Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By vindskrin
ako moze i cetvrti put, da ne bude ono klasicno!
By vindskrin
mogu li obrezani da napisu gde, u kojim zdravstvenim ustanovama su se obrezali.
Korisnikov avatar
By KiWi
ja znam samo jednog obrezanog ... i još par za koje nisam siguran da li jesu ili nisu ... vidiš.. nikada nisam razmišljao o ljudima na taj na?in ... verovatno zato što mnogima kitu ni ne primetim :lol: ... :tange:
By vindskrin
Originally posted by Kiwi
ja znam samo jednog obrezanog ... i još par za koje nisam siguran da li jesu ili nisu ... vidiš.. nikada nisam razmišljao o ljudima na taj na?in ... verovatno zato što mnogima kitu ni ne primetim :lol: ... :tange:
ne razmisljam ni ja "na taj nacin", ali zacudilo me da se na ovom forumu ne vlada tim informacijama, pa sam "prozvao" upucenije.
By vindskrin
ima li ovde neki doktor da predlozi jos 2-3 privatne klinike?
By Ulix
Originally posted by vindskrin
...zacudilo me da se na ovom forumu ne vlada tim informacijama, pa sam "prozvao" upucenije.
Mene je zacudilo da ti je uopste palo na pamet da bi se dobro vladalo informacijama o obrezivanju na forumu pod nazivom Gay Serbia. :rolleyes: Idi na forum b92, da vidis da l ces dobiti bolje informacije :durenje:

Uzmi imenik, vidi neke privatne klinike pa zovi. A tvoj drug moze da svrati kod nekog lekara, da dobije uputu i da se to obavi u drzavnoj bolnici.
Korisnikov avatar
By KiWi
nisam siguran da li je to bila namera.. ali ja se ne ose?am prozvano :) ... good luck on operation :)
By vindskrin
kad ulix izda dekret, kao da ga je licno izdao lenin.

kiwi, nije se odnosilo na tebe. znam, rekao si da nisi obrezan. a pomogao si vise od svih drugih. hvala ti za do sada ucinjeno.
By Ulix
Get it through your thick head: Uliks nije komunista.

Da sam komunista ni u snu ne bih stavio potpis koji imam, zar ne? Think vindskrin, think! :eureka:
By vindskrin
o.k., ali ovde pokusavam dobiti konkretan odgovor na pitanje laserskog obrezivanja. ozbiljno je i hitno.
By Simor
Danilo Kis, duso, Danilo. Nema veze sa Lenjinom....
By vindskrin
jeste da skrecemo sa teme, ali ovde trazim pojasnjenje.
By Ulix
jeste da skrecemo sa teme, ali ovde trazim pojasnjenje.
Jeste da skrecemo sa teme ali evo objasnjenja:

"Grobnica za Borisa Davidovica" - prica iz istoimene zbirke prica, posvecena Leonidu Sejki (ako treba da pojasnim ko je Sejka: bese to jedan veoma talentovan slikar, i dobar prijatelj pokojnog D. K.)
"Crvene marke sa likom Lenjina" - Kisova prica iz Enciklopedije mrtvih, koja je, by the way, lektira u srednjoj skoli :D

(Simore, ja sam se inace nadao da je sve ovo toliko ocigledno da nikakvo objasnjenje nije potrebno, kad ono.. :iskolacen: ).
By vindskrin
OK, prihvatam pojasnjenje, ali simor me (ocigledno) nije razumeo. imao sam razlog zasto sam rekao "lenjinov dekret". ulixe, tvoje razmisljanje i karakter me podsecaju na lik lenjina sa marke. ja te na osnovu dosadasnje prepiske tako osecam. i ne moras da se tako naivno hvalis "znanjem". ima nas jos koji smo isli u dobre skole i nemamo potrebu za hvalisanjem, a ovde ga (znanje)pokazujemo onoliko koliko treba. trebao si do sad nauciti da je svest o ne znanju prvi korak ka znanju. cini se da je ti nemas, iako si do sad, iz dosade, procitao po neku knjigu. ali time jos nisi postao intelektualac.
Korisnikov avatar
By ciceron
Pa evo, ako bas trazis informacije iz prve ruke, ja sam obrezan pre tacno 2 godine. To sam uradio na poliklinici u Novom Sadu. Bilo je grozno. Umesto 15 minuta, trajalo je sat i 5 minuta cela operacija uz puno krvi, znoja i bola. A nakon toga je tek nastao pakao. Jos uvek imam par oziljaka od operacije. Dakle, taj zahvat uopste nije tako jednostavan niti bezbolan kako ga mnogi opisuju. Oporavak mi je trajao mesec dana. Prvih nedelju dana sam stalno krvario jer su pucali savovi (posto se naravno dize svako jutro od rasta hormona). Posle sam cudno hodao i bio mi je problem da bilo gde odem. Tek sam na kraju druge nedelje smogao snage da odem na posao. I ako mi neko jos bude rekao da je to bezbolno, ima da ga odalamim.
By Ulix
@Ciceron:
Da li je to bila laserska operacija?
Mozda te je operisao neki novajlija, ali zaista, obrezivanje je gotovo rutinska operacija, tu malo sta moze da krene naopako.
Bezbolno svakako da nije, koja je operacija bezbolna?!
-----
OK, prihvatam pojasnjenje, ali simor me (ocigledno) nije razumeo. imao sam razlog zasto sam rekao "lenjinov dekret". ulixe, tvoje razmisljanje i karakter me podsecaju na lik lenjina sa marke. ja te na osnovu dosadasnje prepiske tako osecam. i ne moras da se tako naivno hvalis "znanjem". ima nas jos koji smo isli u dobre skole i nemamo potrebu za hvalisanjem, a ovde ga (znanje)pokazujemo onoliko koliko treba. trebao si do sad nauciti da je svest o ne znanju prvi korak ka znanju. cini se da je ti nemas, iako si do sad, iz dosade, procitao po neku knjigu. ali time jos nisi postao intelektualac.
:wtf: :neznam:
Ako ton mojih poruka mozda deluje zapovedno i hvalisavo, to je zato sto sam nestrpljiv i, ako sam u zurbi, nemam previse stpljenja da objasnjavam i ponavljam. Isto tako me provokacije na politickoj osnovi nerviraju, kao i proizvoljno silovanje reci kako bi im se nametnula drugacija, pogresna znacenja.
Nemam isto tako nikakvu zelju da se hvalim skolama koje sam zavrsio, jer ih jos nisam zavrsio, niti sebe smatram intelektualcem, a svest o neznanju dopunjujem i svescu o beznacajnosti. Sve ovo nema veze sa obrezivanjem, a posto ni sam nemam neku zelju da polemisem o tome kakav sam i zasto svaki ozbiljan odgovor na ovom forumu zvuci kao da je zlonameran, prestajem.
:zakljucano:

By the way, ovaj avatar ti je mnogo bolji.
Korisnikov avatar
By KiWi
Danas sam saznao da se jedan moj kolega obrezao pre nekog vremena .. sasvim slu?ajno je to spomenuo kroz pri?u ... setio sam se ove teme pa sam ga pitao da li je laserski i da li je bolelo ... koliko sam ja shvatio (ne držite me za re?) operacija je bila standardna (skalpel, šavovi.. sve) ... nije ga bolelo tokom operacije, a posle operacije je punio ga?e vatom kako se kita ne bi pomerala ... e sad nisam siguran da li ga je bolelo (verovatno jeste, kada je morao da fiksira položaj kite) ... jedino me je za?udila njegova poslednja izjava na tu temu, da bi pre živeo sa fimozom nego da se operiše ... jednostavno nema smisla... :puzzle:
By vindskrin
hvala na odgovorima. prijatelju sam dao adrese i brojeve telefona, tako da je sad na njemu da se dalje informise i odluci. rekao je da ce me obavestiti kad zakaze operaciju, da ga odvezem i sacekam ga, posto nije siguran da ce moci da sam vozi u povratku.
By vindskrin
ulixe,
mislim da nije bilo nikakvih provokacija na politickoj osnovi, jer bili smo "zapeli" na lenjinu, kisu i istoriji. isto, mislim da se svest o neznanju ne moze dopunjavati svescu o beznacajnosti. to su dva odvojena pojma, koja nemaju dodirne tacke.
ako neko misli da imaju, onda neka to obrazlozi.
By goran123
Pozdrav!!!

Pre neki dan(u sredu) sam bio na cirkumciziji,pa poshto vidim da ovde ima dosta ljudi koji su proshli kroz sav taj proces,interesuje me za koliko vremena,otprilike,proci zarastanje rane i da li treba da se pridrzavam nekog posebnog rezima dnevnih aktivnosti tj.shta ne bih smeo da radim da bi mi rana shto pre zarasla!!!

Unapred hvala...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by goran123
Pozdrav!!!
Pre neki dan(u sredu) sam bio na cirkumciziji,pa poshto vidim da ovde ima dosta ljudi koji su proshli kroz sav taj proces,interesuje me za koliko vremena,otprilike,proci zarastanje rane i da li treba da se pridrzavam nekog posebnog rezima dnevnih aktivnosti tj.shta ne bih smeo da radim da bi mi rana shto pre zarasla!!!
Sa ovim se ne treba nimalo šaliti, dakle sve mogu?e mere opreza. Najbolje bi bilo ležati na leðima i ne mrdati se mnogo, i to dugo dugo vremena... ja sam ležao u bolnici par nedelja (sa ne?im preko što li?i na one drža?e za poslužavnike), a za to vreme je ovaj u drugom krevetu koji je imao zašivanje usne po?eo da jede ?vrstu hranu... to je kao neki reper kako je to dugo dugo trajalo... to pre nego što sam došao ku?i, a onda sam ležao još nekoliko nedelja.
Korisnikov avatar
By Kiborg
jukie
Najbolje bi bilo ležati na leðima i ne mrdati se mnogo, i to dugo dugo vremena... ja sam ležao u bolnici par nedelja (sa ne?im preko što li?i na one drža?e za poslužavnike), a za to vreme je ovaj u drugom krevetu koji je imao zašivanje usne po?eo da jede ?vrstu hranu... to je kao neki reper kako je to dugo dugo trajalo... to pre nego što sam došao ku?i, a onda sam ležao još nekoliko nedelja.
Da li si ozbiljan ili se šališ (jer ja prvi put ?ujem za ovako nešto, posle obrezivanja se ni ne leži u bolnici, mora da je kod tebe nešto naopako pošlo)?
By Ulix
Originally posted by Kiborg
jukie
Najbolje bi bilo ležati na leðima i ne mrdati se mnogo, i to dugo dugo vremena... ja sam ležao u bolnici par nedelja (sa ne?im preko što li?i na one drža?e za poslužavnike), a za to vreme je ovaj u drugom krevetu koji je imao zašivanje usne po?eo da jede ?vrstu hranu... to je kao neki reper kako je to dugo dugo trajalo... to pre nego što sam došao ku?i, a onda sam ležao još nekoliko nedelja.
Da li si ozbiljan ili se šališ (jer ja prvi put ?ujem za ovako nešto, posle obrezivanja se ni ne leži u bolnici, mora da je kod tebe nešto naopako pošlo)?
Bas hteoh da priupitam... kao da su mu presadjivali penis... :piski:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Ulix
Bas hteoh da priupitam... kao da su mu presadjivali penis...
Pa mogli su i malo dužu dršku da naprave... da izgledam kao patbear...
anyway ne znam da li nije bilo po planu, znam da sam ležao sa tim drža?em za poslužavnike dugo dugo... sigurno je bilo bar nedelju dana... ono ?ega se se?am je da sam umirao od gladi jer nisam hteo da jedem njihovu bolni?ku hranu (bareni krompir u deset varijanti) tako da je mogu?e da mi je izgledalo da duže traje nego što jeste. A i verovatno je medicina uznapredovala od onda.
By Lemur
Originally posted by goran123
Pozdrav!!!

Unapred hvala...
Zarastanje traje otprilike oko mesec dana.
Rana ti nece zarasti brze ako se budes pridrzavao "posebnog rezima dnevnih aktivnosti", tj. nisu potrebne nikakve restrikcije.
By citizen
obezivanje laserom je Bogom dano. Nema krvarenja, nema totalne anestezije, nema ;pucanja savova, nema lezanja u bolnic, kao da se nista nije desilo, a posle tri nedelje mali je kao singerica :) )
samo treba izdovjiti 300 evrica ;)
privatna bolnica Menssana to odradi za 20 ak minuta u Zarkovackoj ulici :) )
:rock:
By aktivboy88
Moze li neko da mi kaze da li ima veze sa fimozom to sto se prerano digne i vrlo brzo dodje do svrsavanja ???? imam zakazanu operaciju sledece nedelje pa me zanima hoce li biti nesto drugacije posle toga???
:beba:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by aktivboy88
Moze li neko da mi kaze da li ima veze sa fimozom to sto se prerano digne i vrlo brzo dodje do svrsavanja ????
:beba:

Naravno da nema. Sve je stanje psihe. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!