Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

By fencysmurf
drzava je opet zakazala! zasto placamo poreze !

Treba owde, kao i u gomili drugih slucajeva , primeniti stari nemacki metod raspoznavanja drugacijeg od stereotipa, osvezen u srpskoj tradiciji kroz delovanje Srpske radikalne stranke u Antinu - bele trake oko desne ruke.

I da vidis kako vise ne bi bilo problema da se prepoznaju HIV pozitivni ljudi... Nanu im pozitivnu...

....................................................................................................

:pms:

....................................................................................................

Kad bi meni neko rekao kako se prepoznaju Slovaci ! To je muka , a ne ovo...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Bele trake-bash bezveze-ja to ne bih nosila...
Jel moze crvena mashinica ili je to zbunjivanje ljudi-negativan aktivista ili HIV+ persona? :blenta:

:lukavi:

Ne diraj mi nanu(baku),nista jadna nije kriva-nije bila pozitivna :P ( :lol: )
By fencysmurf
nana i baka nisu isto... nana ti je rod, baka je stara zena :)
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja sam moju baku zvala "baka"-obe sam ih tako zvala...i odazivale su se :lol:
Vazi se i za deku...
Neki ljudi koriste izraz "nana"-ja ne.
Stara zena nije baka(osim u retkim slucajevima)-to je "baba" ili "babuskera"(ako te posebno iznervira).

By fencysmurf
a vidis kod nas u kraju je "baba" - tata :D samo sa dugackim "aaaa" / razlikovati od bosanskog babo - sa dugim o /

nana je to sto ti nazivljas "baba" (sa kratkim a)...

a sta je nina ? (sa dugim i )

:venchanje:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Nina :puzzle: :puzzle: :puzzle:

Mojoj drugarici je tata hercegovac-oni isto koriste "babo".Baku(po mom)je zvala 'nana' ali to joj je bilo sa mamine/vojvodjanske strane...
Bash cu da vidim za to 'nina'-sad si me zaintrigirao...

Korisnikov avatar
By Gothrose
Nikad ja ne bih pogodila...
No,kad sam procitala setila sam se par ljudi koji strine zovu 'nina'...
Iskreno,ja ne stojim bash najbolje sa tim 'familijarnim izrazima' :rool:

ps.mislim da smo debelo zagazili u 'off' :nokti:
Korisnikov avatar
By stefan19
Ja koristim nekoliko faktora pri determinaciji HIV+ osobe.
Prvo sto gledam je spoljasnji izgled, ponasanje... Neka generalna slika o osobi. Ako je osoba neuredna, nosi odrpanu odecu, deluje nehigijenski i nekulturno, odmah znam da su sanse da takav koristi kondom kao da se moj decko zaljubi u mene.
Takodje su HIV+ osobe mrsave, opalih obraza i dupeta u poodmaklom stadijumu bolesti. Cesto im se javljaju kraste na krajevima usana i crvene sitne tackice po kozi zvane "patechea".
Bilo bi super kada bih mogao prepoznati HIV+ osobu u prvoj fazi zarase, ali to je maltene nemoguce.
Eh da, natecene limfne zlezde u vratu i preponama su lako uocljive, i odlican su indikator HIV-a.
Korisnikov avatar
By stefan19
P.S. Cesto ce se kod obolelih u prvoj fazi javiti otecene limfne zlezde, i na to treba obratiti paznju. To je jedan od retkih simptoma u prvom stadijumu bolesti.
Korisnikov avatar
By Paki
Tome vas uče u Kaliforniji ?

:odbij:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Elena
Ajde,jos da ti i prodje za ljude koji su u krajnjem stadijumu AIDS-a(samo sto se ti bas i ne setkaju mnogo,nazalost)ali za HIV + osobe...Upali obrazi,opusteni misici... :drama:
Mogu da se kladim u sta hoces-da te neko zavezanih ociju odvede na infektivnu kliniku,u cekaonicu ambulante,pa ti odveze :povez: i pita te gde si-pojma ne bi imao!!!Moze biti opsta praxa,zubar...biraj,ja ideja bas nemam-ali infektivnu-ubo ne bi... :nope:
:up:
By Kragi
zamuckuje kad prica i ima izgrizen nokat na kaziprtstu leve ruke :sudija:
Korisnikov avatar
By h2o
Originally posted by operativni kadar

Kad kupujete kondome, obavezno moraju imati oznaku "elektronski testirani", jer to znaci da ne propustaju elektrone (cestice velicine elektrona, najmanje moguce velicine na planeti, a iste velicine je i HIV, bravo, pogodili ste). Bez te oznake kondomi samo stite od trudnoce, a to ti dodje kao ni luk jeo ni luk mirisao, dzabe si ga nosio.

JAZAS

:pucaodsmeha:

:nope:

Prečnik virusa HIV-a je oko 120 nm ( što je inače veliko za jedan prosečan virus )

1nm = 10 na -9m

Prečnik elektrona je 10 na -18m

Znači veličina HIV-a je oko 120 milijardi puta veća od veličine elektrona

-------------------------------

Elektronski testiran znači da su korišćeni elektronski/električni uređaji koji proveravaju da li je debljina kondoma približno ista u svim delovima jer su delovi koji imaju tanji sloj podložniji pucanju

Guma i plastika ne provode elektrone
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
imam 22 godine i nisam se nikad testirao a hteo bih.
Jako se plasim igle, i zanima me kakav je postupak testiranja, i gde se u Novom Sadu moze testirati?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ChristianTroy

imam 22 godine i nisam se nikad testirao a hteo bih.
Jako se plasim igle, i zanima me kakav je postupak testiranja, i gde se u Novom Sadu moze testirati?
Zavod za javno zdravlje Vojvodine (Cenatr za kontrolu i prevenciju bolesti); ul. Futoška broj 121, II sprat, soba 54: tel: 021/4897-570; radno vreme: 7-13h

A pogledaj i ovu temu, pa mozes pozvati njihovu info liniju za sve sto te interesuje.
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid1807649
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!