Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Deni5
Haha da odgovara mi da verujem da mlađi prihvataju gej ljude, mada sam i primetio da je tako. Dok je sa starijima uvek teže, sa nekima nažalost i nemoguće izaći na kraj jer su naučeni tako, ne da razumeju već da osuđuju, pa pre prihvate kriminalce. Možda postojimo da roditelji nauče da vole bezuslovno dete, ne samo kada je onakvo kakvo bi oni želeli da bude.

Inače mene majka ne prihvata ovakvog kakav jesam, a ovakav sam od kada znam za sebe. Na nekim mojim fotografijama kada sam imao samo 3,4,5,6 godina uvek blenem u prvog dečka pored. Uglavnom fotografije sa raznih dešavanja sredinom 90-tih, i tada su mi se dopadali momci, da ne pričam sa 6 godina kada sam bio u onom predškolskom i kasnije. Meni ni sada nije mnogo bolje nego ranije, ranije sam bar uspevao da se vidim sa nekim, sada smem samo sa drugaricom. Majka me uglavnom kontroliše na razne načine a prošli put kada nije mogla da uđe na Instagram jer sam se odjavio a kasnije ga deaktivirao nije pričala sa mnom nekoliko dana jer misli da se dopisujem sa nekim, a danas je bila dobra prema meni. Sada mi je jasno zašto je toliko dobra jer pretnjama, ucenama, vređanjem nije postigla da se promenim, sada hoće da idem da mi kupi nešto od garderobe a juče me napala da mi nije stalo do njih i da su sve radili za mene i da su mi dobri samo kada mi treba nešto, i to me nije povredilo jer ceo život ni blizu nisam tražio bilo šta kao druga deca. Naravno da je istraživala po netu i kao što sam napisao strašno je šta se sve piše, to što se piše može samo još više da naškodi gej ljudima. Jedino što mogu jeste da se prilagođavam kako znam i umem. Mislim da nešto promenim i počnem da radim negde gde mi je skoro rekla da mogu ako hoću, samo da nađem način da pitam jer prosto više ne znam ni kako će da reaguje na to, a ja svakako ovde sam ne mogu da nađem posao, sve je preko veze. Često me uhvati neka blaža depresija ali sam već navikao pa uspem da sprečim da padnem u onu veću, uglavnom se isplačem. Ranije sam zbog paničnih napada išao kod psihologa i dijagnoza mi je preterano osetljiv pa panični ili histerični napad nije čudo. Jeste mi stalo do roditelja i volim ih ali volim i sebe i to što majka zna meni nije baš pomoglo, uglavnom se držim te nade da će biti sve u redu jer često nemam snage da bilo šta preduzmem. Ujutru mi se ne ustaje, samo bih da sedim u ćošku kreveta ali moram da krenem.
Korisnikov avatar
By Hys.
Deni5,

Napomena - homoseksualnost, ne homoseksualizam. Guglaj zasto. Pricas o lgbtiq osobama koje nakaradno predstavljaju lgbtiq zajednicu. Hm. To je apsolutno nebitno i moze da se primeni na svaku zajednicu /a pitanje je sta je tu nakradno? tebi? meni nije. ako neko svojim ponasanjem ne ugrozava drugog - nema tu problema, samo malogradjanskog pogleda koji u kicu prepoznaje nesto lose...ili u cemu god...nauljenim telima? eno ti reklame svaki dan sa takvim tipovima na tvu, ali za njih se pretpostavlja da su strejt...ali da se ne rasplinjavam dalje/

Elem,

treba da edukujes sebe, da bi mogao da objasnis i budes siguran u ono sto pricas, kada hoces da pricas sa porodicom. I treba da ti bude stalo, kao sto si i sam reko, do sopstvenog zdravlja.

Finansijska nezavisnot, uverenje da je ono sto radis skroz ok i nepristajanje na emocionalne ucene je kljuc.

Sa druge strane, apsolutno smatram da je sa homofobicnim roditeljima emocinalna ucena /sa tvoje, nase strane/ potpuno ok. Cesto se nema izbora.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
Jeste mi stalo do roditelja i volim ih ali volim i sebe
Ne sumnjam da je misljenje roditelja u jednom periodu zivota najvaznije i najuticajnije i da nas ono moze pratiti ceo zivot, ali cenim da taj period mora proci ukoliko covek zeli da krene da preuzima kontrolu nad sopstvenim zivotom, dakle ne samo u recima vec i u delu, i sumnjam da taj prelaz i kod koga dolazi spontano, lako ili brzo.
Zašto moraju da šetaju polugoli u groznom kostimu i sa groznom šminkom
Za mene je bitno da uopste ne moraju, ali da zele i da to i rade.
By Deni5
Nije isto naravno, slučajno sam napisao homoseksualizam. Pa dobro, kada neko šeta tako to je svestan izbor, uglavnom da privuku pažnju i deluje kao da tako žele da iritiraju malograđane i onda kao da je još gore. Mislim, meni ne smeta ništa od toga, samo ja lično ne bih to radio jer su mi neke druge stvari bitnije. Uglavnom među malograđanima kojih ovde ima poprilično stvorila se loša slika o gejevima zbog tih nekih stvari, svaki im je automatski loš, drogira se, u sekti je i sve najgore, kao da gej ne može da bude normalan, dobar, pošten itd. Samo mi umemo da pronađemo neke lepe stvari u ovome, oni drugi nažalost samo najgore i opet je jednostavno da svako vidi to onako kako želi i kako mu odgovara, ne kako realno jeste.

Roditelji po meni treba da odgaje dete kako treba i onda da ima svoj život kad dovoljno odraste, da donosi samo odluke a ne roditelji. Čini mi se da se neki ponašaju kao da su deca i odrasla njihovo vlasništvo i dete valja samo ako je onakvo kako njima odgovara. Kod nas ovde decu toliko vežu za sebe da se posle ne zna kome teže pada promena, a ja uvek osetim neki strah od promena jer sam bik ha, ali ne vredi, u ovom životu promene su neminovne.
Korisnikov avatar
By Macan86
Da,te predrasude nerviraju...ali ne smeš da ih shvataš lično i ne smeš da dozvoliš da te dotiču...Jedino što možeš tu je da na svom primeru pokažeš da te predrasude nisu uvek tačne tako što ćeš da živiš onako kako tebi odgovara i kako ti je najprirodnije.
Korisnikov avatar
By Blady
Bas sam nedavno rekla koleginici sa posla, al nju realno boli kurac.
Gejmerka
By Deni5
Pa da, predrasude baš umeju da povrede, ako si gej kao da si nešto najgore, ili se kriješ, ili trpiš svašta. Očekujem da za sto godina neće biti tih predrasuda haha, tada bi valjda trebalo da se gleda drugačije na ovo, a sada da se snalazimo. Izgleda gotovo svi moramo da pretrpimo nešto da bi bili ono sto jesmo, bez glume kroz život.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Za dobre stvari ne treba pisati "opravdanje".
Ne radimo ništa protivzakonito ako napredujemo.
To znaji i moji poslovni saradnici koji se bave aktivizmom i mogu da napišu potvrdu.
Možda ne može sve da se završi za jedan dan, ali to ne treba da demorališe ljude.
Korisnikov avatar
By stardust81
Pozdrav svima.
Osetio sam potrebu da Vam se javim i da Vas pozdravim sve. Doslo je vreme da se oprostimo od klozetiranog Stardust-a.
Naime, sinoc je palo moje autovanje kevi...
Uspesno? Ne bas, ali zanimljivo, cak nije bilo ni dramaticno kako sam zamisljao i ocekivao.
Konkretno, keva ja primila k znanju informaciju, ali je nakon 10 minuta uz obecanja kako ce ona da me "pokriva" ipak morati da se zenim i da imam svoje dete...(ma daaaaj) Naravno da sam pokusao da joj objasnim da to ne ide tako, ali mislim da se sad ili pravi luda ili ne kapira.
Ja licno, osecam se za 1 promil bolje. Ne ocekujem za sad neku veliku promenu, ali ajde... korak po korak.
P.S. Zatekao sam Lexilium jutros na stolu....
Korisnikov avatar
By Macan86
drago mi je da si skupio hrabrost da razgovaraš s mamom o tome
Korisnikov avatar
By Srklet
odličan početak. samo nemoj odustati od nastavka psihološkog terora svojim homoseksualizmom. moras u majci iskorijeniti desetljecima ukorijenjenu homofobiju. to nije lijep proces. ^^
Korisnikov avatar
By tajfun983
Mislim da priznavanje nekom da si gay ima tezinu i vaznost (znatno vecu) ako zivis u sklopu porodice, a da se situacija znacajno mijenja ako zivis sam, ili jos bolje sam i u drugom gradu.

Oni ljudima kojima je stalo do mene, smatram, da bi trebalo da znaju da sam peder bez i jedne rijeci. To nije bas neka sitnica, i rijetko ko ju moze potpuno sakriti.
Korisnikov avatar
By tajfun983
Just some random brain-storming. :cupakosu:
Autovanje je bitno jer bi onda mogao opusteno kaciti selfije u Moja FOTKA. :bigsmile:
Korisnikov avatar
By tajfun983
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2790543#p2790543]Kragi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2789860#p2789860]tajfun983 napisao:[/url]Just some random brain-storming. :cupakosu:
Autovanje je bitno jer bi onda mogao opusteno kaciti selfije u Moja FOTKA. :bigsmile:
Koju ce da vidi 7-8 registrovanih korisnika. Opusteno :krezavi:
Brain-storming attack again! :ves:
Mozda za pocetak da probam pozirati u Moja FOKA!.
Korisnikov avatar
By lukazgb
slazem se, nije uopce bitno, eventualno ti to dodje kad jedna podebela amerikanka obuce bundu od nerca i stavi tonu zlata na sebe da bi skrenula pozornost jer ba zalost drugacije joj to teze malo ide.zasto ,cemu, problemi s okolinm, obitelji, prijateljima, radnom okolinom ,ma nema pozitivne stavri koju mozes s ponosom navest tim cinom !
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
A mnogo je pozitivna stvar da lažeš ljude oko sebe, da nemaš prijatelja s kojim bi razgovarao o svojim osećanjima, vezama pa i seksualnosti, da živiš u fiktivnom braku i varaš ženu, da, mnogo pozitivne stvari.

Poređenje sa 'podebelom amerikankom' je tek promašena poenta na jedno 5 načina...
Korisnikov avatar
By tajfun983
Pisem ovaj post iz perspektive 0% autovanog pedera (still).

Dio dana sam se bavio razmisljanje zasto ljudi koji su znatno autovaniji od mene (a <50%), i dalje boluju od takve diskrecije da su u strahu naci se na kafi u gradu. Jesu li imali nekakve neugodnosti ranije pa su sad oprezni? Nisam primjetio. Jesam li nailazio na kretene na dejting sajtovima? Ne bih rekao, birao sam prilicno pazljivo i podvrgavao ih tajfun-testu.
Sa druge strane autovani pederi su potpuna suprotnost i prilicno napadno isticu tu cinjenicu tako da dosta udvaraca odbiju takvim stavom.

Pitanje:
Zar ovakvim djecijim stavom onaj neautovani sebe ne ponizava, a onaj autovani sebe neopravdano uzdize? Gdje je tu ponos (ne pride)?
Korisnikov avatar
By voodoo
mislim da ne treba bas svi da znaju ko je kakav i sta voli,...pre par godina ja sam mojim prijateljima i porodici rekao da volim i muske i zenske da tako kazem,i niko me nije odbacio,dobro su to prihvatili,pa sta znam procenis situaciju.hocu reci ,imas primere da su nekoga izbacili iz kuce zbog toga,ima ruznih primera,tesko je znam,ne daj se Tajfun!
By zphibrid
Da je sreće ko što nije roditelji bi još dok je dete malo znali da je gej, ne bi morali da prolazimo to outovanje koje prezirem.

Ne znam kako većina gejeva piše kada su se outovali da je sve prošlo super i da im je posle toga bolje, prosto se zapitam jel živomo na istoj planeti.

Deni5
Korisnikov avatar
By tajfun983
Sto sam duze peder, sve manje shvatam "zasto je to bitno". :wcsolja:
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Taj odgovor da li je bitno ili nije bitno svaki pojedinac treba da traži u sebi samom. Niko drugi mu ga ne može ponuditi. A da li je neko autovan ili ne je isključivo pitanje karaktera individue. Sve ostalo je potpuno irelevantno.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!