Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by Hefaistion?uj ?itao... dali su mi knjigu u školi kao nagradu na kraju osmog razreda za odli?an uspeh... a radili smo ga posle u drugom ili tre?em srednje kao lektiru.
Da li je neko citao Stranca????
Da cujem vasa misjanja..... Ravnodusan covek ili covek koji tezi mudrosti ili pak pobunjenik sa razlogom?????Pre svega, mislim da je Marso "funkcionalno autisti?an" ?ovek (ne kao ja, nego u onom drugom smeru - on je "odrasli autisti?ar" i ništa ga ne interesuje, kao moju mamu, koju nikad nisam uspeo da ubedim da je neka knjiga interesantna i da treba da je pro?ita; ja sam "dete autisti?ar" i interesuju me detinjarije zbog kojih ne konstatujem svet "odraslih" - vidi po forumu).
Originally posted by Tot
O tome su pisane studije, o Mersou i tome ko je on zapravo; no presko?io bih sve to i krenuo od utiska koji ide iz simpatije prema tom liku, saživljavanja. Opšte je mesto da je Merso ?ovek današnjice koji je do krajnjih granica doveo svoju sumnju i ose?aj nepripadanja.
Dakle našao se tu gde se našao i shvatio da ne pripada; alijeniran, nesre?an, neprilagoðen, uskra?en, povreðen...sve je to manje važno...Merso je jednostavno ?ovek koji ne pripada ovom našem svetu, doveo je do krajnosti sve naše neizvesnosti...iako ga ne bih nazvao mudrim ono što ga približava mudrosti je jak intelekt koji odbacuje privide drugih...smatra nebitnim to što se oko njega neko kre?e kao i to što mu sude...jer je prihvatio neminovnosti svoga izgnanstva( a takvim se ose?a u našem svetu).To nije fatalizam mudraca, ali ni o?ajnika, ni onoga ko se samosažaljeva ni onoga ko želi izbe?i odgovornost. To je fatalizam krajnje i bolne lucidnosti. Otuda on ne može više lako biti povreðen ali se ne može ni nadati. To je danak odbacivanju svih privida.
Nije ni pobunjenik- samo odbija da prihvati svako uto?ište svaku nadu...
?ovek koji ne može da se uklopi, koji ne može da veruje, koji ne može da se nada..l istinski neprilagoðen a ipak nije bolesnik kakvim ga ponekad vide. On ne pripada ni jednom svetu.
Merso koji bi pripadao nekom plemenitijem svetu a zatim došao meðu nas mogao bi nam pomo?i jer sagledavanje naše egzistencije potrebuje njegov nemilosrdni stav neprihvatanja.
Ipak, takav Merso mesija ne postoji i ne treba ga meðu ljudima ni tražiti.
Originally posted by LemurPrava stvar. Citaces sasvim novi roman. Zaista, jedan je u 18, mnogo bolji kad si stariji, kad vise znas...
Ja sam "Stranca" prvi put procitao u cetvrtom razredu gimnazije. Bio sam odusevljen. Tada sam prvi put uspeo da dobijm 5 kod moje profesorke srpskog.
Mislim da je vreme da je ponovo procitam!
Originally posted by LemurISTO! Ne verujem... samo mislim da je bio treci srednje u mom slucaju... i jedina lektira za koju sam se javljala dobrovoljno da komentarisem....
Ja sam "Stranca" prvi put procitao u cetvrtom razredu gimnazije. Bio sam odusevljen. Tada sam prvi put uspeo da dobijm 5 kod moje profesorke srpskog.
Mislim da je vreme da je ponovo procitam!
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!