- 05 Sep 2005, 23:36
iako ne mislim da sam nesto hiper zavistan od izlazaka i bla bla bla, ne mogu da kazem da bas nigde ne izlazim i da se bas ni sa kim ne druzim... opet, ni na jednom mestu (zurke, kafici, nvo i sl.) do sada nisam nabasao na slicne brosurice, pa mislim da je jako korisno da, oni koje interesuje, vide sta sve tu o kojim stvarima pise... mislim da je jako korisno, bar sam ja saznao dosta...
u pitanju su brosurice koje su izdali lekari sveta - francuska, u okviru programa smanjenja rizika... a mene nije mrzelo da prekucavam dokumenta o ekstaziju, speedu, lsd-u, kokainu i heroinu, pa evo, koga interesuje, moze da procita nesto, da komentar ili sta vec...
----------
ekstazi
(ekseri, i, eks, ...)
zabranjen proizvod
koriscenje i posedovanje ovog produkta je zakonom zabranjeno
cilj ovog dokumenta je da informise korisnike o rizicima koji su povezani sa upotrebom proizvoda
empatogeni proizvod sintetickog porekla MDMA ili drugi metamfetamini (MDEA, MDA, MBDB, MDOH)
nacin upotrebe
oralno, snifovanje
oblik
tablete, kapsule, prah
paznja! tablete pod imenom ekstazija su vrlo cesto "seceni" stimulativnim supstancama (amfetamini, kofein...) ili psihodelicnim sredstvima (2CB, DOB) i ponekad uopste nemaju MDMA u sebi.
efekti
deluju od 4 do 8 sati, a pocetak delovanja je 20 do 60 minuta posle uzimanja.
ubrzanje rada srca i ubrzano disanje.
osecaj fizickog i mentalnog blazenstva.
empatija (povecana mogucnost identifikovanja s drugima)
gubitak inhibicije (gubitak "kocnica")
povecana senzualnost
stimulativno i blago iskrivljeno opazanje i promena orijentacije u vremenu
prijatni vizuelni efekti, filozofski
osecanje lucidnosti
ruzici
mucnina, gubitak apetita
grcenje vilicnih misica
smanjenje imunog (sistema odbrane organizma) odgovora
hipertermija (pretopljenost organizma)
dehidracija
srcani i bubrezni problemi
pri uzimanju velikih doza povecanje krvnog pritiska i rizik od pojave konvulzija (grceva)
psiholoska zavisnost, tolerancija
depresija, anksioznost (bezrazlozna zabrinutost) i rizik od dugotrajne depresije
saveti
zbog nepoznatog kvalitata tableta, uvek uzimajte po pola da bi stekli uvid o jacini tablete.
postoji mogucnost da se kvalitet proizvoda isproba posebnim reagensom (markijev test)
pijte redovno i polako bezalkoholna pica, ne alkohol. budite na svezem vazduhu, oblacite se komotno
ako snifujete, koristite sopstvenu slamcicu da ogranicite rizik prenosenja virusnog hepatitisa
da biste se oporavili odmarajte se, uzimajte laganu i raznovrsnu hranu, voce, vitamin c
napravite pauzu u koriscenju proizvoda (redje ga koristite)
uzimanje ekstazija se izricito ne preporucuje osobama koje su na tretmanu za bolest HIV
lekari sveta - francuska
program smanjenja riyika
+381 11 658 701, 26 56 581
mdmhrbg@eunet.yu
u pitanju su brosurice koje su izdali lekari sveta - francuska, u okviru programa smanjenja rizika... a mene nije mrzelo da prekucavam dokumenta o ekstaziju, speedu, lsd-u, kokainu i heroinu, pa evo, koga interesuje, moze da procita nesto, da komentar ili sta vec...
----------
ekstazi
(ekseri, i, eks, ...)
zabranjen proizvod
koriscenje i posedovanje ovog produkta je zakonom zabranjeno
cilj ovog dokumenta je da informise korisnike o rizicima koji su povezani sa upotrebom proizvoda
empatogeni proizvod sintetickog porekla MDMA ili drugi metamfetamini (MDEA, MDA, MBDB, MDOH)
nacin upotrebe
oralno, snifovanje
oblik
tablete, kapsule, prah
paznja! tablete pod imenom ekstazija su vrlo cesto "seceni" stimulativnim supstancama (amfetamini, kofein...) ili psihodelicnim sredstvima (2CB, DOB) i ponekad uopste nemaju MDMA u sebi.
efekti
deluju od 4 do 8 sati, a pocetak delovanja je 20 do 60 minuta posle uzimanja.
ubrzanje rada srca i ubrzano disanje.
osecaj fizickog i mentalnog blazenstva.
empatija (povecana mogucnost identifikovanja s drugima)
gubitak inhibicije (gubitak "kocnica")
povecana senzualnost
stimulativno i blago iskrivljeno opazanje i promena orijentacije u vremenu
prijatni vizuelni efekti, filozofski
osecanje lucidnosti
ruzici
mucnina, gubitak apetita
grcenje vilicnih misica
smanjenje imunog (sistema odbrane organizma) odgovora
hipertermija (pretopljenost organizma)
dehidracija
srcani i bubrezni problemi
pri uzimanju velikih doza povecanje krvnog pritiska i rizik od pojave konvulzija (grceva)
psiholoska zavisnost, tolerancija
depresija, anksioznost (bezrazlozna zabrinutost) i rizik od dugotrajne depresije
saveti
zbog nepoznatog kvalitata tableta, uvek uzimajte po pola da bi stekli uvid o jacini tablete.
postoji mogucnost da se kvalitet proizvoda isproba posebnim reagensom (markijev test)
pijte redovno i polako bezalkoholna pica, ne alkohol. budite na svezem vazduhu, oblacite se komotno
ako snifujete, koristite sopstvenu slamcicu da ogranicite rizik prenosenja virusnog hepatitisa
da biste se oporavili odmarajte se, uzimajte laganu i raznovrsnu hranu, voce, vitamin c
napravite pauzu u koriscenju proizvoda (redje ga koristite)
uzimanje ekstazija se izricito ne preporucuje osobama koje su na tretmanu za bolest HIV
lekari sveta - francuska
program smanjenja riyika
+381 11 658 701, 26 56 581
mdmhrbg@eunet.yu