Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Unicorne, dušo. Prvi put moram da priznam da se potpuno slažem s tobom.

Masturbiranje veze nema s genocidom.
Spermatozoidi, kao što kažeš i ovako i onako umiru svakog dana i u testisu i organizam stvara nove.
Korisnikov avatar
By Zooey
Mislim da uvijek treba da postoji mogucnost abortusa. A svaka osoba treba onda za sebe da odluci kako ce se nositi sa nezeljenom trudnocom i da li ce ikada iskoriti mogucnost abortiranja. Bolje je to, nego da zene, kao ranije, rade to na jako neprijatne i po zivot opasne nacine.

Razmisljala sam o tome da li bi ja abortirala kada bih ostala recimo sasvim neocekivano i nezeljeno trudna. Sada mislim da to ne bih mogla da uradim, i to ne zbog tog djeteta, ne zato sto ne zelim da ubijem jedno bice, nego radi sebe. Kada bih abortirala, imala bih osjecaj kao da ubijam jedan dijo sebe. A kada bi me neko silovao i kada bih tako zatrudnjela, odna bih sigurno abortirala.
Korisnikov avatar
By gari
Ali Zooey i da te je neko silovao, to jadno bi?e koje bi ti abortirala nije krivo što je stvoreno na taj na?in. Opet ubijaš bi?e koje nema nikakvu krivicu a deo je tebe...

:puzzle:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
Ali Zooey i da te je neko silovao, to jadno bi?e koje bi ti abortirala nije krivo što je stvoreno na taj na?in.
Opet se vra?amo na "nastavni?e, NISTE FER! Ho?emo svi petice!"
E ne mogu svi da imaju petice. I ne mogu svi fetusi da prežive. Kako se kome zalomi. Evolucija deluje na principu slu?ajnosti. I nikoga ne pita da li je nešto fer ili nije. Dakle, "život nije fer".
By Ulix
Ali Zooey i da te je neko silovao, to jadno bi?e koje bi ti abortirala nije krivo što je stvoreno na taj na?in. Opet ubijaš bi?e koje nema nikakvu krivicu a deo je tebe...

DA si zensko, da li bi zeleo da plod silovanja u tebi zivi devet meseci? Kakve bi to dalekosezne posledice ostavilo na tebe?! :nope: :neznam:
Korisnikov avatar
By Zooey

Znam da to bice ne bi bilo krivo za to. Ali ne bih mogla to da podnesem. I jednog dana, sta reci tom djetetu? Ko mu je otac? Kako bi se to dijete osjecalo kada bi saznalo na koji nacin je stvoreno? Ili skrivati to cijeli zivot od djeteta?
Korisnikov avatar
By gari
Život nije fer i priroda nije fer? Da je to tako polovina ?ove?anstva bi danas bila mrtva, jer ako bismo pustili da deluju prirodni zakoni /preživljavaju samo najja?e jedinke u vrsti a radi poboljšanja vrste/ onda bi polovina roðenih beba umirala. Ovako, medicina održava u životu veliki broj ljudi koje bi priroda odavno eliminisala. Opet, da li je to dete krivo što je nastalo silovanjem? Da li je bolje roditi ga a kada bude bilo sposobno da shvati objasniti mu kako je nastalo. Mislite da su sva deca nastala u bra?nim zajednicama nastala iz ljubavi? A šta sa detetom kome umre otac pre roðenja? I njega treba abortirati jer nema oca? U USA sada tre?ina žena ide u banke sperme da se oplodi pa i ne zna ko je otac deteta? Pa šta onda? Nema pravo na život jer mu se otac ne zna? Otac je silovatelj? Dete za to nimalo nije krivo i zaslužilo je bar toliko da mu se da ŠANSA...

:friends:
By Ulix
Život nije fer i priroda nije fer?
You are under the wrong impression that life owes you anything. (Goldie Hawn u nekom filmu...)
Opet, da li je to dete krivo što je nastalo silovanjem?
Niko nece abortirati DETE, oh Gospode!
Zbog toga je tacno odredjen vremenski period u kom je moguce abortirati. I taj vremenski period je ustanovljen vrlo precizno. Ne ubija se zivo bice.
Ali posto znam da verovatno do embriologije drzis koliko i do medicine (i zdravog razuma) uopste, onda pretpostavljam da se ne vredi raspravljati.
Da li je bolje roditi ga a kada bude bilo sposobno da shvati objasniti mu kako je nastalo.
Znas, sine, mama te mrzi zato sto ju je neki cika jebao bez dozvole u blatu, jedne veceri, evo, sad ce ti majka pokazati i gde...
:seronjo:
Mislite da su sva deca nastala u bra?nim zajednicama nastala iz ljubavi?
Naravno da ne, ali nije isto silovanje i slucajna trudnoca. Mada po pravu na abortus i u jednom i u drugom slucaju, jesu izjednaceni.
A šta sa detetom kome umre otac pre roðenja? I njega treba abortirati jer nema oca? U USA sada tre?ina žena ide u banke sperme da se oplodi pa i ne zna ko je otac deteta? Pa šta onda? Nema pravo na život jer mu se otac ne zna?
Ako majka ne zeli da ga rodi, nije vazno sve da mu je otac predsednik USA.
Otac je silovatelj? Dete za to nimalo nije krivo i zaslužilo je bar toliko da mu se da ŠANSA...
Koja, bre, sansa? Kome? Zasto? Niko ne moze naterati zenu da iznese trudnocu do kraja ako ona to ne zeli.
Korisnikov avatar
By gari
Koliko se ja razumem, Ulixe, u Biologiju-nešto je živo onoga renutka kada po?nu ?elije da se dele a ne kada /po tvom kriteriju tj. medicine/ fetus maltene po?ne da govori. Šta je za tebe živa a šta neživa priroda izgleda da tamo još niste raskrstili. Za tebe i medicinu ni jajna ?elija ni spermatozoid pa ni oploðena jajna ?elija nisu žive /valjda su neke stene šta li, možda moravski pesak, šoder.../. Pitanje glasi:KADA zvani?no po?inje nešto da bude živo, kada medicina to odlu?i ili priroda? Kada je neko mrtav /neživ/ kada medicina to odlu?i ili kad ga pokrije crna zemljica? Vi sada na aparatima možete da držite i mrtvog ?oveka mesecima i godinama /vešta?ka plu?a, vešta?ko srce, vešta?ki bubreg.../ Vampiri, gde ste...Gloghov kolac...Beli lukac...Bem ti...

:nazalost: :zvezdice:
By Ulix
-nešto je živo onoga renutka kada po?nu ?elije da se dele a ne kada /po tvom kriteriju tj. medicine/ fetus maltene po?ne da govori.
Sreco, nemoj slucajno da operises tumor ako ga nekad dobijes, jer je to zivo bice, posto se celije dele...
Šta je za tebe živa a šta neživa priroda izgleda da tamo još niste raskrstili. Za tebe i medicinu ni jajna ?elija ni spermatozoid pa ni oploðena jajna ?elija nisu žive /valjda su neke stene šta li, možda moravski pesak, šoder.../. Pitanje glasi:KADA zvani?no po?inje nešto da bude živo, kada medicina to odlu?i ili priroda?
Medicina izucava jedan aspekt prirode. Iz tog razloga izmedju ta dva termina se uslovno moze staviti znak jednakosti.
U tvom slucaju, "priroda" znaci tvoja laicka, neformalna i losa procena. Dakle: verujem medicini.
Kada je neko mrtav /neživ/ kada medicina to odlu?i ili kad ga pokrije crna zemljica? Vi sada na aparatima možete da držite i mrtvog ?oveka mesecima i godinama /vešta?ka plu?a, vešta?ko srce, vešta?ki bubreg.../ Vampiri, gde ste...Gloghov kolac...Beli lukac...Bem ti...

:nazalost: :zvezdice:
:zeva: :doktor:
Kakve ovo veze ima sa abortusom i sta je pisac hteo da kaze?
Korisnikov avatar
By gari
Pisac je hteo da kaže da /to svi lekari znaju osim tebe/ PRIRODA LE?I A LEKAR POMAŽE. U velikoj si zabludi da je medicina svemo?na i da je sve tako kako medicina tvrdi. Se?am se vremena kada su zvani?ni medicinski krugovi tvrdili da je akupunktura sugestija i da zato može da pomogne samo Kinezima koji u to veruju. Sada svi koriste akupunkturu. I za travare su tvrdili da ništa ne pomažu trave nego treba da se "gutaju pilule". A kako bi bilo da ti malo "abortiraš" tek da vidiš kako to izgleda? Ili da "abortiram" ja tebe /iako sam protiv abortusa/...

:rida: :lukavi: :alikako:
Korisnikov avatar
By Zooey
Život nije fer i priroda nije fer? Da je to tako polovina ?ove?anstva bi danas bila mrtva, jer ako bismo pustili da deluju prirodni zakoni /preživljavaju samo najja?e jedinke u vrsti a radi poboljšanja vrste/ onda bi polovina roðenih beba umirala. Ovako, medicina održava u životu veliki broj ljudi koje bi priroda odavno eliminisala. Opet, da li je to dete krivo što je nastalo silovanjem? Da li je bolje roditi ga a kada bude bilo sposobno da shvati objasniti mu kako je nastalo. Mislite da su sva deca nastala u bra?nim zajednicama nastala iz ljubavi? A šta sa detetom kome umre otac pre roðenja? I njega treba abortirati jer nema oca? U USA sada tre?ina žena ide u banke sperme da se oplodi pa i ne zna ko je otac deteta? Pa šta onda? Nema pravo na život jer mu se otac ne zna? Otac je silovatelj? Dete za to nimalo nije krivo i zaslužilo je bar toliko da mu se da ŠANSA...

:friends:
Nije stvar u tome sto to dijete ne bi imalo oca. Meni je problem roditi nekog ko je stvoren na tako negativan, brutalan, nasilan nacin. I mozda to uopste nije moralno, sam taj cin mozda nije moralan, ali svi smo mi ponekad nemoralni, i radijecu abortirati, nego da poludim i izgubim svoje zdravlje i sebe.

Vjerovatno ima i zena koje bi mogle to da podnesu, ali eto ja ne bih mogla. I briga me iskreno da li je to ok ili nije.

Filozof Thales je na pitanje zasto ne zeli da ima djecu, odgovorio: "radi ljubavi prema njima".

Ne bih htjela da se svijet tog djeteta jednog dana srusi saznavajuci da je stvoreno na jedan brutalan, neprirodan nacin. Mozda bi to dijete i moglo to da podnese i da se pomiri sa tim, i da nastavi "normalno" da zivi, ali ja ne bih mogla da ga gledam kako se muci i pati.
Korisnikov avatar
By gari
Zooey-otkuda znaš da bi se to dete mu?ilo i patilo? Ti bi mu dala dovoljno ljubavi a to što je stvoreno na takav brutalan na?in ono bi prebolelo. Kako žive deca roðena rodoskrvnim odnosom /incestuoznim/ pa ništa. Negde j to do skora bio i obi?aj. Recimo u nekim krajevima Srbije bio je obi?aj da se deca zaru?e odmah po roðenju /da se ne bi izgubila imanja/ pa se dešavalo da mladoženja u trenutku ven?anja nije bio seksualno zreo te je bra?nu dužnost obavljao otac umesto njega i raðala su se deca koja su "ocu" bila u stvari bra?a...Kakva je patnja kod te dece bila? A živela su sa tim celoga života. Te rodoskrvne veze opisao je Bora Stankovi? u nekoliko drama...

:apprentice:
Korisnikov avatar
By jukie
Te rodoskrvne veze opisao je Bora Stankovi? u nekoliko drama...
što ne zna?i da je to nešto DOBRO ako je Bora Stankovi? opisao... kako ti to opisa, to ispade jedna OK praksa...
recimo meni je od ?itanja tih drama dolazilo da odem sa bakljom i popalim im ta sela, a ko se usprotivi, vilama u stomak... isto kao kada sam gledao film gde su (u Gr?koj) neku ženu svi u selu kamenovali (valjda se zaljubila u nekog drugog a ne u onoga koga su joj namenili, pa ih "osramotila" )... došlo mi je da jednoj po jednoj onoj tradicionalnoj babi razbijam glavu istim takvim kamenom :tuc:
nije loše ni kada ta sela ostanu prazna... na ruševinama mogu da se gnezde rode i ?aplje, jel'da Pauli?
Korisnikov avatar
By gari
Jukie, nisam napisao da sam za takvu "praksu" /koja je bila onako baš zastupljena u pretprošlom veku širom Srbije/, naprotiv...U drami "Ne?ista krv" detaljno je opisana takva praksa i posledice /ne zna se ko je kome otac, ko brat a ko deda/. Samo sam hteo da ilustrujem da ima i hotimi?ne neželjene trudno?e koja je, ?ini mi se, gora od silovanja-mada je i ovo neka vrsta silovanja kada svekar oplodi mladu...Šta ?eš-primitivci...

:maji: :hyper: :skola:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Daj, ne zezajte se više. Spermatozoidi sadrže samo polovinu informacija a drugu polovinu jajna ?elija. Tek kada se spoje po?inje deoba te se od tada i ra?una da je nastalo živo bi?e. Ne znam MinaHaker u ?emu je problem o?uvati dete? Da li je to svrha abortusa-oslobaðanje sebe od odgovornosti brige za dete? Strah od odgovonosti? Ja bih želeo da imam dete i ?uvao bih ga ali Bog mi je to uskratio. Zato sam u?io hiljade dece /tuðe/ i sve sam ih voleo kao da su moja. Zato se naježim kada ?ujem za abortus i pomislim da je u kanalizaciji završio neki pisac, muzi?ar, radnik...Užasno, užasno...Mislim da su žene ipak okrutnije od muškaraca...

:volinevoli:
Zena je homo sapiens, bas kao i muskarac. Ima glavu, ruke, noge, jedan nos, par ociju, usiju, po pet prstiju na svakoj ruci i nozi, umesto penisa ima vaginu. Ima i mozak, bas kao sto ga ima i muskarac. Ima i svest. I psihu. Neke religije zenama osporavaju dusu, ali to nije razlog terati nekoga da radi stvari koje ne zeli. Apsolutno me ne zanimaju razliciti razlozi zbog kojih se zene odlucuju na abortus, jer su toliko razliciti i individualni. A i neukusno je i nepristojno da zavirujes u neciji zivot, posebno u onaj bolniji deo kao sto je odricanje deteta. To je pravo zene. Da bira kada ce i sa kim imati dete, a kada ne. Apsolutno mi je odvratno kada cujem da neke zene odbijaju da koriste kontracepciju ili koriste nepouzdane metode i da su imale po cetiri-pet abortusa zbog sopstvene gluposti i neodgovornosti. Zena koja se pravilno ponasa prema sebi samoj, nikada sebi nece dozvoliti da dodje do nezeljene trudnoce. To vazi za situacije koje moze da kontrolise (silovanje ne moze da se kontrolise, to je nasilan akt). Ipak, desava se... I mislim da zaista nema razloga da se bilo ko primorava na reprodukciju ( zabranom abortusa samo smo korak daleko od bolnica u kojima sve zene preko 25 godina cekaju da budu oplodjene spermom odgovarajuceg davaoca i primorane da zacnu i rode dete) ili da neko dete bude obelezeno kao nezeljeno. U tom slucaju imamo dva promasena slucaja: zenu koja je zbog trudnoce propustila deo svoje mladosti i bezbriznosti, neke od njih i priliku da se obrazuju, i dete, koje, iako nesvesno, je tu zenu sprecilo u ostvarivanju tih planova.
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by MinaHarker

Zena je homo sapiens, bas kao i muskarac.

Nema spora. Sa potpuno drugacijom biologijom (sto se odnosi i na, gore pomenuti, mozak).

.....odricanje deteta. To je pravo zene.

Diskutabilno. Donekle da. Ali to ne podrazumeva nepostojanje muskarca u takvoj odluci ili uopste u celoj prici.. Pravo zene, ali ne samo nje. Jer muskarac nije samo puki davalac sperme. Dok sam citao imao sam utisak da se pretpostavljena radnja obavlja u banci sperme.

U tom slucaju imamo dva promasena slucaja: zenu koja je zbog trudnoce propustila deo svoje mladosti i bezbriznosti, neke od njih i priliku da se obrazuju, i dete, koje, iako nesvesno, je tu zenu sprecilo u ostvarivanju tih planova.

I muskarca. Koji mozda zeli to dete. I koji, svesno, ne zeli da spreci zenu u ostvarivanju bezbriznosti.
Korisnikov avatar
By gari
Hajde da SVI budemo HI i bezbrižni, pa da uopšte više niko ne raða decu. Šta bi onda bilo? Niko ovde ne zagovara da žena mora da rodi, nego se postavlja pitanje zar ne postoji neki drugi na?in kontrole raðanja nego baš abortus? To je moralno pitanje-ima li bilo ko pravo da oduzme život nevinom detetu koje nije ništa krivo i ne može da se brani...Sve ostalu su opravdanja i dokaz da su žene okrutnije od muškaraca. Da sam žena /a nisam/ nikada ne bih mogao da uništim život u sebi...

:ribica: :diplomac: :vatrica:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Kupper

Nema spora. Sa potpuno drugacijom biologijom (sto se odnosi i na, gore pomenuti, mozak).

Diskutabilno. Donekle da. Ali to ne podrazumeva nepostojanje muskarca u takvoj odluci ili uopste u celoj prici.. Pravo zene, ali ne samo nje. Jer muskarac nije samo puki davalac sperme. Dok sam citao imao sam utisak da se pretpostavljena radnja obavlja u banci sperme.

U tom slucaju imamo dva promasena slucaja: zenu koja je zbog trudnoce propustila deo svoje mladosti i bezbriznosti, neke od njih i priliku da se obrazuju, i dete, koje, iako nesvesno, je tu zenu sprecilo u ostvarivanju tih planova.

I muskarca. Koji mozda zeli to dete. I koji, svesno, ne zeli da spreci zenu u ostvarivanju bezbriznosti.
Apsolutno se slazem sa ovim postom, osim u slucajevima kada dodje do silovanja ili kada muskarac odluci da zenu napusti posto je ova zatrudnela. Neretko se desava da se brakovi raspadaju nakon sto im se beba pridruzi, sto je vrlo zalosno. Odnos deteta i majke je znatno drugaciji od odnosa deteta i oca, ali emocije na toj relaciji (dete-otac) su veoma vazne i rekla bih, neophodne. Ali cega nema, bez toga se moze..
Koliko ja znam, za sada je samo na zeni da se odluci na abortus. To ne moze da uradi niko osim nje (mada ne sumnjam da bi se nasli i takvi muskarci, bas kao sto postoje oni koji bi je sprecili u nameri da abortira), niti je potrebo da se o toj odluci izjasnjava partner. Smatra se da su to njih dvoje vec raskrstili sami.
By SUNNY B
Hajde da SVI budemo HI i bezbrižni, pa da uopšte više niko ne raða decu. Šta bi onda bilo? Niko ovde ne zagovara da žena mora da rodi, nego se postavlja pitanje zar ne postoji neki drugi na?in kontrole raðanja nego baš abortus? To je moralno pitanje-ima li bilo ko pravo da oduzme život nevinom detetu koje nije ništa krivo i ne može da se brani...Sve ostalu su opravdanja i dokaz da su žene okrutnije od muškaraca. Da sam žena /a nisam/ nikada ne bih mogao da uništim život u sebi...

momak, vidi ovako.....

jednom mi je naisao mesecni ciklus i stomak me je jako boleo (btw, budi srecan sto si lisen jebenog sranja) te sam zamolila oca da ode do apoteke i kupi mi brufen. a on mi je na to odgovorio :" sta ce ti to kad to nista ne pomaze!?!"

"tata, da li si ikada "dobio"? aha, pa kako onda znas da mi ne pomaze????"

dakle, ono sto ja pokusavam da ti kazem, jeste da , s obzirom na to da nikada neces biti u takvoj situaciji, napustis stanovista prevoslavne i ostalih crkava, prestanes da baljezgas sa pristojne razdaljine, potajno srecan sto te takva stvar nikada nece snaci, i ostavis moje telo na miru....kao i moje pravo da li cu na ovaj svet doneti nov organizam ili ga divljacki zaklati u fazi blastule sa tek par celija koje, naravno, imaju punu svest o tome sta se oko njih desava...

:predaja:
Korisnikov avatar
By jukie
Hajde da SVI budemo HI i bezbrižni, pa da uopšte više niko ne raða decu. Šta bi onda bilo?
Šta se ti sad buniš kad si dobio otpremninu? Sad ti više nije važno KOLIKO dece postoji. To treba da kukamo mi koje si ostavio u rovovima prosvete... [size=-2]a neki kao ja ?ak nemaju ni sopstveni rov...[/size] :cut:

kako da govoriš glasno i vodiš psa sa sobom kad on ode i ostavi te?
Korisnikov avatar
By gari
Uvek mi je važno koliko dece postoji i to ne samo da bi se popunile školske klupe...SUNNY GIRL ja imam razumevanja za tvoje PMS tegobe i UVEK bih ti dao "Brufen" ali stvarno mislim da ne zastupam stav SPC nego neki svoj sopstveni i ne smatram da je to što ti ho?eš da "zafrlja?iš" u kanalizaciju samo "blastula sa par ?elija". Opet se postavlja pitanje-kada po?inje život? Znam žene koje su abortirale ve? formirano dete, sa glavom, telom, rukama i nogama i MUKA mi je kad na to pomislim. Najve?i zlo?in ikada po?injen jeste ABORTUS...

:ugriz: :vatroslava: :hypno:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Kupper

Apsolutno se slazem sa ovim postom, osim u slucajevima kada dodje do silovanja ili kada muskarac odluci da zenu napusti posto je ova zatrudnela. Neretko se desava da se brakovi raspadaju nakon sto im se beba pridruzi, sto je vrlo zalosno. Odnos deteta i majke je znatno drugaciji od odnosa deteta i oca, ali emocije na toj relaciji (dete-otac) su veoma vazne i rekla bih, neophodne. Ali cega nema, bez toga se moze..
Koliko ja znam, za sada je samo na zeni da se odluci na abortus. To ne moze da uradi niko osim nje (mada ne sumnjam da bi se nasli i takvi muskarci, bas kao sto postoje oni koji bi je sprecili u nameri da abortira), niti je potrebo da se o toj odluci izjasnjava partner. Smatra se da su to njih dvoje vec raskrstili sami.
Da. Prepisujem.

Naveo sam mogucu idealnu opciju. Izmedju nje i druge krajnosti milion prica. Ponajvise tuznih ili sa nesrecnim krajem po sve. Ono u cemu se bas jako slazem s tobom je da zena odlucuje. Naprosto mora tako da bude jer, ako ni zbog cega drugog, ako jedan ode, bilo ko od njih, uvek zena ostaje s detetom ili, u gorem slucaju, ponekad i cescem, fetusom. A tad, s kojim pravom ili s kojom/kakvom svescu moze muskarac ista da se pita?

Situacije u kojima muskarac zeli dete, ostaje, ne bezi oznojen od panike, su moja pocetna tacka kad razmisljam o abortusu. Naravno, polazim od sebe, od nekih svojih iskustava.

Neverovatno je koliko je razgovor, neprestan, vazan u nasim zivotima. Posebno u slucajevima o kojima govorimo u ovoj temi. Komunikacija je niski start bez koje ni jedna trka ne bi smela da bude zavsena.
Korisnikov avatar
By gari
Ne bi se smelo dozvoliti da SAMO žena odlu?uje, jer žene ?esto umeju da budu vrlo sebi?ne i da misle samo na sebe...Tako ?e neka žena samo uinat svom nevoljenom mužu izvršiti abortus, da bi se njemu osvetila za nešto /nije joj kupio poklon za godišnjicu mraka/...I, eto zašto abortus mora biti kontrolisan kad ve? žene nisu...He, he...

:seljache: :sigh: :yes:
Korisnikov avatar
By jukie
Ne bi se smelo dozvoliti da SAMO žena odlu?uje, jer žene ?esto umeju da budu vrlo sebi?ne i da misle samo na sebe...Tako ?e neka žena samo uinat svom nevoljenom mužu izvršiti abortus, da bi se njemu osvetila za nešto /nije joj kupio poklon za godišnjicu mraka/...I, eto zašto abortus mora biti kontrolisan kad ve? žene nisu...He, he...
A ti bi radije imao dete sa ženom koja je sebi?na, misli samo na "sebe" i na pare, tera te da budeš u braku sa njom kao nevoljeni muž, spremna je (ukoliko se ne spre?i) da ubije fetus u zanosu zbog jedne svadje itd, i da to dete nosi polovinu njenih gena, tj najverovatnije i alele za sebi?luk, mišljenje samo na sebe i na pare, teranje drugih ljudi da budu u braku kao nevoljeni muževi, spremnost da (ukoliko se ne spre?i) ubije fetus u zanosu zbog jedne svadje, i da prenese gene na tvoje unu?e, koje ?e onda biti sebi?no, misli?e samo na sebe i na pare, tera?e nekoga da bude s njim u braku kao nevoljeni muž, bi?e spremno da ubije fetus tvog praunu?eta ako ga neko ne spre?i itd....
Pazi Gari, NE MORAŠ da imaš dete sa tako lošom ženom samo da bi imao nekakvo dete kao cilj svog života. Evo, ja nemam dete sa lošom ženom i ništa mi ne fali.
:chilling: :meda:
Korisnikov avatar
By gari
Jukie-upravo sam hteo da kažem da NE ŽELIM da imam dete sa takvom ženom, ali uopšte...No, sa takvom ženom niti bih imao odnose koji bi doveli do stvaranja fetusa tako da ne bi bilo ni abortusa. Zato i kažem, treba dobro kontrolisati da ne odlu?uje SAMO žena ve? i muškarac, tj. da ne doðe do stvaranja fetusa tj. neželjenog ploda pa tada ne bi bilo potrebe ni za abortusom niti za ovakvom temom...Ni ja nemam dete sa TAKVOM ženom...

:duh: :zavist: :sladoled:
Korisnikov avatar
By svejedno
Veoma komplikovana tema.
Abortus kao opcija treba da postoji.
Ali, oni koji su prosli kroz to, kao moja bivsa devojka I JA, znaju koliko je to mucna odluka.
U krjnjem slucaju, ubija se mogucnost zivota. Ubija se cudo, jedino koje ljudska bica mogu da stvore. Zivot.
Vece pravo izbora dajem zenskom polu, ali nikako se ne sme zaboraviti da sam, eto ja, odlucio(imao sam 19g)zajedno sa svojom devojkom, da ponistim svoje dete, jer sam bio premlad i ostale implikacije. Da ne spominjem devojku i kroz sta je ona prosla.
Tako da tu feministicki fazoni ne igraju ulogu. Osim kao promocija feminizma.
Nije stvar samo u pravu sta raditi sa sobom i svojim zivotom.
Stvar je sta raditi sa svojim, i zivotom koji moze da nastane.
Ne znam. Zaista.
Nikako se ne sme zabraniti, ali neka vrsta uslovljavanja bi mogla doci u obzir. Postoje naravno testovi i razne stvari pre operacije, ali u njima se zaista izbegava spominjanje ploda, koncentrise se iskljucivo na roditelje.
Ima ljudi kojima je zaista svejedno, naravno. Opusteno abortus za abortusom. Ja tako ne razmisljam.
Ima i onih koji se preterano kaju posle abortusa.
Zaista ne znam. Veoma je mucna stvar.
Smatram da se abortus ne treba raditi samo zato sto nekome ne odgovara dete u datom trenutku. O tome se misli ranije.
Ali opcija mora postojati.
Korisnikov avatar
By gari
A sve se to moglo rešiti na mnogo jednostavniji na?in-koriš?enjem bilo kakve zaštite. Zar je toliko teško staviti kondom, dijafragmu, penu, gel...Bilo šta, samo ne abortus. Abortus kao opcija treba da postoji ali samo za onu decu kod koje je utvrðen fatalni deformitet koji beba ne bi po roðenju preživela...

:zvizdi:

:bye:

:zev:
By SUNNY B
ne smatram da je to što ti ho?eš da "zafrlja?iš" u kanalizaciju samo "blastula sa par ?elija". Opet se postavlja pitanje-kada po?inje život? Znam žene koje su abortirale ve? formirano dete, sa glavom, telom, rukama i nogama i MUKA mi je kad na to pomislim. Najve?i zlo?in ikada po?injen jeste ABORTUS...

naravno, ti znas mnogo bolje od lekara da li je to blastula sa par celija, ili , vec oformljeni organizam. a to sto su te zene abortirale "oformljeno dete" mi lici na urbanu legendu, ali cak i da jesu- u tom slucaju abortus je vrlo rizican cak i za zenu.

a sto se najveceg zlocina ikada tice - mislim da je vasa, muska, dominacija najveci zlocin jer automatski podrazumeva 95% sranja na ovom svetu. pitanje abortusa je , vrlo cesto, problem vaseg sebicluka, neodgovornosti ili siledzijstva.

inace, zaista, ali zaista bih jako volela da vidim i cujem sta bi imao da kazes kada bi se ISTINSKI nasao u toj situaciji. tada mozda ne bi izigravao laznog moralistu.

inace, ne rekoh svoje misljenje - ono sto pokusavam da kazem jeste to da abortus ne treba da bude kontraceptivno sredstvo, ali svakako da je dobro sto je legalizovan u vecini zemalja.
By SUNNY B

:seljache: :sigh: :yes:
mislim da je ovo jedna od zescih nebuloza koje sam procitala u svom zivotu. pa da, uglavnom je nekupovina poklona razlog za abortus. a mi smo cudovista koja namerno koljemo decu vama u inat! gari, idem odmah das abortiram tvoje dete jer si presolio supu, a ajvar je mnogo kiseo! masala!

e znas sta, nije ti dosta to sto glavnu rec ionako svuda vodite vi, nego hoces jos i ovo malo prava sto nam je poslednih godina dato da mi preotmes! nosi se! a sad cekam da me banujete.

:bye:

p.s. a muskarci su vrlo cesto nesebicni i skoro nikada ne misle samo na sebe.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!