Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Nirej
Mislim da je problem u komunikaciji i samom pritupu,malo je glupo reci "trazim decka" ili "vezu" mislim da se to treba desiti spontano,prirodno...a ne da mi tu sad bukvalno dajemo oglase u kojima trazimo vezu,ljubav,decka...isl.

P.S: GOX jedan:bisou:za tebe
Korisnikov avatar
By face2face
problem je ako si naprimer "prekvalifikovan"
to znaci da ne mozes da nadjes decka koji moze da ti parira
na svim poljima
kriterijumi su kljucna rec
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Sunce u Zenitu
ja trazim deckova:beba:
Iskren si,imaš :kiss:

Nirej pa ti znaš da te ja volim i tebi šaljem veeeeeeliki :kiss:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Samo par stvari:
1) Ne trazi ga, pusti da se desi spontano
2) Slazem se da treba imati snage i oprostiti jednom, ipak smo samo ljudi...
Al' sam sad rekao nesto novo na ovoj temi :D .
:kiss:
NOX
Korisnikov avatar
By Sunce u Zenitu
Originally posted by GOX
Originally posted by Sunce u Zenitu
ja trazim deckova:beba:
Iskren si,imaš :kiss:

Nirej pa ti znaš da te ja volim i tebi šaljem veeeeeeliki :kiss:
joj pa mislim,woooooooow sweet :kissing: :zvizdi:
By fazza
Pa nije bash ono ni da ga trazim, a ni da ga ne trazim...

Nikome bash i nisam prichao da trazim dechka, to se valjda podrazumeva kad
sam solo. :D

Shto se mene tiche, ja nisam neshto bash mnogo izbirljiv, jednostavno do sada
nisam imao srece. Ne trazim krivca ni u sebi ni u drugima, bice bolje... :molise:
By Gost
Prevara?

O ?emu vi to?

Ne mogu da verujem da se ovoliko morališe u gej kontekstu -- vernost, prevara, i ostale "kategorije" plod su patrijarhata, te modelovanih monogamnih odnosa zasnovanih na posesivnosti i ljubomori.

Zašto bi neko, akoje u "vezi" sa nekim, ukoliko želi seks sa nekim drugim, bio spre?avan u tome? Zar ne treba partnera podržavati u tome da se realizuje? Pa to savetuje svaki maloumni self-help, a ovde ?ak ni ta "mudrost" nema proðu... :odrasti:

I zašto je monogamna zatvorena veza jedini model koji uživa masovnu podršku? Zašto ne troje, petoro, n ljudi u vezi? Zašto ne isprepletane seksualno-emotivne relacije sa što ve?im brojem ljudi bez ikakve "veze"?

Molim odgovore!

U svakom slu?aju, pederima je potrebna emancipacija od standardnih patrijarhalnih modela! Pod hitno!:venchanje:
Korisnikov avatar
By *deni*
Mozda i zato sto smo, ipak, u tom pogledu isti kao i ostatak ljudskog roda.
Posesivni, ljubomorni, nesigurni.
Licno, nemam problem sa "prevarom".
Svestan sam da sigurno nisam u stanju da zadovoljim svaku zelju svom partneru i nemam nista protiv toga da u pomoc priskoci neko sa strane.
Manje posla za mene. :lol:

Salu na stranu, ono sto je za mene bitno u vezi, tice se svakodnevne istinske zainteresovanosti za partnera, medjusobna motivacija za rad, napredak, zajednicka radost zbog ostvarenja postavljenih ciljeva, zajednicko dosadjivanje, sitne i krupne svadje...
:love: :zen:
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Dušan Maljkovi?
Prevara?

O ?emu vi to?
a prevara nije ono nesto sto znaci laganje izmedju ostalog?
Ne mogu da verujem da se ovoliko morališe u gej kontekstu -- vernost, prevara, i ostale "kategorije" plod su patrijarhata, te modelovanih monogamnih odnosa zasnovanih na posesivnosti i ljubomori.
ti se tek probudio? a sto ja mesecima dramim ovde protiv monogamnog modela?
Zašto bi neko, akoje u "vezi" sa nekim, ukoliko želi seks sa nekim drugim, bio spre?avan u tome? Zar ne treba partnera podržavati u tome da se realizuje?
naravno
Pa to savetuje svaki maloumni self-help, a ovde ?ak ni ta "mudrost" nema proðu... :odrasti:
nemam pojma sta savetuju ....ne citam ih :pucaodsmeha:
I zašto je monogamna zatvorena veza jedini model koji uživa masovnu podršku? Zašto ne troje, petoro, n ljudi u vezi? Zašto ne isprepletane seksualno-emotivne relacije sa što ve?im brojem ljudi bez ikakve "veze"?
welcome to my world

Molim odgovore!
a jel' lepo molis?
slu?aju, pederima je potrebna emancipacija od standardnih patrijarhalnih modela! Pod hitno! :venchanje:
dobro je da lezbejkama ne treba :) a sto volim kad se oni koji se dizu protiv patrijarhata izjasnjavaju u jednorodnim imenicama ili mozda ti kazes peder a mislis svi mi? ili mislis da lezbejske veze ne podrzavaju patrijarhalne standarde? ili kao musko mislis da ne treba da se izjasnjavas o ostalim rodovima? :roll:
By Gost
Da, vidim kako je feministi?ka korekcija jezika, te ve?a prisutnost žena-u-jeziku naprosto ruinirala patrijarhat i u?inila da popuca po svim šavovima. Ta vrsta politi?ke korektnosti krajnje mi je odvratna -- u jeziku ?emo posti?i ravnopravnost, ali u društvenoj praxi ne?emo, a prvo ?e služiti održavanju drugog. Ne mislim da se time rešavaju problemi, a plašim se da se dosta ženskog aktivizma svelo na insistiranje na jezi?koj korekciji do grotesktosti, te zanemarivanju ostalog rada na emancipaciji. U Srbiji je to postao jezik nevladinih organizacija koji dalje nije otišao, takod a sumnjam u masovnost tog projekta, kao i u rezultate kada bi se eventualno raširio. Sorry, ali feminizam držim odve? ideološkim i neozbiljnim -- nakon Simone de Beavouir za njega nemam više nikakvo interesovanje, a sve što su teoreti?arke dobro donele bila je, za mene, neka vrsta ograda od feminizma. Nije džabe Žarana Papi? bila jedina pismena, meni savremena teoreti?arka u Srbiji, baš u trenutku kada se emancipovala od feministi?kih floskula i stupila u ozbiljan teorijski rad.

Kada sam rekao pederi u?inilo mi se da uglavnom oni imaju takve stavove. Temu sam preleteo, nisam video da li i lezbejke podržavaju te modele, ovde, na forumu. Svakako da ih generalno i one preuzimaju, što mi se takoðe ne dopada, a kao "muško" -- mada se sam takvim ne doživljavam, nemam rodni identitet -- ne vidim zašto ne bih mogao da kažem koju o žensko-ženskim relacijama.
Korisnikov avatar
By tramp
kako je tvoje interesovanje za feminizam prestalo sa de Beavouir nema smisla voditi raspravu o kasnijim teorijama bar dok ih ne procitas :) svodjenje feminizma na samo jedan ogranak je prilicno ogranicena definicija feminizma i mislim da bi se ti verovatno slozio sa nekim teoreticarkama treceg talasa feminizma koje su odgovor drugom talasu koji je (bar mi se cini po tvojim izjavama) ono sto tebi kod feminizma smeta

patrijarhat je izdrzljiva zivotinja pa mu treba vremena da popuca po savovima a koliko sam ja upoznata sa koriscenjem jezika na podrucju balkanskih drzava ta "univerzalnost" muskog roda se jos uvek prilicno dobro drzi tako da ne vidim probleme sa daljim radom na prilagodjavanju jezika rodnoj ravnopravnosti... kako je drugim jezicima uspelo da se prilagode prihvatanjem muskog i zenskog kao ravnopravnog mislim da i srpski ima sansu za to

sorry za pretpostavku da se ti identifikujes kao "musko" taj sam zakljucak donela iz tvojih izjava i koriscenja muskog roda kad govoris o sebi ali ako sam pogresila rado cu koristiti srednji, mesano musko/zenski rod ili bilo koji drugi oblik obracanja koji tebi kao osobi odgovara

tvoj strah da se
dosta ženskog aktivizma svelo na insistiranje na jezi?koj korekciji do grotesktosti, te zanemarivanju ostalog rada na emancipaciji.
mi se cini prilicno generalizovanim i sovinistickim osim ako nemas neke konkretne primere ili je to samo paranoidan strah od "zenskog" aktivizma u kom slucaju nema potrebe za dokazima jer je to ipak samo paranoja (i usput ako krenes da odgovaras daj mi definiciju zenskog aktivizma jer ne znam da li to za tebe znaci da ga sprovode zene, da se bavi pravima zena, da se te aktivistkinje zovu zenske... malo specifikacije bi pomoglo)

no moram reci da nakon citanja tvog poslednjeg posta moram da se slozim sa tvojom perthodnom tezom da
U svakom slu?aju, pederima je potrebna emancipacija od standardnih patrijarhalnih modela!
doduse u granicama jer ima i onih koji su se oslobodili

:cvece:
Korisnikov avatar
By Sunce u Zenitu
JOJ AL STE SE VI ZAHUHTALI:indijanac:

KRATKO I JASNO MENI TREBA DECKOV:pokemon:
Korisnikov avatar
By Mars
Objasni im, Jelena, neke stvari.

"Tako da mislim u principu oduvek sam zelela da sve vreme iznad stadiona bude jedan ogroman balon u obliku Marsovog dupeta iz koga ce padati cvece po 100.000 glava mojih obozavalaca. Bosko je imao ideju da umesto cveca to budu diskovi sa mojom muzikom, sto jeste primerenije, ali meni je bezbednost moje publike na prvom mestu."
(Svetlana Raznatovic, o svom koncertu)
Korisnikov avatar
By HARP
Prevara?

O ?emu vi to?

Zašto bi neko, akoje u "vezi" sa nekim, ukoliko želi seks sa nekim drugim, bio spre?avan u tome? Zar ne treba partnera podržavati u tome da se realizuje? Pa to savetuje svaki maloumni self-help, a ovde ?ak ni ta "mudrost" nema proðu... :odrasti:

Molim odgovore!

U svakom slu?aju, pederima je potrebna emancipacija od standardnih patrijarhalnih modela! Pod hitno! :venchanje:
Opet je to stvar individue...jedino ako ne audiraš na grupni sex.Dobro možda ti to odgovara...Ali nemaju svi afinitete za takve stvari...
Ukusi,raznolikosti potrebe,doživljavanje stvari iz individualnog ugla.Ne bih da globalizujem.Ne sada da ljudi pišu,pa da se uzima srednja vrednost svega.Jednostavno svar onoga što ose?amo...
By Gost
Uopšte ne aludiram na grupni sex. To što ti je koncept višestrukih otvorenih veza stran je vrlo simptomati?no -- govori nam da je Srbija i po pitanju prodora posmodernih koncepata meðuljudskih relacija zaostala kao i na mnogim drugim poljima. Ne kažem naravno da si ti zaostao -- ti si jedan fin i pristojan de?ko -- nego govorim generalno, a to se vidi i po ve?ini postova baš u ovoj temi.

Uz svu raznolikost nas kao individua, ne ?udi li te da ogromna ve?ina želi jedan jedini monogamni stereotip?

I jedan savet svim gej udava?ama (a la self-help), a ne odnosi se na uve?anje devoja?ke spreme --

Izgradite svoju nezavisnost. Nau?ite da budete sami i da se s tim ose?ate dobro. To je osnov svake dobre veze.

Dok god ste opsesivni i tražite nekome da se oka?ite o vrat, veze ne?e raditi, jer ?e partner biti optere?en. Kada se emancipujete, ostavi?ete utisak snažne, nezavisne osobe i to ?e privu?i ljude.

U odnosu naj?eš?e dobijete ono što unesete/dajete. Ako je to praznina, opsesivna težnja da se "spasete" kroz vezu i onog drugog koji treba da vam donese sre?u, to je sve loše koliko i sebi?no i to ?ete dobiti i nazad. Pravo pitanje nije šta ?ete vi dobiti, ve? šta možete da PONUDITE!!! Radite na tome i partner ?e se sam o sebe pojaviti, željan da primi sve ono lepo što možete da date!
Korisnikov avatar
By HARP
govori nam da je Srbija i po pitanju prodora posmodernih koncepata meðuljudskih relacija zaostala kao i na mnogim drugim poljima.
To si u pravu,eto ja imam problem da se nikako ne mogu uklopiti u profil ovog društva.Kao da sam vanserijski.Ne želim u kalup pravila...ja sam slobodan,tako vaspitavan,tako formiran i odrastao.Roditelji su mi dali svu slobodu ovog sveta što sam ja kada sam se formirao kao osoba nastavio da primenjujem isti princip.Imao sam tu sre?u da su mi roditelji savremeni...
Mada ta sloboda može da dovedi do suviše dugog pretraživanja cilja,jer se gradi samostalno bez uticaja,ali u svakom slu?aju korisno...
Generalni problem je kada ljudi uspostavljaju kontakt nikada ne znaju ko sam ja,stvaraju barijeru ili se plaše izlaska iz okvira koje su sami stvorili.
Najbitnije je ostati normalan u svemu ovome...
Naravno da ?u napustiti ovu državu,ne što se ovde ne uklapam,nego što se drugi ne uklapaju u sebe...Nemam uticaj okoline,niti bi da uti?em na istu...Jedino želim svoju slobodu da podelim sa nekim,a ko to ovde može da podnese???
Korisnikov avatar
By *deni*
"Leposava, pokri sisici!" :smeh:

U ovom slucaju, GOX-i , pokrij guzu, obuci se, hladno je ovijeh dana!
:lol:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by deni
"Leposava, pokri sisici!" :smeh:

U ovom slucaju, GOX-i , pokrij guzu, obuci se, hladno je ovijeh dana!
:lol:
Ne brini se ti za mene,ja sam vreo,meni i treba malo luftiranja...
Zar nisi pro?itao moje raspoloženje dole...

i nemoj da offtopic-ujemo temu:zongler:
Korisnikov avatar
By *deni*
GOX
..meni i treba malo luftiranja...
:pucaodsmeha:
:smeh:
:smeh:
Korisnikov avatar
By MaXayde!!
Ja se slazem sa necijom konstatacijom da "nalazenje" decka ustvari treba da bude jedan spontan proces koji ce se desiti sam od sebe, medjutim ne mogu da ne primetim jednu sitnicu u tome- kako je moguce da taj proces bude tako SPONTAN u jednoj homofobicnoj sredini? Imam utisak da je takva spontana varijanta, tipa / ja sad udjem u kafic i vidim nekog sipmatichnog lika i krenemo u finu konverzaciju; on mi se jako svidi i ja ga na kraju pozovem na date / ,veoma otezana u jednoj sredini gde postoji opasnost da te taj dotichni pritom mlatne i okarakterishe nekim pogrdnim epitetom (umesto idealne varijante da se lepo izvini ,kaze da ga to ne interesuje i nikom nishta). Tako da je,bojim se, kod nase gay populacije nazalost neminovan izvestan stepen planskog ponasanja , iz chisto praktichnih razloga.
A shto se rasprave o prevari tiche , jeste da je offtopic, uprkos mnogim misljenjima o 'slobodi realizovanja' i slichnom, ja je ne smatram uopste opcijom u mojim vezama. Ne mislim da je monogamija chist jedan plod patrijarhalnog vaspitanja, vec prevaru pre posmatram kao plod necije sebichnosti i nepostovanja ljubavi i poverenja koje ti neka osoba pokloni. Mislim, ok je recimo da ako sad partneri bash TOLIKO pozele da malo "promene jelovnik" da se npr dogovore i zajedno nadju nekoga radi zabave, ali zbog chega i dalje onda ljudi imaju toliku jednu potrebu da to obavezno bude bez znanja voljene osobe (a tako je svakako mnogo vise povredjujuce)? Ne,ne-ja mislim da prevara NIKAD ne moze da bude "nevina" i da nista ne promeni, i cvrsto verujem da je znak da sa vezom ili makar jednim od partnera nesto nije u redu. Ne kazem da ne bih nikad mogao da oprostim,ali.............
Korisnikov avatar
By 2kune
A ovako se traži de?ka u primitivnoj homofobnoj balkanskoj sredini:
Doðe se, vidi se meðed od oka, pomisli se da je to taj naðeni de?ko, i ondak se izvadi planirano donesenu pogolemu hrastovu granetinu bez ?vorova (zbog trajnosti) i mlatne se izabrani de?ko po izabranoj ?eli. I odvu?e se u planirano pripremljenu špilju uz vikanje namjenjeno okolini: PAS MATER PI?KA MU SE OGADILA ŠTA ?E ON VIŠE POGLEÐIVAT MOJU ŽEMSKU KAD ZAVRŠIM Š NJIME!
Zatim se izabrani de?ko iskoristi po volji u za to pripremljenjoj spilji i ugovori se sljede?i sastanak u nekom kafi?u, može i istom, gdje on nastupa sa granetinom i rije?ima osvete za okolinu...
Korisnikov avatar
By Pipin
Ja nikad ne trazim decka. Obicno sami dodju cim vide da ih ne trazis.

I sama patrijarhalna monogamna veza je samo deo te raznolikosti medjuljudskih odnosia. Ona je i dalje najzastupljenija i u zemljama koje dobro stoje sa onim Dusanovim posmodernim konceptom medjuljudskih odnosa i ne vidim zasto bi se, kao deo necijeg slobodnog izbora, proterivala kao nesto lose.
Zasto bi se, samo zbog veceg broja partnera, neka veza smatrala emotivno/seksualno boljom od monogamne?
Ja nemam nikakve predrasude prema poligamnim vezama, ali mi ipak emotivna veza sa jednim partnerom najvise odgovara, ne ulazeci u to sta partner misli o tome.

Slazem se u potpunosti da ce svakome njegov partner ponuditi onoliko koliko je i sam bio ponudjen (otprilike).
Tu mi ceo onaj Dusanov post zvuci malo narcisoidno, kao da zeli reci da on toliko moze da odvoji drugima da je jedan partner za njega malo, pa sad treba srusiti sistem vrednosti onima koji nemaju toliko toga u sebi.
Ili se samo i tu ponasa u skladu sa svojim politickim idejama da sve bude zajednicko i da se to nametne kao jedino ispravno bez obzira sta drugi rekli o tome. :djavo:

Slazem se i sa onim da osoba treba izgraditi svoju nezavisnost da se oseca dobro i kad je sama.
Samo mi je cesto padalo na pamet da sta ce mi onda neko uopste.
Korisnikov avatar
By tramp
postmoderna je mrtva zivela postmoderna :lol:
Korisnikov avatar
By Nestao
cuvati kvalitet.....odoleti kvantitetu!!!!!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by unic0rn
Lepo kaze Dushan, gde li je taj dejting u gay svetu?
Ja svakog de?ka sa kojim želim više od seksa izvedem bar na pi?e ... to što neko preska?e ovu fazu upoznavanja njihov je problem ... mogu da im poru?im da greše :)
By Simor
Povodom diskusije o decacima, gej brakovima/vezama i gej udavacama, je zelim da citiram jedan deo iz filma "Frida", koji odrazava i moje misljenje:

I don't believe in marriage. No, I really don't. Let me be clear about that. I think at worst it's a hostile political act, a way for small-minded men to keep women in the house and out of the way, wrapped up in the guise of tradition and conservative religious nonsense. At best, it's a happy delusion... these two people who truly love each other and have no idea how truly miserable they're about to make each other.

But... when two people know that, and they decide with eyes wide open to face each other and get married anyway, then I don't think it's conservative or delusional. I think it's radical and courageous and very romantic.

Stoga :up: za radikalne, odvazne i romanticne gej veze/brakove! :zastava:
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Joj koje sam likove vidjo danas, uklju?uju?i klinca i tatu, klinac sa štakom, drugi put kad sam ih skonto, šetao je kao da je na tjelesnom :pilence:
al kako da zbariš lika kad se osjeti takva glupa energija da se moraš promjeniti prije nego priðeš, tj, promjeni ti se energija samo time što si u tkvom okruženju :posrani: :stopdrogi: :panker:
Korisnikov avatar
By Seaman
Mozda su nam kriterijumi previsoki. :)
Korisnikov avatar
By Zibro
nije problem u nedostaku dobrih decaka ,
uglavnom je problem u onima koji traze ,
toliko su gladni ljubavi da u svojoj idealizaciji ne umeju da je prepoznaju cak i ako im je ispred nosa ....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!