Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Skyen
Vase preporuke, iskustva, zapazanja - DVD plejeri i ozvucenje shodno tome?
Korisnikov avatar
By KiWi
Aplikacije ili aparati?
Korisnikov avatar
By Skyen
hardware za tv upotrebu
By superfly
može nešto vako, marka onkyo: :D

Slika
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zavisi šta želiš: koliko para planiraš da potrošiš, kolika ti je soba, kakav (koliki) ekran imaš, koliko para planiraš da potrošiš...

iz mog iskustva i ove jeftine varijante od cca. 80 EUR su sasvim okej prostorije od 30-ak kvadrata. to su sve neki kineski plejeri, mada ako obratiš pažnju skonta?eš i da brandirane plejere zapravo prave Kinezi, a onda kompanije koja je naru?ila OEM robu, samo nalepi svoju etiketu.

obrati pažnju na to koje tehnologije podržava, da li ?ita DivX i sve vrste DVD diskova.
Korisnikov avatar
By Skyen
pa Sony ne bih jer je za njih uvek vazilo da slabije citaju makar malo ogrebane diskove. nesto sam smeknuka pioneer-a sa njegovim ozvucenjem, oni su bar za ozvucenje odlicni, a kazu da je i plejer dobar. naravno, cita sve dvd, dvix, mp3... mislim, danas tesko moze da se kupi nesto preterano drugacije, sve to prave Kinezi. brat ima Xoro kod kuce, super je, nema sta, al ga ovdi di sam ja nesto nisam nasla. a i htela bih neko "nadrkanije" ozvucenje, cena:prava sitnica :sluske:
Korisnikov avatar
By bigirl
Pioneer! Za dvd-eve ubedljivo naj.
By superfly
@2Q2Bstr8 : pretpostavljam da mislis na dvd-plejere sa ugradjenim pojacalom + zvucnici = 80evra cim pominjes kvadraturu sobe. aj mi rekni gde ima to cudo da se kupi. ;)

@skyen: ne zuri, lepo nabavi xoro 3100 jer cita sve moguce kodeke + nakaci komplet (recimo NEO) zvucnika i da te bog vidi!

:sunce:
By fazza
Kakve li sluchajnosti, bash sam sebi danas pazario home theatre sistem. :)

Sinoc sam visio na netu i trazio neki dobar sistem, da nije mnogo skup a da ima
sve shto mi treba, i zalepio se za Panasonic SC-HT535. Prvo me je oborio sa
nogu kako izgleda, a onda sam trazio specifikacije i skontao da ima sve shto
mi treba.

Chita i DivX, a podrzava CDR+RW, DVD+-R+RW, DVDROM, otvara DivX filmove
snimljene na DVD mediju (shto neki playeri ne mogu)...etc.

Sklopio sam ga vecheras - instalacija je prilichno jednostavna s tim shto mora
da se obrati paznja gde ide koji kabal (2x front, 2x surround, 1x center +
subwoofer).

Isprobao sam DVD, DivX - sve radi perfektno - jedino shto imam zamerku na
velichinu fonta u DivX filmovima ali to je tako na vecini playera, i verovatno ce
biti prepravljeno u nekim buducim firmware-ima.

Jachina zvuchnika (sve ukupno) je 600W RMS.

Cena sistema je 23,000.

Slika

Imash i mnogo jeftinije home theatre sisteme (od 11,000 pa na dalje), a sve
zavisi od toga koliko jachinu ozvuchenja hocesh, i koliko kvalitetan player, i sa
kojim mogucnostima.

Ako vec kupujesh DVD player onda kupi kompletan sistem, a ne samo player,
jer to nije to. Prava stvar se oseti tek sa pravim ozvuchenjem.

Ako imash love preporuchujem ti Panasonic, mozda bash ovaj sistem od 600W
koji je 23,000 (danas kupio u Tehnomaniji), ili isti ovakav Panasonic, ali 400W,
koji je oko 18,000.

Predlazem ti da pogledash sajt TEHNOMANIJE.
Tamo imash bash veliki izbor, sa cenama i najosnovnijim specifijacijama.
By fazza
Originally posted by Skyen
nesto sam smeknuka pioneer-a sa njegovim ozvucenjem, oni su bar za ozvucenje odlicni, a kazu da je i plejer dobar. naravno, cita sve dvd, dvix, mp3...
Imash jedan dobar model Pioneer-a sa bezichnim sistemom zvuchnika.
U Tehnomaniji mozesh da ga kupish za 23,000-. Podrzava i DivX, a jachina
zvuchnika (ukupno) je 360W.
Korisnikov avatar
By Skyen
falaaaaaaa vam svima na predlozima :)

@fazza
ja bih u principu kvalitetno ozvucenje, ali ne mora da bude previse jako, stanari me vec proganjaju zbog pojacala, xexe

inace taj model Panasonica sam bas sinoc spazila i shopu, ogovorama mi raspodela oblika i visine zvucnika, uklapa mi se u konfiguraciju stana, tak da, hmmmm, u uzem je izboru, uz Xoro

ti javi kako se ponasa i zelim ti dobar tek uz njega :)
By fazza
falaaaaaaa vam svima na predlozima :)

@fazza
ja bih u principu kvalitetno ozvucenje, ali ne mora da bude previse jako, stanari me vec proganjaju zbog pojacala, xexe
Onda definitivno Panasonic! :) Juche kad sam otishao u Tehnomaniju namerno
sam pitao prodavca da mi preporuchi neki DVD sistem, da vidim shta ce da mi
kaze, i odmah se uhvatio za Panasonic, za kojeg sam unapred znao da je
trenutno jedan od najboljih sistema. Pitao sam ga i za Pioneer kasnije, ali je i
dalje insistirao na Panasonic-u.

Rekoh ti da imash i kombinaciju sa ukupnom jachinom zvuchnika od 400W,
shto izadje neshto manje od 18,000. Ja sam isto prvo mislio da uzmem taj, ali
sam se predomislio jer sam hteo nadrndanije zvuchnike sa postoljem, tako da
sam se opredelio za onaj od 600W (SC-HT535).
inace taj model Panasonica sam bas sinoc spazila i shopu, ogovorama mi raspodela oblika i visine zvucnika, uklapa mi se u konfiguraciju stana, tak da, hmmmm, u uzem je izboru, uz Xoro

ti javi kako se ponasa i zelim ti dobar tek uz njega :)
Kazem ti, Panasonic je, barem po meni, najlepshi DVD sistem koji sam video.
Naravno, ni tako lepog ne bih ga kupio da ima neku manu. Bitno je da
podrzava sve ono shto je aktuelno, i sve vrste medija.

Za Xoro sam chuo da je dobar, mada ga nisam ni uzeo u razmatranje zbog
toga shto je meni to potpuno nepoznat proizvodjach, nisam siguran koliko je
kvalitetan i nema bash nekog izbora modela. Ono shto ima u Tehnomaniji je
samo jedan model koji koshta oko 13,000, sa slabim ozvuchenjem. Mozda
negde postoji veci izbor, ali sve jedno, posle par loshih iskustava sa
LG-jem i Samsungom, ne bih bash da rizikujem sa Xoro-m. :)
By fazza
Ova moja Panasondza otvara i video fajlove kompresovane sa DivX 6. :) Malo
pre provereno. :)
Koji je najbolji?
Novac nije problem! :saint:

Xwave/Xoro/Samsung/LG/Skyision?

Potrebno je samo sve da pushta i da titlovi budu savrsheni!

Trenutno imam Xwave 9400 i prezadovoljan sam, ali mora da postoji neki bolji... :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zašto ga menjaš ako si zadovoljan? u tom cenovnom rangu ćeš teško naći nešto dovoljno bolje da bi menjao taj svoj. eventualno da daš više novaca, ali onda planiraj da kupuješ i pojačalo, veliki TV, zvučnike i sve pride za pravi doživljaj.
Korisnikov avatar
By andjela
trenutno je dvd na vrhuncu i sve jedno je sta ces kupiti. bolje uzeti neki jeftiniji model, a bolji lcdtv (1080p full hd ready) i dobro ozvucenje, pa cekati blueray, koji polako ali sigurno pojeftinjuje.
Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Dakle, povremeno posećujem svoje sestriće i obično kada navraćam donesem im neki DVD crtać. U početku su to bili Diznijevi, sada se već malo poraslo, pa se lože na Anime, Pixarove crtaće, i dečije filmove tipa Stjuart Litl, Air Bud (njega znaju napamet!) i neki Power Rangers Jungle Fury koji ne liče ni na šta, ali oni za njima lude!

Jedini "problem" je što oni nemaju DVD player već to gledaju preko kompa. Tužno je gledati ih kako se migolje na jednoj kancelarijskoj stolici ceo film, pa sam odlučio da im kupim DVD player (prvo sam razmišljao da im kupim stolicu, ali DVD player je bolje rešenje jer imaju veliki TV).

TV nije nešto preterano nov (kupljen kad su se oni rodili, znači negde oko 1999). Verujem da može da se nakači DVD player na njega. Uostalom, valjda može na svaki TV.

Ne bih da im kupim neki najjeftiniji, ali ne bih ni celu platu da ostavim u prodavnici tehnike. Ima li neko dobar predlog šta da im pazarim?

I kako se kreću cene DVD playera?
By biotherm
Mislim da bi bio dobar izbor, za tvoje sestrice. :)

Da si planirao kupiti sebi, savetovao bih da pricekas da pocnu padati cene BluRay plejera, jer mi je nekako glupo sada kupiti dvd player a dolazi nam BluRay, a i vec imas da kupis filmove u Videopolisu (iskreno, skuplji su u odnosu na DVD-je, vise se isplati ako imas TV sa HD)
By Sixto
Originally posted by KiWi
Slika

Dakle, povremeno posećujem svoje sestriće i obično kada navraćam donesem im neki DVD crtać. U početku su to bili Diznijevi, sada se već malo poraslo, pa se lože na Anime, Pixarove crtaće, i dečije filmove tipa Stjuart Litl, Air Bud (njega znaju napamet!) i neki Power Rangers Jungle Fury koji ne liče ni na šta, ali oni za njima lude!

Jedini "problem" je što oni nemaju DVD player već to gledaju preko kompa. Tužno je gledati ih kako se migolje na jednoj kancelarijskoj stolici ceo film, pa sam odlučio da im kupim DVD player (prvo sam razmišljao da im kupim stolicu, ali DVD player je bolje rešenje jer imaju veliki TV).

TV nije nešto preterano nov (kupljen kad su se oni rodili, znači negde oko 1999). Verujem da može da se nakači DVD player na njega. Uostalom, valjda može na svaki TV.

Ne bih da im kupim neki najjeftiniji, ali ne bih ni celu platu da ostavim u prodavnici tehnike. Ima li neko dobar predlog šta da im pazarim?

I kako se kreću cene DVD playera?
Kiwi da li ja to vidim Gospodara, extended verzije!?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Sixto
Kiwi da li ja to vidim Gospodara, extended verzije!?
Ne znam, slika je sa neta. Ali imam extended verzije u DivXu
Originally posted by ns.happy
kiwi, budi i moj ujak?
:) Vrlo rado :) ... Mada, ne znam kako bih se osećao da tebe kao sestrića počnem da spopadam ... nije mudro da ti budem ujka :D
By Sixto
Meni treba treci deo, al da se iskopira na sva 4 dual layer diska!
Korisnikov avatar
By andjela
dvd playeri su so old tehnology :)

uzmite lepo brd player i uzivajte u pravom smislu reci
By fazza
@Kiwi, samo ne kupuj nishta ne chemu pishe Beko. :) Imao sam prilike da vidim jedan primerak, potpuno nov, ja ga izvadio iz kutije, povezao, krenuo da ubacujem diskove - ne prepoznaje ni jedan. Dok ga je vrteo chulo se neko udaranje i shkripanje, prava shklopocija! :lol: Sutradan me komshije ponovo zvale da im povezhem DVD, samo ovoga puta neki X Wave-ov, moguce da je bash taj model 9500, i taj je radio bez ikakvih problema, chak su mu i titlovi solidni.

Kad kupish uredjaj, bilo koji, odmah ga isprobaj i ako ne radi (shto je danas chesta pojava) odmah im vracaj i trazhi zamenu ili da ti vrate pare. Ako nece, tu je trzhishna inspekcija. Ovaj Beko o kome sam ti prichao, kupljen je bash u Tehnomaniji. Pravili su pitanje komshiji oko zamene ali su na kraju popustili. Ja sam takodje proshle godine imao loshe iskustvo sa Tehnomanijom, prodali su mi neispravan klima uredjaj, tj. neispravnu spoljnu jedinicu, shto je ustanovljeno tek pri ugradnji. Dodushe, odmah su dali nalog da se zameni, nova spoljna jedinica stigla je sutradan, ali mi je mamlaz koji ju je doneo krenuo da jede govna o nekoj izjavi koju je majstor napisao, tako da sam izgubio zhivce sa njima, i pravo da ti kazhem ne znam da li cu ikad ishta vrednije kupovati kod njih. Em sam dao kesh, em su me posle drkali...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjela

Šta će deci koja imaju hrpu DVD diskova sa crtaćima blu ray player? Oni nemaju TV koji podržava HD, a ni diskove sa kojih bi puštali sebi filmove. Meni treba neki koji čita sve titlove i sve DVD-jeve kupljene po trafikama, super-marketima ili kopirano sa diskova iz DVD kluba. Ne tražim neke kerefeke, jer ih deca sigurno neće koristiti ...

P.S. Ne razmišljam da sebi pazarim DVD player ... već ću da uzmem HD ekran pa ću da ih puštam sa diska ...
By Sixto
Originally posted by andjela

A kaj je brd?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!