Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Seaman
Mislim da sam rodjen u pogresnom drustvu, ne u pogresnom tijelu.
Ja sam muskarac u tijelu muskarca koji voli muskarce. :) :D
Korisnikov avatar
By weatherman
Ako me pitas da li bi voleo promeniti pol,i da li bi bilo lakse na taj nacin...mislim da ne bi voleo,ne bi voleo da imam zensko telo,samo zato sto sam gay...ponekad se osecam tako kako si ti opisao,ali to osecanje traje kratko i da ucinim nesto po tom pitanju u tom trenutku,mislim da bi posle zalio zbog toga....
By Borees
Originally posted by Seaman
Mislim da sam rodjen u pogresnom drustvu, ne u pogresnom tijelu.
Ja sam muskarac u tijelu muskarca koji voli muskarce. :) :D
isto kao i ja
Korisnikov avatar
By Val
Ni slucajno ne bih volela da budem muskarac. Postoji jedna jedina situacija, trenutak kad pozelim da sam she-male, ali na nekih sat-dva i onda opet "transformacija" u prvobitno stanje. :D
Korisnikov avatar
By unic0rn
ne secam se da sam imao takvih ...... kolebanja :D
Korisnikov avatar
By Myself
Ne desava mi se da razmisljam da sam rodjena u pogresnom telu, ali kada vidim neke pripadnike - zapitam se da li su oni. :shok2:

Inace, kazem, da sam rodjena 100 godina ranije.:kafa:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by sanjalica
Zapitate li se ikad koje su to osobine ili osecanja koja vas cine zenom/muskarcem? Osetite li ponekad da mozda niste kao vecina pripadnika/ca vaseg pola? Pomislite li, makar na trenutak, da ste rodjeni u pogresnom telu?

Meni se desava sve cesce :hypno:
:klap: za temu!

Meni se desavalo nesto drugo sto sam vec pisala na nekim topicima ali mislim da je prikladno za ovu temu... Nisam se ja smatrala muskarcem nego su me drugi ljudi proglasavali muskarcem! Mislim da se ne radi o fizickom izgledu, nego verovatno o nekom ponasanju ili osobinama koje pokazuje veliki broj zena a ja ne. U to vreme mi je na jedan nacin odgovaralo, bila sam u centru paznje u drustvu u kome su me zvali Muskarac, pa na zurkama takodje, sem toga vise se muskaraca zaljubljivalo u mene nego u devojke koje su objektivno bolje izgledale. Ali sta ce jadne ;) kad su zenstvene... iz toga se i o muskarcima ponesto moze zakljuciti ;) Posto sam ja bila mlada to mi je sve tada bilo privlacno... Ali na drugom nivou sam bila nesrecna i protestvovala sam sto me tako zovu.

Medjutim, vec vise godina nemam takvih problema... Ali sad mi se desava da mi bas nedostaju ljudi koji su me `smatrali`muskarcem, da mi je to iz ove perspektive lep period i bezveze mi je sto me tada to pogadjalo. Ipak ne mislim da sam muskarac u zenskom telu, mada ne smatram da imam i puno nekih dodirnih tacaka sa zenama, sebe vidim jedino kao `Dinu`. Ali kad bih imala mogucnost da biram - odmah bih uzela telo muskarca. Ne zato sto se u ovom telu osecam nesto lose, vec upravo zbog drugih ljudi. Mislim da bi mi zivot bio laksi, jer ljudi stalno ocekuju nesto od mene sto ocekuju od zenske osobe, jer je to uobicajeno, a ja to ne pruzam. I u mnogo mojih odnosa nezadovoljna sam i ja i druge osobe...
Korisnikov avatar
By radoznala
Da! Trebalo je da se rodim u Andjelininom telu! :sise:

Zezam se, ponekad mislim da imam pogresan mozak... da sam strejt, zivot bi mi bio mnogo laksi :vudu:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dina
odmah bih uzela telo muskarca. Ne zato sto se u ovom telu osecam nesto lose, vec upravo zbog drugih ljudi. Mislim da bi mi zivot bio laksi, jer ljudi stalno ocekuju nesto od mene sto ocekuju od zenske osobe, jer je to uobicajeno, a ja to ne pruzam. I u mnogo mojih odnosa nezadovoljna sam i ja i druge osobe...
E jes'. Samo da si "olakshash" dovodjenje devojaka kuci, a? :bouncy:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Val
odmah bih uzela telo muskarca. Ne zato sto se u ovom telu osecam nesto lose, vec upravo zbog drugih ljudi. Mislim da bi mi zivot bio laksi, jer ljudi stalno ocekuju nesto od mene sto ocekuju od zenske osobe, jer je to uobicajeno, a ja to ne pruzam. I u mnogo mojih odnosa nezadovoljna sam i ja i druge osobe...
Pa sad to je - sta bi bilo kad bi bilo... :wink2: Ali mislim da se ne bi promenila sklonost ka muskarcima, samo telo... Posto zivim sama, to mi dovodjenje bilo koga nije problem.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
ne bih, iako poshtujem zensko telo its not for me, nije za sex koji ja volim, niti dodire, a pogotovo nije za ljubav...

moja perfekcija je dva tipa jedan pored drugog, bez zenskih elemenata....

jedino shto bi seljani mozda smatrali zenskim, a shto lichno smatram da pripada mushkarcima mnogo vishe nego zenama, a to je nota ulepshavanja, body painting kao i shminka, jer kada se tip nashminka diskretno, znachi ne pola kile poodera na lice, i maskara koja chini da ima trepavice kao kamila a La Zeljko DzokSimovic, vec muzevno, da izgleda mnogo bolje od bilo koje ribe, simply make up is not for womens face, osim za one koje imaju mushke crte lica, a te obichno beze od shminke kao i od toplog voska.
Korisnikov avatar
By Val
Posto zivim sama, to mi dovodjenje bilo koga nije problem.
Pa shta te onda zanima mishljenje drugih ljudi? :)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Val
I ne zanima me ako je rec o okolini. Ali me zanima ukoliko je rec o bliskim ljudima... Tu se njihova i moja ocekivanja razilaze npr. oni ocekuju da ja ludujem za decom a mene ona bas i ne zanimaju, da me vise interesuje emotivni zivot a ne karijera a kod mene je obratno, da sam prakticna a ja sam sva u nekim idealistickim sferama, ocekuju da sam mnogo bespomocnija nego sto sam... pa preko raznih manje vise banalnih stvari kao npr da volim kucne poslove i recepte a to me ni najmanje ne zanima, da volim cvece a ja ga ne volim i iznerviram se kad mi ga neko kupi, da volim neke paznje kao dodavanje jakne, otvaranje vrata, namestanje stolice a ja to organski ne podnosim, da volim kupovinu i rasporedjivanje po stanu a ja niti volim jedno, niti drugo... Ne kazem da ljudi i ja ne nadjemo zajednicki jezik i da ima ljudi koji nemaju unapred izgradjenu sliku da sve to mora biti tako pa im smeta sto nije. Ali suvise puta u zivotu sam morala da objasnjavam nesto sto kao muskarac ne bih morala. Niko mi tada ne bi donosio cvece niti se iscudjavao kako ga ne volim, niti trcao da mi dodaje jaknu kao da sam dete od 2,5 god (bar se nadam :wink2: ). Sad se ja raspisah, ali nadam se da je jasnije na sta sam mislila :)
Korisnikov avatar
By Val
Pa postoje i mushkarci, koji emotivnom zivotu daju prednost, koji vole, da im se kupi cvece, koji placu, koji vole da kuvaju i spremaju stan...I niko im se ne cudi, shto sve to rade i vole.
Emancipacija nije "bolest". ;)
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Val

Originally posted by Val
Originally posted by Val
Pa postoje i mushkarci, koji emotivnom zivotu daju prednost, koji vole, da im se kupi cvece, koji placu, koji vole da kuvaju i spremaju stan...I niko im se ne cudi, shto sve to rade i vole.
Emancipacija nije "bolest". ;)
Isto tako postoje žene koje su praznoglave. Razmišljaj o tome.

:praznoglavi: :zid: :zacepi:

Kad procitam neki ovakav tvoj post i onda pomislim na Geteov "ve?ni ženski princip" pomuti mi se sve u glavi. Dakako da princip ženskosti nije u pi..ki, niti princip muškosti u kur..

Samo skrol funkcija me održava da sa sviima vama ovde budem prijatelj.
Korisnikov avatar
By Tot
Zapitate li se ikad koje su to osobine ili osecanja koja vas cine zenom/muskarcem? Osetite li ponekad da mozda niste kao vecina pripadnika/ca vaseg pola? Pomislite li, makar na trenutak, da ste rodjeni u pogresnom telu?

Meni se desava sve cesce :hypno:
Ne, decidirano...nisam imao ovaj problem. Uvek sam sebe smatrao muškarcem...jedno vreme sam imao predrasudu da su žene sklonije recimo nekim manje vrednim karakternim osobinama: pija?arenju, ogovaranju, spletkarenju itd, da bih zaklju?io da su muškarci u karakternom smislu ?esto mnogo ve?e pi?ketine.

Da bih kona?no napustio svaku predrasudu...ljude ne delim na muškarce i žene...i ta podela je kao i svaka druga vešta?ka...mogu se deliti na ljude i neljude...mene seksualno privla?e muškarci ali im zato ne pridajem ve?u važnost niti smatram da se telesnim promenama kao što je promena pola i sl. može postii?i stabilni identitet.

Istina je samo to da smo roðeni nesavršeni, da onda biramo neke uzore i modele koji ukoliko su suviše erotski inspirisani postaju neka predstava o idealnoj muškosti i ženskosti...ali to su samo erotske projekcije pa se bojim da se ve?ina odgovora u ovoj temi na tome i iscrpljuje...šta mali Ðokica zamišlja...

Pošto smo nesavršeni pozvani smo na usavršavanje kao ljudi...svako mora li?no da se postara o svom ljudskom profilu...kada bi se to desilo ve?ina pitanja poput emancipacije bi bila završena...ovako smo uvu?eni u jednu manje više animalnu igru polova gde se kao šarm prodaje naša sposobnost iznude svega onoga što kao heteromuškarci vidimo u ženi. Drugim recima zivotinja se tokom istorije kultiviše pa se onda stvaraju obrasci kulturnog opravdanja seksualnih obrazaca koji su ništa doli animalna igra polova.

Nemojmo se zavaravati: i pederi/lezbejke prihvataju ovaj modus od str8 taša. Jedan peder je toliko fasciniran ženskim ?arima u toj bipolarnoj igri da se pretvara u ku?ku Mazu. Drugi peder izigrava ve?eg muškarca nego što je bilo koji macho tip.

Ovaj obrazac je toliko ukorenjen u ljudsku vrstu da pederi heterosima smetaju upravo zato što potencijalno ruše jedan kanon ponašanja..ali razloga za brigu cini mi se nema toliko...pederi su još uvek samo iskrivljeno ogledalo str8 sveta.

Pederi ne mogu pobe?i od strejtaša...oni aktivno ili pasivno zauzimaju njihove moduse ponašanja jer su dovoljno veliki konformisti da bi se smatrali autonomnim ljudima ?ija se ljudskost ne iscrpljuje u seksualnim obrascima...oni se svode na postoje?e obrasce...kao što i sebe dovode u savršenu harmoniju sa neravnopravnom raspodelom dobara a zauzimanje položaja na skali mo?i koje im društvo može dati je i njima primaran cilj...sve drugo su zavaravanja i pri?e za malu decu...

Imajte to u vidu kada slušate njihove tirade o ravnopravnosti.

Imati posla sa ljubavlju u okviru vlastitog pola, nažalost ,zna?i na ovaj ili onaj na?in osetiti ovu duhovnu travestiju.

Ona podela u koju verujem je na gospodu i dame s jedne i polusvet s druge strane.

Ove buržoaske predrasude se nikako ne mogu rešiti.
Korisnikov avatar
By tramp
nazalost za moje stanje nema resenja :cekam:

ceo zivot mi se govori da sam "musko" i prvo mi je to bilo zabavno, pa sam onda prosla kroz "i ja sam zensko" fazu a sad vise ni ja ne znam - mislim da dina o tome gore prica ... tata me uvek zvao sine (za sve je tata kriv :smeh: ), jedan prof mi je rekao da imam viska testosterona ( :wink2: ), jednom davno su mi decka pitali jel peder kad su ga videli sa mnom, dok sam jos spavala sa tipovima par mi je reklo da nakon seksa sa mnom imaju osecaj da ih je kresnuo tip a par je i trazilo da se ponasam prema njima kao da su devojke, par zena sa kojima sam bila mi je reklo da sam ko musko, u mladjahnim danima kad sam visela sa gomilama str8 tipova imala sam status "jedna od nas" sto je verovatno pomoglo mom ranom autiranju jer ako sam "jedna od njih" onda je logicno da me privlace zene ...

sto se tice legalnih i fizioloskih stvari mogu da stoje kako jesu posto mi nijedan rod/pol ne seda sasvim ugodno ... mada bi mi bilo drago da konacno uvedu opciju gender neutral na formularima ali ajde sad gender queer (rodni queer?) i gender freak su mi puno blizi mojoj identifikaciji od ponudjenih rodova

ide mi na zivce insistiranje na rodnoj opredeljenosti ali me uglavnom ne ometa u zivotu preterano, povremeno mi je zabavno kad mi se neko obrati sa gospodine ili decko mada ne licim ni na gospodina ni na decka

zabavno mi je i kad se smuvam sa ribom a ona me pita da li sam transzena (valjda misli post operativna) :wink2:

sve u svemu ne nameravam da menjam pol ali nameravam da lobiram za prihvatanje rodne raznolikosti i kroz svoj rad i kroz svoj privatni zivot
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Val
... pa preko raznih manje vise banalnih stvari kao npr da volim kucne poslove i recepte a to me ni najmanje ne zanima, da volim cvece a ja ga ne volim
Ne voli, ja sam zivi svjedok. Jednom sam joj kupio ruzu i probudio je da bi je iznenadio, a zamalo nisam dobio batine, kako zbog budjenja, tako i zbog ruze.

Ovako je izgledalo: :zvezda: :nunchake: :zvezdice:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Seaman
Originally posted by Val
... pa preko raznih manje vise banalnih stvari kao npr da volim kucne poslove i recepte a to me ni najmanje ne zanima, da volim cvece a ja ga ne volim
Ne voli, ja sam zivi svjedok. Jednom sam joj kupio ruzu i probudio je da bi je iznenadio, a zamalo nisam dobio batine, kako zbog budjenja, tako i zbog ruze.

Ovako je izgledalo: :zvezda: :nunchake: :zvezdice:
:lol: :smilegrin: Setila sam se da volis kucne poslove pa sam odustala... :eevil:
Korisnikov avatar
By marvuk
Ovo bi kao trebalo da bude moja tema.

Znam shta sam i mnogo puta sam mrzeo to shto jesam jer problemi iskrsnu na povrshinu kada odrastesh i pochnesh da se zaljubljujesh, da volish. Nama je najtezse naci vezu jer ljudi nisu nachisto sa nama shta smo, koga volimo, kako da se ponashaju prema nama.

Kada sam bio mali osecao sam ovo shto i sada osecam, lik mushkarca zarobljenog u zsenskom telu i to da sa tim moram da se borim chitavog zsivota a da opet ostanem normalan. Da svaki udarac zsivota dvostruko tezsi, primim i izborim se sa njim kao sa svakim drugim.

Da sve ne bi izgledalo tako crno, uvek se nadju tu ljudi koji te podrzsavaju, koji te vole i bezrezervno ti pruzsaju podrshku i savetuju te. Tu su i devojke koje se bezrezervno trude da ti pokazsu da postoji neshto tako lepo, chisto i nevino i da si sasvim normalan chovek kao i svaki drugi.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Dobro mi je u svom telu, ne zelim da ga menjam.

Marvuche :) zemljache :) jedan veeeliki zagrljaj ti shaljem ovako javno :) zelim ti da istrajesh u borbi i da su oko tebe ljudi koji umeju da vide ispod koze :) posmatrachi dushe :)
Korisnikov avatar
By Tot
Kada su u pitanju osobe koje imaju trans rasopolozenje ili skolonosti ne zelim da omalovazavam tudje iskustvo zato sto mi nije dostupno.Cini mi se sigurnim da oni dosta pate i imaju problem identiteta u vezi sa svojim nesnalazenjem u obli?ju žene ili muškarca.

Ja sam sretao pametne muskarce, glupe muskarce, pametne zene, glupe zene, zene koje su me fascinirale, muskarce koji su me fascinirali i obratno.

Fenomen lepote prevazolazi pol. Zato su osobe koje su mi se sviðale imale nešto andriogino u sebi. I mislim da je neka uzvišena lepota uvek androgina. Govorim to iako nemam striktni erotski ideal.Devojka cije bi crte lica pristajale sasvim lepo nekom mladi?u ili mladi? "devoja?ke lepote". ?ini mi se da to nema veze sa biseksualnoscu posto sebe smatram gay osobom.

Imao blagi "problem" u necem drugom, a to je tendencija društva da u homoseksualcima ne vide muškarce i da smatra da su polovima svojstvene odreðene uloge. Prema tome sam rezervisan. Jer uvek sam se osecao muskarcem a takvim su me i dozivljavali bez obzira da li znaju ili ne da sam gay. I smeta mi da makar i u sali neko govori o meni kao o zeni. Jer ja to nisam. Da sam se rodio kao zena ne znam kako bi to izgledalo. Za razliku od trans osoba ne mogu da se uzivim u to stanje, niti mi moj osecaj da sam muskarac smeta.

Interesantno je da etiketu muskosti i zenskosti uglavnonm dele tetke koje verovatno ni same ne znaju sta su ili im je to nacin omalovazavanja protivnika. Cak i na ovom sajtu naci cete zacudjujuca misljenja o tome sta je eliksir muskosti ili zenskosti. Ja sam bio sklon da taj eliksir vezujem za neke karakterne osobine ali mi se cini da tetke ne spadaju ni u jedan rod te svoj genitivni problem ovde namecu drugima.

Prema svim izjavama "vlastito, pripadaju?e je muskarcu" ili "vlastito je zeni" sam ravnodusan. Zena se ose?a kao žena, a muškarac kao muškarac.

Izuzimam trans osobe ?iju patnju kao što rekoh ne želim diskvalifikovati.

Ja sam u svojoj koži i to ?esto nije prijatno, ali nemam dileme u pogledu toga da je to muška koža.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
Fenomen lepote prevazolazi pol. Zato su osobe koje su mi se sviðale imale nešto andriogino u sebi. I mislim da je neka uzvišena lepota uvek androgina.
:klap:
Korisnikov avatar
By marvuk
Originally posted by marvuk
Ovo bi kao trebalo da bude moja tema.
Ne, darling, nije o tebi. Evo tebi :kiss: Divan si sto delis svoja osecanja s nama.

Nisam mislila da ova tema bude o ozbiljnim transrodnim ljudima. Prosto, meni se nekad desava da posmatram ponasanje svojih str8 drugarica i da u sebi ne nadjem apsolutno nista zajednicko s njima. Pa se zapitam sta meni fali, sto ne mogu da budem takva, ma da nisam ja ipak "s Marsa". Ali to su samo trenuci, nekad cak i sale. Pa mi je palo na pamet da pitam ostale glb ljude desava li im se slicno...
Shvatio sam Sanjalice naravno. Pazsljivo sam prochitao tvoj text odozgo, samo sam bio pod nekim utiscima pa sam sluchajno malkice skrenuo sa teme. Nije to ni malo jednostavno kada se chovek zbuni, ne zna tachno shta se deshava u njemu samom i naravno da je korisno iskustvo drugih ali vremenom cesh doci do odgovora. Sve je to normalno shto nam se deshava. I meni je trebalo vremena da shvatim neke stvari.
Uostalom, svi smo mi razlichiti bez obzira da li smo str8, bisex, gay, lesbian ili trans. I da si str8 ne mora da znachi da nisi ako imash drugachije ponashanje od svojih drugarica. Ima primera da devojka godinama zsivi sa osecajem u sebi da voli iskljuchivo i samo devojke ali onda se zaljubi u dechka. Mi smo ljudi, podlozsni smo promenama.

Ono shto je recimo glavno po chemu sam ja prepoznao sebe kao mushkarca je to da se tako i osecam od pochetka, od kada znam za sebe. Zaljubljivao sam se u devojke ali nisam na njih gledao kao devojka devojku, uvek sam ih zseleo (i zselim) kao mushkarac. Imao sam momke tamo negde oko 13. ili 14. godine nisam ni sa jednim zseleo da imam takav kontakt vec chisto da vidim da li je sa mnom sve u redu. Poljubac sa momkom mi je bio kao "na silu"... Jednostavno, kad neshto ne ide i ne osecash da je to to. A sa devojkom sam uvek imao takvo osecanje ispunjenosti a kao shto rekoh uvek sam nailazio na razumevanje kod devojaka. Pre mi je bilo jako teshko, ali nauchio sam vremenom da ne budem smor i da ima toliko lepih stvari na ovom svetu, i da ima toliko ljudi na ovom svetu koje ce te razumeti i nauchiti nechemu novom, pomoci ti da otkrijesh neshto svetlo u sebi.

Ako nastavim, mozsda se opet odvojim od teme. To bi bio odgovor ukratko na tvoju konstataciju :D
Korisnikov avatar
By marvuk
Originally posted by Inner-Smile
Dobro mi je u svom telu, ne zelim da ga menjam.

Marvuche :) zemljache :) jedan veeeliki zagrljaj ti shaljem ovako javno :) zelim ti da istrajesh u borbi i da su oko tebe ljudi koji umeju da vide ispod koze :) posmatrachi dushe :)
:gric: Hvala Inner
Korisnikov avatar
By m..
Kad sam bila klinka ponasala sam se kao decacic, pocetkom puberteta sam bila najveca muskaraca na svetu, ali kako vreme prolazi ja sam sve zenstvenija i zenstvenija.... (to ne znaci da izbegavam da radim 'muske' poslove). Nisam rodjena u pogresnom telu, osim sto bi bilo fino da isto bude malo mrsavije, ali to je vec stvar toga koliko se ja iscimavam :lol:
Anyway, mislim da je sa slicnim dilemama gotovo for good.
Korisnikov avatar
By Kittrie
za pogresno telo ne. za sada ga veoma volim :D

ostalo...
svi smo ljudi;
oba pola imaju i testosteron i estrogen;
genetska razlika minimalna, lol;

mislim da se pored polne baze, NAJVISE evolucija, ah, ah (mada i to moze spadati u bazu, definitli ) DRUSTVO i odgajanje mogu smatrati odgovornim za neke postojece steroetipove vezane za polnost -da ne ulazim u dalju diskusiju, odjednom izgubih zelju da razvijam misao, jer bih stigla do eseja, a vremena nemam sad :budilnik:

p.s. imam dosta slicniji nacin razmisljanja muskarcima, cesto se sa njima mnogo bolje kapiram nego sa istim polom; sira ramena, male sike, vitka sam, izuzetno veliki procenat misicne mase u odnosu na tezinu (koja je mala jel'te -52 kg na 172)... tako da na neki nacin imam i musku gradju... al Bogu gala, podgojih se, pa sve vise i vise dobijam oblinice (da citiram statusa - KITTRIE PA TI IMAS SISE !! :smeh: ), bokovi su mi se prosirili (telo mi se za radjanje sprema, lol ) ... tako to....

e, ok, totalno se prosrah sad... rekla sam da bi bio esej, gore sam ukljucila dosta stereotipova nametnutnih nam PROSEKOM itd; i mnogo nebitnih detalja sa sustinu price...... JER MI SE PISE ESEJ< AL NE MOGU.
u stvari sad sam se naljutila na sebe, i vise i necu.

LAKNULO VAM JE SIGURNO!! :cheer:
ako ste uopste izdrzali do kraja pousta :elvis:
Korisnikov avatar
By IriS
izdrzali smo, al jedva :smeh:

kraljice :kiss:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja MRZIM, MRZIM, MRZIM kada me djaci pitaju za koga navijam... jer im je to o?igledno stvarno neophodno da bi uspostavili uspešan kontakt nastavnik-djak, jer se ponavlja u svakom odeljenju u svakoj školi u koje udjem... E to je jedna stvar koju ženska nastavnica ne bi morala da im objašnjava. "pa, ja ne navijam ni za koga... Ne interesuje me fudbal (!!!!) " o?igledno nije nikakav prihvatljiv odgovor.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by tramp
nazalost za moje stanje nema resenja :cekam:

ceo zivot mi se govori da sam "musko" i prvo mi je to bilo zabavno, pa sam onda prosla kroz "i ja sam zensko" fazu a sad vise ni ja ne znam - mislim da dina o tome gore prica ... tata me uvek zvao sine (za sve je tata kriv :smeh: ), jedan prof mi je rekao da imam viska testosterona ( :wink2: ), jednom davno su mi decka pitali jel peder kad su ga videli sa mnom, dok sam jos spavala sa tipovima par mi je reklo da nakon seksa sa mnom imaju osecaj da ih je kresnuo tip a par je i trazilo da se ponasam prema njima kao da su devojke, par zena sa kojima sam bila mi je reklo da sam ko musko, u mladjahnim danima kad sam visela sa gomilama str8 tipova imala sam status "jedna od nas" sto je verovatno pomoglo mom ranom autiranju jer ako sam "jedna od njih" onda je logicno da me privlace zene ...

sto se tice legalnih i fizioloskih stvari mogu da stoje kako jesu posto mi nijedan rod/pol ne seda sasvim ugodno ... mada bi mi bilo drago da konacno uvedu opciju gender neutral na formularima ali ajde sad gender queer (rodni queer?) i gender freak su mi puno blizi mojoj identifikaciji od ponudjenih rodova

ide mi na zivce insistiranje na rodnoj opredeljenosti ali me uglavnom ne ometa u zivotu preterano, povremeno mi je zabavno kad mi se neko obrati sa gospodine ili decko mada ne licim ni na gospodina ni na decka

zabavno mi je i kad se smuvam sa ribom a ona me pita da li sam transzena (valjda misli post operativna) :wink2:

sve u svemu ne nameravam da menjam pol ali nameravam da lobiram za prihvatanje rodne raznolikosti i kroz svoj rad i kroz svoj privatni zivot
tramp, da li bi ova tema mozda trebala da bude na trans forumu?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!