Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Madonna
pa neće da im to natrljava (?) na nos
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642032#p2642032]Aven napisao:[/url]Kad netko kaže "Ali on/ona ne zaslužuje da zna išta o meni" postavim pitanje bi li to govorio da je heteroseksualan tj. da je u vezi s osobom suprotnog spola. Ukoliko je odgovor "DA", onda mi je to sasvim okej. Nekim ljudima ne bih rekla ni kakav sam kruh kupila u trgovini, a kamo li išta više o sebi. No ako je odgovor "NE", e onda se već radi o internaliziranom strahu kojeg se treba riješiti. Strah dovodi do frustracija i neuroza i blokira čovjeka u svakom segmentu života. Takav život je nezdrav.
e ovo mi se sviđa, upravo to sam mislila @Vronski

ja npr. nikog od osoba sa kojima sam se zabavljala nisam predstavljaja svojima niti kao dečka niti kao devojku jer eto mislim da ne treba to da ih zanima uz brdo drugih stvari.
no kad bi neka ozbiljnija veza bila u pitanju, ako i druga strana ima želju za tim (tj. mislim da bi jedino želja druge strane bila presudna jer bih ja svakako opet mislila da ih se ne tiče ništa do udaje :lol:), ne bi mi uopšte bio problem da ih upoznam i predstavim sve tako kako jeste
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643032#p2643032]Kragi napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642032#p2642032]Aven napisao:[/url]Kroz godine modificiram mišljenje o ovoj temi. :D

Kad netko kaže "Ali on/ona ne zaslužuje da zna išta o meni" postavim pitanje bi li to govorio da je heteroseksualan tj. da je u vezi s osobom suprotnog spola. Ukoliko je odgovor "DA", onda mi je to sasvim okej.

'DA' takodje moze biti i posledica internog straha, autohomofobije tj. moze biti stav oformljen pod njihovim uticajem kao logicna reakcija koja ce opravdati klozetiranost u datom ili (bilo kom drugom) momentu.
Istina.

Samo, ne doživljavam to kao nešto suprotno mom mišljenju već kao nadopunu. :)

Mislila sam na osobe koje dobro poznajem. Naravno da postoje i oni koji 'DA' koriste iz razloga koji si naveo.

Dakle, ako ću ići otkrivati toplu vodu, reći ću da to 'DA' i 'NE' ne možemo generalizirati i poopćavati već da se slučaj razlikuje od pojedinca do pojedinca. Neki jedostavno ne vole dijeliti svoju privatnost ni s kim, ali isto tako ne strepe od mogućnosti da se sazna ili da ih netko pita što su i s kim su. Dok drugi koriste različite izgovore i objašnjenja kako bi opravdali svoj strah/klozetiranost.

Već sam negdje napisala kako je strah sasvim legitimna emocija, a njegovo osvješćivanje je dobar početak za suzbijanje tog stanja. Na izgovore gledam kao na teške prepreke prema onom što sam ranije navela kao slobodno disanje identiteta.

Možda se ponekad u bihevioralnom smislu ništa ne mijenja u odnosu između osobe koja se outala i osobe kojoj se outala (primjer mene i mojih roditelja), ali rješavanje straha od toga da se ne sazna je neprocjenjiva vrijednost za psihičku stabilnost. Nešto poput odstranjivanja malignog tumora koji bi se, da se zadržao, vrlo moguće proširio i izobličio me u nešto što nikad nisam željela biti - osoba kojoj se život svodi na ispunjavanje očekivanja drugih ljudi (a sve zbog straha da ne izgubim njihovu naklonost).
Korisnikov avatar
By Vronski
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2678402#p2678402]EnMademoiselle napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642032#p2642032]Aven napisao:[/url]Kad netko kaže "Ali on/ona ne zaslužuje da zna išta o meni" postavim pitanje bi li to govorio da je heteroseksualan tj. da je u vezi s osobom suprotnog spola. Ukoliko je odgovor "DA", onda mi je to sasvim okej. Nekim ljudima ne bih rekla ni kakav sam kruh kupila u trgovini, a kamo li išta više o sebi. No ako je odgovor "NE", e onda se već radi o internaliziranom strahu kojeg se treba riješiti. Strah dovodi do frustracija i neuroza i blokira čovjeka u svakom segmentu života. Takav život je nezdrav.
e ovo mi se sviđa, upravo to sam mislila @Vronski

ja npr. nikog od osoba sa kojima sam se zabavljala nisam predstavljaja svojima niti kao dečka niti kao devojku jer eto mislim da ne treba to da ih zanima uz brdo drugih stvari.
no kad bi neka ozbiljnija veza bila u pitanju, ako i druga strana ima želju za tim (tj. mislim da bi jedino želja druge strane bila presudna jer bih ja svakako opet mislila da ih se ne tiče ništa do udaje :lol:), ne bi mi uopšte bio problem da ih upoznam i predstavim sve tako kako jeste
Pa ja sam negde suvise otvorena osoba, i prosto nemam problema bilo kome da kazem da sam gay. Ali, jednom receno, nema potrebe ponavljati 500x... Jbg, samo sam momke dovodio kuci... obzirom na moju istoriju veza, a sve su bile duzeg vremenskog perioda, ljudi koji su mi dolazili u kucu su se smenjivali na par godina... Samo ono... rekao sam, zna se, pa nemam potrebu da se ogrnem zastavom duginih boja i paradiram kroz kucu... :zastava:
Korisnikov avatar
By Blady
Evo jedna problematika vezana za autovanje,
npr, tetka je mojoj sestri nasla strap u ormanu i njen zakljucak je bio
"Mi cekamo unucice, a ti ces da radjas plasticnu decu, barbike !"

:shrug:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2678989#p2678989]Anhedonie napisao:[/url]to uvek ide u paketu
imam traume od toga u međuvremenu. doista sam razvio neku vrstu psiholoske alergijske reakcije na sve te tako jebeno iste i standardne priče, fraze koje koriste. paradiranje sa zastavom, piše ti na čelu i sl., doslovno svi oni govore ISTE fucking riječi! i misle da je to kao nekakav autentičan stav a samo je iskazivanje uklopljenosti u homofobni groupthink okoline.
Korisnikov avatar
By Srklet
ispisali smo kroz godine najmanje 100 stranica teksta o ovoj tematici, i to pametnog i konstruktivnog teksta.
netko vrijedan bi jednostavno sve to trebao kompilirati i posložiti u nekakav vodič za coming out. pa da možemo ljudima linkati, jer teški je smor stalno objašnjavati isto. :drama:
Korisnikov avatar
By _Hibiskus_
Meni se coming out desio prvi put u pijanom stanjuu 17-oj i nije prošlo dobro, ali sam se opet izvukao nekim izgovorom. Prvi pravi comingout uradio sam za slavu šestog Maja i to rekao ocu kada smo bili u kupovini nekih namirnica. Ne znam zašto, ali nekako sam imao potrebu to da mu kažem tada. Bio je iznenađen i upitao me je 'Možeš li to da promeniš?' a ja sam odgovorio 'Možeš li ti postati gej?' nakon čega je ućutao. Posle kada smo stigli kući sa namirnicama, bili smo sami u sobi i rekao mi je da sam ja i dalje njegovo dete i da to ne menja ništa između nas i zagrlio me je. I nekako mi je to bilo olakšanje. Sa majkom je to ipak bilo drugačije...Majka je smatrala da je to bolesno, faza kroz koju prolazim i da ću sigurno naći ženu i 'skućiti se, kako je Bog rekao'. Ipak, pustio sam da se stvari slegnu, pa je sledeća na redu za moj coming out bila moja sestra. Iako sam očekivao da bi me ona pre svih prihvatila i razumela, ona je od svih najviše burno reagovala. 'To je bolesno, to nije normalno...Reći ću mami da ti zabrani da koristiš internet, nećeš izlaziti više nigde i naći ćemo ti devojku...Ti si od svih u porodici našao da budeš izrod. Da nam obrukaš familiju i ugled i da ljudi pričaju. Moja majka i ja to nikada nećemo prihvatiti. Bolje da si se ubio nego što si mi to rekao...Pre bih prihvatila da si ubica i kriminalac nego gej.' Ja zaista ne znam kako u tom trenutku nisam zaplakao...Bio sam šokiran, ali za neko čudo nisam. Tek kada sam došao kući, krenule su suze. Iako sam mislio da će pre otac burno da reaguje, a sestra i majka to da prihvate, ispalo je obrnuto...Moja starija sestra koja mi je do juče bila idol mi je okrenula leđa i odbila da mi bude podrška. Zatim su počele ucene tipa: 'Budi sa muškarcem, ali sestriće i mene nećeš viđati...ti za mene nećeš postojati.' U svakom slučaju, ni ona ni majka to ne prihvataju. Obe se nadaju da ću imati ženu i da je to samo bila faza. Jedino ko zna da nije faza i ko se zaista trudi da me razume je moj otac. I koliko mi je s jedne strane lakše, sa druge je teško, jer zaista boli kada je čovek odbačen od najbližih, pogotovo roditelja. Od rodbine, svih drugih i nekako, ali roditelja...to je nešto najgore.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731996#p2731996]_Hibiskus_ napisao:[/url]'To je bolesno, to nije normalno...Reći ću mami da ti zabrani da koristiš internet, nećeš izlaziti više nigde i naći ćemo ti devojku...Ti si od svih u porodici našao da budeš izrod. Da nam obrukaš familiju i ugled i da ljudi pričaju. Moja majka i ja to nikada nećemo prihvatiti. Bolje da si se ubio nego što si mi to rekao...Pre bih prihvatila da si ubica i kriminalac nego gej.'
ovo je baš hardkor homofobija. ali najgori mi je taj malograđanski moment 'šta će ljudi reći'. ugled familije? :lol: ono, bitch please! :odbij:

da parafraziram: postoji posebno mjesto u paklu za braću i sestre koji odbacuju svoju gej braću i sestre.
(ps. kako bi preveli 'siblings'? ^^)
Korisnikov avatar
By milidecilitar
Kada sam skupio hrabrost da se outujem moja sestra se razbolela pa sam odustao. Kasnije mi je to doslo kada sam vec pravio planove za fakultet i tada sam resio da necu nista reci dok ga ne zavrsim, iako me moji bombarduju pitanjima da li se meni svidjaju devojke uopste jer nema sanse da nemam ni jednu xD. Nemam vise tu hrabrost :(

Mislim da ce me brat prihvatiti, sestra i mama ce zvocati i pokusavati da me promena a za tatu ne znam.
Korisnikov avatar
By sAja
Mene boli dupe.Ceo zivot se autujem jer tako volim, i autuju me jer tako vole-ja to tako kapiram.Nekad mi je manje prijalo, sad mi vise prija, to sto sam taj 1,2 % bisex. mogu izneti pred svakim prosecno inteligentnim covekom(iliti svaki prosecan ce to podrazumevati xaxa)..msm da posebno sad ne postoji nikakva stigma..i nikakva zajebancija koja manje prija(nije prijalo kad su me zbog druzenja sa lez nazivali lez.)..sad se ja sprdam, i mnogo mi je dobro, zbog tih 1,5% pred svetom, (okolini, ljudima, komsijama, novopridoslicama u moj zivot i pred bogom i pred mravom)- i u svom svetu- jos lepse.vise no problem
bdw, moji znaju godinama, pricala sam, naravno da me neke devojke ne vole zbog toga sto su cule pre 10 god i sada, a sa onim svesnijim curkama kojima sam jednom rekla (onda)i naisla na tupilo, sada sam bliza i kul. :)
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
jako mi je bitno ne mogu da se suzdržavam da pričam o tome koliko je neka žena prelepa
Korisnikov avatar
By sAja
U ja sam "davila" moje, u detalje i sitna crevca(do nekog svog limita), i sklona sam (uvek sam bila u fazonu:zasto bih ista krila, istinoljubiva sam, pre svega, prema sebi)tome da pokazem otvoreno emocije u bilo kojoj situaciji prema nekome, ali da ne idem offtopic
Korisnikov avatar
By Hys.
Citajuci toliko razlicitih prica, kapiram da jako cesto ljudi dobiju neocekivane reakcije, sto lose sto dobre. To mi je skeri.
Korisnikov avatar
By Vel boy
bisex, na ovaj ili onaj način, osoba opa pola ima daleko, daaaaaleeeeeeko više nego smešnih 1, 2%, samo je to najveći tabu i većina biseksa su nažalost neiskreni u izjašnjavanju, tj. izjašnjavaju se hetero, pri nekim cenzusima, popisima......
svaka čast iskrenima.
ali, da ne idem ni ja u offtopic, ako jeste offtopic uopšte......
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ja nisam *prosrcan* Kragujevcanin :shamar:

ne druzim se sa ljudima
u principu imam samo jos 2 eventualno 3 osobe koje su mi bitne
(sto ne znaci da cu samo njima da kazem, ali za njih je bitno)
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2733260#p2733260]Hys. napisao:[/url]Citajuci toliko razlicitih prica, kapiram da jako cesto ljudi dobiju neocekivane reakcije, sto lose sto dobre. To mi je skeri.
Iz nekih od priča bi se dalo i zaključiti da se članovi obitelji zapravo najmanje poznaju.

Tako se jedan prijatelj najprije outao majci i to je dobro prošlo. Onda se outao sestri s kojom je isto dobro prošlo, a ona mu je rekla da nikako ne kaže majci jer bi ju to jako pogodilo. :'D

Na kraju se outao (homofobnom) bratu koji mu je rekao da to nikako ne govori majci i sestri jer bi ih to saznanje ubilo.

Dakle, svi su sumnjali u kapacitet onog drugog.

Generalno, svatko vidi svijet i ljude oko sebe iz svog perceptivnog ugla nerijetko obojanog bojama vlastitog iskustva i pretpostavki. :)
Korisnikov avatar
By Hys.
@aven

pa da!

neverovatno koliko ima takvih prica slicnih toj koju si pomenula. Imam utisak je redje da tako neocekivane reakcije, ili reakcije koje jednostavno govore da se clanovi porodice ne poznaju dobro, ljudi dobijaju od prijatelja. Cini se da reakcije prijatelja budu cesce u skladu sa ocekivanjima.
By Aven
Kad su prijatelji ljudi koje smo sami birali na temelju naših kriterija i dobrog osjećaja. :)

Ne znam za slučaj da se netko outao obitelji prije nego prijateljima.
Korisnikov avatar
By Hys.
Da, naravno, prijatelje sami biramo, jasno mi je da je zato ali mi je opet cudno da toliko cesto se ne poznaju ljudi koji zive zajedno godinama .... zapravo nije mi toliko cudno, koliko tuzno :/
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!