Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2741245#p2741245]Aven napisao:[/url]The Revenant (Alejandro González Iñárritu, 2015) - 8.5/10

Slika

I ain't afraid to die anymore. I'd done it already.

Krasno snimljeno.
+ super muzika. Dopada mi se. Idem skinuti ostale Iñárritu filmove. Babela sam već prije gledao. Mišljenja? :D Babel mi se je isto dopao.

Birdman, odgledao pola i nisam završio. :sigh:
Birdman je drugačiji od svih njegovih filmova. Nije mi sjeo na prvo gledanje.
Drugo još nisam imala.

Biutiful mi je najdraži, ali je težak u PM. Sjećam se kad sam ga gledala s frendicom u kinu; do jedne scene su ljudi oko nas pričuckali, čulo se žvakanje kokica i sl., a onda je odjednom sve utihnulo do kraja filma.

Želim već neko vrijeme napraviti maraton AGI filmova. Zbilja su mi jedni od onih koje mogu opetovano gledati i svaki put vidjeti neku novu dimenziju. Zapravo ih prvi put tek površinski zahvatim, budući da AGI ima karakterističnu puzzla strukturu priče. Tako mi je i Babel tek na drugu bio odličan. Kad imam već posloženu priču uočavam ranije propuštene detalje. The Revenant mi je bio najjednostavniji za praćenje jer je skoro pa linearan u prikazu borbe za životom koja je motivirana željom za osvetom. Zato se i lakše prepustiti vizualnoj ljepoti scena.

Trenutni poredak:

1. Biutiful
2. Babel / 21 Grams (to prvo gledaj : D)
3. The Revenant
4. Amores Perros
5. Birdman
By Ulix
Irrational Man 7/10

Jedan od onih Vudi Alenovih koji su za razbibrigu.
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
blink (1994)

volim madeleine stowe, pa zbog toga
By ...Sitnicava...
Gledala sam Danish girl pre neki dan, dopao mi se. A Eddie je sjajan glumac
Django Unchained (Quentin Tarantino, 2012) - 8/10

Slika

Film je super dok god ima Waltza i Lea. Poslije toga postane nategnut i pomalo dosadan.

The Hateful Eight (Quentin Tarantino, 2015) - 7.5/10

Slika

Povremeno smarajuć, ali dobro funkcionira kao cjelina. Kurt Russell i JJL. <3
God, kako mi Tim Roth uvijek uđe u zonu iritacije. Njegovo karikiranje mi izgleda kao dosadno glupiranje. Trebao je biti valjda nešto slično Waltzu u Djangu, ali jedva sam čekala da prođu scene s njim. ^^
Aven napisao:Film je super dok god ima Waltza i Lea. Poslije toga postane nategnut i pomalo dosadan
Moji dojmovi. Samo bih film trebao ponoviti.

Inače prvotno je trebao biti Will Smith (kojeg ne podnosim) ali onda je završio Jamie Foxx. Also ovdje govore o sceni gdje je zapravo Leonardova krv bila prava ali je ovaj ostao in character: :D

5:32 :')
Fora. : D Još sam se pitala otkud dolazi ta krv budući da nije prikazano da je udario o neki od predmeta s kojima je histerično mahao. Zanimljiv je i dio u kojem priča koliko mu je teško bilo ući u ulogu robovlasnika, a bome ima brutalnih scena.

* * *

The Danish Girl (Tom Hooper, 2015) - 4.5/10

Izgleda da Hooper ne zna nego plitko obraditi svaku priču koja ima veliki potencijal. Za ovu mi je posebno žao. :/ Glumci mi također nisu bili dovoljno snažni u interpretaciji. Mada je i teško ući duboko u lik s ovakvim površnim scenarijem i scenama. :/
Korisnikov avatar
By V25
Slika

Gledao sam dosta (ako ne i većinu filmova) sa Charlotte Rampling, ali ovo zaista jeste jedna od njenih najboljih uloga. Film je takođe solidan. 7,5/10

Slika

Dobar film, potpuno drugačiji od prethodnog Iñarituovog "Birdman-a" (koji je meni doduše bolji, i znam da se gomili ovde nije dopala). Leonardo DiCaprio je stvarno dobar (no on je meni uvek dobar, ma koliko antipatičan često bio). 7/10
Korisnikov avatar
By V25
Slika

Zanimljivo, ima nekih "Eternal Sunshine of the spotless mind" momenata. Možda nije Kaufmanov najbolji, ali je prijatno osveženje na polju stop-motion filmova.

7/10
Tim (1989) australijski film po romanu Kolin Mekalou, otkako sam procitao knjigu pre nekoliko godina pokusavam da ga nadjem i ima sad na youtube-u. Lepo nije bas kao knjiga, ali fino uradjeno, i kakav je frajer bio Mel Gibson u ono doba jos u onim sorcevima :facepalm:
Korisnikov avatar
By Zvonki
Slika
Kate Blanchet ovde sija sa emotivnim promenama u scenama,i svidjaju mi se dugi kadrovi u filmu,nacin Vudijevog reziranja,prica jeste tragedija ali sva ta tragedija je prikazana na nacin da je cak i smesno,opet to je nacin Vudijevog reziranja
Edit Gledao sam Birdmana meni je sjajan film,prikaz Holivuda i samog coveka koji zivi u senci svog ega...BItufil je tezak film,ali opet ne tezi od Martirs...uporedio sam ih jer se oba bave tim nadrealnim temama...
Korisnikov avatar
By sallys
i ja opet the duke of burgundy... 3. put je već malko previše, iako ga baš volim...al jbg, nije baš toliko kvalitetan
Korisnikov avatar
By mOwbid
Primer - dobar low budget filmić
Don Jon - govno
Solace - pa sjajan
Korisnikov avatar
By gossip
treba mi preporuka za dobar horor hitnooooo
Korisnikov avatar
By Blady
the revenant
na sta potrosih dva ipo sata, isuse.

:zid:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ex machina

krenulo super i onda nije otislo duboko koliko je moglo :/
  • 1
  • 401
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 440
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!