Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Magija

1.da
27
45%
2.ne
23
38%
3.ne znam
10
17%
Korisnikov avatar
By Aradija
slazem se sa Minom..bravo,devojko!
Ja verujem u magiju,ali nju pravi nas um,ne svece,pentagrami,wandovi,athamei i sl.
Ne verujem u gledanje u solju i sl...da li ste znali da postoji i gledanje u lisce?!mislim stvarno..:teletabisi:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Verujem u nesto sto je u davnim vremenima nazvano magijom(ja jedino priznajem magiju uma i volju), a recnikom danasnjeg drustva to bi bio skup raznih psiholoskih momenata.
Korisnikov avatar
By svejedno
Gledanje u lishce ne treba olako odbacivati.. kao ni gledanja u pasulj, grancice i td.
Teorija je sledeca - nista se ne desava slucajno, i lisce je palo bas na tu stranu kao odgovor na tvoje pitanje.
To je princip slichan principu tarota ili chak ji-djinga.
naravno, kao i sa tarotom, chovek mora posedovati znanje u radu sa bilo chime.

Freya:
''Verujem u nesto sto je u davnim vremenima nazvano magijom(ja jedino priznajem magiju uma i volju), a recnikom danasnjeg drustva to bi bio skup raznih psiholoskih momenata.''

Vidi, to je delimichno tachno.
Tachno je sto se tice volje i discipline uma.
Ali to sto su ljudi npr. objasnili nastanak duge, nikada nece umanjiti njenu velicanstvanost.

Chovechanstvo je, na globalnom nivou, dostiglo stanje magusa, maga.
Ovladali smo (chovechanstvo) sa dve najosnovnije sile u "novom dobu"- elektricitet i magnetizam. Baterijska lampa bi se nekada takodje smatrala volshebnom stvari. Vise nije tako ali je jednako velicanstvena chinjenica da kontrolishes svetlost u ruci.
Zamislite da ostanete bez energije i shvaticete da je zaista tako.

Iskreno verujem da se njima (elek. & magn.) moze ovladati i na licnom nivou.

Postoje i slucajni dokazi u npr. onom celavom coveku koji stavlja sijalicu u usta te ona zasvetli i td. On je tako rodjen, ja mislim.

Ali snagom volje moze se sve.
Korisnikov avatar
By radoznala
Postojanje magije argumentujem jednom ozbiljnom naukom koja kroz vreme belezi izuzetan napredak kod Srba-REKLAMIBABALOGIJOM
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by radoznala
Postojanje magije argumentujem jednom ozbiljnom naukom koja kroz vreme belezi izuzetan napredak kod Srba-REKLAMIBABALOGIJOM
Eh, svi misle da se babe bave magijom. Retko koja baba ima toliko energije, poznajem mnogo više mladih koji se time bave. Uostalom, ove savremene babe ne znaju da se bave magijom. One koje su znale izumrele su a da svoje znanje nisu prenele. Poštujem vaše neverovanje u magiju /dok je ne osetite na svojoj koži/.
:mag: :putnik: :djavo:
Korisnikov avatar
By Beli Dečak
OoOoooo DA! Magija itekako postoji :) Ja sam magichan :lizalica:

:drama:
Korisnikov avatar
By Adenim
Postoji, al zamalo..... :saint: :djavo: :opatica: :egzorcist:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Nisam verovao u magiju, dok se nisam na primerima iz bliže okoline uverio u postojanje iste. Uvek sam ismevao ljude koji su verovali u tako nešto, ali sad sam i ja stavio prst na ?elo...
Pitanje je samo, kada ?emo i da li ?emo uopšte ikada da se oslobodimo paganizma? :cowboy:
Korisnikov avatar
By gari
Ja ne samo da verujem u magiju nego se i bavim njom. Ko ho?e da pokuša neka mi se samo javi na U2U. Sve je besplatno i bezopasno.

:komp: :alikako: :hug:
By Bastet
Verujem u magiju uma a ne u neku tipa "Hari Poter"...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ne verujem u magiju i mislim da je sve to glupost.
Korisnikov avatar
By gari
Magija postoji od kada postoji i ?ovek. Bez nje se ne može. Da bi postojalo dobro mora postojati i zlo, bez svetlosti nema tame i bez tame nema svetlosti.

:smilegrin: :ugriz: :spank:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by ok_decko
Nisam verovao u magiju, dok se nisam na primerima iz bliže okoline uverio u postojanje iste. Uvek sam ismevao ljude koji su verovali u tako nešto, ali sad sam i ja stavio prst na ?elo...
Pitanje je samo, kada ?emo i da li ?emo uopšte ikada da se oslobodimo paganizma? :cowboy:
A sto bi se oslobadjali paganizma?

Mislim zasto je normalno da svi veruju u nesto sto nikada nisu videli, ali su tome necemu posvecene mnoge agrade svetilista i sl.... Religija mu dodje kao komercijalna vera (mislim na hriscanstvo i slicne mu religije...)
Ako cemo vec da cepidlacimo, Bog je STVORIO bla bla... To mu dodje kao magija?

Ja verujem da postoji magija, ne bas u obliku u kome je prikazuju na tv-u i u knjigama, ali ona sigurno postoji i neobjasnjiva je, kao i ljubav recimo.

:zastava:
Korisnikov avatar
By gari
Paganizam je još uvek prirodno stanje ?oveka. Iz njega su nastale monoteisti?ke religije.

:zvezda: :nope: :sleep:
By Dj-Girl
glasala sam da..

magic is real..i to jos kako
Korisnikov avatar
By Kiborg
Mali update: Glasao za NE jer u vreme mog prvog posta na ovu temu nisam mogao da glasam (bio nedovoljan broj postova za to ili šta ve?).
Korisnikov avatar
By gari
Eh-Kiborg, sve što je sastavljeno od ?ove?ije ruke može i da se rastavi, ali ono što je sastavljeno voljom nebeskih sila teško može da se rastavi. Magija je deo sveopšteg kolektivnog nesvesnog pa se tako može na sve primenjivati /pa i na kompjutere/. Recimo, tvoj kompjuter može iznenada da "poludi" i da ne izvršava tvoje komande a sve pod uticajem magije nekog drugog kompjutera /biološkog/.

:bye: :mete: :hail:
Korisnikov avatar
By Primeval
Dođite u moje selo (uopšte neku ruralnu sredinu) pa da vidite šta magije može. Zaprepastili biste ste! :)
Ja verujem i znam da postoji. Samo što je svi doživljavaju kao nešto "spoznajno, nešto tamo, nešto živo
za sebe koje deliju na svoju ruku". Dakle, moj odgovor je: DA. :D
Korisnikov avatar
By Jovanaaa
Negde sam procitala sledecu "definiciju magije", bas mi se dopala :
Magija je svesno upravljanje energijom da bi ona činila što ti želiš... Mada postoji i nesvesna magija i svako je od nas makar jednom iskusio, svi ponekad nesvesno utičemo na druge, na ishod nečega i slično.
Naprimer uvereni smo da će se nešto loše dogoditi-šaljemo energiju i ona nam se vraća sa lošim posledicama.
Vrsta magije ima jako puno, svaka po sebi neće funkcionisati ako ne posedujemo određenu moć koncentracije i baratanje sa energijom i elementima.
Uglavnom:
-magija predstavlja svesno upravljanje energijom da bi nam služila u neke svrhe...
-najnaprednija magija je ona u kojoj nam ne trebaju nikakvi sastojci,već samo naš um...
-svaka naša misao je energija...
-u magiji ne postoji strah,jer strah samo može tvoju magiju okrenuti protiv tebe ...
Dakle, verujem :vestica:
Korisnikov avatar
By Madonna
magija............ :sigh:

i want to go back to my childhood!! :rida:
Korisnikov avatar
By Allkey
magija postoji, tu je ona. kao i elektricitet.

i jako je kul kada se pronađe način da se usmeri, to jest iskoristi na pravi način.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Wilhelmina
ali ako je dozvoljeno verovati da je devica rodila dete i da je neko hodao po vodi ili da je bio sin nekoga koga niko ne poznaje, a svi ga se plase, ne vidim razlog zasto neko ne bi verovao i da ce mu pljuvanje u kafu doneti srecu.
to jako puno govori o ljudima, a o postojanju magicnog nista... :nokti:
ljudi veruju, jer zele da veruju...
elem, verovati i znati nije isto...
ja ne verujem da postoje glupi ljudi, ja znam da postoje glupi ljudi... :yes:

glasao za opciju 2: NE... :jazzva:
Korisnikov avatar
By Lady Achilles
Originally posted by Jovanaaa
Negde sam procitala sledecu "definiciju magije", bas mi se dopala :
Magija je svesno upravljanje energijom da bi ona činila što ti želiš... Mada postoji i nesvesna magija i svako je od nas makar jednom iskusio, svi ponekad nesvesno utičemo na druge, na ishod nečega i slično.
Naprimer uvereni smo da će se nešto loše dogoditi-šaljemo energiju i ona nam se vraća sa lošim posledicama.
Vrsta magije ima jako puno, svaka po sebi neće funkcionisati ako ne posedujemo određenu moć koncentracije i baratanje sa energijom i elementima.
Uglavnom:
-magija predstavlja svesno upravljanje energijom da bi nam služila u neke svrhe...
-najnaprednija magija je ona u kojoj nam ne trebaju nikakvi sastojci,već samo naš um...
-svaka naša misao je energija...
-u magiji ne postoji strah,jer strah samo može tvoju magiju okrenuti protiv tebe ...
Dakle, verujem :vestica:
E da to je magija.Svesno upravljenje energijom u licnu korist.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!