Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Kupper
O, Rh -

Retko i zajebano.
Korisnikov avatar
By Stripi
A+
Ja sam uvijek pozitivan.
Osim kad je o HIVu rije? :briseznoj:
Korisnikov avatar
By SouthSide
0-
treba nekom?
dajem 100 ml za 10 euro.
:maljkovic:
Korisnikov avatar
By SouthSide
Originally posted by Stripi
Ah, samo? :alexis:
Ah, bez brige, proizvodi se dosta....ponuda premasuje potraznju.

:superheroj:

-
By Çâðê_DUP
Originally posted by zimizamizum
Originally posted by pcelica
Ja sam zaista dugo cekala da bg frajer 111
(sad videh da je promenio nick u Zibro)
odgovori na jednostavno pitanje "sta sam to lupila".
Jako volim jebeno samopouzdane ljude, koji imaju
zavidno medicinsko znanje.
Medjutim, agresivan nastup, bez ikakve realne
potpore u tom znanju mi je prostacki i otuzan.
Ma mozda covek vise nije gledao ovu temu.
Necu da miniram divnu temu.
Kad god se pojavi u folderu Zdravlje,
otvoren mu je poziv da odgovori na moje
pitanje.
Korisnikov avatar
By victoria
Originally posted by bona
B+
:bicikl:
:kiss:

same here!
...ce se menjamo za :beba:
:)
By Çâðê_DUP
A+

kome mogu da dam krv i od koga mogu da uzmem?:opatica:
Korisnikov avatar
By Myself
A+

Bojim se igala. Bez uzimanja, molim.:uplasen:
Korisnikov avatar
By jukie
Spadam u onu grupu "ne znam"... kad je trebalo da se daje krv u srednjoj da bi se imala slobodna tri dana od škole, ja sam ve? imao sve petice pa mi nije trebalo... ionako sam i kod ku?e i u školi u?io za prijemni.

Anyway nije normalno da ovoliki procenat ljudi ima 0 krvnu grupu; tj statisti?ki je zna?ajna razlika u odnosu na prosek naše populacije (koga se ne se?am dobro jer sam kurs iz genetike pohadjao davne 95...) ali sigurno ne treba da bude više od 16-20 odsto 0 grupe jer bi je A i B aleli potrli (moraš da imaš oba 0 alela za 0 grupu)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jukie
Anyway nije normalno da ovoliki procenat ljudi ima 0 krvnu grupu; tj statisti?ki je zna?ajna razlika u odnosu na prosek naše populacije (koga se ne se?am dobro jer sam kurs iz genetike pohadjao davne 95...) ali sigurno ne treba da bude više od 16-20 odsto 0 grupe jer bi je A i B aleli potrli (moraš da imaš oba 0 alela za 0 grupu)
Evo sad sam navrat nanos nekako sabrao:

A 12 - 31.5 odsto
B 10 - 26.3 odsto
AB 1 - 2.6 odsto
0 15 - 39.5 odsto

Skoro 40 odsto 0 grupe je sigurno natprose?na vrednost
Korisnikov avatar
By bambola
Najchesca,0+ (bar u ovom nasem podrucju)
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Cruiser
A+, skroz str8 :)
A+ :D

Dušo ti si moja krvna grupa :smeh:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Cini mi se da sam video samo jednog forumasa da je AB.
Daklem, AB+. :P
Korisnikov avatar
By Delete
AB+
Ne volim ni da mi vade krv na sistematskom, a nikad ni pomislila nisam na to da budem davalac.
By RACABG
B-

cuvena recenica o krvnoj grupi iz filma stefica cvek u raljama zivota : Znas onog peru iz bosanske krupe koji nije znao svoju krvnu grupu pa kad je umro sve je kose sa glave cupao :)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam upravo saznala da sam A- a ne kao sto sam celog zivota mislila da sam A+ Tako da moj prethodni odgovor na ovoj temi ne vazi...

Da li neko ko se razume u te grupe i faktore moze da mi odgovori da li ako su oba roditelja Rh+ dete moze da bude Rh- ? Ja sam mislila da ne moze, zato sam celog zivota mislila da sam pozitivna kao roditelji... Baba mi je bila Rh negativna, ako to ima neke veze...
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Ja ne znam koja sam :neznam:

Mama mi je A+, a papa 0 + ili -, nisam siguran ... zna li netko to da izra?una, znam da smo to u?ili iz biologije .. ali se ne se?am toga :D
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by p?elica
Originally posted by zimizamizum
Originally posted by pcelica
Ja sam zaista dugo cekala da bg frajer 111
(sad videh da je promenio nick u Zibro)
odgovori na jednostavno pitanje "sta sam to lupila".
Jako volim jebeno samopouzdane ljude, koji imaju
zavidno medicinsko znanje.
Medjutim, agresivan nastup, bez ikakve realne
potpore u tom znanju mi je prostacki i otuzan.
Ma mozda covek vise nije gledao ovu temu.
Necu da miniram divnu temu.
Kad god se pojavi u folderu Zdravlje,
otvoren mu je poziv da odgovori na moje
pitanje.

:boxer: pcelice pa ti si bas resila da me ocerupas ! bas si zlopamtilo i to oko necega o cemu je bilo reci pre nekoliko meseci i sto su svi zivi
( ukljucujuci i mene ) odavno zaboravili !
ok pitanje je bilo vezano za rh nepodudarnost u varijanti u kokoj je dete rh negativno a navodno bi na neki nacin ugrozilo majku ili njene buduce rh+ trudnoce ... sto je nemoguce ti si na to odgovorila da
( valjda zimizamizum ) " uopste nije lupila " sto je medicinski netacno .

Objasnjenje

nikada nisam cuo za takav slucaj ali slozicu se sa teoretskom mogucnoscu da rh - fetus potencijalno moze biti imunizovan rh+ krvlju majke
ali
cak i da se to desi primarni imuni odgovor podrazumevao bi sintezu pentamernih IGM antitela koja ne prolaze placentu
( iz istog razloga u obrnutom slucaju rh- majke po pravilu bez vecih problema donesu prvu trudnocu )
sve i da nekim cudom dodje do krossvitchinga u IGG klasu daleko od toga da bi plazmociti fetusa imali kapacitet proizvodnje tolikog broja
anti rh antitela koja bi mogla da bitnije da ugroze majku
i trece
sve da se ta at i nadju u krvotoku majke to bi bilo analogno sa pasivnom imunizacijom
vecina bi se vezala za same antigene majke a ako nesto preostane ubrzo bi iscezlo
tako da buduca rh+ trudnoca ni na koji nacin ne moze da bude ugrozena

Ona prica o serotipizaciji posle porodjaja i anti rh antitelima takodje je delimicno tacna , ako je suprug rh+ sanse za dete da takodje bude rh+ su 100% ako je homozigot odnosno 50 % ako je heterozigot posto je zbirna verovatnoca 75% svaka trudnoca smatra se rh inkompatibilnom dok se ne dokaze suprotno i anti rh+ humani imunoglobulini daju se pri svakom spontanom pobacaju , abortusu , rh- zene , pri svakoj izvazivnoj dijagnostickoj proceduri i tipa amniocenteze biopsije horionskih cupica i sl , ukoliko nastupi krvarenje kod placente previae , abruptio placentae ili bilo koje druge etiologije i naravno po prevremenom terminskom ili porodjaju putem carskog reza ... jasno je da u masi ovih stanja nismo u mogucnosti da odredjuemo rh faktor ploda ,
prema tome za serotipizaciju fetalne krvi u klinickom radu nema puno mesta iako je to sto si ti rekla u osnovi knjiski tacno

E sad ... PRVO SE IZVINJAVAM SVIMA NA OFTOPICU
a zatim zelim pcelici da unese malo vise svetlosti u svoj zivot , da se malo manje oseca povredjeno i uvredjeno zbog nebitnih kumentara da malo vise misli o lepim stvarima i naravno da mi se javi na u2u
ukoliko ima potrebu za bilo kakvom daljom diskusijom kako oboje ovde ne bi smarali ostale korisnike foruma

P>S> uzasno sam alergican na medicinare koji se prave pametni i strucnim izrazima i komplikovanim frazama objasnjavaju stvari ljudima koji nisu iz struke , mozda sam zato kao kolega prema kolegi sa onim "glupost" malo neprimerno reagovao na pcelicin post koji mozda i nije bio toliko netacan koliko je u sebi sadrzao za moj ukus isuvise strucne terminologije ...

u svakoj drugoj varijanti za kolege kod mene vazi jedno jednostavno pravilo RESPECT :)
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Dina
Ja sam upravo saznala da sam A- a ne kao sto sam celog zivota mislila da sam A+ Tako da moj prethodni odgovor na ovoj temi ne vazi...

Da li neko ko se razume u te grupe i faktore moze da mi odgovori da li ako su oba roditelja Rh+ dete moze da bude Rh- ? Ja sam mislila da ne moze, zato sam celog zivota mislila da sam pozitivna kao roditelji... Baba mi je bila Rh negativna, ako to ima neke veze...

moze
u tvom slucaju ti si imala samo 25 % varijante da ispadnes - ali eto desilo se tako

obrnut slucaj npr nije moguc

dakle ako su oba roditelja RH- dete 100 % mora biti RH-
u svakoj drugoj varijanti pa i rh+ hr+ moguce su i + i - varijante
By Gost
Originally posted by Zibro...

U vezi sa ovim napisanim za mene.
Istina je Zibro da sam ja dosta povu?ena i da je
ovaj forum (tj. ljudi sa njega) svetlost moga života.
I ja se toga ne stidim. Ne možemo svi da budemo
(tako) omiljeni zbog svoje genijalnosti. Ima nas
i koji se utapamo u žabokre?inu prose?nosti.
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
0+

valjda je u svetu A grupa najcesca, a na nasem podrucju je najcesca 0. :)
By fazza
Hm, pade mi na pamet da ova tema i ne mora da bude toliko beskorisna kao
shto izgleda. :)

Recimo, ako ne daj Boze, nekom forumashu zatreba krv mogli bi da priteknemo
u pomoc, naravno oni chija se krva grupa poklapa. :)

Ja ne znam koja sam krva grupa, saznacu, i dobrovoljno se prijavljujem, ako
ikad ikome bude trebala moja krva grupa TU SAM!:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!