Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Evo upravo ?itam Leskroara, sjajan pisac krimi?a i u jednom trenutku Dismas Hardy njegov detektiv kaže:"Više ne znam da li je ljubav ose?anje ili stav".

Kako je vi doživljavate?

Ja ?esto zelim da bude stav ali ipak zaglavim u ose?anjima.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mešavina jednog i drugog. ponekad se emocije (ose?anja) poljuljaju, pa je potreban ratio (stav) da uravnoteži situaciju.
Korisnikov avatar
By marvuk
Definitivno ose?anje. Pokušao sam ja i da izigravam nešto, kao ne?u uklju?iti ose?anja, iskoriš?ava?u maksimalno, ali treba se roditi za tako nešto. I uvek zaglibim u tim ose?anjima. Neko bi rekao da sam smotan, ali jednostavno izbirljiv sam, ne mogu svaku devojku da muvam jer opet, uklju?ujem ose?anja. Ljudi su skloni da jedni druge povredjuju. Teško je na?i osobu koja ?e biti vredna tih ose?anja, žrtve, odricanja. Ja mislim da sam je našao.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by marvuk
Ja mislim da sam je našao.
:up:
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Osecanje. Stav od trenutka kad se ljubav prizna, pa konstatujes da nekog ljubis iliti volis.
Korisnikov avatar
By Tot
Da slažem se sa Glorifindelom, po?inje sa ose?anjima. Dalje ako postane stav zna?i da želimo održati vezu i u trenucima kriza.

@202Bstr8 da, ravnoteža, svakako, ali nije uvek lako do?i do te ravnoteže.

@Bree, ako je kod tebe 100% ose?anje onda si veoma povredljiv i sklon razo?aranjima po mom mišljenju.

@Marvuk i ostali: mislim da se radi o toj ravnoteži i kako je posti?i jer kada imam intenzivna ose?anja verovatno ne rasuðujem najbolje. U svakom slu?aju iskreno govore?i naj?eš?e sam polazio od toga da ona mora biti pre svega stav(?vrš?a kategorija nego ose?anje) ali mi je taj pristup bio ?esto pogrešan jer nisam dozvoljavao ose?anjima da isplivaju zgog ?ega sam bio doživljen kao hladan, leden etc. I isto tako, iskreno govore?i, strah od razo?aranja me je utvrdjivao u tome da treba biti stav medjutim u ljubavi se mora RIZIKOVATI i ?esto je pitanje da li smo spremni snositi izvesni rizik.
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da je bol ose?anje. A da je ljubav stav. Ja ne ose?am ljubav, ali znam da razlikujem pripadnost nekom od prijateljstva. Ho?u da kažem da nije ose?aj koji se može fizi?ki opisati, ali je neka vrsta ose?aja koja stoji stalno u glavi, i boji život u drugu nijansu.. taman toliko da ga gledamo drugim o?ima
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Nijedan stav od pisaca krimica ovo malo,tvrdoglavo,iskljucivo nece prihvatiti.
Osecanje. A sve,sve na ovome svetu povlaci i odredjene stavove.
By ^Divlja^
Osecanje. Snazhno osecanje kome je potrebno da katkad predje u stav kako bi se vratilo na prvobitan put emocija. Ako ne bi dolazilo u stadijum stava, prestalo bi i da bude osecanje prema toj osobi. Ja i moje filozofske misli... Ko razume~shvatice.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ljubav je osecanje,ali nacin na koji se odnosimo prema ljubavi je stav.
:smug: :galatejine umotvorine:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Kiwi
Ja ne ose?am ljubav, ali znam da razlikujem pripadnost nekom od prijateljstva. Ho?u da kažem da nije ose?aj koji se može fizi?ki opisati, ali je neka vrsta ose?aja koja stoji stalno u glavi,
Ljubav ne mozes fizicki opisati? A sta je onda (pozitivno) stezanje zeludca, kad ti se osoba koju volis priblizi, pa te poljubi. Radost ne osecas u stomaku, kad znas da ces se videti sa osobom koju volis? Ne boli te, kad te ta ista osoba izneveri? Kod mene ljubav ide kroz zeludac i osecam je itekako.
Ili ti jednostavno jos nisi voleo? :misli:
Korisnikov avatar
By Dina
Mislim i jedno i drugo. I meni se kao i tebi desavalo da zbog stava ispadnem ovakva ili onakva. Smatram, medjutim, da je to pre bilo zato sto me nisu dovoljno voleli ili me nisu voleli na pravi nacin, nego sto zaista nisu mogli da shvate.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Val
Ja ne ose?am ljubav, ali znam da razlikujem pripadnost nekom od prijateljstva. Ho?u da kažem da nije ose?aj koji se može fizi?ki opisati, ali je neka vrsta ose?aja koja stoji stalno u glavi,
Ljubav ne mozes fizicki opisati? A sta je onda (pozitivno) stezanje zeludca, kad ti se osoba koju volis priblizi, pa te poljubi. Radost ne osecas u stomaku, kad znas da ces se videti sa osobom koju volis? Ne boli te, kad te ta ista osoba izneveri? Kod mene ljubav ide kroz zeludac i osecam je itekako.
Da, u tom slu?aju da... ali to je neki unutrašnji ose?aj.. nijansa .. ali slažem se sa tvrdnjom.. Ina?e, voleo sam, volim i vole?u ...
Originally posted by galateja
Ljubav je osecanje,ali nacin na koji se odnosimo prema ljubavi je stav.
:smug: :galatejine umotvorine:
To sam hteo da kažem, samo nisam sro?io kako treba.. mislio sam tako nešto...
Korisnikov avatar
By HARP
Stav koji se pretapa u ose?anja...nikako obrnuto,izazvalo bi kontraefekat.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Val
Val,a psihosomatika?:lol:
LJubav je samo rec koja pokusava da odredi nesto tako apstraktno, jer cesto nemamo rec za ono sto osecamo, sem te cudesne Ljubav. I ovo je jedan stav o zadatoj temi. Introspekcijski prepoznas po algoritamskom sablonu osecanja da bi to moglo da bude to i to, a onda razvijas stav na zadatu temu. A kada omanes u nekom koraku, samo restart dugme i sve je just fine. Ali ja se slabo razumem i u ljubav i u algoritme :roflmao:

Elem, po meni i za zaljubljenost i za "ljubav" postoji jedan sjajan spektar iznijansiranih emocija koje se mogu preplitati i stvarati najcudniju paletu boja. Nekad je to slika mutna kao u delima impresionista, gde se oblici prepoznaju tek sa odredjene distance, a i tada je nedovoljno jasna da mastom treba zavrsavati sliku i davati joj smisao. A nekad je potpuno nelogicna kao konceptualna faza, a tako divna u svoj svojoj nepotrebnosti, izlisnosti. Ako je i jedna umetnost izlisna, a najmanje Ljubav kao najveca.
Mozda je fraza, ali osecanja su motivacija iz kojih nastaju bezvremena dela, pa nek' se zovu ma kako, bitan je ishod.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by galateja

Val,a psihosomatika? :lol:
Kao stav ili kao osecaj? :rool:
Korisnikov avatar
By Tot
@Skyen i ostali; veoma lepi odgovori.

I ve? pri kraju ovog krimi?a Dizova(Dismasova) bivša žena mu s neodobravanjem kaže: "Razvio si svoju teoriju o ljubavi kao stavu, o ljubavi bez boli".

Lepo ste istakli neke bitne odnose izmedju ovih stvari.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Val
:zakljucano: ?
Pa ovo je neiscrpna tema bilo da je u pitanju zivot ili literatura.

Kada volimo I znamo zašto volimo, onda se ne radi samo o fizi?kom(ili nekom drugom) ose?anju nego i o stavu.

:volinevoli:
Korisnikov avatar
By nsredphoenix
Ljubav je odnos izmedju dve osobe. I to je mesavina vise osecanja od zelje, radosti, ponosa, ... do usamljenosti, krivice, stida i ljutnje. :redaljka: Neka osoba ti se moze svideti zbog fizickog izgleda, odredjenih stavova, mozda te ipresionirala necim... Ljubav nastupa kada se stavovi te osobe vezani za ljubav ( svako ima svoju predstavu ljubavi, nekome je vazno da to iskazuje recima, nekome delima, nekome je to "bogom dato" :molise: ... ) delimicno poklope, naravno i mnoge druge stvari. Ne mozemo voleti nekoga sve dok ga dobro ne upoznamo, mozemo biti samo zaljubljeni u neku idealnu sliku o toj osobi.

Mozda sam malo skrenuo sa teme ali unapred se izvinjavam. :)
:andjelak: :zastava:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ljubav je stav kad reshish da to shto osecash traje i stigne negde...e to negde je bitnije od ljubavi.
Nekako ljubav bolje osecam kroz patnju nego srecu, vremenom sam nauchila da ako krene da se dogadja a nema kuda da ide i nece nishta da stvori...okrenem joj ledja i pretvorim je u uspomenu, e to ti je stav.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by the1whowished
Nijedan stav od pisaca krimica ovo malo,tvrdoglavo,iskljucivo nece prihvatiti.
Osecanje. A sve,sve na ovome svetu povlaci i odredjene stavove.
Ma pisci krimica su ti takvi, ljubav, ljubav, pa krk ubistvo...ne daju bas uvek pozitivne prognoze za romansu i ose?anja.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Inner-Smile
Ljubav je stav kad reshish da to shto osecash traje i stigne negde...e to negde je bitnije od ljubavi.
Nekako ljubav bolje osecam kroz patnju nego srecu, vremenom sam nauchila da ako krene da se dogadja a nema kuda da ide i nece nishta da stvori...okrenem joj ledja i pretvorim je u uspomenu, e to ti je stav.
Iskreno oduševljen ovim postom. Hvala ti.
:klap: :up:

Tako nekako i ja ose?am.
Po meni bi bilo ovako: potreban je tre?i transcendiraju?i element da bi ljubav stigla dalje od od obrasca panem et circenses(hleba i igara).

U nasu konacnu ljubav mora uci ona vecna neprolazna ljubav i time dva bica prevladavaju same sebe. Uranjaju ili urastaju u nesto sto prevladava ogranoicenosti ljudske prirode.

Znam da romanti?no zvu?i.
Originally posted by nsredphoenix

Ljubav je odnos izmedju dve osobe. I to je mesavina vise osecanja od zelje, radosti, ponosa, ... do usamljenosti, krivice, stida i ljutnje. Neka osoba ti se moze svideti zbog fizickog izgleda, odredjenih stavova, mozda te ipresionirala necim...
Da, slažem se. Samo "ništa uzaludnije od toga nego juriti za blagom koje koje vidimo u li?nostima ljudi u koje smo zaljubljeni" - Lorens Darel, rekla Klea- parafraza iz Aleksandrijskog kvarteta. Elem u vezi sa onim sto si dalje rekao da du?i?evski iskazano "sve što volimo stvorili smo sami". Ili na ovaj na?in da kazem: pre ili kasnije uvidimo da je li?nost praznina.

Srodnost dusa? Da, u to i dalje verujem.
Ne mozemo voleti nekoga sve dok ga dobro ne upoznamo,
Kao što rekoh: srodnost duša.

mozemo biti samo zaljubljeni u neku idealnu sliku o toj osobi.

Vidi, vremenom sam postao svestan toga. Da imam jednu sliku i da je ona idealizovana. Ali znam da je to samo ulepšana slika; volim je ali je ne brkam sa stvarnoš?u. To je nešto ?emu te nau?i i patnja kako bi rekla Inner smile.

Ipak ljudi se uvek mogu menjati - to je stvar koja je bitna. Dosta prilagoðavanja u ljubavi(stvar stava) i mogu da se prebrode krize. Naravno nije lako...
Korisnikov avatar
By Val
aaaaaaaaaaaa, pametovanje nastavljeno? A ja mislim topic zatvoren. :doh:
Korisnikov avatar
By MOBYAN
stanje svesti...zadržan trenutak...simple moment for invisible pleasure
ako staneš samo staneš
Korisnikov avatar
By Tot
Vrlo poeti?no re?eno.Sviða mi se.
Korisnikov avatar
By nsredphoenix
Originally posted by Tot
pre ili kasnije uvidimo da je li?nost praznina.
Hajde molim te malo pojasni to? Ispada da je fizicki izgled sve sto je bitno a da se sve ostalo da srediti ( promeniti )!? Ja se sa tim ipak ne slazem.
Originally posted by Tot
Srodnost dusa? Da, u to i dalje verujem.
Dakle po gore navedenoj recenici tvoja definicija sredne duse je u nekom fizickom smislu ako ne gresim?
Originally posted by Tot
Vidi, vremenom sam postao svestan toga. Da imam jednu sliku i da je ona idealizovana. Ali znam da je to samo ulepšana slika; volim je ali je ne brkam sa stvarnoš?u. To je nešto ?emu te nau?i i patnja kako bi rekla Inner smile.
Da mi imamo idealnu sliku koja se uglavnom uvek u pocetku makar delimicno poklapa sa objektom ljubavi ali sa vremenom se stvara razlika izmedju stvarne i idealne slike i tu ili nastupa ljubav ili ne. Sve je pitanje kompromisa i realnosti. Ne mozemo uvek traziti nesto idealno posto to ni ne postoji. :leviathan:
Originally posted by Tot
Ipak ljudi se uvek mogu menjati - to je stvar koja je bitna. Dosta prilagoðavanja u ljubavi(stvar stava) i mogu da se prebrode krize. Naravno nije lako...
nije lako ali nekada i nije to najbolje resenje...

:zastava:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!