Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Angelique,
Nisam pomesala sam film, jer to je isti koji se u nedelju prikazivao samo drugi glumci... Pronaci cu video kasetu pa kad budem isla kod prijateljice koja ima video pogledacu ko su glumci i ako eventualno ima godina kad je film snimljen...

Poz!
Korisnikov avatar
By Tot
Malo sam zapostavio Agatu;onaj roman Iskri?avi cijanid sam po?eo pa sam ?itao nešto drugo pa nastavio i sad uživam u njemu.

Izvanredan je. skoro je izasla srpska verzija ovog romana u izdanju Narodne knjige kako nas je obavestila Angelique, mada ja citam hrvatski prevod sa zadovoljstvom.

Kupite ovu knjizicu; roman je dobar i ako pocinjete citati Agatu; sve najbolje osobine spisateljkine proze su tu.

:serlok:
By Simor
Originally posted by Tot
Izvanredan je. skoro je izasla srpska verzija ovog romana u izdanju Narodne knjige kako nas je obavestila Angelique, mada ja citam hrvatski prevod sa zadovoljstvom.
Mada sam davno citao Agatu Kristi, pa ne mogu da budem ravnopravni clan vaseg fan kluba, moram samo da primetim da je meni hrvatski prevod Agatinih knjiga mnogo bolji nego srpski. To vam je kao sa stripom Alan Ford; ako nije na hrvatskom jeziku, nekako gubi na sarmu.
Korisnikov avatar
By Dina
Simore,
Dobro dosao! Nego nisi nam spomenuo da li ti se vise dopada Gospodjica Marpl ili Poaro? Nesto mi se javlja da ti kao i ja vise volis Gospodjicu Marpl sto je retkost... Ne znam bas sto mi se tako javlja :lol: :D

:kiss:
By Simor
Dobro ti se javlja! Gospodjica Marple je zakon! ;)
Korisnikov avatar
By Angelique
Javljam kratko da je sledeci naslov koji izlazi kod Narodne knjige u okviru Bestselera - Ordeal by Innocence - Nesreca nevinih i da ga oni premijerno objavljuju... Mozda nece izaci na vreme zbog tekuceg Uskrsnjeg sajma knjiga i predstojecih praznika ali je sigurno vec u stampi i pojavice se na kioscima i u prodavnicama...

Nadam se da ce nadlezni iz NK imati sluha da nam uskoro podare i naslove koje je prakticno nemoguce naci na ulicnim tezgama...
Why Didn't They Ask Evans?
Hallowe'en Party
N ili M?
i jos par nekih koji su posle devedestih izlazili samo u Hrvatskoj...
By brdja
ove nedelje nije bilo Poaroa
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by brdja
ove nedelje nije bilo Poaroa
Nije bilo - zbog direktnog prenosa Uskrsnje mise

Sledece nedelje ide Smrt na Nilu a 30. aprila - The Hollow (Rupa ili Supljina kako su je Hrvati preveli...)

Sta ce (i da li ce) biti dalje - videcemo. Mozda nastave sa serijom kratkih prica sa Poaroom. Ne verujem da ce ove nove fimove pustati sada a posebno ne u ovom jutarnjem terminu.

Ja bih rado ponovo gledala ciklus filmova sa Miss Marple (Joan Hickson)...
Korisnikov avatar
By Dina
Procitala sam "Iskricavi cijanid". Citala sam ga vec ali davno, pa se iznenadih za ubicu...

Oba ta filma sam gledala ali cu "Smrt na Nilu" sigurno opet gledati, to je jedna od mojih omiljenih knjiga, a i film mi se svidja, bas sam zamislila likove otprilike kako su ih predstavili.

Nadam se da ce biti gospodjica Marpl kad prodju ovi filmovi... volela bih onaj serijal pre koji ja nisam gledala... :klap:

Nadam se samo da nece "ukinuti" Agatu u tom terminu...
Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Dina
Nadam se da ce biti gospodjica Marpl kad prodju ovi filmovi... volela bih onaj serijal pre koji ja nisam gledala... :klap:

Nadam se samo da nece "ukinuti" Agatu u tom terminu...
Bili smo malko vidoviti izgleda...

HRT na programu za 7. maj posle Poaroa najavljuje Miss Marple:

10.10. HRT 1 Miss Marple: Prst koji se mi?e (The Moving Finger)

Nadam se samo da ce krenuti prvo od Joan Hickson i da je ovo ona verzija iz 1985. godine...

Ja iz tog njenog serijala nisam gledala tj. nemam snimljeno dosta filmova Nemesis, Dzep pun zita, Karipsku misteriju i Napuklo ogledalo tako da se unapred bas radujem...

:opacupa:

Cim saznam detalje postavicu ih na sajt (za nedelju dana pretpostavljam) obicno im toliko treba da unapred postave sadrzaje emisija i filmova - za sada imaju samo satnicu 2 nedelje unapred.......
Korisnikov avatar
By hush
A.K. me i dalje odusevljava... :)
Korisnikov avatar
By Dina
Danas je film nesto ranije pa pozurite ako gledate!

Hercule Poirot: Hollow, britanski TV film (94')
POIROT: THE HOLLOW
HTV1 30.04.2006. 09:20
Godina proizvodnje: 2004.

Kriminalisti?ki film. Lady Lucy Angkatell (S. Miles) i sir Henry Angkatell (E. Hardwicke) za vikend imaju goste na svome imanju The Hollow nedaleko od Londona. U ku?ici u susjedstvu odmara se Hercule Poirot (D. Suchet) i lady Angkatell ga pozove na ru?ak. Kad Poirot stigne na imanje pokraj bazena zatekne doma?icu i goste koji su upravo otkrili leš jednog od gostiju, dr. Johna Christowa (J. Cake). Poirot se uklju?uje u policijsku istragu. Otkriva se da je doktor, koji je bio oženjen i otac dvoje djece, imao stalnu ljubavnicu, a no? prije nego što je ubijen proveo je s bivšom zaru?nicom, koju nije vidio dvanaest godina...
Roman Agathe Christie The Hollow prvi je put objavjen 1946., a autorica ga je adaptirala za kazališni komad koji je imao premijeru u Londonu 1951. Istoimeni TV film režirao je Simon Langton, iskusni redatelj televizijskih filmova i serija od kojih su neke, kao što su "Jeeves i Wooster" i "Ponos i predrasude", poznate i našim gledateljima. Uz D. Sucheta kao Herculea Poirota, u filmu glume i S. Miles, britanska filmska zvijezda iz šezdesetih, najpoznatija po naslovnoj ulozi u Leanovoj "Ryanovoj k?eri", te E. Hardwicke, poznat kao dr. Watson iz TV serije o drugom poznatom detektivu, Sherlocku Holmesu.
Uloge: David Suchet, Jonathan Cake, Sarah Miles, Edward Hardwicke, Claire Price
Scenarij: Nick Dear (prema romanu Agathe Christie)
Redatelj: Simon Langton

http://www.hrt.hr/htv/
Korisnikov avatar
By Dina
Izasla je nova Agatina knjiga "Nesreca nevinih". Ja sam je citala ali odavno, tako da uzivam u citanju :cita:

Angelique,
Super za novu seriju sa Miss Marple. Jedva cekam :klap:
Korisnikov avatar
By Dina
HTV1 07.05.2006. 10:00
Gerry Burton i njegova sestra Joanna oporavljaju se u Lymstonu nakon zra?ne prometne nesre?e. Nedugo nakon njihova dolaska Gerry dobiva otrovno pismo. Od lije?nika Owena Griffitha dozna da takva pisma odavno kruže mjestom. Epidemija pisama navede Maud Calthrop, vikarovu ženu, da u pomo? pozove svoju staru prijateljicu Jane Marple. Gðici Marple ništa ne može promaknuti, pa tako ni ljubavna veza Joanne i Ownea, Gerryja i Megan, k?eri odvjetnika Symmingtona, te ?injenica da se ispod mirne površine idili?noga mjestašca naziru neki njegovi tužni i ogor?eni stanovnici. Žena g. Symmingtona naðena je mrtva, a kraj njezinog kreveta stajalo je otrovno oproštajno pismo. Gðica Marple je uvjerena da se radi o ubojstvu. Policija smatra da je gða Symmington po?inila samoubojstvo. No njihova istraga skrene s puta nakon što selo šokira još jedna smrt. Megan je našla pretu?eno truplo njihove doma?ice Beatrice u ormaru ispod stuba...
Uloge: Joan Hickson (Miss Marple), Andrew Bicknell (Gerry Burton), Sabina Franklyn (Joanna Burton), Dilys Hamlett (Maud Calthorp), Michael Culver (Edward Symmington), Elizabeth Counsell (Angela Symmington), Sandra Payne (Eryl Griffith),
Scenarij: Julia Jones
Redatelj: Roy Boulting
Urednik: Ranka Horvat

Film u nedelju na HTV 1 Ja necu moci da gledam, imam neke obaveze :rida: ali zato sledece nedelje...
Korisnikov avatar
By Dina
Kako sam se prepala - tema otisla na drugu stranu a ja mislila da je nestala!
Film za ovu nedelju:

Miss Marple: Džep pun raži (kod. na sat.)

HTV1 14.05.2006. 09:55
Rex Fortescue, glava obitelji financijera, iznenada umre u svom uredu u Londonu. Ispostavi se da je otrovan. Jedini trag inspektora Neela je ša?ica raži naðena u pokojnikovu džepu. Fortescue je imao dvojicu sinova: opreznog i uštogljenog Percivala i mlaðeg Lancea, kicoša i pustolova koji je posljednji put viðen u Africi. Obitelj živi u Yew Tree Lodgeu, mra?noj ku?i u predgraðu. Rex se nedavno oženio mnogo mlaðom Adelom. Za ku?u se brine doma?ica Mary Dove. Meðu poslugom nalazi se i mlada sprema?ica Gladys koja je odrasla u St. Mary Meadu, u kojem živi i gðica Marple. Kad se otkrije da je Rex otrovan tisom, sumnja pada na ?lanove ku?anstva. Dolazak Lancea izaziva dodatnu napetost. Prije smrti Rex je tajno pozvao svog mlaðeg sina da se vrati u obiteljsku tvrtku. Lance je ve? bio sa ženom na putu za Englesku kad je ?uo za o?evu smrt. Nedugo nakon njegova dolaska Adele je naðena mrtva. I ona je otrovana, a ?ini se da svi imaju motiv.
Uloge: Joan Hickson (Miss Marple), Stacy Dorning (Adele Fortescue), Clive Merrison (Percival Fortescue), Rachel Bell (Jennifer Fortescue), Peter Davison (Lance Fortescue), Martyn Stanbridhe (Vivian Dubois),
Scenarij: T. R. Bowen
Redatelj: Guy Slater

http://www.hrt.hr/htv/
Korisnikov avatar
By Seaman
Radije bih se :fuckbed: nego gledao filmove. :D
Izadjite na svjez vazduh, tv ugasite.:)
Korisnikov avatar
By Dina
Mazo,
:fuckbed: i svez vazduh mogu ali ne u vreme Agatinih filmova :bic:

Gledala sam, sad treba da se naviknem na ovu (za mene novu) Miss Marple... Dopao mi se film, jedino sto su mogli da ubace deo koji ima i u knjizi gde pismo potvrdjuje da je resenje Gospodjice Marpl ispravno... Pismo se u filmu videlo ali za onog ko nije citao knjigu nema objasnjenja sta se sa pismom desilo i sta je pisalo...
Korisnikov avatar
By Seaman
ssssssss... afrika, paprika.:D
Korisnikov avatar
By Tot
Pro?itao sam Agatin roman Nesre?a nevinih u izdanju Narodne knjige. Jedan od njenih najboljih romana. Bas sam uzivao. Preporucujem!
Korisnikov avatar
By Dina
Miss Marple: Ubojstvo u župnom dvoru

HTV1 21.05.2006. 09:55
Brigadir Lucius Protheroe nikad nije bio omiljen u mjestu, ali gðica Marple se iznenadi kad ?uje s koliko se žara vikar Clement tuži na njega. Bill Archer izašao je iz zatvora i Mary, vikarova sluškinja, upozorava ga da se kloni brigadira koji ga kani ponovno poslati u zatvor. ?ak je i Lettice, brigadirova k?i, ljuta na oca nakon incidenta s nao?itim umjetnikom Lawrenceom Reddingom. Clement uhvati Anne, brigadirovu drugu ženu u Lawrenceovom naru?ju. Idu?eg jutra brigadir je naðen mrtav...
Uloge: Joan Hickson (Jane Marple), Paul Eddington (Leonard Clement), Cheryl Campbell (Griselda Clement), Robert Lang (Lucius Protheroe), Polly Adams (Ann Protheroe), James Hazeldine (Lawrence Redding)
Redatelj: Julian Amyes
Korisnikov avatar
By Dina
Izasla je nova Agatina knjiga - Rupa. Ja sam je citala i imam je tako da je ovaj put necu kupovati. I evo filma koji je uskoro...

Miss Marple: 16.50 s Paddingtona

HTV1 28.05.2006. 09:55
Elspeth McGillicuddy putuje vlakom u 16.50 iz Paddingtona u Londonu za St. Mary Mead u posjet svojoj staroj prijateljici gðici Marple. U jednom trenutku vlak stane, a drugi vlak stane usporedno s njim. U suprotnom vagonu iznenada se otvori prozor i otkrije kako visoki, crni muškarac davi ženu. Gotovo istodobno vlak krene dalje, a gða McGillicuddy u šoku shvati da je svjedokinja ubojstva. U St. Mary Meadu policija ne vjeruje njezinoj pri?i tvrde?i da je sve to samo umislila, no gðica Marple poznaje prijateljicu puno bolje i zapo?inje svoju istragu...
Uloge: Joan Hickson (Miss Jane Marple), David Horovitch (det. Slack), Juliette Mole (Anna), David Beames (Bryan Eastley), Mona Bruce (Mrs. Mc Gillicuddy), Katy Jarrett (Mary), Rhoda Lewis (Mrs. Brogan)
Redatelj: Martyn Friend
Korisnikov avatar
By Tot
I ja sam skoro citao Rupu; nego mi je zao sto nisam stigao kupiti Ma?ku medju golubovima i 1, 2 cipelice...to ce mi moja Dina pozajmiti... :) )

:) )
Korisnikov avatar
By Hys.
Vel'ki sam fan, a poarO' me odusevljava, i fascinirana sam interpretacijom Davida Sucheta...svaka chas', chlovek je inace glumac u london royal academy..i tak to...upraFo se nerviram sto je ortak otiso' off a ja se lepo nakacila da skinem sve epizode..bah
bas bi mogla svrnut' do biblioteke, da vidim jel su dobili jos knjizica, jerbo sam ih sve overila:maca:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by devokICA

bas bi mogla svrnut' do biblioteke, da vidim jel su dobili jos knjizica, jerbo sam ih sve overila:maca:
Eh i meni to bude problem, skoro sve sam vec citala mada... ako sam nesto citala davno recimo u osnovnoj (to je bilo negde pne :lol: ) samo se maglovito secam... I dok citam sam kao sigurna da znam ubicu pa se ispostavi da sam skroz promasila... i onda se odusevim sto je stara knjiga ispala nova ;)
Korisnikov avatar
By Dina
Film u nedelju...

Gospoðica Marple: Usnulo ubojstvo
SLEEPING MURDER
HTV1 04.06.2006. 09:55

Epizoda: 5
Giles i Gwenda Reed nedavno su stigli s Novog Zelanda i traže odgovaraju?u ku?u u Engleskoj. Hillside, viktorijanska vila s pogledom na Dillmouth, ?ini se idealnim izborom. No nedugo nakon što su se uselili, po?inju se dogaðati neobi?ne stvari. Gwendu stalno progoni osje?aj da je tu ve? bila. Giles je u Londonu u posjetu daljem roðaku Raymondu Westu. Raymond je pak u gostima kod najdraže tete Jane Marple. Svi zajedno otiðu na kazališnu predstavu usred koje Gwenda po?ne vrištati i bezglavo pobjegne van. Kasnije te ve?eri govori gðici Marple o svojoj viziji kako stoji na stubištu u Hillsideu i gleda u truplo mlade Helen. Giles i Gwenda vra?aju se u Devon odlu?ni da doku?e tajnu Hillsidea. Gðica Marple, boje?i se posljedica, putuje s njima.

Uloge: Joan Hickson (Miss Marple), Geraldine Alexander (Gwenda Reed), John Moulder-Brown (Giles Reed), Jean Anderson (Mrs. Fane), Terrence Hardiman (Walter Fane), Jack Watson (Mr. Foster), Joan Scott (Mrs. Crocker)
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by devokICA
Vel'ki sam fan, a poarO' me odusevljava, i fascinirana sam interpretacijom Davida Sucheta...svaka chas', chlovek je inace glumac u london royal academy..i tak to...upraFo se nerviram sto je ortak otiso' off a ja se lepo nakacila da skinem sve epizode..bah
devokICE, drago mi je da si ovde. Agata je dosta napisala pa je bas zgodno zaleci i iscitavati je; ima neprevedenih romana a ima i onoga sto ti je promaklo pa ti zelim prijatno citanje.

Korisnikov avatar
By Hys.
@ToT-hvajaaa na welKomu:wink:
e sad, ona je mnogo pisala i mozda ne bi bilo lose, ako to vec nema na temi da postavimo listu svih izdatih knjiga u svetu? E, da, Dina, znas sta me ziiiivooo zanima...znaci koji je andrak ovim na hrtu da agatu stavljaju u nedelju ujutro:vudu:Misim, u to doba sam najgore kontuzovana, znacii u nedelju ne izlazim iz kreveta pre 2 popodne:pms:
Skinula sam dvd rip poarot's kRisMas i advenChur in EgdZipshAn tumb:vegi:
kako sam hepiiiiiiiiiiii:zongler:
Korisnikov avatar
By Tot
DevokICE, moze, ali je korisno i da te obavestim za ovaj doma?i link o Agati ako nisi znala. Tu ?eš na?i mnogo informacija tog tipa.

DOMA?I SAJT O AGATI KRISTI

Poslednje što sam pro?itao od A.K. je nesre?a nevinih, pa cu videti dalje. Pri?alo se dosta o njenoj autobiografiji što je jednom davno izdato u hrvatskom izdanju ali tu knjigu nisam uspeo prona?i. Filmove na HRTu ne pratim ali Dina redovno pa ?e i dalje obaveštavati a o tome imaš i na pomenutom sajtu.

Korisnikov avatar
By Angelique
Originally posted by Tot
Pri?alo se dosta o njenoj autobiografiji što je jednom davno izdato u hrvatskom izdanju ali tu knjigu nisam uspeo prona?i.
Ja vec dugo obecavam tu autobiografiju "u skracenom izdanju" na sajtu ali ne stizem.
Procitala sam je jos pre par meseci i sva je podvucena i u napomenama sta je vazno ili zanimljivo...

Vec desetak dana radim na novim stranicama njene biografije na sajtu gde ce se naci dosta odlomaka iz autobiografije... ali ne verujem da cu skoro da zavrsim i postavim na sajt jer je knjiga jako obimna a ja to radim detaljno jer ne bih da radim dva puta isti posao

Planiram da zavrsim do kraja juna (sredine jula) ako me nesto ne omete jer radim jos 2-3 sajta uporedo a imam i neke druge poslove... U svakom slucaju mislim da ce biti postavljeno tokom leta...

Ja nedeljom ujutru Agatu (Miss Marple) preskacem jer ih imam uglavnom snimljene na VHS... Sledece nedelje gledam Hotel Bertram jer ga nemam, a cekam i jos dva filma...

Nego gde ste svi vi na nasoj Citaonici...? Malo nam je dostadno tamo bez vas... :nokti:
Korisnikov avatar
By Hys.
E tot, hvaja za sajtic, a sto se tice te njene autobiografije, u mojoj biblioteci su je imali:hyper:Ja sam je uzela pre nekih godinu dana, verovatno je jos uvek imaju..ako ste zainteresovani, biblioteka je Bora Stankovic u ulici Gavrila Principa, pored osnovne skole "Isidora Sekulic"-pa ko prvi devojci...posto mislim da imaju samo jedan primerak!Vec vas vidim kako trcite do zelenjaka pre no sto je neko uzme:kokice:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!