Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by gariOpet se vra?amo na "nastavni?e, NISTE FER! Ho?emo svi petice!"
Ali Zooey i da te je neko silovao, to jadno bi?e koje bi ti abortirala nije krivo što je stvoreno na taj na?in.
Originally posted by gariDA si zensko, da li bi zeleo da plod silovanja u tebi zivi devet meseci? Kakve bi to dalekosezne posledice ostavilo na tebe?!
Ali Zooey i da te je neko silovao, to jadno bi?e koje bi ti abortirala nije krivo što je stvoreno na taj na?in. Opet ubijaš bi?e koje nema nikakvu krivicu a deo je tebe...
![]()
Originally posted by gariZnam da to bice ne bi bilo krivo za to. Ali ne bih mogla to da podnesem. I jednog dana, sta reci tom djetetu? Ko mu je otac? Kako bi se to dijete osjecalo kada bi saznalo na koji nacin je stvoreno? Ili skrivati to cijeli zivot od djeteta?
Ali Zooey i da te je neko silovao, to jadno bi?e koje bi ti abortirala nije krivo što je stvoreno na taj na?in. Opet ubijaš bi?e koje nema nikakvu krivicu a deo je tebe...
![]()
Originally posted by gariYou are under the wrong impression that life owes you anything. (Goldie Hawn u nekom filmu...)
Život nije fer i priroda nije fer?
Opet, da li je to dete krivo što je nastalo silovanjem?Niko nece abortirati DETE, oh Gospode!
Da li je bolje roditi ga a kada bude bilo sposobno da shvati objasniti mu kako je nastalo.Znas, sine, mama te mrzi zato sto ju je neki cika jebao bez dozvole u blatu, jedne veceri, evo, sad ce ti majka pokazati i gde...
Mislite da su sva deca nastala u bra?nim zajednicama nastala iz ljubavi?Naravno da ne, ali nije isto silovanje i slucajna trudnoca. Mada po pravu na abortus i u jednom i u drugom slucaju, jesu izjednaceni.
A šta sa detetom kome umre otac pre roðenja? I njega treba abortirati jer nema oca? U USA sada tre?ina žena ide u banke sperme da se oplodi pa i ne zna ko je otac deteta? Pa šta onda? Nema pravo na život jer mu se otac ne zna?Ako majka ne zeli da ga rodi, nije vazno sve da mu je otac predsednik USA.
Otac je silovatelj? Dete za to nimalo nije krivo i zaslužilo je bar toliko da mu se da ŠANSA...Koja, bre, sansa? Kome? Zasto? Niko ne moze naterati zenu da iznese trudnocu do kraja ako ona to ne zeli.
Originally posted by gariSreco, nemoj slucajno da operises tumor ako ga nekad dobijes, jer je to zivo bice, posto se celije dele...
-nešto je živo onoga renutka kada po?nu ?elije da se dele a ne kada /po tvom kriteriju tj. medicine/ fetus maltene po?ne da govori.
Šta je za tebe živa a šta neživa priroda izgleda da tamo još niste raskrstili. Za tebe i medicinu ni jajna ?elija ni spermatozoid pa ni oploðena jajna ?elija nisu žive /valjda su neke stene šta li, možda moravski pesak, šoder.../. Pitanje glasi:KADA zvani?no po?inje nešto da bude živo, kada medicina to odlu?i ili priroda?Medicina izucava jedan aspekt prirode. Iz tog razloga izmedju ta dva termina se uslovno moze staviti znak jednakosti.
Kada je neko mrtav /neživ/ kada medicina to odlu?i ili kad ga pokrije crna zemljica? Vi sada na aparatima možete da držite i mrtvog ?oveka mesecima i godinama /vešta?ka plu?a, vešta?ko srce, vešta?ki bubreg.../ Vampiri, gde ste...Gloghov kolac...Beli lukac...Bem ti...
![]()
![]()
Originally posted by gariNije stvar u tome sto to dijete ne bi imalo oca. Meni je problem roditi nekog ko je stvoren na tako negativan, brutalan, nasilan nacin. I mozda to uopste nije moralno, sam taj cin mozda nije moralan, ali svi smo mi ponekad nemoralni, i radijecu abortirati, nego da poludim i izgubim svoje zdravlje i sebe.
Život nije fer i priroda nije fer? Da je to tako polovina ?ove?anstva bi danas bila mrtva, jer ako bismo pustili da deluju prirodni zakoni /preživljavaju samo najja?e jedinke u vrsti a radi poboljšanja vrste/ onda bi polovina roðenih beba umirala. Ovako, medicina održava u životu veliki broj ljudi koje bi priroda odavno eliminisala. Opet, da li je to dete krivo što je nastalo silovanjem? Da li je bolje roditi ga a kada bude bilo sposobno da shvati objasniti mu kako je nastalo. Mislite da su sva deca nastala u bra?nim zajednicama nastala iz ljubavi? A šta sa detetom kome umre otac pre roðenja? I njega treba abortirati jer nema oca? U USA sada tre?ina žena ide u banke sperme da se oplodi pa i ne zna ko je otac deteta? Pa šta onda? Nema pravo na život jer mu se otac ne zna? Otac je silovatelj? Dete za to nimalo nije krivo i zaslužilo je bar toliko da mu se da ŠANSA...
![]()
Originally posted by garišto ne zna?i da je to nešto DOBRO ako je Bora Stankovi? opisao... kako ti to opisa, to ispade jedna OK praksa...
Te rodoskrvne veze opisao je Bora Stankovi? u nekoliko drama...
Originally posted by gariZena je homo sapiens, bas kao i muskarac. Ima glavu, ruke, noge, jedan nos, par ociju, usiju, po pet prstiju na svakoj ruci i nozi, umesto penisa ima vaginu. Ima i mozak, bas kao sto ga ima i muskarac. Ima i svest. I psihu. Neke religije zenama osporavaju dusu, ali to nije razlog terati nekoga da radi stvari koje ne zeli. Apsolutno me ne zanimaju razliciti razlozi zbog kojih se zene odlucuju na abortus, jer su toliko razliciti i individualni. A i neukusno je i nepristojno da zavirujes u neciji zivot, posebno u onaj bolniji deo kao sto je odricanje deteta. To je pravo zene. Da bira kada ce i sa kim imati dete, a kada ne. Apsolutno mi je odvratno kada cujem da neke zene odbijaju da koriste kontracepciju ili koriste nepouzdane metode i da su imale po cetiri-pet abortusa zbog sopstvene gluposti i neodgovornosti. Zena koja se pravilno ponasa prema sebi samoj, nikada sebi nece dozvoliti da dodje do nezeljene trudnoce. To vazi za situacije koje moze da kontrolise (silovanje ne moze da se kontrolise, to je nasilan akt). Ipak, desava se... I mislim da zaista nema razloga da se bilo ko primorava na reprodukciju ( zabranom abortusa samo smo korak daleko od bolnica u kojima sve zene preko 25 godina cekaju da budu oplodjene spermom odgovarajuceg davaoca i primorane da zacnu i rode dete) ili da neko dete bude obelezeno kao nezeljeno. U tom slucaju imamo dva promasena slucaja: zenu koja je zbog trudnoce propustila deo svoje mladosti i bezbriznosti, neke od njih i priliku da se obrazuju, i dete, koje, iako nesvesno, je tu zenu sprecilo u ostvarivanju tih planova.
Daj, ne zezajte se više. Spermatozoidi sadrže samo polovinu informacija a drugu polovinu jajna ?elija. Tek kada se spoje po?inje deoba te se od tada i ra?una da je nastalo živo bi?e. Ne znam MinaHaker u ?emu je problem o?uvati dete? Da li je to svrha abortusa-oslobaðanje sebe od odgovornosti brige za dete? Strah od odgovonosti? Ja bih želeo da imam dete i ?uvao bih ga ali Bog mi je to uskratio. Zato sam u?io hiljade dece /tuðe/ i sve sam ih voleo kao da su moja. Zato se naježim kada ?ujem za abortus i pomislim da je u kanalizaciji završio neki pisac, muzi?ar, radnik...Užasno, užasno...Mislim da su žene ipak okrutnije od muškaraca...
![]()
Originally posted by KupperApsolutno se slazem sa ovim postom, osim u slucajevima kada dodje do silovanja ili kada muskarac odluci da zenu napusti posto je ova zatrudnela. Neretko se desava da se brakovi raspadaju nakon sto im se beba pridruzi, sto je vrlo zalosno. Odnos deteta i majke je znatno drugaciji od odnosa deteta i oca, ali emocije na toj relaciji (dete-otac) su veoma vazne i rekla bih, neophodne. Ali cega nema, bez toga se moze..
Originally posted by MinaHarker
Zena je homo sapiens, bas kao i muskarac.
Nema spora. Sa potpuno drugacijom biologijom (sto se odnosi i na, gore pomenuti, mozak).
.....odricanje deteta. To je pravo zene.
Diskutabilno. Donekle da. Ali to ne podrazumeva nepostojanje muskarca u takvoj odluci ili uopste u celoj prici.. Pravo zene, ali ne samo nje. Jer muskarac nije samo puki davalac sperme. Dok sam citao imao sam utisak da se pretpostavljena radnja obavlja u banci sperme.
U tom slucaju imamo dva promasena slucaja: zenu koja je zbog trudnoce propustila deo svoje mladosti i bezbriznosti, neke od njih i priliku da se obrazuju, i dete, koje, iako nesvesno, je tu zenu sprecilo u ostvarivanju tih planova.
I muskarca. Koji mozda zeli to dete. I koji, svesno, ne zeli da spreci zenu u ostvarivanju bezbriznosti.
Originally posted by garimomak, vidi ovako.....
Hajde da SVI budemo HI i bezbrižni, pa da uopšte više niko ne raða decu. Šta bi onda bilo? Niko ovde ne zagovara da žena mora da rodi, nego se postavlja pitanje zar ne postoji neki drugi na?in kontrole raðanja nego baš abortus? To je moralno pitanje-ima li bilo ko pravo da oduzme život nevinom detetu koje nije ništa krivo i ne može da se brani...Sve ostalu su opravdanja i dokaz da su žene okrutnije od muškaraca. Da sam žena /a nisam/ nikada ne bih mogao da uništim život u sebi...
Originally posted by gariŠta se ti sad buniš kad si dobio otpremninu? Sad ti više nije važno KOLIKO dece postoji. To treba da kukamo mi koje si ostavio u rovovima prosvete... [size=-2]a neki kao ja ?ak nemaju ni sopstveni rov...[/size]
Hajde da SVI budemo HI i bezbrižni, pa da uopšte više niko ne raða decu. Šta bi onda bilo?
Originally posted by MinaHarkerDa. Prepisujem.Originally posted by KupperApsolutno se slazem sa ovim postom, osim u slucajevima kada dodje do silovanja ili kada muskarac odluci da zenu napusti posto je ova zatrudnela. Neretko se desava da se brakovi raspadaju nakon sto im se beba pridruzi, sto je vrlo zalosno. Odnos deteta i majke je znatno drugaciji od odnosa deteta i oca, ali emocije na toj relaciji (dete-otac) su veoma vazne i rekla bih, neophodne. Ali cega nema, bez toga se moze..
Originally posted by MinaHarker
Zena je homo sapiens, bas kao i muskarac.
Nema spora. Sa potpuno drugacijom biologijom (sto se odnosi i na, gore pomenuti, mozak).
.....odricanje deteta. To je pravo zene.
Diskutabilno. Donekle da. Ali to ne podrazumeva nepostojanje muskarca u takvoj odluci ili uopste u celoj prici.. Pravo zene, ali ne samo nje. Jer muskarac nije samo puki davalac sperme. Dok sam citao imao sam utisak da se pretpostavljena radnja obavlja u banci sperme.
U tom slucaju imamo dva promasena slucaja: zenu koja je zbog trudnoce propustila deo svoje mladosti i bezbriznosti, neke od njih i priliku da se obrazuju, i dete, koje, iako nesvesno, je tu zenu sprecilo u ostvarivanju tih planova.
I muskarca. Koji mozda zeli to dete. I koji, svesno, ne zeli da spreci zenu u ostvarivanju bezbriznosti.
Koliko ja znam, za sada je samo na zeni da se odluci na abortus. To ne moze da uradi niko osim nje (mada ne sumnjam da bi se nasli i takvi muskarci, bas kao sto postoje oni koji bi je sprecili u nameri da abortira), niti je potrebo da se o toj odluci izjasnjava partner. Smatra se da su to njih dvoje vec raskrstili sami.
Originally posted by gariA ti bi radije imao dete sa ženom koja je sebi?na, misli samo na "sebe" i na pare, tera te da budeš u braku sa njom kao nevoljeni muž, spremna je (ukoliko se ne spre?i) da ubije fetus u zanosu zbog jedne svadje itd, i da to dete nosi polovinu njenih gena, tj najverovatnije i alele za sebi?luk, mišljenje samo na sebe i na pare, teranje drugih ljudi da budu u braku kao nevoljeni muževi, spremnost da (ukoliko se ne spre?i) ubije fetus u zanosu zbog jedne svadje, i da prenese gene na tvoje unu?e, koje ?e onda biti sebi?no, misli?e samo na sebe i na pare, tera?e nekoga da bude s njim u braku kao nevoljeni muž, bi?e spremno da ubije fetus tvog praunu?eta ako ga neko ne spre?i itd....
Ne bi se smelo dozvoliti da SAMO žena odlu?uje, jer žene ?esto umeju da budu vrlo sebi?ne i da misle samo na sebe...Tako ?e neka žena samo uinat svom nevoljenom mužu izvršiti abortus, da bi se njemu osvetila za nešto /nije joj kupio poklon za godišnjicu mraka/...I, eto zašto abortus mora biti kontrolisan kad ve? žene nisu...He, he...
Originally posted by garinaravno, ti znas mnogo bolje od lekara da li je to blastula sa par celija, ili , vec oformljeni organizam. a to sto su te zene abortirale "oformljeno dete" mi lici na urbanu legendu, ali cak i da jesu- u tom slucaju abortus je vrlo rizican cak i za zenu.
ne smatram da je to što ti ho?eš da "zafrlja?iš" u kanalizaciju samo "blastula sa par ?elija". Opet se postavlja pitanje-kada po?inje život? Znam žene koje su abortirale ve? formirano dete, sa glavom, telom, rukama i nogama i MUKA mi je kad na to pomislim. Najve?i zlo?in ikada po?injen jeste ABORTUS...
Originally posted by garimislim da je ovo jedna od zescih nebuloza koje sam procitala u svom zivotu. pa da, uglavnom je nekupovina poklona razlog za abortus. a mi smo cudovista koja namerno koljemo decu vama u inat! gari, idem odmah das abortiram tvoje dete jer si presolio supu, a ajvar je mnogo kiseo! masala!
Ne bi se smelo dozvoliti da SAMO žena odlu?uje, jer žene ?esto umeju da budu vrlo sebi?ne i da misle samo na sebe...Tako ?e neka žena samo uinat svom nevoljenom mužu izvršiti abortus, da bi se njemu osvetila za nešto /nije joj kupio poklon za godišnjicu mraka/...I, eto zašto abortus mora biti kontrolisan kad ve? žene nisu...He, he...
![]()
![]()
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!