:boxer:

A temu: Ishrana i trening po Mortisu, podrzavam! :zastava:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by m..
Ko debeo? :zvezdice:
Ja! :lol:
Korisnikov avatar
By Mortis

cetvrti dan:

-iskljucivo voce

i sve iz pocetka ...

Ajd da te vidim sad

Ugh.

Endzi, iskreno se nadam da je ovo zamka, nemoj mi reci da je neko izgubio nesto kroz ovu dijetu osim svog zdravlja? Proteini se unose samo jedan dan od cetiri? Samo ugljeni hidrati ostalo vreme? Jedini poen sto mogu da iskopam je rotiranje vrste ugljenih hidrata (fibrozni kod graska i mesa, prosti kod voca i kroasana.) Taj metod savetuje Skip laCour, mada nije nesto popularan. Svejedno... ta svetla tackica nije dovoljna da izvuce ovaj horror... Gaah! Odakle ti? "Bazar"?
Osoba na ovako necemu ce se osetiti ekstremno slabo, izgubice nesto ne sala, vec misicne i kostane mase, imuni sistem ce joj otici na odmor, u sustini isto sto bi postigla izgladnjivanjem. Ne. Ova dijeta ne.

Ono sto si ranije opisala o 6 obroka dnevno, to je prava stvar! Ali, po meni, ne iz razloga koje si navela...

Uh, kasno je, nastavak u iducem broju.
Korisnikov avatar
By m..
Dajte ljudi nesto prihvatljivo, znaci nema sanse da cu da pojedem dve snicle odjednom (pa da dobijem nekakav napad?) a ne zvaknem neku biljku.

Koliko uopste osoba treba da unese kalorija dnevno, po onoj BMI i kako se to izracunava? U kom medjusobnom odnosu treba da budu proteini, uglj. hidrati, masti i cokolada? (cega treba najvise)

Koje vrste namirnica se smeju kombinovati u obroku ili danu, a koje ne?

Koliko hektolitara vode treba da popijem dnevno i kada (da li sme odmah iza obroka, pre, za vreme?)

Da li ono sa krvnom grupom i ishranom ima ikakve veze s mozgom?

Koje namirnice ubrzavaju metabolizam a koje nepovoljno uticu?

Da li moram da pijem jogurt?

Da li je gore jesti nesto zdravo (tipa ribu i povrce) samo jednom dnevno (i nista vise) ili testeninu u 3 obroka?

Kako oni koji doruckuju postignu da posle ne budu gladni ceo dan? (to mi se desava kad god jedem pre 2 popodne, posle nesto zvacem ceo dan).

Da li oni bolovi u butinama koje osecam kada zaboravim da jedem do 8 uvece signaliziraju da to moje telo razgradjuje sopstveno misicno tkivo?

Ako sam danas pojela 2 jaja i paradajz i 100g badema jelto dovoljno premalo ili previse kalorija?
Korisnikov avatar
By m..
O da i cula sam da covek ne treba i za jedan obrok da pojede vecu kolicinu hrane od one kojamu stane u shake, jel to istina?
By Çâðê_DUP

cetvrti dan:

-iskljucivo voce

i sve iz pocetka ...

Ajd da te vidim sad

Ugh.

Endzi, iskreno se nadam da je ovo zamka, nemoj mi reci da je neko izgubio nesto kroz ovu dijetu osim svog zdravlja? Proteini se unose samo jedan dan od cetiri? Samo ugljeni hidrati ostalo vreme? Jedini poen sto mogu da iskopam je rotiranje vrste ugljenih hidrata (fibrozni kod graska i mesa, prosti kod voca i kroasana.) Taj metod savetuje Skip laCour, mada nije nesto popularan. Svejedno... ta svetla tackica nije dovoljna da izvuce ovaj horror... Gaah! Odakle ti? "Bazar"?
Osoba na ovako necemu ce se osetiti ekstremno slabo, izgubice nesto ne sala, vec misicne i kostane mase, imuni sistem ce joj otici na odmor, u sustini isto sto bi postigla izgladnjivanjem. Ne. Ova dijeta ne.

Ono sto si ranije opisala o 6 obroka dnevno, to je prava stvar! Ali, po meni, ne iz razloga koje si navela...

Uh, kasno je, nastavak u iducem broju.
Dragi moj, to je bila moja dijeta, zahvaljujuci kojoj si overio one fotke ;) nisam izgubila ni zdravlje, niti kostanu, ni misicnu masu as u could see ;) samo sam izgubila kilograme, so sta mozes sada da mi kazes na to? :P
By Çâðê_DUP
p.s Moram da dodam da nisam upraznjavala tad bilo kakvu vrstu fizicke aktivnosti, citala sam Rat i Mir svih dva i po meseca i nisam izlazila iz kreveta :P

:bouncy:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by m..

Ako sam danas pojela 2 jaja i paradajz i 100g badema jelto dovoljno premalo ili previse kalorija?

Definitivno premalo! Bademi su zdravi kao i paradajz. A jaja...pa nije da ne smesh da ih jedesh, ali s obzirom da imash odredjen broj kalorija koji na svoju visinu smesh da unosish u organizam, jaja ti mnogo "pojedu". Plus taj holesterin. UF!

Negde na nekoj drugoj temi sam vec pisala o Weight Watchers...a koga tacno zanima kako sve to funkcionishe, neka se javi na u2u. ;)
Korisnikov avatar
By Val
A kad se vratim s godishnjeg odmora...pisacu vam recepte za dorucak, rucak, veceru od kojih ste siti a ipak mrshavite. Naravno ako Endzi dozvoljava da joj spamujem temu... :)
Korisnikov avatar
By m..
Pa imala sam ispit danas, treba crtati 2 sata, dva jaja taman drze... Kako je onda sa tim jajima premalo. Obesicu se.
Korisnikov avatar
By Val
Objasnicu ti kad se vidimo. :) Nije komplikovano, ali je 100% efikasno.
Korisnikov avatar
By tramp
@Mortis

:yay: trening i ishrana po Mortisu .. nova tema nadam se jer se ovde svasta izmesalo
Korisnikov avatar
By Mortis
Okej, ljudi, mislim da sam dovoljno kritikovao ostale, da iznesem moje principe dijete:

1. Cilj treba da bude gubitak sala, ne gubitak kilaze. Tacniji indikator o uspesnosti dijete je kako vam odeca stoji, ne sta vaga pokazuje. Imajte u vidu da i anorekticne osobe imaju visoki procenat telesne masnoce (20-25%, da su normalne telesne tezine, to bi znacilo stomacinu i/ili dupesku). Takodje, dobar indikator pri vrhuncu dijete je da li vam se vide trbusnjaci, obicno pocinju da se naziru kod 12% telesne masnoce kod zena, odn. 10% kod muskaraca.
2. Mast se mora sagoreti, ne moze da se izluci! Gram masti ima 9 kalorija... To bi znacilo da za kilo masti mora da se sagori 9000 kalorija? Nee... masno tkivo se ne sastoji samo od masti, da bi izgubili kilo masnog tkiva, potrebno je sagoreti 7000 kalorija. I bonus: Polovina (otprilike) potkoznih naslaga je voda, ne mast. Tako da je konacni bilans 3500 kalorija koje treba sagoreti da bi se otarasili jedne kile nepozeljnih potkoznih naslaga.
3. Lako je otarasiti se vode! Voda ima nula kalorija, telo je skladisti, paradoksalno, kada pijemo manje vode. Treba piti 2l i vise vode dnevno (ja pijem 4-5!), tu se racuna samo voda i mineralna voda, dok sokici, alkohol, kafa, caj, supa, sve sto je tecnost a nije voda ne samo da se ne racuna, vec zahteva jos vode! Otprilike na svako pice koje ste popili treba popiti istu kolicinu vode. Voda se brzo izgubi iz organizma, to je ona prica o gubitku 4-5 kila za jedan dan. Nazalost, voda moze i da se vrati istom brzinom.
4. Moras da jedes mast da bi sagorevao mast. Previse dijeta izbegava svaku vrstu masti, time sabotirajuci gubitak sala. Organizam trosi energiju u aerobnom (masti) ili anaerobnom (ugljeni hidrati) modu, nikad u oba. Ako nema masti iz digestivog trakta koje bi koristio, organizam se prebacuje na potrosnju ugljenih hidrata, ne dirajuci sopstvene masne naslage. Ako ima nesto masti, a nema ugljenih hidrata, organizam ce da krene da sagoreva masti, one pojedene, i pridruzice im masti iz svojih masnih naslaga. Treba razlikovati masti. Imamo zasicene, koje jetri tesko padaju, treba ih izbegavati i nezasicene, koje se lako vare i lako stimulisu pomenuto sagorevanje masnih naslaga, stoga treba pojesti bar malo od njih. Izvori ovih prvih su svinjetina, jagnjetina, slatkovodna riba, npr. saran, ulje (to znaci sve przeno) i majonez. Nezasicene mozemo naci u ribi (tuna i losos), bademima, zumancetu jajeta (samo, tu ima i dosta holesterola, da ne bude zabune), prirodni kikiriki puter, laneno ulje (ovo poslednje je moje omiljeno, ukus je odvratan, ali jako je lako za uzimanje. Jedna kasika i miran sam za taj dan). Dokazano je da samo uzimanje 3g nezasicenih masti dnevno bez promena u ostalim aspektima dijete promeni tendenciju tela da skladisti masti, u tendenciju da ih sagoreva.
5. Ovo ne znaci da su ugljeni hidrati zabranjeni. Fibrozni mogu da se jedu ceo dan (povrce), dok prosti (hleb, zitarice, slatko, voce) su okej ujutro i posle treninga (tada sve ide u misice), a treba ih izbegavati inace (tad se organizam prebaci na sagorevanje istih, ostavi po strani masti, a ukoliko se unesu masti u kombinaciji sa prostim ugljenim hidratima... uhhh. Masti ce se skladistiti, dok se ugljeni hidrati trose.)
6. Kako potrositi te silne kalorije? Popularna literatura nas navodi na zakljucak da se to radi treningom-NE! Aerobni trening sagoreva masti tek od 20. minuta vezbe i to ako se ostane u aerobnom modu, sto mnogi ljudi ne rade. Bicikl sagoreva 700 kalorija na sat, sto znaci 460 kalorija masti po satu (prvih 20 min se ne racunaju). Jedan sat dnevno voznje i nedeljno se gubi manje od 1 kg sala? Neefikasno. Trening ima svoje dobre strane, ali nema direktni uticaj na trosenje masnih naslaga. Nase telo vec trosi preko 2000 kalorija dnevno. Verovali ili ne, ovo mozemo povecati tako sto jedemo vise. Digestivni trakt je najveci potrosac kalorija u telu. Kako to radimo? Nateramo ga da radi po ceo dan. Jedan ciklus varenja traje oko 3 sata, stoga treba jesti na svakih 3 sata. Obicno je resenje da se ubaci uzina 3 sata posle svakog regularnog obroka, sto iznosi 6 obroka dnevno. Uporedite ovo sa tipicna dva obroka dnevno (dorucak preskacemo, jak rucak, jos jaca vecera), i cak i ako se ne promeni vrsta hrane koja se unosi, rezim sa puno manjih obroka ima ubedljivu prednost. Ako hocete da idete u ekstreme, u dan se moze ugurati 7 obroka, plus, probuditi se u sred noci za neku klopicu. Dorucak NE PRESKAKATI. Bolje je jesti nezdravu hranu za dorucak nego ga preskociti. Dorucak ima dodatnu vrednost tako sto odredjuje koliko ce organizam da trosi kalorija tog dana, sto vise pojedemo za dorucak, vise cemo potrositi tog dana. Ova cinjenica je donela neke radikalne dijete koje savetuju da se jede SAMO za dorucak, i nista vise ceo dan. Ove dijete rade, ali ni blizu toliko efikasno kao pomenutih 6 obroka dnevno.
7. Protein. Mora se jesti protein, i to potpuni izvori proteina. Meso, riba, mleko, jaja. Izbegavati masne komade i nema problema (izbacimo svinjetinu, mesne preradjevine, slatkovodnu ribu i onu konzerviranu u ulju, moze se prebaciti na low fat mleko, a ako vas bas brine holesterol u jajima, jedite samo belanca.) Da bi izbegli ulje, sve jesti bareno ili sa rostilja. Kuvanje i przenje znace ulje. Protein je vazan iz mnogo razloga, ali pomenucu kljucni: Za asimilaciju 1 grama proteina, ljudski organizam sagori 1,3 g masti.
8. I, koliki treba da bude unos kalorija dnevno? Onih pomenutih 2000 kalorija je sasvim okej da bi gubili na salu. Ko hoce da ubrza stvar, moze to da snizi na 1800 kalorija za muskarce, odnosno 1500 kalorija za zene, ali niposto ispod toga! Ako se unese manje kalorija, organizam to shvata kao da gladuje, sto znaci da ce da trosi manje kalorija, stedeci salo... dalje je jasno. Kao protivargument ovim ciframa mozete naci na mnogo mesta cifru od 1200 kalorija dnevno. Ova cifra dolazi iz tzv. bokserske dijete, koriste je sportisti koji moraju da izgube na tezini u kratkom roku (da bi upali u odredjenu kategoriju), dok se posle meca vracaju na staro. Za potrebe prosecnog coveka, (dugotrajan gubitak SALA, ne telesne tezine pa makar koja bila) ova dijeta nije korisna. Zaboravite na 1200.
9. Jednom ili cak dvaput nedeljno dajte sebi na volju. Ovo ima i fizioloski i psiholoski uticaj. Prezderavanje jedanput nedeljno ubedi organizam da je u periodu obilja sto se tice unosa hrane, tako da se lako odvaja od svojih masnih naslaga. Nekoliko meseci na ispod 2000 kalorija bi moglo da uspori metabolizam, isto kao i gladovanje od 3 dana. Ovako, ako jedan obrok nedeljno jedete sta hocete i koliko hocete, nece biti usporavanja metabolizma. Trebace duze da se stigne do cilja, ali ce se sigurno stici, jer imate svoju nagradu na kraju nedelje za uspesno odrzanu dijetu, dok bi totalna restrikcija psiholoski negativno uticala na entuzijazam za dalje odrzavanje dijete. Takodje, ovo daje prostora da ne uvredite svoju babu odbijajuci njene kolace.
10. Nije sve toliko strogo. Postovanje svih pravila ce da skine oko kilo sala nedeljno (+ voda, koja se brze skida) sa bilo koga, 8 nedelja ovog rezima bi rezultovala u potencijalno 15tak kila manje, to je vise nego sto vecina uopste treba da skine. Ali za vecinu, dovoljno je postovanje samo nekih pravila. Jedan od najjednostavnijih dijetalnih saveta koje sam cuo je: samo se okani skroba. Ima rezultate na vecini ljudi.

Mislim da sam ovim pokrio osnove najveceg dela onoga sto znam o uspesnim dijetama...
Nadam se da mozete da ocenite ili sastavite svoju dijetu oslanjajuci se na ove maksime.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Val
A kad se vratim s godishnjeg odmora...pisacu vam recepte za dorucak, rucak, veceru od kojih ste siti a ipak mrshavite. Naravno ako Endzi dozvoljava da joj spamujem temu... :)
Endzi dozvoliti! :yes:
By Çâðê_DUP
Mislim da sam ovim pokrio osnove najveceg dela onoga sto znam o uspesnim dijetama...
Nadam se da mozete da ocenite ili sastavite svoju dijetu oslanjajuci se na ove maksime.
Super, Mortise, slazem se, ali onda sam ja neki alien ili tako nesto ... iskreno, nisam tokom moje "nezdrave" dijete, nijednom stala na vagu, ali odeca mi je super pristajala, izgledala sam kao Ursula Drag-Queen :D

Hajde, sastavi meni jednu dijetu na osnovu ovih tvojih 1-10, ja se iskreno, ne snalazim vise u svemu ovome, mislih da sam pronasla RESENJE za sve debele ljude ovog sveta, a sada nisam bas toliko sigurna ... (ne volim povrce, odmah da ti kazem, nista, osim graska)

Moram da se pod hitno spustim sa ovih 111 oktopodskih kg makar na 95 ....

:pms:
By жњ
ziper na usta i gotova stvar :zavera:
Korisnikov avatar
By Kiborg
m...
Koliko uopste osoba treba da unese kalorija dnevno, po onoj BMI i kako se to izracunava? U kom medjusobnom odnosu treba da budu proteini, uglj. hidrati, masti i cokolada? (cega treba najvise)
Dnevne kalorijske potrebe ra?unaju se u odnosu na bazalni metabolizam (skra?eno BM), pa zato hajde njega prvo da ra?unamo. Rezultat prora?una su kilokalorije (kCal)
Žene
od 11 do 18 godina BM=12.2*(telesna masa)+749
od 19 do 30 godina BM=14.7*(telesna masa)+496
od 31 do 60 godina BM=8.7*(telesna masa)+829

Muškarci
od 11 do 18 godina BM=17.5*(telesna masa)+651
od 19 do 30 godina BM=15.3*(telesna masa)+679
od 31 do 60 godina BM=11.6*(telesna masa)+879

E kad izra?unaš bazalni metabolizam, onda treba to da pomnožiš sa nekim koeficijentom zavisno od toga koliko si aktivna.
Zna?i
Za lak rad (75% dana provedeš sede?i, 25% stoje?i)
Energetske potrebe za žene su BM*1.56
Energetske potrebe za muškarce su BM*1.55

Za osrednji rad (50% dana provedeš sede?i, 50% stoje?i)
Energetske potrebe za žene su BM*1.64
Energetske potrebe za muškarce su BM*1.78

Za težak rad (25% dana provedeš sede?i, 75% stoje?i)
Energetske potrebe za žene su BM*1.82
Energetske potrebe za muškarce su BM*2.10

Meðutim, ovo je sve približno, postoje neki sajtovi gde uneseš koliko si teška i visoka i onda koliko i šta radiš u toku dana i daju ti koliko si kalorija potrošila.
m...
Koliko hektolitara vode treba da popijem dnevno i kada (da li sme odmah iza obroka, pre, za vreme?)
Barem 0.025 hektolitara, a možeš i više.
m...
Da li ono sa krvnom grupom i ishranom ima ikakve veze s mozgom?
Jok, to je japanska izmišljotina.
m...
Koje namirnice ubrzavaju metabolizam a koje nepovoljno uticu?
Hrana ne ubrzava i ne usporava metabolizam, ve? jednostavno ima neku kalorijsku vrednost, a ima i SDD - Specifi?no Dinami?ko Dejstvo. To zna?i da je za neku hranu potrebno više kalorija da se svari i da zato u toku varenja potroši dosta energije. To su proteini na prvom mestu, oni imaju najve?i SDD, zatim ugljeni hidrati i na kraju masti.

Stvar?i?e koje ubrzavaju metabolizam spadaju u nelegalne supstance, jedino kafa nije na spisku zabranjenih, ali nema ona neki epohalni efeat.
m...
Da li moram da pijem jogurt?
Ne, ali nije loše da znaš da su proteini mleka i proteini belanceta 100% bilolški iskoristljivi. Tj. koliko uneseš, toliko organizam i upotrebi, ništa se ne baca i aminokiseline su u savršenom odnosu.
m...
Da li je gore jesti nesto zdravo (tipa ribu i povrce) samo jednom dnevno (i nista vise) ili testeninu u 3 obroka?
I jedno i drugo je podjednako loše, tj. ne bih znao šta je gore, al' ajd odlu?i?u se za ribu.
m...
Kako oni koji doruckuju postignu da posle ne budu gladni ceo dan? (to mi se desava kad god jedem pre 2 popodne, posle nesto zvacem ceo dan).
Ne znam, ali doru?ak definitivno ne treba da bude jedini obrok u toku dana.
m...
Da li oni bolovi u butinama koje osecam kada zaboravim da jedem do 8 uvece signaliziraju da to moje telo razgradjuje sopstveno misicno tkivo?
Ne. Organizam miši?no tkivo razgraðuje kada je organizam neaktivan (recimo dva meseca ?ita Rat i mir u krevetu) ili kada je potrošilo sve masne naslage, a i dalje gladuje.
m...
To ti je negde oko 600 kCal, dakle reklo bi se da je malo.
m...
O da i cula sam da covek ne treba i za jedan obrok da pojede vecu kolicinu hrane od one kojamu stane u shake, jel to istina?
Nije. Nije isto šaka badema, šaka paradajza ili šaka pasulja...
Korisnikov avatar
By LittleRed
Ma, Atkins je zakon :)
Salim se, naravno.
Mislim da je ishrana sa puno zitarica, sa sto manje prostih secera, belog brasna i sl. najbolji nacin da se postepeno i zdravo izgubi tezina . Naravno, bez vecere i sa sto vise tecnosti...
A ona dijeta koju je Angelina pomenula je zapravo jako funkcionalna, a ni ja nisam osetila negativne posledice ...
By Gost
Originally posted by Kiborg

Ne. Organizam miši?no tkivo razgraðuje kada je organizam neaktivan (recimo dva meseca ?ita Rat i mir u krevetu)
Ni ovo nije tacno ... sto sam vise slabila, misici su sve vise iskakali :lol:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa možda je knjiga bila mnogo teška, pa je to u stvari bila neka vrsta bodibildinga? :D
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val
Endzi dozvoliti! :yes:
E hvala ti mnogo. Sad imam josh jedno pitanje za sve kao i za prof. "Atkinsa", pa odoh na odmor.

Citam gore i ne verujem. Shta ako covek redovno trenira (teretana, rukomet ili neshto drugo) i dan za danom dobija na kilazi? Taj sagoreva vishak, ali ipak dobija na masi. Znaci, salo je "skinuo" ali je ipak sve tezi i tezi. Jel bi to znacilo da ne treba da treniramo kako bi vaga pokazivala manje? :nerd:

Zato ljudi, ne obeshrabrujte se ako vaga pokazuje vishe umesto manje. Samo salo nije teshko. Ali mishici jesu. ;)

Pozdravljam vas i vidimo se za mesec dana. :kiss:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!