Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Hys., Moderators
Originally posted by sanjalica
Zapitate li se ikad koje su to osobine ili osecanja koja vas cine zenom/muskarcem? Osetite li ponekad da mozda niste kao vecina pripadnika/ca vaseg pola? Pomislite li, makar na trenutak, da ste rodjeni u pogresnom telu?
Meni se desava sve cesce![]()
Originally posted by DinaE jes'. Samo da si "olakshash" dovodjenje devojaka kuci, a?
odmah bih uzela telo muskarca. Ne zato sto se u ovom telu osecam nesto lose, vec upravo zbog drugih ljudi. Mislim da bi mi zivot bio laksi, jer ljudi stalno ocekuju nesto od mene sto ocekuju od zenske osobe, jer je to uobicajeno, a ja to ne pruzam. I u mnogo mojih odnosa nezadovoljna sam i ja i druge osobe...
Originally posted by ValPa sad to je - sta bi bilo kad bi bilo...Originally posted by DinaE jes'. Samo da si "olakshash" dovodjenje devojaka kuci, a?
odmah bih uzela telo muskarca. Ne zato sto se u ovom telu osecam nesto lose, vec upravo zbog drugih ljudi. Mislim da bi mi zivot bio laksi, jer ljudi stalno ocekuju nesto od mene sto ocekuju od zenske osobe, jer je to uobicajeno, a ja to ne pruzam. I u mnogo mojih odnosa nezadovoljna sam i ja i druge osobe...![]()
Originally posted by ValI ne zanima me ako je rec o okolini. Ali me zanima ukoliko je rec o bliskim ljudima... Tu se njihova i moja ocekivanja razilaze npr. oni ocekuju da ja ludujem za decom a mene ona bas i ne zanimaju, da me vise interesuje emotivni zivot a ne karijera a kod mene je obratno, da sam prakticna a ja sam sva u nekim idealistickim sferama, ocekuju da sam mnogo bespomocnija nego sto sam... pa preko raznih manje vise banalnih stvari kao npr da volim kucne poslove i recepte a to me ni najmanje ne zanima, da volim cvece a ja ga ne volim i iznerviram se kad mi ga neko kupi, da volim neke paznje kao dodavanje jakne, otvaranje vrata, namestanje stolice a ja to organski ne podnosim, da volim kupovinu i rasporedjivanje po stanu a ja niti volim jedno, niti drugo... Ne kazem da ljudi i ja ne nadjemo zajednicki jezik i da ima ljudi koji nemaju unapred izgradjenu sliku da sve to mora biti tako pa im smeta sto nije. Ali suvise puta u zivotu sam morala da objasnjavam nesto sto kao muskarac ne bih morala. Niko mi tada ne bi donosio cvece niti se iscudjavao kako ga ne volim, niti trcao da mi dodaje jaknu kao da sam dete od 2,5 god (bar se nadamOriginally posted by DinaPa shta te onda zanima mishljenje drugih ljudi?
Posto zivim sama, to mi dovodjenje bilo koga nije problem.![]()
Originally posted by Val
E jes'. Samo da si "olakshash" dovodjenje devojaka kuci, a?![]()
Originally posted by Val
Pa shta te onda zanima mishljenje drugih ljudi?![]()
Originally posted by ValIsto tako postoje žene koje su praznoglave. Razmišljaj o tome.
Pa postoje i mushkarci, koji emotivnom zivotu daju prednost, koji vole, da im se kupi cvece, koji placu, koji vole da kuvaju i spremaju stan...I niko im se ne cudi, shto sve to rade i vole.
Emancipacija nije "bolest".![]()
Originally posted by sanjalicaNe, decidirano...nisam imao ovaj problem. Uvek sam sebe smatrao muškarcem...jedno vreme sam imao predrasudu da su žene sklonije recimo nekim manje vrednim karakternim osobinama: pija?arenju, ogovaranju, spletkarenju itd, da bih zaklju?io da su muškarci u karakternom smislu ?esto mnogo ve?e pi?ketine.
Zapitate li se ikad koje su to osobine ili osecanja koja vas cine zenom/muskarcem? Osetite li ponekad da mozda niste kao vecina pripadnika/ca vaseg pola? Pomislite li, makar na trenutak, da ste rodjeni u pogresnom telu?
Meni se desava sve cesce![]()
Originally posted by DinaNe voli, ja sam zivi svjedok. Jednom sam joj kupio ruzu i probudio je da bi je iznenadio, a zamalo nisam dobio batine, kako zbog budjenja, tako i zbog ruze.Originally posted by Val... pa preko raznih manje vise banalnih stvari kao npr da volim kucne poslove i recepte a to me ni najmanje ne zanima, da volim cvece a ja ga ne volimOriginally posted by DinaPa shta te onda zanima mishljenje drugih ljudi?
Originally posted by SeamanOriginally posted by DinaNe voli, ja sam zivi svjedok. Jednom sam joj kupio ruzu i probudio je da bi je iznenadio, a zamalo nisam dobio batine, kako zbog budjenja, tako i zbog ruze.Originally posted by Val... pa preko raznih manje vise banalnih stvari kao npr da volim kucne poslove i recepte a to me ni najmanje ne zanima, da volim cvece a ja ga ne volimOriginally posted by DinaPa shta te onda zanima mishljenje drugih ljudi?
Ovako je izgledalo:![]()
![]()
![]()
Originally posted by sanjalicaShvatio sam Sanjalice naravno. Pazsljivo sam prochitao tvoj text odozgo, samo sam bio pod nekim utiscima pa sam sluchajno malkice skrenuo sa teme. Nije to ni malo jednostavno kada se chovek zbuni, ne zna tachno shta se deshava u njemu samom i naravno da je korisno iskustvo drugih ali vremenom cesh doci do odgovora. Sve je to normalno shto nam se deshava. I meni je trebalo vremena da shvatim neke stvari.Originally posted by marvukNe, darling, nije o tebi. Evo tebi
Ovo bi kao trebalo da bude moja tema.Divan si sto delis svoja osecanja s nama.
Nisam mislila da ova tema bude o ozbiljnim transrodnim ljudima. Prosto, meni se nekad desava da posmatram ponasanje svojih str8 drugarica i da u sebi ne nadjem apsolutno nista zajednicko s njima. Pa se zapitam sta meni fali, sto ne mogu da budem takva, ma da nisam ja ipak "s Marsa". Ali to su samo trenuci, nekad cak i sale. Pa mi je palo na pamet da pitam ostale glb ljude desava li im se slicno...
Originally posted by Inner-Smile
Dobro mi je u svom telu, ne zelim da ga menjam.
Marvuchezemljache
jedan veeeliki zagrljaj ti shaljem ovako javno
zelim ti da istrajesh u borbi i da su oko tebe ljudi koji umeju da vide ispod koze
posmatrachi dushe
![]()
Originally posted by tramptramp, da li bi ova tema mozda trebala da bude na trans forumu?
nazalost za moje stanje nema resenja![]()
ceo zivot mi se govori da sam "musko" i prvo mi je to bilo zabavno, pa sam onda prosla kroz "i ja sam zensko" fazu a sad vise ni ja ne znam - mislim da dina o tome gore prica ... tata me uvek zvao sine (za sve je tata kriv), jedan prof mi je rekao da imam viska testosterona (
), jednom davno su mi decka pitali jel peder kad su ga videli sa mnom, dok sam jos spavala sa tipovima par mi je reklo da nakon seksa sa mnom imaju osecaj da ih je kresnuo tip a par je i trazilo da se ponasam prema njima kao da su devojke, par zena sa kojima sam bila mi je reklo da sam ko musko, u mladjahnim danima kad sam visela sa gomilama str8 tipova imala sam status "jedna od nas" sto je verovatno pomoglo mom ranom autiranju jer ako sam "jedna od njih" onda je logicno da me privlace zene ...
sto se tice legalnih i fizioloskih stvari mogu da stoje kako jesu posto mi nijedan rod/pol ne seda sasvim ugodno ... mada bi mi bilo drago da konacno uvedu opciju gender neutral na formularima ali ajde sad gender queer (rodni queer?) i gender freak su mi puno blizi mojoj identifikaciji od ponudjenih rodova
ide mi na zivce insistiranje na rodnoj opredeljenosti ali me uglavnom ne ometa u zivotu preterano, povremeno mi je zabavno kad mi se neko obrati sa gospodine ili decko mada ne licim ni na gospodina ni na decka
zabavno mi je i kad se smuvam sa ribom a ona me pita da li sam transzena (valjda misli post operativna)![]()
sve u svemu ne nameravam da menjam pol ali nameravam da lobiram za prihvatanje rodne raznolikosti i kroz svoj rad i kroz svoj privatni zivot
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!