Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
ja mislim da smo mi uvek ljuti iskljucivo na sebe, besni sto smo dopustili da izgradimo iluzije koje neki ljudi zatim lako sruse... previse ocekivanja uvek donosi i previse patnje, patnja je samodestruktivna pa se psiha brani prebacivanjem krivice na druge usled cega nastaje mrznja, osecaj koji blokira zdrav razum, ali otklanja patnju.
tehnika oprastanja je veoma vazna za zdrav stav prema zivotu, a najteze je oprostiti sebi jer samim priznanjem da gresimo, povredjujemo sopstveni ego.
Korisnikov avatar
By bigirl
Ne. Ne umem da mrzim. Mogu da budem besna na nekog, ali ne i da ga mrzim.
Korisnikov avatar
By Dina
Svakako mogu da mrzim. Drugo je pitanje da li sebi dopustam da mrzim, a na to bi odgovor bio ne, tako da ne mrzim nikoga. Mislim da se ljubav i mrznja donekle spontano javljaju ali se ipak mogu kontrolisati i racionalizovati. Mrznja je negativno osecanje koje bi prvenstveno mene izjedalo, i umesto da se bavim necim kreativnim i obogacujucim zadrzavalo bi me u fiksaciji na nesto negativno, a svakako ne bih zelela da tako provodim zivot. Tako da gledam da sa osobom koju bih iz nekog razloga mogla mrzeti rascistim odnose, udaljim je i postanem ravnodusna ili razumem pa ako ne zavolim a ono bar ne mrzim.
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by EYA
ja mislim da smo mi uvek ljuti iskljucivo na sebe, besni sto smo dopustili da izgradimo iluzije koje neki ljudi zatim lako sruse... previse ocekivanja uvek donosi i previse patnje, patnja je samodestruktivna pa se psiha brani prebacivanjem krivice na druge usled cega nastaje mrznja, osecaj koji blokira zdrav razum, ali otklanja patnju.
tehnika oprastanja je veoma vazna za zdrav stav prema zivotu, a najteze je oprostiti sebi jer samim priznanjem da gresimo, povredjujemo sopstveni ego.
:up: apsolutna istina.Ja sam svega toga svesna,ali opet mi je lakse da mrzim nego da priznam sebi da sam pogresila sto sam poklonila poverenje pogresnim osobama....To je kao neki ventil kojim se oslobadjam te unutrasnje napetosti,mrzim nekog i to je to...
Naravno,nisam opterecena time,da razbijam glavu i smisljam osvetu...ne, dovoljno mi je samo da znam da tog nekog mrzim iz dna duse-i tu staje sve ostalo u vezi s tim.
Korisnikov avatar
By KiWi
Mogu ... mrzim tri osobe ...

Kad malo bolje razmislim ... potpuno sam ravnodušan prema tri osobe ... nit o?ekujem nit im nudim šansu da se pomere sa nule ... a baš da mrzim, ne mrzim ... mogu da budem ljut, ali to brzo proðe ...
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Super Mario
Da. Za to su omražene (dve) osobe same krive, i kada bi se maknule iz mog zivota ne bih ih mrzeo,verovatno zato sto ih ni ne bih ni video. :oskar:
Pa da, slicno je i kod mene. Kad bi nestale ne bih mrzeo. Ovako dok ih vidjam, pa jos skoro svaki dan, bice i mrznje. Los osecaj.

I REI je napisao nesto s cim se slazem.
By Bombina
Originally posted by tramp
ne mada znam da osetim bes i ljutnju ali to nije mrznja, meni je mrznja ipak dugotrajniji osecaj
ne mrzim nista
al ne osetim ,kako kad ne osetim mrznju imaju predosacaj
By Ахасвер
Ne mogu da mrzim istinski, od srca, svom snagom krvi. Za pravu mržnju, kao i za svaku drugu strast, ja nisam sposoban. Više je to neko ose?anje mlako. O da si studen ili vru?!
By Simor
Slazem se sa Morganom, i verujem da mrznja ima uvek neke veze sa ljubavlju. Zato sa ljudima koje volim, uvek pokusavam da prevazidjem nesporazum, pa i da redefinisemo odnos, kako nikakav resantiman ne bi ostao. Mrznjom uvek budemo kontaminirani. Ono sto osecam prema ljudima koji bitno narusavaju moj sistem vrednosti jeste prezir, koji je "korisno" osecanje jer neprihvatljive osobe stavlja van mog intimnog socijalnog sveta.
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by bambola
Originally posted by colorado
A sta ako nekad nije tako jednostavno otici od osobe koju mrzite? Sta ako jedva sastavljate kraj s krajem, a sef ili kolega s posla vam stalno nesto podmecu i to tako suptilno da im ne mozete nista, a ne mozete ni da odete, i jos se to dogadja svakodnevno?

Znam da ti se ne desava ova situacija,ali ipak da odgovorim...Onda cutis i u sebi stisavas tu mrznju,dok ne budes u situaciji da i ti nekom ne podmetnes ili jednostavno odes u velikom stilu.
A radis na tome da zapalis cim pre.
Ma to znam. Nego, pogresno sam postavio pitanje. Bilo je upuceno onima koji su izjavili da nikad ne mrze, a trebalo je da glasi: "Sta tad - da li ni tada ne mozete da mrzite?"
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da pitanje za one koji ne mogu da mrze mora da bude jos jace... Npr... neko (daleko bilo ali da zamislimo) vam na jako surov nacin ubije neku dragu osobu... kakvo osecanje prema ubici imate?
By жњ
Ranije me hvatala mrznja i to narocito kad me neko vrlo blizak u koga polazem najvece nade povredi. Vremenom sam shvatila da je upravo mrznja ta od koje mi nije dobro i koja me truje, tako da sam odlucila da je takvim ljudima najbolje dati oprost, ali im okrenuti ledja i nastaviti dalje... :pljuje: -> :party:
By Simor
Originally posted by amnesia
Vremenom sam shvatila da je upravo mrznja ta od koje mi nije dobro i koja me truje, tako da sam odlucila da je takvim ljudima najbolje dati oprost, ali im okrenuti ledja i nastaviti dalje...
To je vrhunska sposobnost. Svaka cast ako u tome uspevas.
By SUNNY B
mislila sam da mogu, jer mi je tako bilo lakse. a onda sam shvatila da je to moja slabost i nemoc da se nosim sa problemom, ili osobom i nekako promenila misljenje...zapravo, promenilo se samo od sebe i to sam ukapirala tek kada sam se jedno jutro probudila, pomislila na to sranje i shvatila da se vise ne nerviram oko toga... istog momenta je nestala i mrznja... ostala je jedino mrznja prema SAMOJ SEBI....:psiholog:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ sunny - :up:
Ne mogu da mrzim :) ... (nikog osim sebe)

..sto bih mrzela nekoga sto je los prema meni i sto je budala, pa on je takav, nisam ja ;)
Korisnikov avatar
By Andre87
Ja gledam i mrznju kroz ljubav:smilegrin:. Takva osoba me najcesce natera da uradim nesto za sta pre nisam imao petlje,volje,..da dokazem da mogu bolje i vise,...kad uspem,postajem joj zahvalan..cak je i zavolim. Najvaznije mi je da nisam ravnodusan. Dok osecas-zivis
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by EYA
"Nema velikih razocharenja, samo prvelikih ochekivanja"
Mada to je vec malo previshe zalazenje u osobjenjashtvo, za sve socijalne odnose potrebno je dvoje i ako se moze primeniti u dosta sluchajeva.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by bigirl
Ne. Ne umem da mrzim. Mogu da budem besna na nekog, ali ne i da ga mrzim.

Ja takodje.
Korisnikov avatar
By Ra
Da...naravno...i pretezno doticne osobe su obavestene.....iskreno nervira me to foliranje ja ne mrzim nikog ja sam fin blalblabla ...a u sebi kipte od besa i mrznje.....SVI MRZIMO !!!! samo pitanje je zasto(tj. iz kog razloga)?....

:kosach:
Korisnikov avatar
By Ra
P.s.Mrznja moze biti i pokretacka snaga....a ne samo destruktivna!!!

:kletva: :seljache: :rock: :kosach: :kletva: :seljache: :rock:
Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by Ra
Da...naravno...i pretezno doticne osobe su obavestene.....iskreno nervira me to foliranje ja ne mrzim nikog ja sam fin blalblabla ...a u sebi kipte od besa i mrznje.....SVI MRZIMO !!!! samo pitanje je zasto(tj. iz kog razloga)?....

Definisi sta za tebe znaci MRZETI,kad se pravis pametan pa nameces svoje misljenje,ili samo izigravas drkosa!:cool:
By Paris
Meni je infantilna konstatacija da je "mrznja suprotna ljubavi", mogla bih da navedem na hiljade primera kada je mrznja nastala prema nekome prema kome nismo nikada ni osetili ljubav ili cak nismo ni bili u takvoj relaciji da bi se ljubav uopste javila. (neko nam je povredio sujetu, povredio/ubio/ostetio nekoga koga smo mi voleli, ostetio nas materijalno, moralno, fizicki idr.) Cak i ako smo sa nekim bili bliski na nacin na koji se ovde podrazumeva (posto je topic jelte "ljubav i sexualnost") ne mora da znaci da je eventualno negativno osecanje koje se javilo prema toj osobi nastalo kao bilo kakva antiteza ljubavi. Mozda nam je samo povredjena sujeta, mozda smo razocarani tom osobom pa osecamo bes koji se pogresno tumaci kao mrznja nastala kao suprotnost ljubavi. Sve u svemu mislim da oni koji isticu da nikoga nisu mrzeli i da ne umeju da mrze su u sustini najveci hejteri, samo sto ne zele sebi (a i drugima da priznaju). Takvog negativnog osecanja se treba sto pre otarasiti jer ume da razjede i telo i dusu. Sto se tice gornje konstatacije da mrznja moze biti pokretacka snaga, to je tacno, ali ne kreativna vec destruktivna. Iz neceg negativnog se nikad nije rodilo nesto pozitivno, cak i ako to na prvi pogled tako ne izgleda.
Korisnikov avatar
By Ra
Slusaj pederko da ti kazem nesto kao prvo ne namecem svoje misljnje ....ovde se DISKUTUJE tj. barem ja misilim da forum tome sluzi ...sad mozda ...gresim ....

Kao drugo ja se izvinjavam ako sam pogresno shvatio ali moja definicija mrznje podrazumeva i biti bezosecajan,nezainteresovan,ljubomoran,prezirati itd. ...za mene sve to je deo mrznje samo sto moze biti raznih oblika i jacina ......ali sve u zivotu ima uticaj na nas i proizvodi odredjenu reakciju a to moze biti i ljubav a i neki oblik mrznje.....E sad mozda vi pod mrznjom podrazumevate samo onaj najaci oblik koji izaziva toliku mrznju prema nekom da je ta osoba spremna sve da uradi kako bi unistila,povredila (kako psihicki tako i fizicki)pa cak i ubila....mada cak i tada ja iskreno verujem da pod odredjenim okolnostima cak i ta jaka emocija je moguca kod svih!!!! :egzorcist: :egzorcist: :egzorcist:

P.s.Posto si me sad jebao u glavu da filozofiram da cujemo tvoju definiciju??drknem te u mozak malo!...

By Simor
Mrznja je osecanje koje neko oseca prema nekoj osobi za koju veruje da je zla i da ugrozava neku njegovu vrednost. Adekvatna je samo u ekstremnim situacijama, kada ima za cilj oslobodjenje osecanja krivice. Suprotnost ljubavi je neljubav, a tu spadaju i mrznja, ali i averzija, prezir, itd., itd. Bar tako kazu psihoterapeuti....
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by tramp
ne mada znam da osetim bes i ljutnju ali to nije mrznja, meni je mrznja ipak dugotrajniji osecaj
Slažem se sa ovim i dobar je taj bes i ljutnja jer, bar u mom slu?aju, na ovaj na?in me "proðe negativno stanje". Štaviše dok ima ljutnje mogu da se "vratim osobi",nanovo je prihvatim .

Ima ne?ega u mržnji što podrazumeva da se ljudi "dugotrajno lože" na neki objekat, vode s tom osobom perverznu ljubav u mislima, omogu?uju joj da egzistira u njihovom životu.

Naravno, verovatno nisam osloboðen mržnje, ali me neverovatno smara.Energija mi je potrebna za druge stvari.

Moji neprijatelj bi zdušno želeli da ih mrzim, jer ?injenica da oni mrze im nije dovoljna. Mržnja je vrsta tuðe patnje kojom bi hteli da se hrane.

Zastaršuju?i za svakoga je ose?aj bezna?ajnosti i usamljenosti koji se le?i u interakcijama sa drugima. Možemo podneti svaku vrstu ose?anja koje je usmereno ka nama, ali ne i ravnodušnost. Od tuðe ravnodušnosti bukvalno umiremo jer nas ona najintimnije pogaða u vlastito ose?anje bezna?ajnosti koje potiskujemo.

Mržnja nastaje usled patnje koja nam je naneta ali ona nastaje i usled pogrešnog intelektualnog stava. Stav: "ja sam u pravu, a ti grešiš"(a zapravo niko nije u pravu),zatim crno beli pogled na stvari,prenebregavanje ?injenice da su ljudi sasvim nesavršena bi?a.

Prezir mi je svojstveniji nego mržnja, ali me nagoni da se od takve osobe udaljim.

Dok se ljudi pale u ose?anju mržnje meni je svojstvenije da se prema osobi koja me je ne?im povredila ili razo?arala hladim...i tako mogu da se hladim sve više do jedne ta?ke kada povratak postaje nemogu?, a moja ravnodušnost savršena.To se naravno ne dešava ?esto.

Llubav i mržnja? Da ljudska ljubav može pre?i u mržnju temeljni je dokaz njene nesavršenosti.

Ipak svi mi težimo pravoj ljubavi. Takva ljubav nije komercijalna- ne propagira se mnogo u medijima i nije svedena na paradu erotskog ki?a i kvaziromantike. Ali je mogu?a.
Korisnikov avatar
By m..
Da, samo jednog imbecila koji mi je progonio prijateljicu godinama, i usput mi pretio preko telefona. I Slobu, dal zivog dal mrtvog, na isto mu se bere.
Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by Ra
Slusaj pederko da ti kazem nesto kao prvo ne namecem svoje misljnje ....ovde se DISKUTUJE tj. barem ja misilim da forum tome sluzi ...sad mozda ...gresim ....

Kao drugo ja se izvinjavam ako sam pogresno shvatio ali moja definicija mrznje podrazumeva i biti bezosecajan,nezainteresovan,ljubomoran,prezirati itd. ...za mene sve to je deo mrznje samo sto moze biti raznih oblika i jacina ......ali sve u zivotu ima uticaj na nas i proizvodi odredjenu reakciju a to moze biti i ljubav a i neki oblik mrznje.....E sad mozda vi pod mrznjom podrazumevate samo onaj najaci oblik koji izaziva toliku mrznju prema nekom da je ta osoba spremna sve da uradi kako bi unistila,povredila (kako psihicki tako i fizicki)pa cak i ubila....mada cak i tada ja iskreno verujem da pod odredjenim okolnostima cak i ta jaka emocija je moguca kod svih!!!! :egzorcist: :egzorcist: :egzorcist:

P.s.Posto si me sad jebao u glavu da filozofiram da cujemo tvoju definiciju??drknem te u mozak malo!...

Slusaj pedercicu,mrzi me da ti drobim sada o tome,nekako mi sirovo delujes,ionako ne bi ukapirao.
P.S. I dalje ne mrzim,tebe ponajmanje
:poklon: :poklon:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!