Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Granica bola i eutanazija

Nadati se i pokusavati medicinom
3
10%
Pokusati sve moguce pa i nadrealno
3
10%
Cekati da sam ode na onaj svet i gledati kako se muchi
Nema glasova
0%
Olaksati mu muke
21
68%
Ne znam,ne mogu da izaberem
4
13%
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Sixto
"...ako oni pristaju da finansiraju i dalje, zašto im ne dopustiti."!
znaci svodimo pitanje eutanazije na ekonomsku racunicu porodice!?
Pa nije to svinja koja se kolje pre vremena zato sto jede kukuruz koji je skup, a cena svinjskog mesa pala na trzistu pa se ne isplati drzati i hraniti istu!
banalizuješ de?ko... i izvla?iš moje re?i iz konteksta... mislim da sam jasno sve rekla uz deo koji si pomenuo :hand:
Sustina pitanja koja postavljam jesu kriterijumi koji treba da se ispune da bi neko bio "kandidat" za eutanaziju nista drugo!
Koji su parametri koji se uzimaju u obzir i koliko se oni mogu uzeti za definitivne i apsolutne!
Isto tako profil lekara, profesionalna biografija, nacela kojima treba konzilijum da se rukovodi, motivi clanstva u konzilijumu(nemozemo naterati nekog da bude u komisiji|), broj clanova, nacin glasanja....etc!
sa ovim se slažem

a ovde na forumu sudeci po zanimanjima sve elektricari, automehanicari, elektrotehnika, masinstvo, gradjevina, muska zanimanja bog te ma'zo!
Muskarcine sunce ti! :lol:

Alo medicinari bre, de ste, pomresmo ovde!
Edukacija nam treba za ovaj neuki narod!
Diskusija! Polemika! Replika!
:lol:
jel ti to imaš potrebu da naglasiš da si bogom dan što si doktor ili šta?
ima ovde mnogo tema o zdravlju... a ova je ponajmanje to... više je društvena tema... jer se ne ti?e samo doktora... na ovom Forumu SVI imaju pravo da diskutuju, a sa takvim stavom možeš samo ljude da odbiješ od diskusije!

:ccn:
By Gost
Pcelice,
srce moje,
vidim ja usamljeni smo mi ovde!

Alo medicinari bre, de ste, pomresmo ovde!
Edukacija nam treba za ovaj neuki narod!
Diskusija! Polemika! Replika!
:lol:
Ovaaaaj... srce... ne znam kako da
ti kažem ali Kiss Addict nam je polukoleginica!
:D
A ima medicinara, samo ih mrzi da postuju na ozbiljnim
temama.
Ali nek' si meni ti tu da talasaš dragi!!!
:kiss:
By Sixto
Niti sam nadmen, niti sam doktor, niti imam potrebu da nesto naglasavam i time talasam!
Samo pozivam ljude koji su obrazovani da govore o temi, da padne u arhivu kao mnoge do sada!
Ovde se na forumu o tako ozbiljnim temama ljudi izjasnjavaju kao da je pitanje Gucci ili Prada, Knjaz ili Rosa, Top ili Bottom!
Neka malo ljudi iz nase diskusije vide o cemu se radi, pa makar nista ne odpostovali, dovoljno je da citaju, da se iza nekih pitanja krije totalno drugi svet, da svaka medalja ima dve strane!
sutra ce sam znati vise i nista drugo, a od nase polemike verujem nista ne boli! zar ne?

Btw da nastavim:
sama si banalizovala ono sto pises
quote: ...ukoliko je bolesnik u komi... to je diskutabilno... jer postoji mogu?nost da ?e se probuditi iz kome... kad ne postoji nikakva mogu?nost, a to lekari mogu da ustanove, onda se konsultovati sa porodicom... ako oni pristaju da finansiraju i dalje, zašto im ne dopustiti.

U prevodu: kad lekari ustanove da nema povratka iz kome definitivno, ako porodica prihvati da finansira nek se odrzava u zivotu, ako ne! SEC! PiiiiiiiiiiiiiiP! Nema mozdanih talasa!

Bar tako izgleda kad procitas, probaj ponovo! Pazi kad pises sto zelis da kazes neko ce steci pogresan utisak!
Ne ulazim nikada u otvoreni konflikt ni sa kim ako ne moram, nadam se da te ne nervira ova nasa polemika preterano, valjda mozemo samo da razmenjujemo misljenja!?

Pcelice!
My love!
Let's shake some bones tonight!

:invalid: :smilegrin:
By Gost
Pcelice!
My love!
Let's shake some bones tonight!

:invalid: :smilegrin:
Sixto love kad bi ti samo znao
koliko te ova devoj?ica ovde ?ekala da
se registruješ na forumu.
:love:

Elem Kiss ti je super osoba za sagovornika,
jer devojka ne ska?e na prvu loptu.
Pa ?u Vas ja sa uživanjem ?itati i uletati povremeno!
:kiss:
By Sixto
Uletati! :cupakosu:
Odo odma u zbornicu da nadjem razrednu
pa u sekretarijat da uzmem ispisnicu
i ispisujem se iz skole!
:cupakosu:
By Gost
Pa Sixto love ja sam napisala u svom
prvom postu na temi nekoliko pitanja, koja
su ostala bez razvijene diskusije. Zato kažem
da ?u uletati u vašu.
I nemoj da mi odeš odavde ni slu?ajno! :love:
By Sixto
Ok!
Smrc!

Procitao sam sta si napisala u prvom postu!
Slazem se da je stanoviste razlicito od osobe do osobe, pitanje je samo "sa koje strane saltera" se nadjes!
Poslovica kaze, lako je sit gladnom srati!
Neznamo dok se ne nadjemo u toj situaciji, kako izgleda biti bolestan. Srbi idu kod lekara samo kad ih nesto boli. Hendikepirane osobe su isto tako ljudi sa bitno promenjenim kvalitetom zivota, neko ce reci nijr to ni izbliza isto, ali za njih je to kao da se ceo svet srusio!
Ali i oni imaju potrebu da nastave da zive, da se druze, da rade, da se bave sportom! Znaci da imaju ne dug vec kvalitetan zivot tj da ZIVE!
Isto tako ljudi oboleli od neizlecivih bolesti imaju potrebu da sacuvaju ono sto im je preostalo! Naravno ima i tu razlika, ali nemozemo sagledati koliko to njih pogadja ili ne dok se ne nadjemo u istoj situaciji!
Neki komentari(kiss addict, ne tvoji) na forumu mi izgledaju ko selekcija u hladnjaci, ovaj valja, ovaj valja, ovaj valja, ovaj skart, paf u djubre!
Osnovni cilj rehabilitacije al u najsirem smislu te reci ne samo u smislu kinezi i fizikalne terapije, jeste postizanje opitmalnog maximuma i potpuna integracija u u drustvenu i radnu sredinu!
NEmozemo uskratiti nikome pravo na izlecenje i zivot!
By Sixto
Ako ima jos neko misljenje, neka slobodno napise, diskutovacemo o njemu, necemo ga pojesti!
Zao mi je ako neko ovu diskusiju tumaci pogresno!

:cita:
By Gost
...Neznamo dok se ne nadjemo u toj situaciji, kako izgleda biti bolestan... Ali i oni imaju potrebu da nastave da zive, da se druze, da rade, da se bave sportom! Znaci da imaju ne dug vec kvalitetan zivot tj da ZIVE!
Isto tako ljudi oboleli od neizlecivih bolesti imaju potrebu da sacuvaju ono sto im je preostalo...!
Baš to! Lako je nama teoretisati sada
"jao ne, pa ja ne bih da se mu?im". Mene je porazilo,
jer mi je pokazalo koliko sam bila ograni?ena, kada
sam videla šta sve ljudi trpe. Jer sam bila ubeðena da je
bitan kvalitet života, a ne sam život. U stvari da ne
generalizujem, naravno da prihvatanje bolesti zavisi prvo od same
osobe, a onda u velikoj meri i od njenog okruženja.
Ali ja sada verujem da svako pre svega želi da živi.
I samim tim, koliko je moralno da odluku o eutanaziji
donese porodica, ako se obolela osoba prethodno nije
izjasnila?
By Sixto
Cini mi se da svi ti slucajevi koji se pojavljuju kao skandali godine gde majke traze dozvolu od predsednika, drzave i kog sve ne, u stvari su rezultat roditeljskog razmisljanja "Nemogu da ga vise gledam takvog"!
Samo detalj koji pokazuje koliko u svemu pa i u tome projektujemo ono sebicno "ja, ja i samo ja"!
Sta je sa tvrdnjama da komatozni bolesnici cuju svet oko njih!
Zamisli sprema se buljuk ljudi u tvojoj sobi na celu sa doktorom da pritisnu dugme 'off' a ti nemozes da kriknes!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!